0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ö.

Ahşap teknede epoksi boya sıralaması
« : Şubat 15, 2017, 17:45:19 »
Herkese iyi forumlar
Kurucaşilede ahşap gövdeli bir tekne
 yaptırıyorum ve epoksi boya olacak ordaki üstadlar tabiki hangi malzemeler kullanılacak sıra ile bana söyleyeceklerini düşünüyorum fakat malzemeleri kendim istanbuldan yollayacağım için buradan da teyit etmek istiyorum açıkçası
Kendi yaptığım araştırmalarda sıraile
1-emprenye astar
2-epoksi macun zımpara ve 2. Kat astar
3-sonkat boya bilgilerine ulaştım
Burada aklıma takılan ilk kat astar ile ikincikat astar çeşidi aynı mı olacak ?
Ya da benim ulaştığım bilgiler yanlışsa düzeltirseniz sevinirim
Tekneyi sualtı ve su üstü diye ayırırsak
Zehirlinin altına yapılacak işlemler sırası ile nedir?
Tecrübeli korsanlar aydınlatırsa çok sevinirim
*

G. Ö.

Ynt: Ahşap teknede epoksi boya sıralaması
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2017, 20:30:18 »
Merhaba,

Sizin de bileceğiniz üzere kullanacağınız marka, kullanacağınız ürünler ve sıralaması için size tavsiyede bulunacaktır.

Hep epoksi bazlı ürünler kullanacağınızı tahmin etmekle birlikte genel sıralama şöyledir. Su altı için; emprenye malzemesi /(epoksi reçine vs.) - varsa önerilen bariyer (primer) - macun - önerilen bariyer(primer) - zehirli astarı - zehirli boya

Su üstü için; emprenye malzemesi - varsa ö.b. - macun - v.ö. b.- son kat boya astarı - son kat boya

Emprenye astarı dediğiniz malzemeyle son kat boya astarı yüksek ihtimal aynı ürün olmayacaktır.

Emprenyeden kastınız, epoksi reçine  veya epoksi reçine + elyaf dan biri değil anladığım kadarıyla. Yine de fark etmez.

Genel sıralama bu şekildedir. Çalışacağınız markanın tavsiyelerini de dikkate alınız. Kolay gelsin.

*

G. A.

« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2017, 12:04:07 »
Gülümser abla zaten yazmış .
ilave olarak boya yani su kesimi üstünü kastediyorum; poliüretan boya yerli mallardan uzak durun ''İnternational''marka boya için özellikle tavsiye ederim.
yine su kesimi üstünde epoksi boya u.v dayanımı ve esnek olmaması nedeni ile olmaz.
yerli mallar fiyatı caziptir o yüzden hiç sormayın bile aklınız çeliniyor ,alıyor ve bir süre sonra aslında yabancı kaliteli bir markanın daha ucuza geldiğini anlıyorsunuz.
zehirli de durum biraz daha dinamik 
kolayınıza ...

*

M. B.

« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2017, 13:38:29 »
Merhaba Değerli Korsanlar,

Benim kayıktaki ağaç aksamlar güneşi yiye yiye açılmaya başladı. Ben şimdi aralarını epoksi macun ile doldursam rengi farklı olacak. Acaba tamamını macunlayıp üzerine boya mı sürmem lazım? Ağaç görüntüsünü de kaybetsin istemiyorum bir yandan. Ne yapmak, nasıl yapmak lazım?
*

A. Ç.

« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2017, 14:14:38 »
Epoksi reçine ile teknenin orijinal ahşabınından yapacağınız testere talaşını  macun kıvamnda karıştırın.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. B.

« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2017, 19:02:52 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Epoksi reçine ile teknenin orijinal ahşabınından yapacağınız testere talaşını  macun kıvamnda karıştırın.

Ahmet Korsanım,

E peki aynı rengi tutturabilir miyim? Yamalı gibi durmaz mı?
*

G. Ö.

« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2017, 19:41:05 »

Ahmet Korsanım,

Biraz koyu kalır. Fakat üzerine mutlaka UV dayanımı yüksek vernik atmalısınız. Büyük açmalar yok ise belli olmaz.

*

M. B.

« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2017, 22:35:42 »

Ahmet Korsanım,

Biraz koyu kalır. Fakat üzerine mutlaka UV dayanımı yüksek vernik atmalısınız. Büyük açmalar yok ise belli olmaz.

Gülümser Ablacım, alt kısımlarında biraz fazla açılmalar var. Haftaya kayığa gidince fotoğraf da atarım. Yalnız ben kullanılan ağacı bilmiyorum. Talaş işini nasıl yapmam lazım ki?
*

G. Ö.

« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2017, 22:50:28 »
Kullanılan ağaç çok fazla çeşit olamaz sanırım. Yakın çekim fotolarını yollayın belki anlarız. Benim tecrübem bizim tekneyle sınırlı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. E.

« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2017, 22:55:33 »
Konunun biraz dışında olmasına rağmen şu bilgiyi paylaşayım;Şuan ahşap teknelerin güneş gören kısımlarında epoksi yerine akrilik malzemeler tercih edilmeye başlandı.Özellikle boya ve vermiklerde UV dayanımı yüksek olan akrilik veya  polyester dolgu üzerine akrilik boya ve vernik tercih ediliyor.Bu sayede uzun yıllar renk değişimi olmuyormuş.
*

M. B.

« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2017, 17:04:45 »
Ben gidene kadar babam gidiverdi. Meğer açıklıklar daha küçükmüş. Ben zihnimde çok daha büyütmüşüm  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ahmet Korsanım ve Gülümser Ablanın dediği gibi epoksi + talaş sonrası vernik uygulaması yapacağım. Vernik konusunda tavsiyeniz var mı acaba?

*

G. Ö.

« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2017, 17:53:37 »
Ben de ''açtı'' deyince Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Vernik kalıntıları görür gibiyim. Bakımsız kalmış ama maun olabilir.(Tik ise , doğrusu, vernik kalıntıları olmamalı. Çok kolay zımparalanıyorsa yani yumuşaksa tik ağacı olabilir. Bakımsız budaksız bütün ağaçlar bana aynı görünüyor. Aslında ıslatınca da anlayabilirsin. Maunun, ne tip olursa olsun sıcak bir ahşap rengi vardır. Tik ise bütün uygulama değişir.) Nemli ise iyice kurutmalısın. Güzel bir zımpara. Zımpara numarası sırayla büyüyecek . Sonra epoksi + talaş uygulaması.  Tekrar zımpara. Vernik işi için, emprenye malzemesi / dolgu verniği ve çok kat vernik. Katlar arası zımpara. Ya da hava ısı ve nem durumuna bağlı olarak tam kurutmadan, ilk kat sonra 2. kat gibi. Sonra tam kurutma ve zımpara, aynı düzende devam. İyi hazırlanmış zemin ve çok kat (iyi uygulanmış) başarıyı da getirir. Tabi epoksi uygulaması asla orijinali gibi olmaz. Ahşap görüntüsü istediğin için tavsiye edildi.
Çift komponentli poliüretan vernik kullanımı yaygın. UV dayanımını unutma. Kolay gelsin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. Ö.

« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2017, 18:03:48 »
Olmadı, üzerini yeniden ahşapla kaplama seçeneği değerlendirilir, vs. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. B.

« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2017, 19:56:38 »
Ben de ''açtı'' deyince Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Vallahi görünce ben de çok şaşırdım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bakalım, neler olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap