0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. K.

316 Paslanmaz Malzeme veya motor braketi
« : Aralık 28, 2016, 17:09:34 »
Motor braketi yapabilmek için et kalınlığı 4-6mm. olan kenar genişliği 30-40mm. (otuzluk veya kırklık diye geçer) 316 paslanmazdan 1,5M. veya 2M. köşebent ile yine et kalınlığı 4-6mm. olan; yine 316 paslanmazdan otuzluk veya kırklık 1M. civarında lama demir lazım. Satıcılar boy olarak sattığından hurda veya ikinci ele yönelmiş durumdayız.

Adı geçen malzemelere bir vesile ile rastgelen veya elinde bulunduran arkadaşlardan ricamız bize haber vermeleri ve temininde yardımcı olmalarıdır. Veya atıl durumda motor braketi olan varsa onunla da ilgilenebiliriz. Şimdiden teşekkürler...

Bu konu üzerinden veya Mehmet Köstekçi 0532 2562480 - Osman Okan Uysal 05413792111
*

T. A. (. A. A.

Ynt: 316 Paslanmaz Malzeme veya motor braketi
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2016, 17:13:51 »
Mehmet korsanım özelden firma adı yazıyorum istediğiniz boyda kesip gönderiyorlar.Kendi tekneme koç boynuzu yaptırmak için parça parça kestirip istedim, tam ölçülerinde kesip gönderdiler.

*

M. K.

« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2016, 17:42:36 »
Tümay korsanım. Biz Mersin, Adana ve bir arkadaş yardımıyla Perşembe pazarından sormuştuk boy verebileceklerini söylemişlerdi.

Şimdi aradım: İlgili arkadaş 304 olarak istenilen ölçüde kesebileceklerini ancak 316 olarak sadece boy gönderebileceklerini ilettiler. Ama malzeme gönderdikleri son kullanıcı firmaların elinde uygun parçalar olup olmadığını araştırabileceğini ilave ederek yardımcı olabileceğini de iletti. Teşekkürler...

Arayışımız hali hazırda devam etmektedir. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. K.

« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2016, 00:28:27 »
Ali Ünalan korsan özelden yaptığımız yazışmada detay istemiş. Konuyu açmak adına buradan cevaplamış olayım. Amacımız yukarda bahsettiğim köşebent ve lamalarla aşağıdaki resimde görülene benzer motor braketi yapmak.
Monte edilecek tekne pilgrim 590 ve kıç ayna plan dışına çıkılarak tamamen kapatıldığından braketin derinlik ayarlı olması gerekiyor ki yelkende motoru kaldırdığımızda sudan çıkabilsin ve karaya alırken de çapariz vermesin indirildiğinde de yeterli derinlik ayarı yapılabilsin.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap     Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Niyetimizin görünen üç sebebi var:
* Hazır satılanların ölçü olarak az biraz kısa kalacağını düşünüyoruz.
* Firesiz malzeme alımını başarabilirsek uygun maliyetle bir braketimiz olur.
* Teknenin kendisi dahil el emeğini kullanmanın hazzını yaşıyor olmak...
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2016, 00:31:28 Gönderen: Mehmet Köstekçi »
*

A. Ü.

« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2016, 09:42:29 »
Mehmet korsanım.Özelden de yazıştığımız gibi fotoğrafları atmışınız..

Fotoğrafları görünce,google de üniversal braket fiyat araştırması yaptım,fiyat aralığı 300 500 tl arası.

Bana böyle bir şey lazım olsa yapmaya uğraşmam,hazır alırım,fotoğraflarda göründüğü gibi kolay değil.

Ancak,piyasada bulunmayan,piyasada bulunup uçuk fiyatları olan,piyasada bulunan ama tekne üzerine montajda sıkıntılı olay şeyleri,kendim yapmayı tercih ediyorum,tekrar söylüyorum ben olsam yapmam hazır alırım..