0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. A.

zihni sinir projeleri bolum 1
« : Ağustos 22, 2014, 16:06:00 »
Selamlar,

sosyal islerden sorumlu yardimci kaptan istifa edince is bana kaldi. kiz hakli bu donem neye elimi attiysam kirdim doktum. efendim sadede geleyim.

yeni hayat in iki yaninsan boylu boyunca uzanan kupesteleri (ya da kusak) var. teknenin armasinin bir bolumu bu kupesteye bagli. ornegin bastonun yanal hareketini engelleyen carmihlar? bu kupesteye baglilar. kupste de tekne govdesine yarisi yanak yanaga ortusecek sekilde vidali ve yapisik.

simdi sorun her ne kadar yekpare olsa da farkli yuklenmeler sebebi ile kupestenin ust bolumunun kalk gidelim deme egiliiminde olmasi. alt bolum de govdeye saglam oturdugundan calisan ust kesim kimi yerden hafif catlamaya baslamis kimi yerde tektenin disina dogru egilmeye baslamis.

simdi ben diyorum ki bu kupesteye dik derin boydan delikler acsam. bu deliklere epoksi dokup paslanmaz celik ya da krom cubuklar atsam. yapisal olarak mantikli olsa da yeni bir problem yaratir miyim bilemedim.

foto sudur

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    N. Ö.

Ynt: zihni sinir projeleri bolum 1
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2014, 16:27:25 »
Eski teknemin pasarella olarak kullandığım ahşap latasında , tam da sizin küpeştedekine benzer çatlaklar vardı ve ben de sizinkine benzer bir akıl yürütme ile enine uzun 6mm lik delikler delmiştim. Buralardan epoksi kullanmadan (kullanılsa belki daha iyi olurdu) her iki ucuna da M6 diş çekilip somun takılmış çubuklar takıp sıkmıştım. Somunlar için çıkıntı yapmasın diye de ahşaba yuvalar açmıştım. Yıllarca o şekilde kullandım ve çatlaklar da ilerlememişti.
Zannediyorum sizde de iş görür. Siz üstteki somunu kaynatıp cıvata kafası haline getirirsiniz ve boşluksuz bir şekilde ahşaba gömebilirsiniz. Serbest somunlar sadece altta olur, onları gömmeden açıkta bırakabilirsiniz, hem kolay sıkılırlar hem de altta olduklarından dolayı fazla estetik sorun yaratmazlar.
Kolay gelsin.


*

    A. Ç.

Ynt: zihni sinir projeleri bolum 1
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2014, 16:50:00 »
Ahşapta resimde görülen kadar çatlaklar normaldir. Gözden ırak olsun derseniz, aynı ahşabın taze testere tozunu epoksi ile karıştırın ve macun kıvamında çatlaklara doldurun. Hem görüntü düzelir, hem biraz sağlamlaşır hem de  içine su girişi olmadığı için vernik altında ahşap kararmaz.


*

    H. A.

Ynt: zihni sinir projeleri bolum 1
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2014, 13:36:20 »
yanitlar icin tesekkurler. yapisal olarak mantikli geliyor da ben malzeme uyumunu merak etmistim aslinda. bunlar (yani ahsap epoksi ve celik) dostca bir arada yasayabilirler mi yoksa farkli calistiklarindan isi batirir miyim diye dusunmustum.



*

    Ü. G.

Ynt: zihni sinir projeleri bolum 1
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2014, 13:48:41 »
Resimden görüldüğü kadarı ile ahşapta çok fazla bir sorun yok gibi. Önemli olan çatlakların ahşabın genelindeki durumu. Nejat korsanın bahsettiği gibi bir  güçlendirme yeterli olacaktır.

Küpeştede ne tür bir ağaç kullanılmış?