0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

Ynt: Tekneyle Dünya Turu...
« Yanıtla #60 : Mart 27, 2010, 22:12:39 »
Sayın korsanlar dünya turu için ihtiyaç duyulan kitapları yaklaşık 5 yıldan beri birktiriyorum . Hakan Ögeye  konyla ilgili destek verilmiş olup kendisindende bir çok kitabı aldım
, konuyla ilgili çalışma yapmak adeta benim hobim oldu . Gerekli teçhizatlar ,haritalar ,Rehber kitaplar tarafımda mecvut olup bu proje ile ilgilen arkaşlar özelimden  temas kursunlar . 
Lütfen ciddi ve somut projesi olan arkadaşlar arasın .
 Bende gitmek istiyorum ama bir türlü gidemiyorum . Kendimi devamlaı tekne almak isteyipte çeşitli bahanelerle ertelen deniz severlere benzetiyorum .

Bu arada sizlere bir tartışma konusu açmak isterim .

Kendileri çok zoru başarmış kişiler olup takdire şayan kişiler olup

1) Hali hazırda Horn burnunu dolaşan Osman Atasoy ve Hakan Öge gibi denizcilere özenmiyorum .
    gereksiz bir risk diye düşünüyorum . Benim yerim palmiye ağaçlarının altında altın sarısı
    kumlarda yuvarlanmak ve risk almamak . Benim dünya seyatim böyle olmalı diyenlerdenim .

2) Özkan Gülkaynak arkadşımın dünya seyati ise teçhizatsız gerçekleştirdiğini biliyorum .
    Bence buda diğerleri gibi doğaya ve güçü tartışılmasız denize meydan okumaktır .

Saygılar / Sevgiler

*

U. U.

« Yanıtla #61 : Mart 27, 2010, 23:14:59 »
Tümay korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Bu yazımı okuyan bazıları belkide yine zıpladı falan diyorlardır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Ama cevap yazmasam da forumumuza üye olmayan arkadaşım ile ilgili bir yanlışlığı düzeltmediğim için ben kendime kızacağım diyerek, yazmaya karar verdim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Özkan Gülkaynak en azından benim gibi sonradan (kırkından sonra diyeyim) denizci olmuş bir kişi değildir. Kendisinin seyahatini anlattığı bir internet sitesi olup, bu siteyi okuyarak kendisi hakkında hem bilgi hem de fikir sahibi olunabilinir. Bu dediğimi yapmanızı tavsiye ederim. Kendisi bu seyahat için özel olarak yaptırdığı teknesi ile yazdığınızın aksine techizatlı olarak bu seyahati gerçekleştirdi(techizattan kastettiğim pusulası, sekstantı ve haritaları ile bizzat kendi yaptığı rüzgar dümeni vardı). Doğaya ve denize meydan okumak gibi bir amaç güttüğünü de ne kendinden duydum ne de yazılarından okudum. Kendisi, gökyüzü navigasyonunu çok iyi bilen ve elektronik kullanmadan, sekstant ile mevki koyup, usta Sadun Boro'nun yöntemini kullanarak turunu tamamlamış bir denizcidir. 2. maddede neden ustayı da yazmadığınızı bu nedenle anlayamadım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Dünya seyahati doğaya ve denize meydan okumak değil, tam tersi onları çok iyi tanıyıp, bilerek kendine meydan okumaktır diye düşünüyorum. Ben bu meydan okumayı hiç bir zaman yapabileceğimi düşünmüyorum ve de böyle bir amacım da asla olmadı. Tek meziyetim kendimi tanıyorum ve de kendime meydan okuyacak yürek bende yok diyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Diger adı geçen denizcilerimizden çok özür diliyerek kendileri hakkındaki yorumlarınıza da katılmadığımı belirtmek isterim.
Onların yaptıklarının da kendi sınırlarını tanımak olduğunu düşünüyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Forumumuz üye olmayan kişiler hakkında tartışma açmanın da anlamlı ve faydalı bir iş olmayacağı kanısındayım.
Saygılarımla  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

*

D. A.

« Yanıtla #62 : Mart 28, 2010, 09:00:29 »
Eğer denizi ve denizciliği seviyorsanız dünyanın uzak köşelerini görmenin en keyifli yolu tekneyle dünya seyahatidir ve bunun çeşitli yolları vardır. Nazenin IV'de dünya seyahati yaptı, Sadun Boro üstad da. Elektronikleri ve diğer modern navigasyon cihazlarını kullanırsınız yada kullanmazsınız, tek başınıza veya bir ekiple bu seyahati gerçekleştirirsiniz. 7 metre bir tekne veya 40 metre lüks bir yat.

Ama esas olan güvenlikse, önemli olan donanım techizattan daha çok yaptığınız seyir, deniz, tekneniz ve kendiniz hakkında ne bildiğinizdir. Bilgi ve tecrübenize güveniyorsanız, sınırlarınızı biliyorsanız okyanus geçişi Marmara'da seyir yapmak kadar güvenli olabilir. Aksi halde Marmara Denizi okyanustan daha tehlikeli olabilir.

Tümay Korsan'ın bütün bu yazdıklarımı benden daha iyi bildiğinden eminim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ne de olsa profesyonel bir denizci. Sanırım insan profesyonel olunca biraz daha konformist düşünüyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama eminim ki Tümay Korsan da dünya seyahatinin 2nci veya 3ncü yılında altın sarısı kumsallardan ve palmiyelerden sıkılıp, "şu Horn Burnu ne menem bir yermiş" Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap diye düşünmeye başlayacaktır. Çünkü insanız ve doğamız böyle.

Utku Korsan'ın da dediği gibi, göksel seyiri bilen birinin yardımcı navigasyon cihazları olmadan bilmediği sularda seyir yapması bir risk değildir. Bence asıl risk sadece elektronik cihazlara güvenerek seyre çıkmaktır.

Pupa Yelken'i okuduğumdan beri (sanırım 7-8 yaşlarındaydım) teknemle dünyayı dolaşmak hayalim. Her denizcinin hayalindeki seyahati bir gün yapmasını dilerim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 28, 2010, 09:01:07 Gönderen: Deniz Akaltan »

*

T. G.

« Yanıtla #63 : Mart 28, 2010, 10:49:19 »
Sayın  Utku korsanım ben asla adı geçen denizcileri eleştirmedim . Kendileri super insanlar .  Belkide  onların yaptığı bu seyahatleri ben yapamayacağım . Ben projeleri konusunda eleştri değil bir tartışma başlatmayı çalıştım . Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum . Ama şu soruyu sormadan edemeyeceğim .

Gece yarısı yıldızlara baka baka sallan yuvarlan gidiyorsun .  Dank diye balinaya vurdun . Teknende Epirp  veya Sart yoksa öldüğün garantisidir  .    Nasıl yardım istersin , kim gelirde seni ordan alır .

Osman Atasoyu Horn burnundaki seyatini ve  o bölgenin hava durumlarını takip ediyorum . Havalar deli gibi esiyor 10 metreyi  aşkın dalgalar var . Güneyden gelen  buz parçalarınıdan hesaba kattınmı tadından yenmez . Fiber tekneyle oralara dalmak  gerçekten cesaret ister .

Tekrar ediyorum . Kişilerden değil projelerden bahsediyorum . 

Sevgi ve saygılarımla .

*

U. U.

« Yanıtla #64 : Mart 28, 2010, 11:33:23 »
Tümay korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Konuyu açan bizler değiliz ve bu konu üzerinde daha çok konuşulması gerekli bir konu. Benim söylemek istediğim konuyu tartışırken vereceğimiz örneklerde adı geçen kişilere eleştirisel yaklaşmamak  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Yüz yüze konuşmalarımızda adını andığımız denizcileri, bize ters gelen yönleri ve uygulamaları ile eleştirebiliriz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Karşıt savlarını bizzat kendi ağızlarından dinleme fırsatı yaratırız ve belki iyi de olur  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Örneğin birgün Hülya Leigh hanıma ''okyanus geçerken sıkılmadınızmı?''diye sorduğumda ''her kes okyanus geçmeli çok değişik bir duygu'' diye cevaplamıştı. '' Ben almayayım, bir ay boyunca sürekli in dalga çık dalga, tabii fırtına falan yoksa şansında, insanın ömründen kayıp bir süre''dediğimde sadece gülümsemişti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Tabii bu her zaman da böyle olmuyor, laf aramızda  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Sevgili Haldun ağabeyin kulakları çınlasın. Fazla ileri gittiğimde ''hatırlatta seni sonradan biraz döveyim'' dediğni duyar gibi oldum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Her korsan gibi ben de ustanın seyahatini okuyunca denizciliğe heveslendim. Ama yaş 58 ve denizle ,tekneyle tanıştıkça ne büyük bir iş başardıklarını daha iyi anladım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Bu arada gece 15 dakikada bir kalkıp kontrol den sonra uyumanın zor ama alışılabilir olduğunu sölüyordu Özkan. Ama bu dinlenmelerden birinde balinaya dank diye çarpınca neler hissedilir ve ne yapılır Özkan kitabını yazınca hep birlikte okuruz.
Dünya seyahati hakkında tüm korsanlar fikirlerini yazmalı ve bunları tartışmalıyız, sadece hayellerimizde olsa bile  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
« Son Düzenleme: Mart 28, 2010, 11:37:49 Gönderen: Utku Uçkan »

*

U. P.

Ynt: (Konu Yok)
« Yanıtla #65 : Mart 28, 2010, 11:44:43 »
Tumay Abi benim bildiğim Uzaklar II sac. Fiber değil. Bilmem fark yaratır mi
*

T. G.

« Yanıtla #66 : Mart 28, 2010, 12:04:44 »
Sevgili korsanım

Daha önce bir değerli bir arkadaşımız . O bölgeye fiber tekne ile gitti ben ondan bahsetmek istemiştim . Uzaklar 2 nin saç olduğunu biliyorum buda  önemli bir avantaj o bölgede buz parçaları var . Fırtınalı bir havada buza tosladın mı ..   BYE BYE BYE olur .

sevgi ve derin saygılarımla.

NOT :  Benim amacım hepimiz açısından denizde güvenlik standarlarını yükseltmek ve herkezin bu işten risksiz bir şekilde zevk almasını sağlamaktır .  Tekne sayımız artıyor . Buda beraberinde risk oranını artırıyor . Avrupalılar bu konuda çok titizler ( trafikte olduğu gibi)  . Biz Türkler  onlara örnek olalım . Kendimizle alay ettirmiyelim . Dünya standartlarına ve kurallara riayet edelim .

Denizci Atasözü :

Tekne Denizde değil limanda batar .
( Gerekli hazırlıkları yapmazan sonunu  limanda hazırlarsın )

sevgi ve derin saygılarımla.

*

K. A.

« Yanıtla #67 : Mayıs 20, 2010, 23:20:05 »
sevgili kaptan dostum tümay biliyorsun benim idealim hanımla birlikte düny seyahat,i yapmak bu amaçla bruce roberts ten voyager44o planlarını önümüzdeki ay alıyorum ve yine kısmetse teknenin imalatına eylül ayı içinde başlanıyor bir tersane ile anlaştım ve inanıyorumki senlede konuştuğumuz gibi en sonunda korsaniçeleri evde bırakıp biz gidicez bence dünya seyahati bir meydan okuma tabiki çünkü sadece kendinle değil herşeyle bir mücadele
*

E. Ç.

« Yanıtla #68 : Mayıs 27, 2010, 16:02:30 »
Kanal ve nehir seyri hayali ile yatıp kalkan korsanların dikkatine Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgili Osman Atasoy'un seyir günlüğünden taze taze;

'' Köşeyi dönünce bu kez akıntıyı arkamıza aldık. Demin sürünerek ilerlemeye çalışan Uzaklar II şimdi yokuş aşağı koşuyordu. İki yanı çam ve okaliptüs ağaçlarıyla kaplı sudan bir vadiye girmiştik. Bazen yeşil düzlüklerin içine doğru giren derelerin yanından geçiyorduk. Adını bilmediğimiz bir sürü kuş etrafımızda ve üzerimizde türlü sesler çıkararak uçuşuyordu. Daha önce böyle bir seyir yapmamıştık. Sanki suyun üzerinde değil de karada ilerliyor gibiydik. Havuzluktan etrafa bakınca ağaçlar, gür yeşil bitkiler iki yanımızdan akıyor, gördüğümüz bu manzara sık bir ormanın içinde gidiyormuşuz hissine kapılmamıza neden oluyordu. Teknenin karada değil de, suyun üzerinde olduğundan emin olmak için bazen aşağıya, suya doğru bakıyordum. ''

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Metnin tamamının linki: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Googlemap linki: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mayıs 27, 2010, 16:03:11 Gönderen: Erdem Çakır »
*

O. A.

« Yanıtla #69 : Mayıs 27, 2010, 17:01:57 »
Erdem korsanım reklam kokan hareketler bunlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Oturdukları kısmı yazmamışsın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ç.

« Yanıtla #70 : Mayıs 27, 2010, 17:03:13 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erdem korsanım reklam kokan hareketler bunlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Oturdukları kısmı yazmamışsın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Onlara süpriz olmuştuya, okuyanada sürpiriz olsun diye öle yazdımdı..
*

Ö. Ç.

« Yanıtla #71 : Ağustos 10, 2014, 20:50:47 »
Merhaba Korsanlar,

Aradım taradım ancak bulamadım, konuşulmuş bir yer varsa linki de işe yarar.
Dünya turu hakkında çok okudum. Planlaması, başa gelen iyi kötü olaylar, gezilen yerler, maliyet, tekne tipi, araç-gereç, sponsor vb. bir sürü konu var. Ancak bu seyehatten sonra ne oluyor bu insanlara nerdeyse hiç bilgi yok.

Bir tek Sadun Boro'nun kitabında vardı dönüş sonrası. Şehir hayatına alışamadım diyor, güneye gidiyor, sonra tekrar uzun bir yola çıkıyor. Dönünce teknesinde yaşamaya devam ediyor. (Çalışma iş güç geçim ayrıntıları hatırladığım kadarıyla orada da yoktu)

Emekli bir asker-kaptanla konuşurken sormuştum neler oluyor diye, şakayla karışık kafayı yiyorlar ne olacak demişti.
Bu da olayın psikolojik tarafı tabi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sonunu düşünen kahraman olamaz derler ama gel gelelim bu ülkenin ve hayatın gerçekleri var.

Şimdi ben gidiyorum desem bu ülkedeki statüm ne oluyor, ssk ne oluyor, her ay ödemem gereken primler dönüşte boğazıma borç olarak yapışıyor mu, ülkeye döndüm eş-dost ziyaret bitti gitti ne yapılacak, nerde oturulacak, gelir elde etmek lazım neler yapılabilir gibi bir sürü soru var kafamda.

Yoksa, arkadaş bu zengin işi, dönüşte 2-3 gelirin yoksa aklına bile getirme böyle bir seyehati mi demek lazım.

Çevresinde (veya belki Gezginkorsan'da vardır) olup böyle bir seyehatin sonrasını anlatabilecek birileri var mı ?

Ekrem İnözü'yü dinlemiştim ama dönüş sonrasını sormak o zaman hiç aklıma gelmemişti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Derdimi anlatabilmişimdir umarım, selamlar.

*

B. S.

« Yanıtla #72 : Ağustos 11, 2014, 10:40:59 »
Genelde teknesiyle bu tip uzun yolculuklara çıkan gezginler, tekrar denizle iç içe oluyorlar. Bir tek bildiğim Hakan Öge yolda tanıştığı eşi ile birlikte kendini Toroslara attı, kerpiç ev, köpek, toprak ile iç içe yaşıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çoğu yelken eğitimi veriyor. Dünya turuna çıktıkları zamanlarda yanlarında ki ufak çocuklar şimdi eğitmen oldular.

Sadun ağabeyimiz giderken hiç bir şeyi kalmamıştı. Evi dahil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Osman ağabey tekrar Okyanuslara açıldı.

Özkan ağabey malum yeni oyuncağı ile koy koy geziyor, eğitimlere başladı .

Aslında hepsi olmak istediği yerde gibi geliyor bana Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Niyetiniz ve imkanınız var ise durmayın gidin,
bir şekilde döndüğünüzde taşlar yerine oturur. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Saygılar
*

Ö. Ç.

« Yanıtla #73 : Ağustos 12, 2014, 14:14:03 »
Barış kaptan teşekkür ederim, o zaman dönüşte şehir ve eski hayat temposunu unutmak lazım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Adapte olmak büyük sorun gibi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  denizle ilgili işlerle uğraşılacak, eskisi gibi ev-iş-haftasonu tatili-yaz tatili-ev-iş gibi bir döngüye girmek imkansız herhalde. Dediğiniz gibi belki eğitimen olma yoluna girilebilir. Normal hayatına devam eden var mı acaba ? Yurt dışındaki seyyahların durumları nedir, hayatlarını bildiğiiniz birileri var mı ?
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2014, 14:17:09 Gönderen: Özgür Çınar »
*

N. Ö.

« Yanıtla #74 : Ağustos 12, 2014, 14:34:36 »
benim idolüm Tania Aebi, 18 yaşında başladığı dünya turunu tamamladıktan sonra bu yolculuk sırasında tanıştığı ve yolun bir bölümünü yan yana iki ayrı teknede tamamladıkları Oliver ile evlendi. 2 çocuğuyla birlikte küçük bir kasabadaki çiftlik evlerinde yaşıyorlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
isterseniz 51 feet bir teknede 2.500 $ a Tania Aebi ile Grenada'dan Bequia'ya seyehat edebilirsiniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap