0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. İ.

Termoking motorlar
« : Nisan 25, 2014, 21:26:29 »
Termoking motorlar hakkında fikirleriniz nedir, bazı sitelerde görmekteyim fiatlarıda uygun sanki randımanlımı nasıl kondanse ediliyorlar, teşekkürler.
*

H. A.

Ynt: Termoking motorlar
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2014, 09:35:46 »
Thermoking   kasali kamyon kullandim birkac sene  benim kullandigimda yanmar motor vardi  gunlerce hatta bir hafta  sefer boyunca stop etmeden calistirirdik  ben kullandigim zurece hic sorun cikarmadi yag su filtre devam  seklinde gittiydi karter yapisi farkli deniz  yanmarindan ve sogutma olarak antifriz kullaniliyordu bazen sahibinden sitesinde rast geliyorum  satilik olarak ginede  bazi parcalari mutlaka farklidir deniz motoruna gore  marnize olayina gelince  basit bir kondense bagliyorlar deniz suyu ile antifrizin ic ice dolastigi  ve antifrizi sovuttugu birde  deniz suyu devirdaimi icin pompa  eksoz da  modifiye edilip deniz suyu ilave ediliyor disari atmak icin  ama motor yataklari biraz daha yuksek olmak zorunda cunku karter derinligi biraz fazla benden
en bu kadar

*

Y. A.

« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2015, 14:03:24 »
Thermoking motorları genelde yer avantajı sağlayabilmesi için yatık çalışan pistonlu motorlardır. Zaman içinde yer çekiminden kaynaklanan piston gömlek aşınmaları olabilir. parça bulmakta güçlük çekebilirsiniz

*

H. D.

« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2015, 19:05:26 »
Termoking dediğimiz; kamyonlardaki soğuk hava sistemlerinde kullanılan  motorlardır.Sürekli olarak sabit devirde çalışacak şekilde projelendirildiğinden dolayı ana mil yatak sayısından bile azaltma-çalma yönüne gidilmiştir.
Şayet termokingten çıkma bir motoru teknede farklı devirlerde çalışabilen bir motor gibi  kullanmaya başlarsanız bu motoru tahminizden çok evvel hurdaya çıkarma ihtimali olduğunu unutmayın.
Saygılar
*

Ö. T.

« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2015, 14:13:18 »
Hüseyin abi haklı. Thermoking motoru denizde olmaz.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Y. P.

« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2015, 19:25:15 »
Yakın zamanda bu işlerden anlayan bir arkadaş - aynen Hüseyin korsanın dediği gibi- Termoking motorlar Yanmar'ın frigo kamyonlar için yaptığı, uzun sure sabit devirde çalışmak üzere dizayn edilen motorlar, şurası eksik burası zayıf, aman uzak dur, bunları bazen yanmar marin diye kakalamaya çalışırlar, tekneye gelmez diye özellikle uyarmıştı. Hatta teknede kullanabilmek için değişken devir ayarı için bazı değişiklikler falan yapmak gerekiyormuş. Bu motorların plakasında zaten Thermoking yazıyormuş, oradan anlayabilirsiniz. Detayları pek anlamamıştım, ama ben uzak duruyorum.
*

H. A.

« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2015, 22:55:07 »
Thermoking  duzenli frigo  kamyonlari kullandim .6 yil kadar eski tip dik calisanlardandi yatik silindir degillerdi   soylenilenin aksine sabit devir diye bir duzen yok  ilk calistirmada kasanin icindeki  sicakligi  +4 veya istege gore -18,-40 yapincaya kadar termostad  vasitasi ile tam gaza yakin calisir daha sonra rolantiye gecer  sicaklik  degistikce calisma duzeni  yukselir ve duser bu gunlerce bir aksilik olmadigi surece devam eder cok dayanikli  ve cok sicak ortamlarda dahi sorunsuz calisan bir sistemdir .motor olarak  denize olurmu  neden olmasin tabiki olur sorun  deniz ortaminda ne kadar sure  randimanli  curumeden calisabilecegi  bir orjinal marin motor kadar  randimanli ve uzun omurlu  sorunsuz  calisacagini hic sanmiyorum   biz  marka teknelerimizde  orjinal motorlarimizin  keyfini surerken ayni zamanda pejo  minubus motoru isuzu kamyon motoru ve ben  zamaninda cok  bagladigim  ford kamyon ve bmc  motorlarida  denizlerde ite kaka hizmet vermektedir. En uygun olan  denizde marin motordur  deniz icin uretilendir
diger secenekler kisinin  kendi tercihleridir

*

S. T.

« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2015, 23:34:18 »
pejo.fort,kubato,ısuzu,bmc,perkins,mitsubishi
 vs..vb... ve diğer endüstriyel motorlar....üreticiler bu motorları alıp marinize etmiyorlarmı? marinizenin adını koymak lazım..marin motor nedir? çoğu üretici sanırım yanmar dışında piyasa için üretilen endüstriyel motorları kullanmıyor mu? vetüs,sabb,sole,nanni,lehman,sabre,mermaid,vb bu firmaların hepsi piyasa için üretilen endistriyel motorları alıp deniz motoru üretiyor...var mı kuş  konduran??

*

M. C.

« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2015, 11:26:16 »
Karasal motorların marinize  edilmesinde problem
Motordan ziyade ,tecrübeli bir mühendislik hesabıyla işlerin yapılmaması,
Sadece deniz  soğutmalı yaparak geçiştirilmemeli soğutma suyunun motor gücüne göre debisi  hesaplanması
Termostat aşırı ihtiyaç yüklenilmemeli, yağ devir daimi yatık çalışmaya uygun hale getirilmeli karter hacmi buna uygun olmalı ,şanzıman devri tork u uygun olan seçilmelidir .böyle bir uygulamada sıfır motorda fabrikasından pahalıya çıkabilir.
*

H. A.

« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2015, 12:05:57 »
alin size satilik  thermoking  yanmar resmi   27 hp  yatik silindir olmayani
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. T.

« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2015, 12:08:58 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Karasal motorların marinize  edilmesinde problem
Motordan ziyade ,tecrübeli bir mühendislik hesabıyla işlerin yapılmaması,
Sadece deniz  soğutmalı yaparak geçiştirilmemeli soğutma suyunun motor gücüne göre debisi  hesaplanması
Termostat aşırı ihtiyaç yüklenilmemeli, yağ devir daimi yatık çalışmaya uygun hale getirilmeli karter hacmi buna uygun olmalı ,şanzıman devri tork u uygun olan seçilmelidir .böyle bir uygulamada sıfır motorda fabrikasından pahalıya çıkabilir.

Yazdıklarınıza ek olarak kaliteli marin motorlarda ,soğutma suyu dolaşım kanallarının bronz veya sarı malzemeden yapılması ve gereken noktada bu suyun içinde kalan tutya bağlantısının yapılması gereğinide eklemek isterim.
Selamlar,
*

H. D.

« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2015, 12:31:29 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap     Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 08, 2015, 12:38:49 Gönderen: Hüseyin Durmaz »
*

T. A.

« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2015, 09:04:23 »
peugot j9 65 bg makinem vardı
2009 dan sattığım 2014 e kadar yıllarca kullandım. dışardan kondense etmiştik .yarı beline kadar suyun içinde çalıştığı zaman da oldu. ne hararet yaptı ne tekledi ne de stop etti
bir usta volvo penta motorlarla aynı blok olduğunu söylemişti
*

K. Ö.

« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2015, 09:44:18 »
Wv tospa arabasına jeneratör motoru uydurmuş her ay ankara izmir yolunu 2-3 kere gidip geldiğini söyleye bir öğrencinin Aracını dilek Hepgüler korsanımla birlikte incelemiş bayılmıştık..
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2015, 10:07:26 »
Alminda'nın direk soğutmalı BMC(TM30) motoru hakkın rahmetine kavuşunca yerine rektefiyeden daha ucuza geldiği için kazalı bir kamyonetten aynı motoru buldum.Üst kapak söküldü silindirler falan kontrol edildi satın alındı ve dıştan kondese takıldı. Bu yaz kullanıldı ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Hatta kondese ve deniz suyu pompası biraz büyükçe bile oldu.. Motor tam gazda 70C bile görmüyor.
Bu arada BMC TM30 motorları Thornycroft-108 adı altında orjinal marine olarakta satılmış. Hatta benim motorun 1.5 versiyonu Utku Korsanın teknesinde bağlı. Hangi sanaiye giderseniz parça bol. Etrafta gördüğümüz balıkçı teknelerinin çoğunda kara taşıtlarından veya jeneratörlerden çıkma düşük devirli  motorlar kullanılıyor.
Bu çözüm ne içindi tabiki tamamen duygusal... Motora verceğim 25,000TL olsaydı Yanmar ve ya volvo servisini arar tekenenin anahtarlarını birisine verir. Haftaya hazır olsun derdim.