0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

N. Ö.

Ynt: Bir Korsan Nasıl Dalar?
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2011, 16:47:19 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Atı, katı ve de yatı olmayan korsaniçe çakmış gizli emellerimizi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh, artık saklayacak bir şey kalmadı, rahat olabiliriz.

düzeltme gereği hissettim

atı, katı, yatı ve dalış takımı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

düzelteyim; katım ve dalış elbisem var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E.

« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2011, 23:59:16 »
Ya benim gibi, dalmak isteyip de dalamayanlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (istesem de batamıyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Geçen yıl şnorkelle 3-5 metre dalayım dedim, gerçekten batmıyorum yahu. Kızım kıyıdan seyrediyordu, kıçım dışarda debelenirken çok güldü Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kulak dengelemesi yapmak istedim, beceremedim. Sinüzitim vardı (maxiler, frontal... Allah ne verdiyse) biliyordum, bir de kampanya hediyesi varmış, full sinüzit alana yanında konka hipertrofisi bedava. Ondan da iki adet aldım. (septum deviasyonu yüce rabbimin "iyi ki doğdun" hediyesi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Evet... Cevapları alayım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2011, 00:00:17 Gönderen: Erol Yapıcı »

*

M. S.

« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2011, 00:14:39 »
Bu dalış hususunda  sivri adada heveslenmiştik  ama hava kötü vs olayına getirip vaz caydılar  neyse illaki bir punduna getirip bi dalış organizasyonu daha yaparız 

hakan korsan kaçış yok  öğrenci çok bir formül düşün artık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sürmene bize yakın düşer

*

H. T.

« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2011, 00:18:50 »
Ya benim gibi, dalmak isteyip de dalamayanlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (istesem de batamıyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Geçen yıl şnorkelle 3-5 metre dalayım dedim, gerçekten batmıyorum yahu. Kızım kıyıdan seyrediyordu, kıçım dışarda debelenirken çok güldü Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kulak dengelemesi yapmak istedim, beceremedim. Sinüzitim vardı (maxiler, frontal... Allah ne verdiyse) biliyordum, bir de kampanya hediyesi varmış, full sinüzit alana yanında konka hipertrofisi bedava. Ondan da iki adet aldım. (septum deviasyonu yüce rabbimin "iyi ki doğdun" hediyesi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Evet... Cevapları alayım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Erol korsanım, ben kendi halinde bir dalış eğitmeniyim; dolayısıyla sizin durumunuz hakkında yorum yapmam yanlış olur. Ama daha önce de belirttiğim gibi bir sağlık kontrolü tüm sorularınıza yanıt verebiliyor. Kaldı ki 45 yaşın üzerinde mutlaka gerekiyor ve bizim olabilir mi dediğimiz bir çok durumda dalışa engeli olmadığına dair tespitler söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla bir sualtı hekimi size tüm yanıtları verebilir, yeter ki siz niyetine girin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2011, 00:27:43 »
Bu dalış hususunda  sivri adada heveslenmiştik  ama hava kötü vs olayına getirip vaz caydılar  neyse illaki bir punduna getirip bi dalış organizasyonu daha yaparız 

hakan korsan kaçış yok  öğrenci çok bir formül düşün artık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sürmene bize yakın düşer

Aşkolsun be Musa korsanım. Cidden discovery için tatsız bir yerdi orası. Bak, bu hafta sonunda itibaren Dalyan sahilindeyim, ne zaman istersen gel, seve seve daldırırım. Ama dediğim gibi, yeter ki suda olayım diyorsan. Görecek pek bir şey yok çünkü...

*

N. Y.

« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2011, 00:54:38 »

Erol korsanım, kemerine kurşun ağırlıkları takınca seni kimse tutamaz dibi boylarsın... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E.

« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2011, 01:04:20 »
Peki nasıl çıkarım? Tek parça? Çok parça? Mevta? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

m. b.

« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2011, 01:15:23 »
kurşun ağırlıkları bıçağınla keseceksin. roket gibi yukarıdasın..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
hani, şişmansın demek istemiyorum, yannış anlama abi..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E.

« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2011, 01:20:46 »
C şıkkı diyosun yani Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bi kere ben şişman değilim balıketliyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (unutulmasın ki orkinos da bir balıktır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

İ. Y.

« Yanıtla #24 : Haziran 25, 2011, 01:26:02 »
C şıkkı diyosun yani Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bi kere ben şişman değilim balıketliyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (unutulmasın ki orkinos da bir balıktır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Balina balık değil memelidir Erol abi hatırlatayım istedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E.

« Yanıtla #25 : Haziran 25, 2011, 01:29:20 »
İyi oku İrfan, balıketliyim, balinaetli değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
(ya arkadaş ben bi daha hiç bi topiğe yazmiyim en iyisi, bu topiğin de içine ettim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

İ. Y.

« Yanıtla #26 : Haziran 25, 2011, 01:36:51 »
İyi oku İrfan, balıketliyim, balinaetli değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
(ya arkadaş ben bi daha hiç bi topiğe yazmiyim en iyisi, bu topiğin de içine ettim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Erol abi saygımdan bu konuyu daha fazla uzatmayacağım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ama sen üzülmeyesin diye balinalarada balık diyecez artık. Yeterki sen üzülmü...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Not: Son zamanlarda hangi topiğin içine etmedikki  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. T. A.

« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2011, 04:10:28 »
Bir küçük hatırlatma-düzeltme ve ekleme yapayım, ayrı ayrı değinilmiş toplanmamış.

CMAS yurtdışında tanınmıyor değil. Tanınıyor.
Ancak dünyada revaçta olan dalış noktalarında PADI sertifikası gösterebiliyor olmak (eğitim standartlarından dolayı) "bir parça" daha prestijli.

Bir de, ister istemez (TSSF'nin garip uyguluması ile) bir CMAS brövesine sahip olmak zorundasınız.
Zira, Türkiyede dalış TSSF'nin kontrolünde ve CMAS belgesi aynı zamanda TSSF dalıcı kimliği olarak da kullanılmakta.
Yani, ya benim gibi PADI Open Water brövenizle birlikte CMAS 1*  brövenizi de alır ve TSSF'nin gönlünü yapıp PADI üzerinden yürürsünüz ve belli bir seviyeden sonra denklik belgesi ile olayı kapatırsınız ya da CMAS ile devam edersiniz.
Benim tercihim PADI yönünde olurdu.

Forum kuralları gereği ticari bir işletme öneremiyoruz. Direk eğitmen ismi de veremiyoruz çünkü eğitmenler de bir işletmeye bağlı çalışmakta. Zira, discovery dalışı da, dalış eğitimi de profesyonelce yapılan işler ve her profesyonel iş gibi ticari niteliğe sahip. Ancak böyle genel değil de yüzyüze özel bir görüşmede  dalıcı korsanlar belli referanslar vereceklerdir.

Referanslar önemlidir çünkü eğitim hususu önemlidir. Bu süreci eğitmenin kalitesi belirler.
Eğitmenler kavun kabilinden olmadıkları için koklama yöntemi hem işe yaramamakta hem de nahoş sonuçlar doğurmaktadır.
Ancak bir dönem yapılan bir uygulamadan dolayı, en fazla bir kavun kadar yetkin eğitmenler mevcuttur.
Yetkin olanlar arasında ise, eğitimi kelle hesabına vuranlar mevcuttur.
Baştan savma verilen çok eğitime şahitliğim vardır. Ya da baştan savma eğitim almış pek çok dalıcı görmüşlüğüm. (kendisini derhal belli eder.)

Etkinlikler fikir teatileri için uygun zamanlardır. Yüzyüze görüşmeler daha detaylı ve açık fikir beyan etmek için uygundur.
Yine, ben olsam Hakan korsanı bir köşede sıkıştırır, bilgi ile ilgili demiri tavında döverdim.
*

C. Y.

« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2011, 12:16:11 »
Tarık korsanım eline sağlık açıklama için, teşekkürler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Forum kuralları gereği ticari bir işletme öneremiyoruz. Direk eğitmen ismi de veremiyoruz çünkü eğitmenler de bir işletmeye bağlı çalışmakta. Zira, discovery dalışı da, dalış eğitimi de profesyonelce yapılan işler ve her profesyonel iş gibi ticari niteliğe sahip. Ancak böyle genel değil de yüzyüze özel bir görüşmede  dalıcı korsanlar belli referanslar vereceklerdir.

Acemiliğime verin ben bu kuralı unutup sorular sordum, pardon  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. U.

« Yanıtla #29 : Haziran 25, 2011, 13:18:07 »
Forum kuralları gereği ticari bir işletme öneremiyoruz. Direk eğitmen ismi de veremiyoruz çünkü eğitmenler de bir işletmeye bağlı çalışmakta. Zira, discovery dalışı da, dalış eğitimi de profesyonelce yapılan işler ve her profesyonel iş gibi ticari niteliğe sahip. Ancak böyle genel değil de yüzyüze özel bir görüşmede  dalıcı korsanlar belli referanslar vereceklerdir.

Tarık korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ,
Literatür bildirişlerinde kaynak göstermek gerekir kanımca  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2011, 13:19:07 Gönderen: Utku Uçkan »