Anket

Tekneniz yabancı bayraklıysa Türk bayrağına geçmeyi düşünür müsünüz?

Evet! Kesinlikle isterim...
Hayır! Kesinlikle istemem...
Şartlara bakmak isterim. Kararımı ona göre veririm.
Şu anki şartlara pek güvenmiyorum. Yabancı bayrak kalıp izlemek gerek.
Yabancı bayraktan Türk bayrağına geçtim. Şimdiki aklım olsa geçmezdim.
Yabancı bayraktan Türk bayrağına geçtim. Şimdi tekrar yabancı bayrağa geçmeyi düşünüyorum.
Teknem Türk bayraklı ve çok memnunum.
Fikrim yok.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. Ç.

Ynt: Türk Bayrağına Geçiş -II-
« Yanıtla #225 : Mart 05, 2016, 14:28:18 »
Duygusal düşündüğümde, teknemde görmek istediğim bayrak kesinlikle belli...
Hepimiz veya çoğumuz ayrıca finansal açıdan da belli bir güce sahibiz ...
Bunu da bir kenara bırakırsam, denizciliği ilgilendiren hukuki, mali (vergi) ve diğer kurallar açısından stabilite konusunda kaygılarım var...
Kuralların  ne zaman değişeceği, neye göre değişeceği, nasıl değişeceği, beni/bizi ne kadar zorlayacağı ile ilgili kaygılarım, bir güvensizlik yaratıyor.
İşgüzarca değişiklikler, sadece daha fazla vergi, har(a)ç, etc gibi konularda sürekli yükselişler, çeşitlenmeler. Kurallarda uygulamada zorluk yaratacak değişiklikler ve diğer mecburiyetlerdeki belirsizlikleri düşündükçe, oluşan paranoya "değişiklik yapma!" diyor...
Bir gün umudum olmasa da, amatör denizciliğin aslında lüks bir uğraş olmadığı, süper yatlarla, bizim "teknecik" Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap lerimizin aynı şey olmadığı, çoğumuzun yılların birikimi ile tekne edinip, bu işe soyunduğumuz anlaşılır ve daha stabil bir ortam olursa, tabii ki seve seve geçerim...
Bizim beklentilerimizin, güncel politik "öncelikler" arasında kanun yapıcı için bir anlam ifade etmediği açık...
Bugünkü belirsizlik ve bürokratik ortamda geçmeyi düşünmüyorum...
Nasıl olsa iskeleme Türk Bayrağı'mı çekiyorum...
« Son Düzenleme: Mart 05, 2016, 14:39:37 Gönderen: Mustafa Çavuşoğlu »
*

H. D.

« Yanıtla #226 : Mart 05, 2016, 16:11:41 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

T. S.

« Yanıtla #227 : Mart 07, 2016, 09:50:14 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gelen yazının kopyasını koymak istedim örnek olması açısından ama iPad de fotoğraf yapıştıramıyorum... Laptopu açınca ekleyeceğim...
Merhaba A.Solmaz korsanim,
Yeni kayigim icin sirket kuracagim araci olcak kisi USA kuracak.Alman sirketi olmasinin avantaji ve kurma sureci USA gore daha avantajlimi.Bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Tskler

Mobil cihazdan gönderdim

*

A. S.

« Yanıtla #228 : Mart 07, 2016, 12:23:21 »

Gelen yazının kopyasını koymak istedim örnek olması açısından ama iPad de fotoğraf yapıştıramıyorum... Laptopu açınca ekleyeceğim...
Merhaba A.Solmaz korsanim,
Yeni kayigim icin sirket kuracagim araci olcak kisi USA kuracak.Alman sirketi olmasinin avantaji ve kurma sureci USA gore daha avantajlimi.Bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Tskler

Mobil cihazdan gönderdim

Yıllık maliyet neredeyse sıfır.
*

N. T.

« Yanıtla #229 : Haziran 13, 2016, 14:40:08 »
Türk bayrağına geçiş konusunda bir gelişme  duyan var mı ? artık yorulduk beklemekten...

*

G. Ö.

« Yanıtla #230 : Haziran 13, 2016, 14:58:02 »
Devam eden anket de var.
*

A. E.

« Yanıtla #231 : Haziran 15, 2016, 15:24:21 »
Evet kesinlikle Türk bayrağına geçerim.

*

R. B.

« Yanıtla #232 : Haziran 15, 2016, 15:44:56 »
Maliye bakanlığı kapsamlı bir af hazırlığı içerisinde imiş, vergiler, sok vb. Ağustos gibi tarih veriliyor, gerçi meclis tatili vb var ama duyduğum bu, Oda yönetiminden. bu kapsamda belki gündeme gelebilir.
*

M. A.

« Yanıtla #233 : Haziran 15, 2016, 17:30:28 »
1. No "AF" yes "FIRSAT"
2. Bu başlığı diğeri ile birleştirsek mi?
*

Ö. U.

« Yanıtla #234 : Haziran 15, 2016, 20:59:43 »
Vergisini odeyen Turk bayrakli tekneler ..  ?  Onun icin, it is not fair..

Sent from my iPad using Tapatalk
*

E. A. A.

« Yanıtla #235 : Haziran 16, 2016, 07:52:51 »
İyi saatte olsunların söylediğine göre Eylül sonu en geç bu iş bitecek. Burası TC malum denişiklik olabelir. Sülenen bu. Eski şartlar kibin olacağı şeklinde bir rivayet var . Bu topik diğerine ilave edilse bence da iyi olur.  Ayrıca bu olaya Af gözüyle bakmak doğru değil doğrusu "hak tanımak"tır. Biz suç mu işliyoruz ki af olsun. Devlet hangi kanunu koyduysa ona uyuyoruz. Transit logu da bakkaldan değil devlet kurumlarında iki mühür bir sürü imza karşılığı alıyoruz hemi de harçlarımızı ödeyerek.  Ayrıca kanunda açık var edebiyatı da tartışmalıdır Avrupa birliği kurallarını kondense etmeden önce cümle alemin kuralları benzeşiyordu , bizimkilerde onlardan kopya çekmişti zaten. Avrupa birliğine ve Montegu Bay vs anlaşmalara tabi olmadığımızdan  ( USA, İsrail , Yunanistan ve tabii ki biz ) bu kurallar geçerliliğini korumakta. Çıkacak kanun umarım bu minvalde çıkar, aksi takdir de geçiş oranı düşük olacağı gibi işin yoksa hukuki süreçle uğraş dur ya da başka cambazlıklar (kanuni sınırlarda) düşün.
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2016, 07:53:57 Gönderen: Emin Alp Alayunt »
*

S. A.

« Yanıtla #236 : Temmuz 08, 2016, 17:51:06 »
Arkadaşlar müsteşarlık dan aldığım bilgiye göre eli kulağında 2009 benzeri uygulama başlayacak.  Allahın izni ile çok istediğimiz bayrağımızı teknelerimizde dalgalandirabilecegiz. 
*

A. E.

« Yanıtla #237 : Temmuz 09, 2016, 17:19:12 »
Serkan Korsan,
Duyumlar arasında gene teknenin satın alınmış olma tarihi ile bir kısıtlama olup olmadığı da varmı. Biliyorsunuz 2009 da belli bir tarihten önce alınan tekneler dahil edilmiş daha yeni tekneler işlem dışı kalmıştı.
*

C. E.

« Yanıtla #238 : Temmuz 09, 2016, 18:47:39 »
Benimki dereyi görmeden paçayı sıvamak olacak, ama kanun çıktığında süre çok dar olduğundan şimdiden kafa yormak lazım:

1) Teknenin kayıtlı olacağı liman, ikametgah adresimizle aynı olmak zorunda mı?

2) Türkiye'de teknenizin kayıtlı olmasının avantajlı olduğu limanlar veya uzak durulması gereken limanlar var mı? (Coğrafi konumdan çok bürokratik avantajları sorguluyorum)

*

D. U.

« Yanıtla #239 : Temmuz 10, 2016, 14:40:51 »
Bu başlıkta daha ônce de yazıldı. Türk bayrağına geçiş ne bir af ne de bir fırsat olmalı. Amatör denizciliğin, yeni ve ikinci el tekne ithalatında ileride tekrardan oluşacak sorunların önüne geçecek bir düzenlemeye ihtiyacı var.
Gönderimde Túrk bayrağı taşımak istiyorum dúsüncesinden uzakta kafam karışık.