0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. T.

Ynt: Yabancı Bayrak mı? Yerli Bayrak mı?
« Yanıtla #45 : Şubat 06, 2013, 10:14:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bildiğim kadarıyla orada da önce gelip tekneye survey yapıp bir nevi denize elverişlilik onayı vermeleri gerekiyor.
Böyle bir şey yok, çok basit bir şekilde kendi yaptiginiz tekneyi USA bayragina kayit edebilirsiniz, hemde oyle bahsi gecen binlerce dolarlarla değil. Delaware'in tekne gördüğü nerede görülmüş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2013, 10:24:41 Gönderen: Mesut Tunga »
*

G. A.

« Yanıtla #46 : Şubat 06, 2013, 10:16:24 »
ha bir de Türk Loydu ile konuştum.Adam diyorki;Kardeşim ben gelirim senin teknene bakarım kriterlerime uyarsa sana ''ce'' onayı veririm.Ammaaa Motor işi zor iş yeni almadıysan yada ''ce'' li değilse Motoru alıcan Teknik Üniversiteye götüreceksin emisyon du kılıydı tüyüydü uğraşacaksın eğer bir eksik varsa hayda götür emisyon ayarlar yani alırsın motoru köprüden atarsın sonunda o kıvama gelirsin haline getirdi meseleyi...
Ama yasa var kendi yaptığın tekne 5 sene satıştan muaf ruhsat çıkar ama gel gör ki ...Benim işini bilen Memurum bu işte pekte bilgi sahibi değil.
Bu gün gitmeyi düşünüyorum.(Bu arada inşallah bu forum sitesine üye değildir.Malum fotoğraftan da tanırsa ver kardeşim evrakını hade güle güle sana ruhsat muhsat yok diyede bilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

*

G. A.

« Yanıtla #47 : Şubat 06, 2013, 10:18:27 »
Bildiğim kadarıyla orada da önce gelip tekneye survey yapıp bir nevi denize elverişlilik onayı vermeleri gerekiyor.
Böyle bir şey yok, çok basit bir şekilde kendi yaptiginiz tekneyi USA bayragina kayit edebilirsiniz, hemde oyle bahsi gecen binlerce dolarlarla değill
Mesut korsan Sen yaşa bana anlatsan (özelde de olur) ben de şu beladan da kurtulsam.Yahu motoru koyduk tekneye bu kadar sıkıntı çekmedim...

*

A. S. E.

« Yanıtla #48 : Şubat 06, 2013, 10:21:08 »
     Gökhan korsanım ce belgesi alabilmeniz için ayrıca gemi yapım belgesi alınması da gerekiyor
*

G. A.

« Yanıtla #49 : Şubat 06, 2013, 10:26:58 »
Atilla Serdar Korsan Siz nasıl aldınız bilmiyorum ancak hakikaten ben zorlanıyorum.Mesele hani tekneye motorsuz bir şekilde çıkıyor da Motor hali ile kendim yaptım revizyonunu falan o yüzden ikinci el olduğu için birde tabi CE belgesi usule uyduruluyor ama sektör olmuş artık bir nevi sektör olmasına da lafım yokta ...enayilik etmeyelim sözün kısası doğrusu makulu ne ise onu yapayım gayesindeyim.S,zde kendi yönteminiz paylaşırsanız da sevinirim ayrıca...

*

M. T.

« Yanıtla #50 : Şubat 06, 2013, 10:27:08 »
Evyapımı bir teknenin USA bayragina kaydi icin gereken evraklar:

* COPY (or original) of the Completed/Signed Boat Application Form. (Başvuru formu)
* Picture of Boat. (Teknenin fotografi)
* Copies of all Major Receipts (for supplies). (Tekne yapilirken aldiginiz ana malzemelere dair faturalar)
* Notarized Statement by the builder indicating they built the boat. (Tekneyi sizin yaptiginiza dair noter onayi)
* Notarized Statement by a witness to the building of the boat.  (Tekneyi sizin yaptiginizi bilen birisinin noter onaylı şehadedi)

Noter evrakları ve başvuru formu İngilizce olmalı
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2013, 10:40:50 Gönderen: Mesut Tunga »
*

G. A.

« Yanıtla #51 : Şubat 06, 2013, 10:33:28 »
 COPY (or original) of the Completed/Signed Boat Application Form. nereden temin edeceğim.İnternette varmıdır?
Notarized Statement by the builder indicating they built the boat. Tekneyi kendim yaptım bu nu nasıl yapacağım.

*

M. T.

« Yanıtla #52 : Şubat 06, 2013, 10:36:12 »
email adresini yazarsanız özelden göndereyim formu,

noter konusunu bir noterle gorusmeni onerebilirim ancak
*

A. S. E.

« Yanıtla #53 : Şubat 06, 2013, 10:41:13 »
Atilla Serdar Korsan Siz nasıl aldınız bilmiyorum ancak hakikaten ben zorlanıyorum.Mesele hani tekneye motorsuz bir şekilde çıkıyor da Motor hali ile kendim yaptım revizyonunu falan o yüzden ikinci el olduğu için birde tabi CE belgesi usule uyduruluyor ama sektör olmuş artık bir nevi sektör olmasına da lafım yokta ...enayilik etmeyelim sözün kısası doğrusu makulu ne ise onu yapayım gayesindeyim.S,zde kendi yönteminiz paylaşırsanız da sevinirim ayrıca...

Müsteşarlığa gemi yapım belgesi için müracaat ettik, liman müdürlügünden kontrole
 geldiler belgeyi aldık.Bu arada belirli aralıklarla CE belgesi aldığımız Hollanda şirketinden geldiler.Her iki belge hazır olunca tekrar müsteşarlığa başvurduk.Motor sıfır olduğu için sorun yaşamadım.Gerçekten sancılı bir süreç.Sıcak bakmamama rağmen damdan düşen biri olarak alın yabancı bayrağı geçin derim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. A.

« Yanıtla #54 : Şubat 06, 2013, 10:49:03 »
Vallaha herhalde öyle bir şey yapacağım.Mesut korsanın tavsiyesi eğer olur ise hemen işleme başlayıp denemek istiyorum.Adam gece kondu yapıyor üstüne de beş tane kat çıkyor.Kimse o na yahu krdeşim sen bu binayı nasıl yaptın yapı iznin varmı zemin etütün varmı demiyorda ben kendim tekne kullanacağım gezeceğim denizdeyim satmam kimseye koy şerhini diyorsun yine de alamıyorsun.(şimdi bu laflar yeni İ.Müh polemiği yaratmasın gelişi güzel yazıldı ahkam kesmiyorum)
*

V. P.

« Yanıtla #55 : Şubat 06, 2013, 13:26:24 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bu adrese mail atın ve yapacaklarınızı anlatın hemen geri dönüyorlar ve gerekli evrakları bildiriyorlar.

Kolay gelsin
*

M. A.

« Yanıtla #56 : Şubat 06, 2013, 13:28:11 »
Ne kadar saçma birşeymiş bu.
İnsanı Vatanından Milletinden soğutur bunlar valla.
*

V. P.

« Yanıtla #57 : Şubat 06, 2013, 13:33:20 »
Bürokrasi....

Yeni transit log için Kuşadası GümrK Müdürlüğüne imzaya gittim. Müdür tutturdu tekneyi görmemiz lazım. Dedim ki teknenin marina sözleşmesi var, arayın fakslatın ....

Olmaz dedi , gümrük memurunu aldık 100 km Didim'e gittik, tekneye baktı uzaktan tekrar aldık 100 kmgeri götürdük. Kuşadasına bıraktık, tekrar Didim'e geri döndük....
*

G. A.

« Yanıtla #58 : Şubat 06, 2013, 13:50:48 »
Şimdi şu yerli meselesini bir deneyeceğim.Bir firma ile konuştum ben hallederim dedi beş,yıl satamayacaksın dedi,yabancı bayrak'a geçme diye de tavsiye de bulundu.Mazot olayını sorduğumda alamazsın dedi.Bende tamam beş yıl satmayacağım yap o zaman dedim göndereceğim belgeleri... bakalım ne olacak?
*

D. Y.

« Yanıtla #59 : Şubat 06, 2013, 15:07:16 »
Bürokrasi....

Yeni transit log için Kuşadası GümrK Müdürlüğüne imzaya gittim. Müdür tutturdu tekneyi görmemiz lazım. Dedim ki teknenin marina sözleşmesi var, arayın fakslatın ....

Olmaz dedi , gümrük memurunu aldık 100 km Didim'e gittik, tekneye baktı uzaktan tekrar aldık 100 kmgeri götürdük. Kuşadasına bıraktık, tekrar Didim'e geri döndük....

Vural Korsan iyi sizinle gelmişler, sözleşme aslı yanımda ilgilenmedi bile. Benden git-gel toplam 100 km mesafe için 200 TL yolluk aldılar.
44 Plaka arabasını gördükçe...