Sevgili korsanlar,
Daha önce yazmıştım (
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap). Biraz daha araştırdım ve Rota Fisher, Tacar 6.50, Nordrig 25 veya benzeri bir tekne almaya karar verdim.
İlk tercihim Tacar 6.50 galiba (tek nedeni diğerlerine göre daha yakışıklı olması bana göre), ama yeni temiz bır tekne göremedim sahibinden sitesinde. Belki de Tacar 6.50 sahipleri çok memnun teknelerini satmıyor, bilmiyorum.
Kimden aldığım benim için çok önemli, o yüzden teknesini seven ve tanıyan, denizi seven bir kişiden (yani, tanınan sevilen bir korsandan) almayı şiddetle tercih ediyorum.
Genel kriterlerim:
1) 3-4 sene sonra nispeten daha kolayca satabilmek istiyorum (yelkenli almak için), dolayısıyla tanınan bilinen bir marka olsun. Çok özel bir tekne olmadıkça özel yapım istemiyorum bu yüzden.
2) 2010 model üstü gibi nispeten yeni olsun. Ahşap tamiratı/bakım vs yapabilirim, ama ciddi renovasyon gerektiren bir tekne bana fazla gelir.
3) Bakımlı, tik döşemeli, güzel bir tekne istiyorum. Çok sağlam denizci tekneler var, ama bu yaştan sonra azıcık lüks istiyorum.
4) Lavabo+ocak ve wc kesinlikle lazım.
5) İyi bir dizeli tercih ederim.
6) Elektrikli ırgat, yeni minderler, projektör, vs istiyorum. Bunları sonradan ekleyebilirim, ama zaten varsa tercih sebebidir.
7) Bütçe max 40.000 TL
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Romork varsa iyi olur (zaten almam gerekecek)
9) Çanakkale'deyim, o yüzden İstanbul/İzmir'den uzak teknelere pek bakmıyorum (hem gidip görmesi, hem getirmesi daha zor)
Bu kriterlere uyan bir korsan teknesi veya tanıdığınız tavsiye edeceğiniz bir tekne varsa, lütfen mesaj yollayın, sevinirim.
Sahibinden sitesinde bu fiyat civarı kriterlerime uyan tekneler var, ama pek sevilen tekneler değiller galiba.
Bu arada, Rota Fisher konusunda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Az çok denizci güzel bir tekne gibi görünüyor (hiç binmedim), ama bazı kötü yorumlar var:
1) İşçilik kalitesi gerçekten olağanüstü kötü deniyor.
2) Dalgada (yandan alınca yani) çok yalpa yapar deniliyor.
Bu konuda yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim
Teşekkürler, çok selamlar. Yahya...