0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. T.

Göcek ve Carettalar
« : Ekim 16, 2015, 20:19:05 »
Göcekte son zamanlarda denizde birşeyler sokuyor ya da dalıyor yüzerken. Deniz anasının hafif şiddetinde, arı sokması gibi. 

Birileri (ya da bir kurum) Göcek koylarına beşer onar Caretta getirmiş bırakmış. Buradaki bir ingiliz yelkenci Carettaların deniz dibinde otlarla beslenmesi nedeniyle kopan yakıcı  ot parçalarının neden olduğunu söyledi. 

Haklı gibi, kaplumbağaların bol olduğu koylarda daha fazla oluyor bu dalanma. 

Otun adını da söyledi ya unuttum.  Fire..... gibi birşey. 

Bilgisi olan ?

*

Ö. Ö.

Ynt: Göcek ve Carettalar
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2015, 22:02:04 »
Küçük şeffaf denizanalarından olduğunu düşünüyorum.
Organik kirliliğin fazla olduğu iç koylarda daha çok oluyor.

*

İ. S.

« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2015, 23:50:31 »
Evet denizanası. Yassıca adalarda şamandıraya bağlıyken gece denize girdik. Arkadaşın biri durmadan  bacağımı sanki birşey ısırıyor değince suya fener tuttum. Suyun içinde minik minik denizanalarını gördük. Ben kumburgazdan alışkın olduğumdan yüzmeye devam ettim ama arkadaşlar huylanıp çıktı sudan.

*

S. Ç.

« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2015, 02:03:36 »
Marmaris in bazı yerlerinde de var..Suya girince yanmalar oluşuyor ama gözle görülen birşey yok..bence deniz piresi..çevrede kumsal varsa bundan çok olurmuş..
*

H. T.

Göcek ve Carettalar
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2015, 19:44:53 »
Ben gözlükle epeyce baktım, denizanası goremedim. Küçük bacaksız denizanalarına rastladım birkaç kez ancak bildiğim bu türler zararsız. Hatta aldım dokundum vs.  Yok birşey.  ??

Serdar korsanım bunlar tek bir nokta değil de birkaç cm2'lik bir alanı aynı anda etkiliyor gibi. 
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2015, 19:46:10 Gönderen: Hasan Toparlak »