0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. Y.

Bir Korsan Nasıl Dalar?
« : Haziran 24, 2011, 15:25:32 »

Düşünüyorumda dalış'ta korsanlığın bir parçası, sitemizde güzel bir bölümde ayrılmış. Ancak burada Balıkadam olmak için ne yapmalı konusuna benim gibi meraklı tazeler için birşeyler yazılmamış.

Biraz internette araştırınca CMAS, PADİ SSI  gibi bir sürü eğitim çıkıyor. Eğitim şart mı? Peki nerede eğitim almalıyız, tavsiye varmı? Eğitim veren üyemiz varmı gibi bir sürü soru sormak istiyorum ama yerimidir bilmiyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amaç hobi olarak dalmak, ticari anlamda balıkadamlık degil!
*

İ. Y.

Ynt: Bir Korsan Nasıl Dalar?
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2011, 15:32:25 »
Kesinlikle eğitim alınmalı.

Kursta öğretilen konular çok basit olmasına rağmen hayati önem taşımaktadır.

Hocaları genelde ikiye ayırıyorum. Organizasyonu iyi olan hocalar. Eğitimi iyi olan hocalar.

Ben eğitimi iyi olan hocayı herzaman tercih ederim.

Cmas ın eğitimi Padiye göre daha basittir.

Bildiğim kadarıylada Padiyi Sualtı federasyonu tanımamaktadır. Cması da yurtdışı tanımıyor. Cüzdanınızda ikisindende olmasında fayda var.

Padi başlangıç kursu yaklaşık 10 saat teorik eğitim ve sınavdan oluşmaktadır. ondan sonra 4 dalışlı uygulamalı eğitim ile devam edilir.

Eğitim dalışlarında malzemeyi dalış okulu vermektedir. Zaten o ilk dalışlardan sonra başka malzeme ile dalmamak isteyeceksiniz ve kendinize malzeme alıcaksınız (2000-......) fiyat aralığında değişmektedir.

Yanlış bir bilgi verdim ise gurular düzelteceklerdir.

*

H. T.

« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2011, 15:43:38 »
Açıklayayım Cumali korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öncelikle, Türkiye'de rekreasyonel dalış aktiviteleri TSSF (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) tarafından koordine edilmekte.

Dalış eğitimi almaksızın discovery ya da tanıtım dalışı adını verdiğimiz aktivitelere katılabilirsiniz. Maksimum derinliği 5 metreyi geçmeyen ve eğitmen nezaretinde yapılan tanıtım dalışları adından da anlaşılacağı gibi sualtını tanıtmak, keyfi hakkında fikir vermek ve dahi mümkünse sonrasında ücreti mukabilinde dalış eğitimi vermek üzere icat edilmiş faydalı bir argümandır. Tanıtım dalışı için tavsiyem en yakında Saros'un herhangi bir noktası olacaktır. Ya da Ege ve Akdeniz'in dilediğiniz noktası. Nitekim Marmara'nın ilk beş metresi pek cazip değildir.

Dalış eğitimine karar verirseniz önünüzde dalış merkezi (ticari) ve federe spor kulübü (gayriticari) statüsüne haiz kurumlar söz konusu olacaktır. Tavsiyem dalış merkezlerinden yana olacaktır. Ancak daha hesaplı, kulüp ortamında bir süreç için federe spor kulüplerini de tercih edebilirsiniz.

Alacağınız eğitime gelince; başlangıç seviyesinde PADI Open Water Diver, SSI Open Water Diver ya da CMAS* Dalıcı programları ülkemizde yaygın olarak verilmektedir. Kişisel tercihim her daim PADI'den yana olmakla birlikte alacağınız eğitimin kalitesini belirleyecek olanın ekoller değil alacağınız kurum ve eğitmenler olacağının da altını çizmemde fayda var.

Başlangıç seviyesi eğitim içeriği ana hatları ile benzer olsa da uygulamada farklılıklar söz konusudur. Dalış sayısı, sınırlı su çalışmaları ve teorik eğitim süresi ve içeriği farklılık gösterebilir. Hangi sertifikayı alırsanız alın unutmamanız gereken başlangıç seviyesi sertifikası ile maksimum 18 metre derinliğe kadar ve kendi kapasitenize uygun dalış aktivitelerine katılmanız gerektiği.

Kişisel bir tavsiyem sağlık durumunuzla ilgili. Tüm dünyada "sağlık beyanı" esas alınmakta ve size bir sağlık anketi uygulanmaktadır. Ancak Türkiye koşulları düşünüldüğünde benim önerim mutlaka bir sağlık kontrolünden geçmeniz yönünde olacaktır. Bu kontrol tamamen sizin menfaatinizedir.

Maliyetler trajikomik bir şekilde 150-500 TL arasında deklare edilebilir. Sizin dikkat etmeniz gereken deklare edilen maliyetlerin neleri kapsadığıdır. Başlıca maliyet kalemleri teorik eğitim, pratik eğitim, eğitim materyalleri, sertifika, sınırlı su ya da havuz dalışları, açık deniz dalışları, ekipman kiraları, dalış noktasına ulaşım, tekne ücretleri, dalış noktasında konaklama olarak özetlenebilir. Kendi adıma başlarken 800-950 TL arasında bir rakamı göze almanız gerektiğini söyleyebilirim. (PADI OWD eğitimi için)

Son olarak, dalış eğitimi ile ilgili basit bir öneri; ne gözünüzde büyütün, ne de hafife alın...

Her türlü sorunuza yanıt vermekten mutluluk duyarım.
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2011, 15:49:04 Gönderen: Hakan Tiryaki »

*

H. T.

« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2011, 15:45:14 »
Pişti olmuşuz İrfan korsancım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. Y.

« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2011, 15:55:49 »
Ne haddime. Ben nacizane bir giriş yaptım sadece

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. K.

« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2011, 15:56:25 »
Eğitim şartmıdır?  Şarttır.
Bu iş zevklimidir ? Yelkene denktir.
Bu iş zahmetlimidir? Yelkene denktir.
Yapılmalımıdır? Ölene kadar ama ölmeyecek şekilde.
Nasıl yapılmalıdır? Ehil olanla.

Detay için bknz. Hakan korsan.
*

H. T.

« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2011, 16:01:44 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yapılmalımıdır? Ölene kadar ama ölmeyecek şekilde.

Harikasın Kamil korsanım, kesinlikle aynı fikirdeyim; ölene kadar!

*

C. Y.

« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2011, 16:06:50 »

İrfan korsanıma da, Hakan korsanıma da teşekkürler. açıklamalar arşivlik olmuş.

Kamil korsanım sizinkide özet ama net olmuş, teşekkürler.

Açıklamalara istinaden devam etmek istiyorum.

Hakan korsanımın üzerinde durdugu sağlık kontrolü konusunu detaylandırabilirmiyiz?

Eğitimin alınması konusunda Gezgin Korsan'ların anlaşmalı olduğu veya sıklıkla önerdigi bir merkez veya kulüp varmıdır? Yada eğitmen?
*

İ. Y.

« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2011, 16:09:49 »
Ben cevap vermiyormuş gibi olmayayım. Yedeklerde bekliyorum. Hakan korsan gerekli cevapları bir güzel veriyor zaten.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2011, 16:15:54 »
Cumali korsanım,

Öncelikle sağlık kısmına yanıt vereyim. Dalış için sağlık kontrolü en başta üst solunum yolları ve akciğer fonksiyonlarını odaklanır. Yanı sıra süregelen hastalıklarınız ya da alerjik tepkileriniz önemli olabilir. Bu denli önemsememin nedeni bir çok örnekle karşılaşmış olmam. Örneğin bir kursiyerimin kollesterol seviyesi yüksek çıktı. Aldığı rapor dalış yapabilir yönündeydi. Ancak açıklamalar kısmında yer alan "derin, dekolu ve performans gerektiren dalışlardan uzak durması" yönündeki tavsiye son derece önemliydi. Çünkü aynı arkadaş ileri seviye eğitime de gelmiş olabilirdi. Dalış yaparken hiç bir zaman unutmamanız gereken en önemli noktalardan biri milyonda bir ihtimal dahi önemlidir; çünkü "ihtimaldir".

Söz konusu sağlık raporunu Çapa'dan ya da özel bir kaç kurumdan alabilirsin. Benim anlaşmalı olduğum kapanmış ama o aşamaya geldiğinde yardımcı olurum.

GEKO içerisinde sorduğunuz türde bir anlaşma var mı bilemiyorum. En kötü ihtimal siz konumunuza uygun bir dalış kurumu araştırın, bulduğunuzda size seve seve referans veririm Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. Ö.

« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2011, 16:16:27 »
yelkenci arkadaşlar "TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?"
Önce "suyun altındaki dünya" diye masum bir bölüm açtılar şimdi forum konularına bir bakın, bütün başlıklar dalış üzerine Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
benim teknem yok ben garip bir gezgin korsanım ama siz yat sahipleri uyanık olmalısınız  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ABD kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim bir takım hareketler var ve hatta gizli bir gündemleri var,
forum elden gidiyor, yarın bir Bajau olmayacağımızın garantisini kim verebilir.
bajaular için bakınız ;

çok oluyorlar çookkkk
*

Z. D.

« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2011, 16:22:31 »
Nilüfer korsaniçe,

sende kestirmeden hedefine ulaşırsın para biriktirmeden, işe gitmeden Bajau olarak

Ama bir konuda haklısın çok kötü adamın kanına giriyorlar dalıcı yapmak için
*

H. T.

« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2011, 16:24:47 »
Atı, katı ve de yatı olmayan korsaniçe çakmış gizli emellerimizi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh, artık saklayacak bir şey kalmadı, rahat olabiliriz.
*

İ. Y.

« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2011, 16:29:24 »
Atı, katı ve de yatı olmayan korsaniçe çakmış gizli emellerimizi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh, artık saklayacak bir şey kalmadı, rahat olabiliriz.

düzeltme gereği hissettim

atı, katı, yatı ve dalış takımı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2011, 16:29:38 Gönderen: İrfan Yalçın »
*

C. Y.

« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2011, 16:41:09 »

Güzel yükleniyorsunuzda kabak başıma patlayacak konuyu açtım diye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

kendimi savunma gereği duydum.

Nilüfer korsaniçe,
benimde yatım, katım ve dalış takımın yok, sadece konuyu tekne ile bütünleşen bir unsur olduğu ve böyle bir bölüm olduğu için sordum.
ABD kaynaklı zihinleri bulandırmak için servis edilen unsurlar ile de alakamda yok  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap