0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu tip sistemler genellikle diyelim ki saate 85 watt guc harcar;hic kafa karistirmadan..85 watt buzdolabınin saate harcadigielektrik gucuOrtalma bir gunde 10 saat Termostat devre girse 85x10= 850 watt 1 gunde tuketilen enerji gucugunes paneli icin;Ekinoks'un basladigi ve bittigi donem gunde ortalama 7 saat diyelim gunesten faydalaniyoruzpanel olarak en az 130 watt saatlik gucumuz olsunki buzdolbin 10 saatd harcadigi enerjiyi karsilayalim130x7=910 watt uertiyotruz bu dolbin harcadigi enerjiyi karsilar ...akumuz bu enerjiyi depolama gorevi gorecek gunde 910 wattlik enerjiyi karsilamasi icin 160 amper aku dyelim160×12 volt= 1920 watt ederakuler % 50 kapasite ile calissa960 watt eder...yani ;160 amper akü+130 watt gunes paneli bu sistemi sağlikli calistirir...
Canan korsanım son soruyu bana sordunuz her halde.Sorunuzu tam olarak anlayamadım.Güneş paneli mi satın aldınız? kaç volt kaç amperlik? regülatörünü aldınız mı?Aküleriniz kaç amperlik? bunları yazarmısınız
Hüseyin Korsanım yanlışlık yapmışım. Serkan Korsanıma sormak istemiştim o da 220 v buzdolabı kullandığı için.
şu an teknemde bulunan (orjinal)buzdolabım 220 V 2500 W invertörüm var karadan elektrik aldığımda sorun yok ,yelken yaparken buzdolabını kapatıyorum güneş paneli olmasına rağmen motor ile seyir yaptığımda ki 18 lik yanmar var motoru devirden düşürüyor sonuç 1,5 TL sıkışmış içine 12 V danfoss ile değiştirip bu dertten tez kurtulacağım