0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. İ.

Sayın Büyüklerim,


Daha önce Marintek'ten aldığım çok kaliteli bir jelkot temizleyici vardı, pas ve lekeleri çıkartıyordu markasını hatırlamıyorum.


Porçöz ile defalarca temizledim. Yalnız, porçözle temizleyip tatlı su ile yıkadıktan sonra jelkot bembeyaz ilk haline dönüyor. Fakat bu hale döndüğünde hemen kuruduktan sonra marin pasta cila yaparsanız bir daha uzun süre leke olmayacaktır.


Müthiş ucuz ve temini kolay
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2017, 13:40:41 Gönderen: Tolgahan İşseven »


*

    M. B. A.

Ben bu konuyu bulamadığım için aynı problem nedeniyle yeni bir başlık açmıştım ve gelen yanıtlar sonucunda Iduna'nın Neptune Rust Remover ürününde karar kılmıştım. Bu konuya not düşmek istedim.


*

    D. U.

Ynt: jELKOT TEMİZLİĞİ İÇİN OKZALİK ASİT KULLANIMI İÇİN BİLGİ
« Yanıtla #47 : Haziran 10, 2020, 11:30:47 »
Sene olmuş 2020 yeni deneyimler, farklı tecrübeler var mı?


*

    F. Ö.

Ynt: jELKOT TEMİZLİĞİ İÇİN OKZALİK ASİT KULLANIMI İÇİN BİLGİ
« Yanıtla #48 : Haziran 10, 2020, 14:59:45 »
Evet ben de merak ediyorum.


*

    i. t.

Ynt: jELKOT TEMİZLİĞİ İÇİN OKZALİK ASİT KULLANIMI İÇİN BİLGİ
« Yanıtla #49 : Haziran 10, 2020, 23:46:04 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap|pcrid|414362074506|pkw||pmt||ptaid|pla-868514560941|pgrid|87262405570|&gclid=Cj0KCQjwiYL3BRDVARIsAF9E4GeX6j8goV4bOz_XriuTrlHxIhDOw7wSaX4ow9dGIXDgS9y24D07e_IaAnw1EALw_wcB


ABNET endüstriyel, çok amaçlı temizleme ve yağdan arındırma ürünüdür.
Bu son derece konsantre temizlik ürünü her türlü yüzeye uyum sağlar ve ekipmanınızın temizliğini garanti eder: araçlar, motosikletler, kasklar, tekne gövdeleri, ev aletleri, bahçe mobilyaları, ...

Sonuçları kontrol etmek için kullanmadan önce küçük bir yüzey üzerinde test etmek ve biraz sıcak su ile seyreltmek yeterli.


eger bunu siparisle getirte bilirseniz her seyi temizler ama cikaramiyicagi leke yok bunun.
kulana bilirseniz hayatiniz boyunca bana sukretceksiniz.
ben teknemide  olusabilen her turlu leke paslanma gibi uyuz seyleride bununla hic zorlanmadan cikariyorum.
fiskiyeyle sikiyorsunuz  lekeli olan yere biraz bekleyip  ufak bir fircayla(dis fircasi bile olur) ovaliyorsunuz biraz ve su dokuyorsunuz lekeden izden eser kalmiyor.
denenemesi bedava bununla tekneleriniz piril îril olucak sadece o degil nereyi temizleek isterseniz motor yaglarini bile acaip cikariyor.

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap




*

    A. A.

Ynt: jELKOT TEMİZLİĞİ İÇİN OKZALİK ASİT KULLANIMI İÇİN BİLGİ
« Yanıtla #50 : Haziran 12, 2020, 00:09:43 »
Teknem karadaydı, düz yüzeylerde pasta, cila , wax vs. ok.

Kaymaz tırtırlı jelkot yüzeylerde “ dasty degreaser “ uyguladık. Fısfıs yap 10 sn bekle, fırçala, durula. Tüm araya giren siyah lekeler , vs acayip çıktı. Sararma yok. Asit bazlı da değil.
*

    A. Ç.

Ynt: jELKOT TEMİZLİĞİ İÇİN OKZALİK ASİT KULLANIMI İÇİN BİLGİ
« Yanıtla #51 : Haziran 12, 2020, 07:16:53 »
Normal temizlikte oksalik asit yerine boraks veya borik asit kullanabilirsiniz. Temizlik maddelerinin önemli bir katkı maddesidir ve iyi temizler.
*

    Y. T.

Merhaba,
Tik yağı fiber yüzeylere sıçramış yeni aldığımız teknenin. Bu tik yağını çıkarmanın bir yöntemi varmı ? Pasta ile ufak bir deneme yaptım ama pek işe yaramadı. Yabancı forumlarda aseton deneyen olmuş ama pek içime sinmedi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
*

    A. Ç.

Aseton, tiner, benzin gibi bir çözücü kullanabilirsiniz.
*

    Y. T.

Teşekkürler, deneyeceğim.
*

    C. A. .

MERHABA MUSTAFA KORSANIM.BANA KAVİL TAVSİYE ETTİLER.BİRDE PATTEX İN KROM PARLATICISINI KULLANABİLİRSİN DEDİ BİR ARKADAŞIM.
*

    K. Ö.

sanırım kayıklarımızın başına gelen bu tALİHSİZ olayları bir kenara bırakıp, denizin tadını çıkartmalıyız dostlar...
bırakınız güverteler solsun, bırakınız bizler izler yerinde dursun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. T.

Merhaba,
Bugün teknemin dolap içlerinde boya yoktu düz fiber olduğu için bugün jelkot ile komple boyadım. 3-4 saat geçti üzerinden haliyle boya kurudu ancak yapışkan bir yüzey kaldı. Bu yapışkanlığı yok etmek için tiner ile sil dediler ama hangi tip tiner sormadım. Selülozik / sentetik hangisi ile silmeliyim? Veya başka bir öneri ne olabilir?
*

    M. V.

Geçenlerde epoksi reçineyle uğraşırken elime bulaştı normalde asetonla temizlerdim onu almaya giderken  tezgahta el dezenfektanını (yüzde 70 alkollü) görünce bi deneyeyim dedim gayet iyi sonuç aldım elimdeki o yapışkanlık gitti artık aseton ve o kokusu yok
 Bence ufak bir yerinde dezenfektanla  bi deneme yapın derim
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2021, 02:37:16 Gönderen: Murat Varol »
*

    Y. T.

İşlemin sonunda atıklar nereye gidiyor? Denize mi?