0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. K.

Raymarine C90W CF kart nedir ne işe yarar?
« : Mayıs 01, 2019, 16:07:45 »
Merhaba Kaptan Arkadaşlar

Yeni almış olduğum teknemde raymarine C90W chartplotter mevcut. Lakin cf kartı kayıp. Sanırım çalınmış. Chartplotter çalışıyor ve harita gösteriyor. Ama anladığım kadarıyla cf kart aldığımızda içinde yine haritalar bulunacak ( ege, akdeniz ve karadeniz gibi). Anlayamadığım 2 konu var zaten chartplotter' ımda harita varken neden hatita yüklü bir cf karta ihtiyacım var? Acaba bendeki c90w de bulunan haritalarda bir eksik mi var? Diğer konu da hangi cf kart alınmalı? Sanırım piyasada naviaonics markasına ait haritaların yüklü olduğu kartlar var?
Başka hangi markalar mevcut en iyisi hangisi?
Eğer navionics olacaksa tavsiyeniz, bu software' i tablete de yüklenip bu kadar kart masrafına girmeden harici gps i olan bir tablet üzerinden de kullanabilirim gibi geldi. Bu porogramı plotter a yüklememin amacı ne olacaktır? Şimdiden değerli görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2019, 16:09:58 Gönderen: Özgür Konuk »


*

    A. Ç.

Ynt: Raymarine C90W CF kart nedir ne işe yarar?
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2019, 16:20:35 »
Chartplotter'lar çok küçük ölçekli harita ie gelirler, bu haritalar navigasyon için uygun değildir. Harita kartı taktığınızda, çeşitli ölçeklerde haritaları görebilirsiniz, çok yaklaştırsanız blle kıyı çizgileri, derinlikler ve gibi bilgiler harita üzerinde görünür. Kartuşlar sadece cihaza özel oluyor ve değişik şifrleme metodları ile korunuyor. Cihaziınıza özel kart almanız gerekecek. Eskiden ege akdeniz vs gibi bölgesel haritalar vardı, yeni cihazlarda tüm dünyayı kapsayan harita kartuşları var. Chartplotter cihazı aslında bir bilgisayar olduğundan, rüzgar hızı ve yönü gibi başka bilgilieri de ekranında gösterir ve bir çoğu otopilotunuzu da kontrol edebilir. Fiyat - fayda kıyaslamasını iyi yapmanızı öneririm.