0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    N. D.

Deniz Meteorolojisi
« : Şubat 05, 2019, 11:03:16 »
Bir kaç aydır en azından denizlerdeki anlık hava durumunu ve tahmin üreten sitelerin tahminlerini okuyup anlayabilmeye çalışıyorum .Edindiğim izlenim ortak bir dil yok , kimi rüzgarı knot veriyor kimi rüzgar yazıp bofor kuvveti veriyor . Hele iş şematik olaya gelince daha vahim , her meteorloji sitesinin şematik sembolleri değişik . MGM ye bakıyorum , deniz tahmininde veya durumunda verdiği bofor kuvvetiyle ,karasal tahmininde verdiği rüzgar hızı (KM.) arasında ciddi farklar oluyor . Kısa sürede öğrendiğim ve hala okumak , deşifre etmekten zevk aldığım havacılık meteorlojisi , Metar ve Taf gibi raporlara göre tam bir arapsaçı karşımda duruyor . Hala çözemedim.


*

    R. E.

Ynt: Deniz Meteorlojisi
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2019, 11:09:30 »


Nevzat kaptanım bazılarının rüzgar, ısı birimini seçebiliyorsunuz.. Telefona indirilenlerde mümkün.. Yani ister knot, ister bofort, ister km. Isı da ister F ister C.

Tabii hepsi ayrı telden çalıyor.
Daha önemlisi orada, o rüzgarın gösterildiği yerdeyseniz başka bir rüzgarla karşılaşıyorsunuz..




*

    A. Ç.

Ynt: Deniz Meteorolojisi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2019, 11:21:36 »
Bu konuda Ege'de Yunan meteorolojisi en iyilerinden biridir. Bizim meteoroloji genelde Ege haritası üzerinde bir kaç rüzgar oku koyarken, poseidon.hcmr.gr Egeyi bölüm bölüm gösterir ve her adanın etrafında dönen rüzgarları ve hızlarını gösterir. Bu rapor benzeri bir rapor VHF'ten yine Yunan hava kanalından sözlü olarak yayınlanır.


*

    A. Ş.

Ynt: Deniz Meteorolojisi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2019, 11:55:32 »
Salı günü Bodrum - İstanbul transferini bitirdik. Bu transferde Passage Weather, Poseidon, MGM VE PredictWind dörtlüsünü beraberce değerlendirerek yürüdük. Güney Ege'de Passage Weather ve PredictWind tutarlılıkta öne çıkanlardı. Kuzey Ege'de PredictWind net bir şekilde daha tutarlı tahminler verdi. Açıkçası ben öncelikli olarak Passage Weather ve PredictWind ikilisi kullanırım. PredictWind GFS ve ECMWF modellemelerini ayrı ayrı inceleme imkanını da veriyor. 50 km ve 8 km projeksiyonları var. Passage Weather ise baktığınız bölgeye dair sinoptik harita da gösteriyor. Sistemin hareketi ve hızına göre kendi yorumlarınızı yapma imkanı da veriyor.