0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. B.

Ynt: Tayo Mar 'a davetlisiniz..
« Yanıtla #120 : Mayıs 25, 2014, 21:25:28 »
HakanE sen gelmiycen mi ? Tayo MAr ' a ... Hiç duymadım Cem Gür den tekneye bindiğini...
*

E. B.

« Yanıtla #121 : Mayıs 25, 2014, 21:30:49 »
Sühavi korsanım neredesin? Yoksa vaz mı geçtin yelkenden?

Evvet korsan kardeşliği kim geliyor bu cumartesi. BAkmayın siz HAkan E nin Erol korsanımın kötü propagandalarına.. Yelkenli tekneye geliyosunuz. Biraz çalışacaksınız tabi.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gören de tekne temizlettik sanır..  :)Ben mi.. Benim askerliğim bitmiş.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E.

« Yanıtla #122 : Mayıs 25, 2014, 21:59:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ama, güzeldi be. Hem Tayo Mar, hem korsanlar, hem hava, hem deniz, hem sohbet-muhabbet... Güzeldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şşşt, korsan milleti... Şaka yaptık yahu, hemen tırsmayın. Söylediklerimi unutun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
(Yukardaki cümle hariç. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

*

S. A.

« Yanıtla #123 : Mayıs 25, 2014, 23:03:48 »
İlkler unutulmaz... Benim için de bu cumartesi unutulmaz geçti. Gerçi Tayo Mar’da bir o yana, bir bu yana koşuşturacağız, sağa sola yatıp doğrulacağız, ıslanacağız beklentisini taşıyordum ama lanet hava, biletine amorti çıkmış garibanın mutluluğuna çeviriverdi onca beklentimi. Tekne geçmişim 35 yıl öncesine dayansa da ilk kez bir yelkenliye binmek, üstelik de bu ilki gerçek bir korsan gemisinin minyatüründe yaşamak benim için olağanüstü ayrıcalıktı. Teşekkürler Tayo Mar, teşekkürler Ersin Korsan.

Ekip tamam, çaylar ikramlar sürerken Tayo Mar’ı inceliyorum. Kulağım Erol Korsan’ın anlattığı Daksar anılarında, gözlerim ise Tayo Mar’ın her yerinde, en ince hatlarında... İncelemediğim, ellemediğim, mıncıklamadığım yeri kalmadı Tayo Mar’ın. 38 direk, 45 yelken, 1500 ıskota 50000 palanga filan derken olayı çözdüm. Sistem süper basit bir mantıkla çalışıyor. İpi çekiyorsun ya da bırakıyorsun o kadar. Gerisini Tayo Mar hallediyor. Hayran kalmamak elde değil. Ne kadar basit, o kadar iyi. Olay bu. Seyir esnasında yapılan konsültasyonda teşhis konuldu zaten: “Otomobilde 56 Chevrolet klasiği ne ise yelkenlide de Tayo Mar o.” Yelkenin direkte yukarı aşağı hareketini sağlayan kasnak bile çift sarmal ahşap üzeri hakiki deri kaplama. Yani Tayo Mar gerçek bir klasik.

Çalışkan bir öğrenciyimdir. Verilen ödevleri severek yaptığım gibi, bir sonraki derse bile çalışırım. ADF’nin Amatör Denizci El Kitabı ve Kısa Mesafe Telsiz El Kitaplarıyla, Ivar Dedekan’ın Resimlerle Yelken Ve Arma Ayarları Kitabı ve Resimlerle Navigasyon kitaplarını hatim etmiş, üstelik çelişkileri bile tespit etmiş biri olarak, “O halat oradan o palangaya, şuradaki de buraya geliyor... Hımmm. Eee? Haaa! Evet şuraya voltalıyorsun!” diye kafamın içinde denklemler çözerken aniden bir “Alesta Tramola” komutu geldi Erol Korsan’dan. Ersin Korsan’ın da dediği üzere tüm ciddiyeti ve gerçekten bir yarışçı dikkatiyle Hakan Korsan, yavaşça yeke dümeni kırdı, Tayo Mar dönmeye başladı ve asıldım flok’un iskele ıskotasına. Böylece Miçolukta ilk manevramı kıdemli korsan Erol Kaptan’ın komutuyla gerçekleştirmiş oldum. Müthiş zevk aldım. Halbuki yaptığım şey sadece halatın birini çekip bir yere bağlamaktan ibaretti ama olsun. Başkası için küçük, benim için ise büyük bir adımdı. Harun Korsan da sağ olsun, “sana deneyim lazım” der gibi, dar alanda kısa paslaşmalar misali dakika başı tramolanın, kavançanın dibine dibine vurdu. İşime geldi iyi tecrübe kazandım.

Pruvada yelkenliiii! Uyarı yine Erol Korsan’dan geldi. Eee, adam yıllarını bu işe vermiş, “Hiçbir şeyi itiştirmem, çekiştirmem” demişti ama gözler fıldır fıldır. Daksar’cı olmak böyle birşey olmalı. Hakan Korsan’ın küçük bir hareketiyle Tayo Mar 1-2 derece kadar iskele yaptı ve sancağımızdan geçen yabancı bandralı yelkenli selamlandı. Yabancı yelkenliden duyduğumuz ingilizce sözleri ise Hakan Korsan çevirdi: “Çok güzel bir tekneniz var”. Ersin Korsan’ın yüzündeki gurur gülümsemesini hepimiz paylaştık.

Tayo Mar’ı ne kadar elleyip mıncıklayarak taciz ettiysem, bir o kadar da teknedeki korsanları sonu gelmez sorularımla taciz edip durdum. En aptalcasına bile, ciddi cevaplar geldi her bir korsandan. Bıkmadan ve küçümsemeden her sorumu samimiyetle cevaplayan başta Ersin Korsan olmak üzere, Erol Korsan, Hakan Korsan ve Harun Korsan’a çok teşekkür ederim. Onlar farkında değil belki ama inanılmaz bilgilendim. Hele Erol Korsanın Daksar anekdotları her biri ayrı bir ibretlik ders gibiydi ve her biri bu kulüpte paylaşılması gereken önemdeydi. “Eğer bir geminin bıyığını görüyorsanız o gemi ...”

Alacağım yelkenlinin bütçesi yıllardır hazır. Tipi, donanımı vs. için de acaip veri topladım bu kısacık Korsan Kardeşliği etkinliğinde. Zaten yıllardır bu kulüp çatısından bir sürü bilgi ve tecrübe aşırıyordum. Bu veri çorbasına birinci ağızdan katkı sağlamak çok iyi oldu benim için. Acelem yok, en komplike detaydan en basit unsuruna kadar her şeyi, ama her şeyi bir karşılaştırma listesine dökmekteyim yıllardır. Bunca yıl sonunda varmak üzere olduğum sonucu öngörebiliyorum artık. O da “Beğendiysen al, gerisi boş...” Evlenmek gibi yaw. Halbuki ben matematiksel düşünürüm, cansız nesneleri kişileştirmem, anlam yüklemem “mal, maldır, işme yararsa kullanırım, baktım su koyveriyor basarım tekmeyi” anlayışına sahip biriyim. Yani “itin ayağını taştan esirgeyen biri değilim” ama bu tekne işi bi başka...

Rüzgarın azizliğine kurban gitsek de yaşadığım bu deneyim gözlerime yansımış olmalı ki tadı damağımda kalan bu heyecanı yinelemek üzere, Ersin Korsan’ın haftaya beni tekrar Tayo Mar’a davetini çok istesem de İstanbul Yelken Kulübüne kaydımı yaptırmış olduğum ve o gün kursum başlayacağı için geri çevirdim. Kurs ertelenir ise tekrar o heyecanı yaşamaktan büyük onur duyarım Ersin Korsan.

Bu güzel etkinlik sonrası araçlarımıza binmek üzere Harun Korsan’la aynı otoparka doğru yürürken yaptığımız sohbetin Gezgin Korsan Kulübü hakkındaki ortak teşhisi, kimsenin yeni üyeleri (tabirimi mazur görün) iplemediği yönünde idi. Demek ki kulüpte yeni üyelere bir “Hoşgeldiniz”i esirgeyen bir yaklaşım hakim. Bunu konuşurken Harun Korsan “Eski üyeler, “Yeni üyelerin kendilerini tanıtmaları gerekir” diyorlarmış” dedi ve “Bunun için de bir tanışma bölümü varmış kulüpte” dedi. Ben de “Yıllardır zaman zaman burayı takip ederim ama hiç rastlamadım” deyince “Ben de görmedim” dedi. Hemen “Ben Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sitesinin moderatörlerinden biriyim ve bizim kulübümüze yeni üye olan bir kişi, anında üye olduğu gibi kendini nerede nasıl tanıtacağını da görür.” dedim. Aracıma bindiğimde ise “Ulan madem yeni üyeleri tanışma başlığına yönlendirmeyi akıl edememişler, peki sen niye böyle bir başlık var mı diye sitede arama yapmadın?” diyerek marşa bastım.

Yaşadığım bu güzel etkinlik hakkındaki düşüncelerimi, oğlumun bugün 15. doğum günü olması dolayısı ile biraz gecikerek paylaşmak zorunda kaldım, özür dilerim. Fotoğraflar Harun Korsan’ın telefonuyla çekilmişti. Harun korsanım fotoğrafları bekliyoruz.

Viva Korsan Kardeşliği.

*

E. B.

« Yanıtla #124 : Mayıs 25, 2014, 23:49:33 »
Ahanda fotoğraf..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. K.

« Yanıtla #125 : Mayıs 26, 2014, 00:12:33 »

Bu güzel etkinlik sonrası araçlarımıza binmek üzere Harun Korsan’la aynı otoparka doğru yürürken yaptığımız sohbetin Gezgin Korsan Kulübü hakkındaki ortak teşhisi, kimsenin yeni üyeleri (tabirimi mazur görün) iplemediği yönünde idi. Demek ki kulüpte yeni üyelere bir “Hoşgeldiniz”i esirgeyen bir yaklaşım hakim

Böyle düşünmenize üzüldüm. Bu forumda yeni dostlarımızı kendikerini tanıtmaya çağıran belki yüzlerce mesaj var. Ayrıca her sene iki kere yaptığımız kahvaltılarda da tüm yeni dostlarımız kendilerini tanıtırlar.

Bir de burası var...

Herşeyi devletten beklememek lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2014, 00:13:34 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

H. A.

« Yanıtla #126 : Mayıs 26, 2014, 10:05:47 »
Gekoların hızına yetişmek mümkün değil.
Ben 1 hafta öncesinden takvimime 24 Mayıs'ta çıkacağız diye kaydettim ya içim rahat, foruma baktığım filan yok. Ama şeytan dürttü, bir gece önce geç saatte bir bakayım dedim. Ooohooo atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Yazışmalar olmuş, sorular sorulmuş, cevaplar verilmiş. Benim haberim yok..
Ayrıca buluşma saati benim hatırladığım gibi 7:30 değilmiş, 7:00 imiş... Ya geç kalırsam korkusuyla saatımı 6:30'a kurdum (Kalamış'ta oturmanın avantajı :-) ) ama tabiki 6:00'da uyandım.
Bu saatte kalkılırsa ne yapılır, Dilek Pastanesi'nden yeni çıkmış poğaçalardan alınır..
Gözüm saatte ya geç kalırsam, ya beni beklemeden çıkarlarsa...
Ohh.. marinaya vardım. Ama F11-F12 tarafına hiç gitmemiştim.. Girişte bekçilere nerede olduğunu sorup sağlama da alıyorum, ama o da ne F10'dan sonra bira anda F14'e atlıyor... Bu ne şaka mı? Sorun değil. Teknelerinden uyku mahmuru çıkan bir kaç kişi var, onlara sorarım... Hay Allah onlarda bilmiyor... Bu arada 7:00'ye 2-3 dk kalmış.. Mantık yürütüyorum.. Bir tarafı seçip yürüyorum... Bingo! Tayo Mar beni bekliyor...
Ersin Korsan ile Harun Korsan muhabbeti yarılamışlar bile... Çay faslına az kalmış.. Suavi Korsan, sonra da Erol Korsan gelince kare tamamlanıyor... Rüzgar henüz teşrif etmedi...
Çay-Poğaça-Sohbet, Çay-Poğaça-Sohbet derken rüzgar hafiften gelmeye başladı...
Eee artık çıkalım da Tayo Mar'ın şu ünlü yelkenlerini de biraz biz trim yapalım :-)
Hava az, olsun, bizim muhabettimiz tam..
Biraz Caddebostan açıklarında istavrite çapari sallayan balıkçıları taciz ettik.. O kadar olur.. Biz yelkenliyiz ayrıca hava yok. Ne yapalım? Sonra Moda tarafına gittik. Orada biraz dolandık. Saat 12:00 olmuş. Toparlanıp marinaya döndük.
Tayo Mar özel bir tekne.. İçinde olmak ayrılacak.. Etraftan geçen denizcilerin (İşe bilenlerin) takdirlerini almak da bir başka hoş oluyor...
Bugünün kazanımları:
1. Ersin Korsan'ın karşılıksız vericiliğini görmek ve bundan ders çıkarmak.
2. Yeged ile ilgili projelerini birinci ağızdan öğrenmek.
3. Suavi Korsan'ın mütevaziliğine gıpta etmek ve böyle mütevazi olabilmek için neler yapmam gerektiğini not etmek.
4. Erol Korsan'ın Daksar tecrübelerini dikkatlice dinlemek. (Gel-Git'te su 40 cm oynuyormuş. Öreke taşı ile karanın ortasından bir çizgi çekin. Sonra kara ile o çizginin ortasına bir çizgi daha çekin. İllaki Öreke taşı ile kara arasından geçecekseniz işte o karaya yakın çizgiden geçin ya da en iyisi Öreke Taşı'nın çok açığından geçin. Tehlikeli anlarda tekneyi ve konumunuzu doğru tarif edin.)
5. Harun Korsan'ın yelkeni ailesi birlikte yapma tecrübeleri. Yelkeni aile ile daha sık yapmak lazım. Daha da güzel oluyor.

Hepinize çok teşekkürler..

Eee fotolar nerede?

Sevgiler,   

*

S. A.

« Yanıtla #127 : Mayıs 26, 2014, 10:20:03 »

Bu güzel etkinlik sonrası araçlarımıza binmek üzere Harun Korsan’la aynı otoparka doğru yürürken yaptığımız sohbetin Gezgin Korsan Kulübü hakkındaki ortak teşhisi, kimsenin yeni üyeleri (tabirimi mazur görün) iplemediği yönünde idi. Demek ki kulüpte yeni üyelere bir “Hoşgeldiniz”i esirgeyen bir yaklaşım hakim

Böyle düşünmenize üzüldüm. Bu forumda yeni dostlarımızı kendikerini tanıtmaya çağıran belki yüzlerce mesaj var. Ayrıca her sene iki kere yaptığımız kahvaltılarda da tüm yeni dostlarımız kendilerini tanıtırlar.

Bir de burası var...

Herşeyi devletten beklememek lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkürler Umut Korsan. Verdiğiniz linkteki sayfanın 26. sırasında gerçekten bir tanışma başlığı varmış. Bu başlığı bunca yıldır görmeyişimin sebebi, bu başlığın sadece üyelere görünür olması. Kaldı ki görünür hale gelen başlıklar arasında da 26. sırada kendine yer bulabilmiş. Bir haftalık çiçeği burnunda bir üye olarak, bir anda görünür hale gelen bir sürü güzel başlıkta sörfe dalınca, bu 26.sıradaki TANIŞMA başlığını görmemişim özür dilerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. B.

« Yanıtla #128 : Mayıs 26, 2014, 11:05:10 »
 Baştan sona sayarsanız 4. başlığın 4. bendi. Önem sırasına göre dizilmiş konuların ana başlık ve bölümleri. Siz de diyorsunuz ya, forumu açtığınızda, forum üyesinin en kolay ulaşabileceği şekilde sıralanmışlar. İyidir böyle. Öte yandan moderatörler de, kişisel tanıtımını başka başlıklar altına yapan yeni üyelerin tanıtım yazılarını taşıyorlar zaten yerli yerine. 26 da güzel bir rakam hem. 2+6=8... 8'i yan çevirir bakarsanız sonsuz imi. Gayet iyi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #129 : Mayıs 26, 2014, 11:09:29 »
sürekli olarak 26. sırayı vurgulamanızdaki sebep nedir acaba?
*

A. K.

« Yanıtla #130 : Mayıs 26, 2014, 11:34:49 »
Suavi Korsan biraz alıngan bir kardeşimiz anlaşılan.

Bilemiyorum yazışmalar sırasında mı bir şeye alındı, yoksa Tayo Mar seyrinde mi bir şey oldu. Gene bilemiyorum, acaba kendisine ilgide ne bekliyordu da ne eksik kaldı.

Bizleri daha açık olarak aydınlatabilirse bizler de hatalarımızı görebileceğiz.

Herkese sevgilerimle... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Ü.

« Yanıtla #131 : Mayıs 26, 2014, 11:36:26 »
Suavi korsanım selamlar.
Acemilik böyle bir şey işte ben resimleri paylaşmayı beceremedim baktım olmuyor neyse ki ersin korsana WS dan gönderdim de o yüklemiş sağolsun.Resmi çeken ben olunca kare dede yokum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #132 : Mayıs 26, 2014, 11:41:01 »
...2+6=8... 8'i yan çevirir bakarsanız sonsuz imi. Gayet iyi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Forumda siyaset yasak!
*

S. A.

« Yanıtla #133 : Mayıs 26, 2014, 11:56:33 »
Bülent Korsan'ım sonsuzluk, denizciliğe en yakışan im olduğu için o sırada. Hımm. Şimdi jeton düştü. Yeri gayet iyiymiş. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Umut Korsan'ım 26. sırayı özellikle vurgulamak gibi bir niyetim yoktu. Sadece böyle bir başlığın ilk sırada yer alması gerektiğini düşündüğüm için yazmıştım. Çok masumane yani. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ali Korsan'ım Tayo Mar seyri ile düşüncelerimi paylaşmış ve mükemmel olduğunu belirtmiştim. Sorun (aslında lafını bile etmeye değmez ama) tanışma başlığını bulamamış olmamdan yani tamamen benden kaynakladı ve iş bu kadar uzadı. Sizler bunları yazarken de ben Umut Korsan'ımın verdiği linkten başlığı bulup kendimi tanıtmayı başardım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Harun Korsan'ım senin telefonla ben de sizi çekmiştim o nerede?
*

E. B.

« Yanıtla #134 : Mayıs 26, 2014, 15:18:25 »
Yüklenmeyin Süavi korsanıma bişi demedi  adamcağız. Elli defa özür diledi.. Taya Mar ın miçosuna laf ettirmem  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap