0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. K.

Elektrik panosu susmayan beep problemi
« : Mayıs 17, 2019, 03:03:22 »
Selamlar,
Bavaria 42'mizin elektrik panosundan başladımı durmayan, yaklaşık 1 dk arayla keskin beep sesi gelmekte. Başına gelmiş yada fikri olan var mıdır?
Saygılar


*

    O. S.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2019, 08:59:26 »
Merhaba Meriç korsan,
Elektrik panosundan kastınız motor kumanda paneli midir?
Geçen ay hiç durmayan fake alarm sorunu yaşadım, nedeni ise Alarm Kumanda Unitesinin (yedek parça no: 828783) ıslanma nedeniyle kısa devre yapması imiş.


*

    M. E.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2019, 13:17:55 »
Sahil elektriğine bağlı iken mi geliyor? Sahili ayırınca susuyor mu?


*

    F. F.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2019, 16:11:20 »
Derinlik alarmı ayarsız olmasın?


*

    S. E.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2019, 16:30:16 »
"Genelde" 12V paneldeki alarmlar İki akü grubunu ve su depolarını kapsar.  Alarm çalması, akünün yada su deposunun istenen değerler aralığında olmadığı anlamına gelir. Yani Akü voltajınız düşüktür yada yüksektir. Alarm durumunda LCD göstergede ilgili başlık yanıp söner. Eğer böyle bir panele sahipseniz burdan duruma teşhis koyabilirsiniz. Her alarm durumu ilgili deponun yada akünün kritik seviyede olduğunu gösterebileceği gibi hatalı bir su seviye göstergeside alarm verdirtebilir. Yada yanlış limitlerde set edilmiş bir alarm uyarısı yüzünden düzgün çalışan bir sistemde alarm alıyor olabilirsiniz. 

Başka düşük ihtimal ise alarmın panelden gelmemesi olabilir. Tekne içinde bazı seslerin yerini tespit etmek zor yada aldatıcı olabilir, Panel arkasına bazen takılan diğer cihazlar (inventor, başka bir akü takip donanımı vs.) yada pilot masasında mevcut ise telsiz yada navigasyon cihazının alarmı çalıyor olabilir. 

Başka bir durum ise 12V panelin arızalanmış olması olabilir.

Eğer alarmınız tamamen rastlantısal hiç bir ortak noktası olmayan durumlarda başlıyor ise Panelde şüphelenebileceğiniz gibi, Murat Bey'in sorduğu gibi alarmı tetikleyen noktaları bulmanız sorunu tespit etmenizde kolaylık sağlayacaktır. Her demir çekerken, her sahil elektiriği bağladığınızda, her su deposunu doldurduğunuzda, her pupa seyri gibi bir ortak nokta yakalamanız gerekiyor.

Kolay Gelsin

*

    Ö. Y.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2019, 16:43:23 »
Bende de benzer problem vardi. Sorunun panel arkasinda yer alan ve bazi elektronik hafizalarinin akuden bagimsiz olarak ayakta kalmasini saglayan paralel bagli 2 kucuk akuden kaynaklandigi ortaya cikti.


Sent from my iPhone using Tapatalk
*

    M. K.

Ynt: Elektrik panosu susmayan beep problemi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2019, 00:03:25 »
Yönlendirmeler için çok teşekkür ederim.

- Motor paneli değil, lakin anlattığınıza benzer bir durum yaşamıştım, bu seferki farklı.
- Sahil elektriğine bağlı yada bağlı olmadan oluyor.
- Derinlik ölçerde alarm kurulu değil, derinlik farketmeksizin beep geliyor.
- Gözlemlerime dayanarak Akü yada tank seviyeleriyle de ilgili olmadıgını düşünüyorum. Yine dediğiniz gibi değişik durumları gözlemeye devam ediyorum.
- Elektronik hafizalarin akuden bagimsiz olarak ayakta kalmasini saglayan akü var mı ilk iş inceleyeceğim, sonuçları burada paylaşırım.