0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. A.

Bodrum-İlhanköy seyri (Reina'nın transfer hikayesi)
« : Mayıs 04, 2015, 16:16:32 »
Geçen yıl Foça Mudanya seyri yaptımya tecrübeli hissediyorum kendimi.O yüzden tekne alırken nerde olduğu,tranferinin nasıl yapılacağı hiç önemli değil.Açarız yelkeni,basarız marşa haldır haldır gideriz Marmara’ya....İşte bu özgüven ve düşünceyle Bodrum’dan tekne alındı.Yer olarak Erdek’te İlhanköy ayarlandı.Ordan bak burdan ölç topu topu 400 mil...5-6 günlük yol.Güle oynaya,tekneyi tanıya tanıya gideriz.Scorcher ile saatte 6 mil yol yapıp toplamda 4 günde Foça’dan Mudanya’ya gelmiştim.Acemi şansımıdır bilmem ama Poesdion bana denizi sevdirmek istemiş belli,hiç bulaşmadan yoluma taş koymadan Mudanya’ya kadar kolladı beni.(kollamış gerçekten,geçen yıl bunun farkında değilmişim)

İtiraf : Geçen yıl Foça-Mudanya seyri için bana bir çok tavsiyede bulunan tecrübeli korsanlar olmuştu.Bu yolculuğun 10-15 gün sürebileceği bile söylenmişti.Ben 4 günde gelince biraz abartıldıgını (biraz fazla hatta) düşünmüştüm.

Cuma sabahı saat 9 Bodrum otogara iniyorum.Yapılacak çok iş var,Cumartesi sabah yola çıkılacak.Yakıt,kumanya,ıvır zıvır bir sürü alınacak şey var.İlk iş olarak bir scooter kiralıyorum.Ne de iyi yapmısım.tekne Bitez’de,market,benzinlik Bodrum’da.Sanırım en az 6-7 tur atmışımdır akşama kadar.Akşam üzeri teknenin eski sahibi ile de kısa bir yelken gezisi yapma fırsatım oldu.Az çok ne nerde,nasıl çalısır öğrendim.Gerisi tecrübe etmeye kaldı.

Nihayet akşam oluyor,teknede İlk misafirimi ağırlıyorum.Bodrum’da turizm işi ile ilgilenen Yusuf abimiz ziyaretime geliyor ve sarı sulardan tüketiliyor birlikte.Onun gitmesinden sonra biraz temizlik,sigara molası falan derken saat 2 oluyor.Ve Bursa’dan yola çıkıp tranfer için iki gün benimle olacak Alper kaptan ve Murat kaptanda geliyor.(Alper ve Murat gezgin korsan sayesinde tanıdıgım dostlarım)Alper gerçekten taktir ettiğim ve çok güvendiğim bir kaptan,hadi gel okyanus geçicez dese düşünmem.Alper’in teknede olması bana çok ciddi moral ve güven veriyor.
Alper gelir gelmez önce tekneyi bir dıştan birde içten tavafladı.Kabine girdi,üstünü değiştirdi baktım montunu giyiyor,noluyor dememe kalmadan hadi çözün palamarı,çıkıyoruz demez mi!Hava esiyor,Gökyüzünde dolunay var,gündüz gibi her yer aydınlık.Bu hava kaçmaz hemen çıkalım diyor.Olur mu olmaz mı demeye kalmadan biz kendimizi 2:30 da denizde yelkenleri basarken buluyoruz.Ehh yapacak birşey yok,erken kalkan erken yol alır ama 2 gündür uyumamışım.Bir o kadarda yorgunum.Yola çıkmanın heyecanı ve adrenalini ile ne uyku kaldı ne yorgunluk.
Daha yolculuk için  konsatre bile olamadım iyi mi..

Ve yolculuk başlıyor.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. B.

Ynt: Bodrum-İlhanköy seyri (Reina'nın transfer hikayesi)
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2015, 17:24:28 »
Haydi bakalım Enver'ciğim, ... bekliyoruz devamını...
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2015, 17:24:46 Gönderen: Bülent Büyükdağ »

*

E. A.

« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2015, 18:25:41 »
Tarih 4 Nisan 2015,
Gece yarısı çıktıgımız yolculuğun ilk bir saati keyifle devam etti.Sabah gün doğarken rüzgar artmaya dalgaları kafadan almaya başladık.Havanın durumu ve yorgunluğumuzun giderek artması,tramolalar ile  kafadan gelen dalgaya karşı tırmanmaya çalısmamız hepimizi fazlası ile yormuştu.Turgutreis acıklarına geldiğimizde sabah saat 5:30  civarıydı.3 saatte yaklasık aldıgımız yol 12 mil civarı..Beklediğimin nerdeyse yarısı.
Aç ve yorgun halde sessiz sedasız Turgutreis marina benzin istasyonunun yanına aborda olduk.Ortalıkta kimseler yok.Bir yerlere kıvrılıp tilki uykusuna yatıyoruz.Yaklasık 3 saatlık bir ıuykudan sonra zil çalan karnımızı doyurma telaşına düşüyoruz.Marina dışına cıkıp bir kaç şey aldıktan sonra teknede kahvaltımızı yapıyoruz.Kahvaltı bitmek üzereyken marina palamarı yanasıp ne zaman cıkacağımız soruyor.Ben evrakları toplayıp çıkış işlemleri için müdüriyete gidiyorum.Çekek yeri saat 9’da ana baba günü.Yaza hazırlıklar tam gaz devam.Devasa tekneler arasından iki tur atıp çıkış işlemlerini bitiriyorum.Turgutreis marina insaflı davranıyor,yarın gün ücreti alıyor.Aynı seyi Didim’de de talep edeceğim,sonucta orasıda D-marin.Aksam girip sabah cıkarsam acaba yarım gün öder miyim?
Saat 9:30 gibi Turgutreis’ten ayrılıyoruz.Bakalım nereye kadar gideceğiz.Hava daha bir sertlemiş sanki,sağanaklarla birlikte 17-18 knot bir hava olabileceğini tahmin ediyorum.Ruzgar göstergemiz Turgutreis cıkısında bozuluyor.Direk tepesindeki ruzgar gülümüz kırılmış nasıl olduysa.Çatal Adaya doğru tırmanıp gümüşlüğe ilk tramolayı atıyoruz.Rüzgar kuzaybatı esiyor,tam kafadan yani.Saatler süren dayaktan sonra Yalıkkavak’ı geçiyoruz ve nispeten daha sakinleyen havada Didim marinaya girmenin hayalini kuruyoruz.Ana yelkende camadan vurulu,cenova aynı şekil.Dalgaların biraz düşmesi ile yaklaşık 5,5-6 knot hıza ulasıyoruz.Keyifler yerine gelmeye başlıyor.Sonra cenovayı biraz daha biraz daha derken 7 knot hıza ulaşıyoruz.Ve birden poff diye bir ses ! ve cenovanın yapraklanması.Cenova “T“ seklinde yırtılıyor.Hızımız tekrar 4-4,5 knotlarda.Gün batarken palamar isteyip Didim marinaya giriyoruz.Nihayet ilk gün seyrimizi tamamlıyoruz.Elde bir kırık rüzgar gülü,birde yırtık cenovamız var.

*

C. G.

« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2015, 19:21:54 »
Eeee hadi Ender Enver Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. D.

« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2015, 19:53:20 »
Resimdeki elbiselerde gözüken kokartların anlamı nedir acaba?

*

E. A.

« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2015, 21:05:20 »
Resimdeki elbiselerde gözüken kokartların anlamı nedir acaba?

Beko bir dünya markası Hüseyin abi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. D.

« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2015, 21:13:36 »
Beko yazısı tamam da sağ taraftaki beyaz üstüne kırmızı sembol nedir?

*

E. A.

« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2015, 21:18:37 »

Abo barcelona takımının logosu o,Beko'da barcelona futbol takımının sponsoru
*

E. A.

« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2015, 21:20:05 »
Eeee hadi Ender Enver Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Cengo sizinde bu seyirde rolü olmalıydı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap devamı yarın
*

H. D.

« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2015, 21:22:35 »

Abo barcelona takımının logosu o,Beko'da barcelona futbol takımının sponsoru
Şimdi oldu.Teşekkür ederim.
*

T. İ.

« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2015, 21:53:03 »
genovayı onarıyor galiba...
*

E. A.

« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2015, 17:46:02 »
İlk gecenin aksamı Didim marina’dayız.Hepimizde duş yapma isteği.teknede hersey var ama sampuan yok.Marinada market henuz acılmadığı için dışarı cıkıp sampuan almak zorunda kalıyoruz.Güvenlikten öğrendiğimize göre Mayıs ayında market açılacakmış.15 liralık şampuan taksi parası ile 40 TL ye geldi.Bir de duşlarda akan suyun ılık olması var tabi,sıcak bir duş hayalim yıkıldı malesef.Neyse iyi kötü duşumuzu yaptık,soframızı kurduk.Sağlam bir yemekten sonra herkes uykuya...
Sabah erken çıkış yapıcaz ama müdüriyet saat 8:30 da açılıyormuş,8:30’a kadar bekledik.Ücret ödeme sırası geldiğinde yarım gün dedim yook dediler,Turgutreis’te olabilir ama bizde boyle bir uygulama yok ! Paşa paşa 40 € ödedik.9 gibi yola koyulduk.Hava sıcak,rüzgar yok,motor seyri ile yola devam.
Keyifle gidiyoruz,sebastian(otopilot)dümende,işini iyi yapıyor.
Dilek boğazına girdiğimizde dümene ben geçiyorum,boğazda dümende olmak istiyorum.
Her sey yolunda giderken ve boğazı çıkmak üzereyken motorun stop etmesi ile irkildik.Hiç sevmediğim ötme sesi(mumkun olsa iptal ederim)Bir kaç saniye şaşkınlıktan sonra tekrar marşa basıyoruz.Motor çalıştı derin bir oh.ileri yol verdik motor yine stop.Bu ne şimdi,neler oluyor?Gayri ihtiyari ve bilinçsiz olarak teknenin dümen suyuna baktım ve bizi takip eden mavi birşeyler gördüm.pervaneye birşeylere dolanmış.Hemen istişare ediyoruz durumu ,Alper güvenlik halatını hazırlıyor,keskin bir bıçak alıp atlıyor suya.Akıntı ve hafif rüzgarda sürüklenen teknenin altına ve birde soğuk suya dalmak cesaret ister.Alper yaklaşık 30 dk sonra pervaneyi yol alacak kadar temizlemişti.Marşa bastık sıkıntısız motor çalıstı ve yola devam ettik.Bu arada yanımızdan geçen ve bir selam bile vermeyen katamaranın içindekilere enderin sevgilerimi sunuyorum.
Tatlı bir esinti ile saat 18:00 gibi Kuşadası marinaya bağlanıyoruz.Seyirde ikinci gün bitti,yelkenin tamir edilmesi,şaftın ve pervanenin kontrol edilmesi lazım.Önümüzdeki hafta hava sert ve kuzeyli görünüyor.Kısa bir değerlendirmeden sonra Kuşadası marinada kalıp bir hafta sonra seyre devam etmeye karar veriyorum.
Mürettebat değişecek.İlk etabı ruzgar gülü,cenova ve şafta dolanan ağ parçaları ile geçirdik.Bakalım ikinci etapta bizi neler bekliyor,ikinci etap daha uzun sürecek.Ben herşeye hazırlıklıyım.Yaşanacaklar tecrübe olacak.
18 mayıs Cumartesi sabah cenovanın tamiri,şaftın kontrolu,yakıt ve erzak takviyesi yapıp  yola çıkmayı planlıyorum,hafifçe okşayarak teşekkür edip bir hafta sonra görüşmek üzere teknem ile vedalaşıyorum,iki günde duygusal bir bağ kurulmuş farkına varmadan  :)Güzel iş çıkardı,taktir etmek lazım.
*

A. Y. K.

« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2015, 16:33:51 »
Devamı nerede Ender korsan?
*

K. B.

« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2015, 21:37:27 »

Sevgili Ender, tüm arkadaşlar haklı.

Çok ara vermişsin ,hadi bir el at şu işe hemşerim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2015, 14:21:59 »
Oooo patron, en güzel yerinde kalmışş.. Devamını bekliyoruzzzz.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap