0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. E.

Ynt: Yunan Adalarına Vizesiz Gidilirse Sonucu Ne Olur?
« Yanıtla #105 : Mart 30, 2016, 16:43:42 »
Meis'de arka koyda kaldığınız için sıkıntı yaşamamışsınız. Ama ana limana yanaşırsanız bir acente hemen ensenize yapışıp işlem yapmaya zorluyor.

(Önceki sene böyleydi. Bu yüzden geçtiğimiz sene uğramadım. Bir giden olursa güncel durum hakkında bilgi verirse çok hoş olur. Meis yol üstünde uğramak için çok keyifli, ama resmi işlem maliyeti anlamsız oluyor.)

*

H. A.

« Yanıtla #106 : Mart 30, 2016, 18:57:23 »
Gecen yaz Mehmet kervancıoğlu korsan Marmaris dönüşü   Türk bayraklı teknesiyle Meis limanına vizesiz giriş yaptı . bir gece konakladıktan sonra sabah Antalya ya devam etti.limana bağlanırken liman görevlisi bağlanma bedeli olarak tekneden 80€  makbuz karşılılığında para tahsil etmiş. teknede bulunan 3 kişi için herhangi bir evrak istememiş.

*

R. E.

« Yanıtla #107 : Mart 08, 2017, 16:37:29 »

Gözümüz aydın
Yunanlılar bir yıl daha "kapıda vize" uygulayacaklarmış..
Bu uygulama muhtemelen "birer yıl" olarak devam eder. Çünkü turizmden gelecek paraya ciddi ihtiyaçları var.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

G. S.

« Yanıtla #108 : Mart 08, 2017, 17:05:26 »

bu kapıda vize olayı tam ne demek?
pasaportumuz cebimizde ve vizemi filan yok ama yunan limanına yaklaşıp orda hemen limanda vize alıp yunana giriş mi yapılabiliyor?
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #109 : Mart 08, 2017, 17:27:47 »
bu kapıda vize olayı tam ne demek?
pasaportumuz cebimizde ve vizemi filan yok ama yunan limanına yaklaşıp orda hemen limanda vize alıp yunana giriş mi yapılabiliyor?
Asıl adı "kolaylaştırılmış vize" aslında.

Yararlanmak için geçerli olduğu adalara gitmeden en az 24 saat önce (bazı acentalar 48 saat istiyor) pasaport kopyanız ve normal vize başvuru formunu doldurup ilgili adalara yolcu taşımacılığı yapan acentalara teslim ediyorsunuz. Bilgileriniz email ile Yunan makamlarına gönderiliyor. Bir olumsuzluk yoksa (ki daha rastlamadım) ertesi gün adaya vardığınızda Yunan makamları pasaportunuza giriş damgası basıyorlar, herhangi bir vize etiketi yapıştırılmıyor, kayıtlarda sadece o adalarda geçerli ve maksimum 15 günlük (genelde 8-10 gün veriliyor) çok girişli bir vizeniz oluyor.

Uygulama Rodos, İstanköy (Kos), Meis (Kastellorizo), Sakız (Chios), Sisam (Samos), Sömbeki (Symi) ve Midilli (Lesvos) (Mitillini ve Molivos limanları) adalarını kapsamaktadır.

Bu vize ile adalar arası gezebilir, vize süresi içinde Türkiyeye dönüp yeniden gidebilirsiniz. anakaraya veya diğer adalara gidemezsiniz.

Kendi teknenizle gidecekseniz yine pasaport işlemlerini acenta üstünden yapabilirsiniz, tek fark isterseniz Türkiyedeki acentayı devreden çıkartıp direk Yunanistandaki acenta ile email ile görüşebilirsiniz. Ücret olarak her acenta üstüne bir miktar ekliyor.

Yani pratikte yapmanız gereken bir acentaya pasaportunuz ile uğramak sadece.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 08, 2017, 17:30:49 Gönderen: Özgür Ökten »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. O.

« Yanıtla #110 : Mart 08, 2017, 18:52:40 »
Geçen sene Eylülde Rodostan dönerken Simi'ye uğradık. Giderken oradaki bir acentanın telefonunu almıştık. İlk gece Pedi'de kaldık. Akşamüzeri bir sahil koruma botu gelip demirde duran bazı teknelerden evrakları kontrol etti, bize uğramadı.
Ertesi gün ana limanda yanaşmamıza yardım eden görevli elektrik su dahil gecelik 30 euro civarı bir para aldı, evrak istemedi. Erken çıkmaya karar verince akşama doğru ayrılmadan önce acentayı aradık, birisini yolladı. Bizimle beraber gümrüğe gelip evrakları işletti.  Acenta adam başı 10 euro aldı, resmi makamlar 50 euro almıştı sanırım.

Transit log sonlandırma işi olmasa kimsenin evrağa baktığı yok. Tabii bu bir kural değil, her an birisi çıkıp , nerede senin evrağın diyebilir..
*

B. B.

« Yanıtla #111 : Mart 09, 2017, 10:08:58 »

Gözümüz aydın
Bu uygulama muhtemelen "birer yıl" olarak devam eder. Çünkü turizmden gelecek paraya ciddi ihtiyaçları var.

Bence mantıklı bir durum degil,
pasaportu veriyorsun üstüne 50 60 Euro adam basi verip ada geziyorsun. Elinde gittiğine dair bir belge de olmuyor. Ben o paraya 1 yıl schengen vizesi alıp istedigim zaman gidiyorum zaten.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #112 : Mart 09, 2017, 20:40:25 »
Bence mantıklı bir durum degil,
pasaportu veriyorsun üstüne 50 60 Euro adam basi verip ada geziyorsun. Elinde gittiğine dair bir belge de olmuyor. Ben o paraya 1 yıl schengen vizesi alıp istedigim zaman gidiyorum zaten.
Bu uygulama şengen vizesi için belge toparlama ve başvuru zamanı olmayanlar için zaten..

Hiçbir belge, ispat vb. yapmadan sadece pasaport kopyası ile 24 saat önce başvuruluyor.
Hani bir kıyı kasabasında (Fethiye, Marmaris, Çeşme vb..) dolanırken hadi yarın karşıdaki adaya gidelim diyenler veya bu yıl başka bi yere gitmeyeceğim mavi yolculuk için ayrica vizeyle uğraşamayım diyenler için..

Oldukça pratik ve sorunsuz..
2012'de ilk başladığından beri pek çok mavi yolculuk misafirimize bu yöntemle vize aldık, hiç ret olmadı, hiç sorun olmadı, herkes çok memnun kaldı.

Gittiğinize dair pasaportunuzda Yunanistan giriş-çıkış damgası vuruluyor.
*

E. O.

« Yanıtla #113 : Mart 09, 2017, 23:09:12 »
Sonradan hatırladım, geçtiğimiz senelerde iki arkadaşımdan birisi Sakız diğeri Kos'da kendi vizeleri olduğu halde teknelerine giriş yapmadan adaya çıkıp 1-2 gün gezindikleri için 1 gün nezarette kaldılar. Daha önceden defalarca işlem yaptırmadan girip çıkmışlardı. Hatta birisini savcı serbest bıraktıktan sonra girişleri olmadığı için çıkışlarını polist deport ederek yapmış. Yani Schengen'den sınır dışı edilerek. Bu şekilde 5 sene Schengen'e giriş yapılamıyor.  Sonrasında diplomatik yazışmalarla deportu kaldırttılar.
Adalara gidipte karaya çıkıp birkaç saatten uzun kalacaksanız mutlaka resmi işlem yapmakta fayda var.

*

A. O.

« Yanıtla #114 : Mart 10, 2017, 15:15:15 »
AB, Yunanistan için kapıda vize uygulaması iznini kaldırdı. Dolayısıyla, vizesiz yola çıkmayın derim.
*

S. Ş.

« Yanıtla #115 : Mart 10, 2017, 17:44:04 »
Vizesiz adalara giderken her an yunan cumhurbaşkanının yunan hucum botlarına denk gelinebilir ,adamlar işi gücü bıraktı kıyımızdan 2 mil açıktaki adalara bayrak çekiyorlar  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #116 : Mart 10, 2017, 21:03:50 »
AB, Yunanistan için kapıda vize uygulaması iznini kaldırdı. Dolayısıyla, vizesiz yola çıkmayın derim.
Haberi kaçırmış olabilir misiniz?

ki zaten "merabaa ben geldim" diye gidilmiyor, ülkeye girişten en az 24 saat önceden yukarıda yazdığım şekilde başvurulmalı.

öZgür

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #117 : Mart 10, 2017, 21:05:13 »
Haberi kaçırmış olabilir misiniz?

ki zaten "merabaa ben geldim" diye gidilmiyor, ülkeye girişten en az 24 saat önceden yukarıda yazdığım şekilde başvurulmalı.

öZgür

*

M. C.

« Yanıtla #118 : Mart 14, 2017, 00:11:24 »
Midilli'de resmi giriş işlemi yapmadıysanız marinaya sokmuyorlar. Ayrıca Türk sahil güvenlik ile irtibatta olduklarını Türkiye'den çıkarken transit log yapmadıysanız Türk sahil güvenliğe bildirdiklerini duydum. Midilli'nin batı tarafındaki Mithimna'ya giderseniz sorun olmuyor.

Geçen yaz Kos'dan yelkenli tekne kiraladım. Bize katılacak diğer arkadaşlar eşya taşımak istemedikleri için Kos'tan çıkıp Bodrum marinaya yanaştım ve onları alıp Yunan adalarına doğru yola çıktık. Symi, Halki vs gezip dolaştıktan sonra Kos'a döndük ve tekneyi bıraktık. Diğer arkadaşların Yunanistan girişi yoktu. Feribot ile çıkarken sorun olmasın diye tekneyle marinaya yanaştıktan sonra diğer arkadaşları feribot limanına gidip giriş yaptıralım dedik. Bu arada herkesin schengen vizesi vardı. Limandaki polis bir sürü soru sorunca yalan söylememek için olayı tam olarak anlattık. Gümrüğün kapanmasına 5 dakika vardı. Adam benden ciddi şüphelendi, adam kaçırdığımı falan sandı. Diğer arkadaşları ofiste alı koyup benim 5 dakika içinde pasaportumla gelmemi aksi takdirde başıma ciddi iş açacağını, tutuklayacağını söyledi. Taksi bulamadığım için marinaya koşarak gidip gelmem 10 dakika sürdü. Döndüğümde adam biraz daha rahatlamıştı. Arkadaşıma benim kim olduğumu, ne iş yaptığımı falan sormuş. Benim pasaporttaki 5 yıllık Schengen vizemi ve yaptığım onlarca giriş çıkışı görünce ortalık yatıştı. Adamla (Panos) sonra ahbap olduk Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ancak bana üçbuçuk attırdı.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #119 : Mart 16, 2017, 00:41:52 »
Geçtiğimiz yaz 3 aile kiraladığımız 46ft bir katamaranla Fethiye'den çıkış işlemlerimizi yaptırıp Rodos, Halki, Tilos, Symi, Göcek ve Fethiye rotasıyla yola çıktık. Ancak hava muhalefeti nedeniyle ilk geceyi Göcek'te geçirip ve akabinde Rodos (yeni marina) - Halki - Rodos (yeni liman) rotası yaparak Yunanistan giriş çıkış işlemleri yaptıramamızdan ötürü (hiç bir muhatap bulamadık ve muhtemelen büyük bir katamaran olması hasebiyle acentalar çok yüksek bedeller istediler) 1 haftalık tatil sonrası yine Göcek üzerinden Fethiye'ye geri döndük...

Yunan tarafında hiç bir sıkıntı yaşamamıza rağmen TR'den yasal yollarla çıkış yaptığımız için  (transitlog, yurtdışı çıkış harcı ve damgası) girişte ufak da olsa problem yaşamamıza rağmen (biz biraz da abartarak yurtdışı çıkış harcı iadesi istedik ) sıkıntısız memleket toprağını öpebildik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))

Bu arada önemli bir not: yıllarca charter yapan bir müşteri olarak dönüşte tekneyi "full" yakıtla teslim etmem gerektiğini düşünen ben, ÖTV ve KDV'den yırtmak için Rodos'ta mazot takviyesi istedim (zira 2x60bg makinalar toplamda 800 lt mazotun yarısını tüketmişti), ancak 3 saat sonra tankerle gelecek yakıtı beklememek için - hava durumu münasebetiyle- direk Türk karasularına dönüp tekneyi teslim ettiğimde full depo yakıtın (800 lt depo + 40 lt yedek bidon; ve kıçtan takma için ilave 20 lt benzin) charter fiyatına dahil olduğunu öğrendiğimde yüz ifademi görmenizi isterdim bırak ÖTV + KDV farkını, Allah muhafaza ya depoyu doldurup 400 lt mazot almış olsaydım, içime otururdu alimallah !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk