0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

SEVGİLİ ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM BENİ ARANIZA KABUL ETTİĞİNİZ İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER BURADA ÇOK YAZAMADIM, DAHA SİTENİN NASIL KULLANILDIĞINI ÖĞRENİYORUM BEN ÖMER KARAHAN BEYİN   CHOMAR ADLI  BENETAU OCEANİS 350 TEKNESİNİ ALDIM

GEÇEN GÜN  SEYİRDE ANA YELKENİ ÇEKERKEN   YELKEN  BELİRLİ BİR SEVİYEYE GELİNCE BİRAZ ZORLANDI BİR İKİ HAFİİF İNDİRİP KALDIRMA DENEMESİNDEN SONYA YUKARI ÇIKARKEN KÜÇÜK BİR  SESTEN SONRA YELKEN RAHAT ÇEKİLDİ ANCAK   LİMANA GELİNCE DİREK İÇİNDEN FAZLA SES GELDİĞİNİ FARKETTİK.  İÇİNDEKİ KABLO VS AKŞAM  DİREĞE ÇARPARAK SES YAPIYOR. İÇİNDE SANIRIM  BU AKSAMI TUTAN  DİZREK BOYUNCA UZANAN  PLASTİK  BİR KUTUCUK   VAR VE O AÇILMIŞ GİBİ  ( DİKDÖRTGEN  GİBİ. BİNA DUVARLARINDA ELEKTRİK KABLOLARINI SAKLAMAYA YARAYAN PLASTİK KLIF GİBİ BİR ŞEY )  BU NASIL TAMİR OLUR 
BEN BU SESTEN NASIL KURTARIRIM
SEVGİLERİMLE
ÖZCAN ÖZSAN
*

İ. Y.

Özcan abi hoşgeldin

*

Ö. Ö.

MERHABALAR İRFAN KAPTANIM

*

A. Ç.

Eğer kablo kanalları ses yapıyorsa, bu kanalları direğe ypıştırmakveya bağlamak dışında pekçözüm görünmüyor. Kanalın ayrıldığı yeri bulup, direkte mevcut olan veya yeni deleceğiniz iki delikten birine ucu kancalaştırılmış bir tel sokarak kanalı direğe yapıştıracaksınız,diğer delikten ise poliüretan mastik sıkıp kablo kanalı ile direkiç çeperinin yapışık kalmasını sağlayacaksınız.

Anlatıldığı kadar kolay olmadığını biliyorum ama başka çözüm yok.
*

K. A.

hoşgeldiniz

*

O. B.

Seyir halindeyken ses fazla rahatsız etmez. Tekne seyir halinde değilse direk içinden geçen tüm halatları gevşetirseniz ses azalır.
*

F. S.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eğer kablo kanalları ses yapıyorsa, bu kanalları direğe ypıştırmakveya bağlamak dışında pekçözüm görünmüyor. Kanalın ayrıldığı yeri bulup, direkte mevcut olan veya yeni deleceğiniz iki delikten birine ucu kancalaştırılmış bir tel sokarak kanalı direğe yapıştıracaksınız,diğer delikten ise poliüretan mastik sıkıp kablo kanalı ile direkiç çeperinin yapışık kalmasını sağlayacaksınız.

Anlatıldığı kadar kolay olmadığını biliyorum ama başka çözüm yok.

Kablo kanalı hiç olmayan bir direkte kablolama nasıl yapılmalı?
nasıl bir kanal kullanılmalı?
kanal direk boyunca nasıl sabitlenmeli?

*

A. Ç.

Kanal kullanılması şart değildir.uygun kablolama yapılabilir. Kablolar genellikle bağlı olmayan bir kanaldan çok daha az ses yapar. Kablo çekerken direk içinden geçen halatlar ile teması en aza indirmek gerekiyor. Bunun için direğin ön yüzü genelde müsaitir. Arka yüz de kullanılabilir.

Kanal çekilecekse yöntem değişmiyor. Direğin ön veya arka yüzüne çift delik deleceksiniz. Bir tanesinden bir kanca ile kanalı direğe çekeceksiniz,diğerinden ise mastik sıkıp yapıştıracaksınız. Bir diğer yöntem de mastik yerine diğer delikten kanalı da delip perçin kullanmaktır. Vida kullanmayın,sivri uçları kabloları zedeleyebilir.
*

O. Ş.

Merhaba sorun u cozdunuzmu acaba .benim de aynı problemim var 5 tane kablo iniyor direkten ama bende kanal falan yok ne yapmalıyım. Acaba makkap la delik açsam pu köpük siksam olur mu.oyle böyle ses gelmiyor.hafif dalgada bile aşırı ses geliyor.tahammul edilemiyecek kadar çok.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2025, 21:28:37 Gönderen: Osman Şişman »
*

H. E. K.

Benimde 6 metrelik direkte aynı problem vardı.Direk geçen sene kırıldıktan sonra yenisini takarken iç kısmına kablolarında içinden geçebildiği 1,5 metrelik 4 tane hazır oluklu köpük profil aldım.( bauhaus ) . Bu malzemeyi başka nerelerde kullanıyorlar bilmiyorum. Ama benim ses problemim çözüldü.
H.Ergun KONAK
*

K. E.

Ynt: DİREK İÇİNDEKİ SES İÇİN YARDIM BENETAU OCEANİS 350 1989 MODEL
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2025, 20:40:25 »
Direk sökülmeden zor. Isı izolasyonunda kullanilan ortası boş boru şeklindeki sünger ile yapılabilir.