0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. B.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2012, 00:36:56 »
gecen hafta leros-kalymnos seyri sırasında yakalandıgımız 6-7 siddetindeki havalarda en büyük yardımı
windfinder   ve
meteo.gr
sitelerinden aldım
ne yazık ki bizim meteorolojinin ipad uygulaması son derece sığ ve yetersiz..

tüm geko ve gekoniçelere keyifli hafta sonları

Can BAŞAR


*

    C. E.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #16 : Ağustos 29, 2012, 22:28:42 »
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Piri Reis Denizcilik Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sayfalarındaki “Denizyolu Tahmin Sistemi”ni Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bir arkadaşım sayesinde yeni gördüm.  Zaten sitede var olan datanın farklı bir sunumu ancak kullanım kolaylığı ve sunuş formatı sizin de ilginizi çekebilir. 
Rüzgar Hızı/Yönü, Dalga Yüksekliği/Yönü ve Dalga Peryodu Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz için haritada dilerseniz tümü veya zumlanarak görülebiliyor. 
Haritanın sağında ve solundaki büyük siyah oklarla 3’er saatlik dilimlerde 5 günlük tahminler arasında geçiş yapılabiliyor.
Marinalar seçeneğinden dilediğiniz ülkenin dilediğiniz marina/limanını seçip 5 günlük noktasal tahmin harita üzerinde veya tablo ve grafik olarak alınabiliyor.
Ayrıca “5 günlük noktasal tahmin” butonu tıklandıktan sonra haritada tıklanan yerin 5 günlük noktasal tahmin harita üzerinde veya tablo ve grafik olarak alınabiliyor.
“Yolculuk Planlama” butonu tıklandıktan sonra yolculuk tarih ve süresi girilip yolculuk rotası ve süresindeki tahminler harita üzerinde veya tablo ve grafik olarak alınabiliyor.


*

    M. Ö.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #17 : Ağustos 29, 2012, 22:47:49 »
Çok güzel .Teşekkürler.Çok faydalı olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. C. Ö.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #18 : Ağustos 30, 2012, 06:12:20 »
Harika,

Çok teşekkürler


*

    Z. T.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #19 : Ağustos 30, 2012, 08:33:30 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Evet yararlı olabilecek gibi. Kuzey Ege öncesi çok iyi oldu. Deneyeceğim. Teşekkürler.

*

    M. M.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #20 : Ağustos 30, 2012, 08:43:24 »
Cengiz Korsanım

vermiş olduğunuz adres çok pratik ve anlaşılır hele hele amatörler içinde kullanım kolaylığı çok çok iyi
teşekkürler...

   Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. A.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #21 : Ağustos 30, 2012, 11:16:30 »
Cengiz korsan teşekürler. Faydalı olacağını zannediyorum. Deneyeceğim.
*

    H. A.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #22 : Ağustos 30, 2012, 13:12:57 »
Senelerdir baktığımız sitenin, göremediğimiz bir yeri.
Teşekkürler
*

    H. A.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #23 : Ağustos 30, 2012, 17:39:33 »
IPAD de yolculuk planlama yapılamıyor,Bu durum programı yazanlara bildirildi , ayrıca karaya dokununca bir tahmin vermiyor, nokta denizde seçilmesi gerekiyor. . Harita seçiminde uyduyu kullanmak, daha uygun gözüküyor, çünkü denizin içindeki sığlıklarda gözükebiliyor. Tüm bunlara rağmen süper bir site , Cengiz korsan tekrar teşekkürler.
*

    C. E.

Ynt: Hava Durumu
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2012, 01:48:04 »
Genelde hep hava tahminleriyle ilgileniyoruz ancak bazen gerçek hava durumunu öğrenmek gerekebiliyor. Bu konuda Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gibi bilinen kaynaklara ek olarak aşağıdaki siteleri de kullanabilirsiniz:

1)   Bugün bir arkadaşım sayesinde Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  sitesini keşfettim.  Birçok ülkenin birçok noktasının anlık olmasa da oldukça taze “mevcut hava durumunu”, 7 günlük hava tahminini, hava durumu tarihini (geçmiş tarihlerdeki hava durumu) ve Ortalama (1961-1990) kolayca görebilirsiniz. 
Ayrıca ekranın sağ tarafında yağış, sıcaklık, rüzgar, basınç, vb yanında “gök gürültüsü ihtimali” tahminleri de Hava Haritaları üzerinde veriliyor. Güvenlik için çok önemli olan "gök gürültüsü" parametresinin tahminini ben ilk kez gördüm.
Bu sitede bölge arama gibi kolaylıklar da var.

2)   Davis Instruments, "meraklı bireylerden" profesyonel kullanıcılara kadar çeşitli kullanıcılar için Meteoroloji İstasyonları üretiyor.  Bu istasyonların en önemli özelliği bence sensörlerinin algıladığı bilgilerin weatherlink web sitesi üzerinden kolayca aktarılıp paylaşılabilmesi.  Davis kullanıcılarının paylaştığı bu bilgilerden bazı temel bilgilere Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap linkinden ulaşabilirsiniz.  Harita üzerinde ilgilendiğiniz bölgeyi zumlayıp bir istasyonun noktasını tıklayarak oldukça taze temel bilgileri görebilir, o istasyonun linkine tıklayarak biraz daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.  Bilginin hangi saat itibarıyla ölçüldüğünü de görebilirsiniz.