0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. A.

ırgat tamiri
« : Temmuz 31, 2011, 20:02:39 »
 Merhaba
 Bir arkadaşımın teknesindeki ırgat motoru ile sıkıntı var.Burada konu daha da çözümsüz hale geldi-yanlış usta ya da adres-Şimdi ırgat motoru belkide sıfırdan alınacak. Motor etiketi:
 
 LEMAC MODEL
 65579-051 600 WATTS OUTPUT 750 WATTS INPUT 12 VOLTS DC IP65

Bu motoru tamir edebilecek usta önerisi ya da sıfırını alabileceğim yer konusunda yardımcı olabilecek korsan varmı.İlginize şimdiden teşekkürler
 Not: Aslında sorunlu kısım rotora elektrik dağıtan fırçaların bağlı olduğu en alttaki  plastik parça bu kısım düzgün çalışırsa ırgat işler hale gelecek.


*

    M. A.

Ynt: ırgat tamiri
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2011, 11:00:23 »
Bence her ırgat tamir olur. En azından deneyin. Bende 1500 watt Irmak marin marka ırgat var. bir süre önce ırgat motorundaki bir sorun yüzünden ırgatın motorunu söktük.. yatakları falan hasar görmüştü. Ümraniye sanayi sitesinde yada birçok sanayide vardır.. Marş ve Şarj motorlarının tamir ve revizyonunu yapan iş yerleri var. Irgat motorunu yada ırgatı bunlardan birine götürürseniz yapılır sanıyorum.
Eli yüzü düzgün bir ırgat 2.000 TLnin üzerindedir bugün herhalde, en azından benim ırgat o civarlarda.
Ben Yol parası ve elektrikçiye verdiğim para hariç 60 TL vermiştim motorun tamirine.
Kolay Gelsin.


*

    M. E.

Ynt: ırgat tamiri
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2011, 13:54:19 »
Irgatın elektrik motoruyla ilgili bölümse, Murat'ın dediği gibi yaptırmak cidden atla deve değil. Ancak elektrik motoru-mekanik aksama bağlayan yerdeyse (sizin dediklerinizden öyle olduğu anlaşılıyor) biraz daha alengirli bir iş. Becerikli bir usta ve atölye gerekebilir... Haa yapılmaz mı? Mutlaka yapılır ama görmeden bişey söylemek zor yani.


*

    A. A.

Ynt: ırgat tamiri
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2011, 14:47:10 »
Mehmet Korsan
Sorunlu parçayı eklemeye çalıştım umarım olmuştur.Irgat bakım için söküldükten sonra yanlış toplandığı için gövdeye akım geçtiğinden fırçaların olduğu bölüm yüksek ısıdan deforme olmuş.Diğer kısımları sorunsuz. Yenisini bulamazsam sadece bu kısmı fiber denen bir malzeme (fenol fiber) var ondan imal edeceğim.
 
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    C. P.

Ynt: ırgat tamiri
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2011, 18:43:41 »
Levent eski sanayide Ertuğrul usta var. Kesin çözüm bulur.