0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

s.

Ynt: Tekne İsimleri
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2009, 17:06:13 »
birçok ülkede ve bizdeki balıkçı kayıklarında numaralar var. kimlik no herhalde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. Z.

« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2009, 16:13:05 »
İlk teknemin ismi yoktu. 6.60 kamaralı bir balıkçı teknesi idi ve yelkenliye param yetmediği için onu almıştım. Aldığım son direksiz tekne olsun amacıyla ismini "No More" koydumdu. İkinci teknem "Uçarı" Aali San abiminin verdiği isimdi çok sevdim değiştirmedim.
Sıra Maşallah'a geldiğinde 1973 senesinde sahibi tarafından konmuş ismi. Tekne bitiyor neredeyse suya inecek, yaptıran sahibine sormuşlar "ne olacak bu teknenin ismi ?" diye. Bilmiyorum sahi hiç düşünmedim demiş. Sonra yaşlı bir amca Maşallah çok güzel oldu deyince sahibi "hah işte tamam, taa başından beri herkes Maşallah diyor" Maşallah olsun demiş ve kalmış. Ben ilk aldığımda bu isimdeki bir teknenin içinde rakı içmek konusunda bayağı bir tereddütte kaldımdı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İleride başka bir teknem olursa ismi şimdiden hazır gibi. "Crazy Diamond"

*

D. H.

« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2009, 16:16:12 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İleride başka bir teknem olursa ismi şimdiden hazır gibi. "Crazy Diamond"

Hayrola! Hafiften tırsma halleri geliyor galiba üstüne?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Z.

« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 16:21:54 »
Yok canım vazgeçemem ben, zengin olrsam ikinci teknem olursa dedim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

s.

« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2009, 16:25:58 »
teknik olarak mümkünmü bilmem ama maşallah kızını kalıp olarak kullanarak plastikten bi tekne yaptırabilsen çok güzel olur. marangozdan kurtulmuş olursun.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. B.

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2009, 16:49:25 »
Amerikalılar ve Avustralyalılar bize göre tuhaf isimler buluyor teknelerine.
Buradan bakabilirsiniz...

Birkaç örnek:
Turtle Dance
Disconnected
Easy Does It
Adventure Capitalism
Atomic Donut
Before Breakfast
Butter, Grace and Gamble
Dingers and Deadwood
Finishing School
Five O'clock Shadow
Homer Sapiens
New World Same People
The Relationshipping Department
Orjinalini yazdım, çevirince gazı kaçmış gibi oluyo...
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2009, 16:50:09 Gönderen: Serhat Bulut »
*

N. B.

« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2009, 17:39:57 »
Neden "Crazy Diamond"? Üstelik yabancı dilden.
İsim mi kalmadı? Mâşallah,Mâzallah, Süphanallah, Hafazanallah.....
Seri yaparsınız ne güzel.

*

Ö. E.

Ynt: Geko Ne Demek?
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2009, 22:20:04 »
Noyan bey,

Tekne isimleri tescil altında değildir.
Ya da şöyle diyelim, tekne adları kayıtlıdır ama
10 tane TALYA isimli teknenin var olmasına mani bir durum yoktur.

Selamlar,
TANER

Bildiğim kadarıyla bu 20 metreye kadar böyle... 20 ya da 25 metreden sonra aynı ismi kullanamıyorsun... Talya 2, Talya 3 v.s. diye devam ediyorsun...

Hatta bu isimleri aratabildiğin ve ona göre yeni gemine (!) isim bulabildiğin bir web sayfası da var denizcilik müsteşarlığının...  Gördüğümü hatırlıyorum... Bulabilirsem linkini yollayacağım...
*

H. Z.

« Yanıtla #23 : Ocak 10, 2009, 00:26:08 »
Bu arada Noyan Korsan dikkat ettimde forumdaki resimde tek takım elbise kravat abi sizsiniz. Yokmu şöyle tşört deniz kenarı bişi . Burada yazarken resmi görünce geriliyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Neden "Crazy Diamond"? Üstelik yabancı dilden.

Pink Floyd'un efsanevi şarkılarından biridir 'Crazy Diamond'. Aslında en sevdiğim 'Hey You' olsada tekne ismine pek uygun gelmediydi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi düşündümde neden bizden bir isim değil dimi... Mesela 'S/Y Manda Yuva Yapmış',  'M/S Kaydırıguppak Cemilem', 'S/Y Dam Üstünde Un Eler' gibi halk müziğimizden isimlerde çıkarabiliriz.

Hakan
(orsaların ustasıyım, sancak kontranın hastasıyım)
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2009, 00:27:39 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

s.

« Yanıtla #24 : Ocak 10, 2009, 01:15:19 »
sondaki vecizeyi maşallahın bordasına yazmalısın korsanım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap tabii dümende de şöyle yan oturacaksın ve dooru pendik marinaya. minibüslere rakip olacaksın. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ilanyeribekleyenkorsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. B.

« Yanıtla #25 : Ocak 10, 2009, 01:39:55 »
Sevgili Hakan Z Korsanım, doğumgünüdaşım,

Pink Floyd benim de efsanemdir. Crazy Diamond'ı tam hatırlayamadım. Islıkla çalsanız belki çıkartırım.

Mutasavver tekneme yabancı isim koyacak olsam "My Way" koyardım Frank Sinatra'dan.
Ama ben iflah olmaz bir Türkçeciyim. "Peynir Gemisi" "Ceviz Kabuğu" ve "Öz Titanik"
kapıldığı için  sıkıntıdaydım ama, "Geko" yu yakalayınca rahatladım.

Kıravatlı fotoğrafa gelince; Gezgin Korsan Forumuna saygımdan onu koymuştum.
Yılbaşında kazandığım Gezgin Korsan Bandanası elime geçince onunla bir fotoğraf
çektirip iskele başomuzluğuma da fotoshop ile yerleştirecek münasip bir vatandaş
resmi bulduğumda onu da koyacağım foruma. Ciddi iletilerimde kravatlı olanı,
gırgırlarda, vatandaşlı fotoğrafımı kullanacağım.
Lütfen bu değişim gerçekleşene kadar rahat olun, gerilim olmayın, rica ederim.

*

M. Ç.

« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2009, 09:10:08 »
Milyarlarca yıldız var (saymadım bilmiyorum)
hepsinin ismi ayrı
her tekeye bir yıldız ismide konabilir:)
*

M. Ç.

« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2009, 09:32:38 »
Uluslararası sularda dolaşılacaksa Türkçe isim koyarken Türkçemiz'e özgü karakterler kullanmamakta fayda olabilir. Gerek telsiz çağrıları, gerekse evrak işlemleri için. Benim Ada yırtıyortdu bu durumda mesela... "Züğürt ağa" isimli bir tekneyle yaşanabilecek maceraları merak edeim doğrusu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. K.

« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2009, 09:45:26 »
Bu arada , Tantana ismini duydunuz mu hiç daha önce ?
İsim ararken epey uğraşmıştım ben de .
Hem söylenmesi kolay olacak , hem duyulmamış olacak , hem de anlamı hafif komik olacak filan diye .
*

D. H.

« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2009, 09:59:07 »
Aslında en sevdiğim 'Hey You' olsada tekne ismine pek uygun gelmediydi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi düşündümde neden bizden bir isim değil dimi...

'Hey sen!' de pek hoş olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap