0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. E.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

1816 yılında yaz mevsimi yaşanmadı. Haziran ve Temmuz aylarında New York dahil Amerika'nın kuzey doğusu, Kanada'nın güneyi, Avrupa kar yağışı ve buzlanma ile geçirdi. Ekinler öldü, yemsizlikten hayvanlar öldü, kıtılık nedeniyle büyük göçler oldu, kolera salgınları çıktı. 200.000'den fazla insan öldü. Bu felaketin başka sonuçları da vardı. Yunanistan - Osmanlı arasındaki bugün bile süren düşmanlığın yaratılmasına neden oldu mesela.

Ancak bu felaket sadece kötü sonuçlara yol açmadı. Temiz enerji kullanılarak ulaşım sağlayan araçların keşfini sağladı, edebiyat ve sanat alanında bir çok ünlü yapıtın doğmasına yol açtı.

Hepsinden ilginci ise bu felaketin gizemli bir takvim tarafından önceden insanlara bildirilmiş olmasıydı. 1815 yılının sonunda yayınladığı 1816 yılının “old farmer’s almanac”'ta (yaşlı çiftçinin takvimi), Robert B. Thomas kar yağışlarını ve buzlanmayı Haziran ve Temmuz 1816 ayları için yazmış ve çiftiçileri uyarmıştı. Sadece kendisinin bildiği çok gizli bir algoritma ile R.B. Thomas 1792 yılından beri bu takvimi yayınlıyordu ve bizdeki Saatli Maarif Takvimine benzer şekilde o günün güneş doğum ve batış saatleri, ayın durumu, fal vb. içeren sayfalar hava durumunu da %80 oranında doğru tahmin ediyordu. Bu nedenle çiftçiler bu takvime çok rağbet ediyor, ekim ve hasat zamanlarını takvimde yazdığı gibi uygulayanlar kazançlı çıkıyordu.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İşte bu çok ilginç takvim ve önceden söylediği yazsız yıl ve sonuçları hakkındaki detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıda:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap