0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. T.

Fırtına Uyarısı
« : Aralık 01, 2013, 11:23:29 »
Sevgili Tayfun Timoçin'in denizciler grubuna gönderdiği uyarı mesajı:
---
Merhaba Dostlar,
Şu aralar hava sakin.
2 Aralık 2013, Pazartesi günü Poyrazla canlanacak hava, 2'si gecesi iyice kuvvetlenecek ve 3 Aralık Salı günü Marmara ve Kuzey Ege'de 55 knotlara varacak.
Marmara'nın tamamı (kaldıracağı denizler açısından özellikle güneyi), Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege(Özellikle Gökçeada, Bozcaada, Edremit Körfezi, Çeşme dolayları)'de bulunan dostlarımızın önlem almalarını öneririm.
Rüzgar, 5 Aralık Perşembe günü kabul edilebilir sınırlara inecek.

« Son Düzenleme: Aralık 01, 2013, 11:23:52 Gönderen: Mesut Tunga »


*

    D. H.

İBB'den Fırtına Uyarısı
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2014, 15:14:45 »

      Meteoroloji  Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre, İstanbul  beş gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.
   Yurdumuzun batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege)  kuvvetlenen rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine saatte 30 ila 70 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.
       Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 km/s, akşam saatlerinden itibaren ise 60-70 km/s fırtına şeklinde esmesi beklenmekte. Fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde etkisini azaltması tahmin ediliyor.
        Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara  neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler    hazır bekletiliyor.


*

    N. Ö.

Ynt: Fırtına Uyarısı
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2014, 15:17:34 »
İlkeeee Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
yine bizim havalar esecek, burda olsaydın ya  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap