Merhaba korsanlar,
Önümüzdeki haftasonu Çeşme Ilıca Körfezinden seyre çıkacağım. Hem
daha önce Karaburunu denizden gezme şansım olmadığı için hem de yaklaşık 5 günlük bir sürede Ilıcaya geri dönmem gerektiği için bu rotayı tercih ettim. Karadan buraları ziyaret etmişliğim var. Akşamları elden geldiğince karada dolaşmak, yemek yemek, en azından bir yerlere uğramayı arzu ediyorum.
İlk gün Karaburun merkeze ulaşmayı planlıyorum. Demirlemek için neresi daha uygundur?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap 1 nolu bölgede büyükadanın güneyinde mi kalmalı yoksa 2 nolu bölgede Karaburun merkezin oraya mı demirlemeli?
1 nolu konuma demirlersem çok hava alır mı? 2.70'lik fiber taban dingy'im var. Akşam vakti karaya ulaşmakta problem yaşar mıyım? Açıkçası 2 nolu konum bana daha mantıklı geldi. Hava kuzeyli olacak gibi duruyor, daha korunaklı olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu bölgede nerede yemeli, gezmeli? Biliyorum bir çok güzel balıkçı mevcut adanın güneyindeki sahilde. Başka tavsiye ettiğiniz bir yer var mıdır?
İkinci gün manal koyuna geçmeyi planlıyorum. Burada spesifik bir konum var mıdır demirlemek için? Sanıyorum sakin bir sahil şeridi burası, bir defa karadan uğrama imkanım olmuştu. Gezilebilecek bir bölgesi var mıdır sahilde?
Üçüncü gün balıklıovaya geçmeyi planlıyorum. Seyir boyu hep alargada kalmayı düşünüyorum. Uygun bölgelerde karadan koltuk da alabilirim. Sanırım burada karadaki balıkçılar dışında gezebileceğim pek bir yer yok. Her türlü tavsiyenize açığım.
Bana eşlik edecek kişi denizle yeni yeni haşır neşir olan biri. Hem onun hem de benim keyif alacağım bir seyir geçirmek istiyorum. Teknede hazırlanıp karaya çıkmak beni hep heyecanlandırmıştır/keyif vermiştir çocukluğumdan beri. Aynı heyecanı/keyfi o da yaşasın istiyorum.
Ayrıca dönüş yolunu bölmek gibi bir arzum da var. Normalde 20 küsur saat aralıksız seyir yapmışlığım var, ancak bu bir gezi olsun istiyorum tam anlamıyla. 8 saatlik bir seyir ile dönmektense daha küçük seyirler tercihim olabilir bu nedenle. Dönüşte yolu biraz uzatacak olsa da Eski Foça'ya ugrayabilirim. Uzun zamandır orada bulunmadım. Gecelemek için neresi uygun olabilir? Eski Foça sanıyorum bu saydıklarım arasında en renkli bölge.
Bu ara denizlerimiz biraz fırtınalı gibi. Karaburun'un doğusunda kuzeye kapalı koylarda çok problem yaşamayacağımı umut ediyorum. Seyir günlerinde havayı kafadan almadığım sürece ful arma rahat bir seyir geçireceğimi tahmin ediyorum. Kuzeye tırmanacağım günlerde sabahın erken saatinde motor ana yelken şeklinde seyretmek planım.
Rahmetli Sadun Boro'nun kitabı elimde vardı ancak ne zamandır göremiyorum kitabı. Umarım bulurum bir şekilde. Bu bölgeleri yazıp çizmiş miydi kitabında hatırlayamıyorum açıkçası. Neredeyse 10 yıl önce okumuştum herhalde o kitabı.
Sizlerin değerli tavsiyelerini bekliyorum.
Seyir detaylarım aşağıdadır.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Pruvanız neta, rüzgarınız kolayınıza olsun.