0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. A.

Irgat seçimi
« : Şubat 05, 2020, 10:46:08 »
Herkese iyi günler diliyorum.
İki sorum olacak. Şu an Umer yatçılık firmasında yapılmakta olan bir teknem var. Boy 7.70 ayrıca 50 cm yüzme platformu var. 12 kg Ultra çıpam ve 50 metre 6 mm zincirim var. Çalışma yükü minimum 200 kg olan bir dik ırgat alacağım. Teknem full yüklü vaziyette iken 3,5 ton civarında olacak.
Soru 1 : Irgat sizce kaç watt olmalı?
Soru 2 : Piyasada şu an Özmercan marka tamamiyle yerli üretim bir dik ırgat var. 2 yıl garantili satılıyor. Bu ırgatı kullanan var mı? Ya da hakkında iyi veya kötü yorum duymuş bir Denizdaşımız var mı?
Saygılar,
*

E. S.

Ynt: Irgat seçimi
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2020, 11:04:51 »
Sami Kaptanım, mesleğiniz göz önüne alındığında bu soruları bizi denemek için soruyor herhalde diye düşünüyor insan:))
Şaka bi yana 1000 watt lık bir ırgat işinizi rahatlıkla görür diye düşünüyorum. Özmercan markasını hiç duymadım.

*

A. Ç.

« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2020, 11:09:23 »
Ben olsam 7,70 m tekneye ırgat koymazdım. 100W ırgat şinizi rahatlıkla görür. Büyük olmasının zararı yok.

*

S. A.

« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2020, 15:38:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sami Kaptanım, mesleğiniz göz önüne alındığında bu soruları bizi denemek için soruyor herhalde diye düşünüyor insan:))
Şaka bi yana 1000 watt lık bir ırgat işinizi rahatlıkla görür diye düşünüyorum. Özmercan markasını hiç duymadım.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))) Haklısınız Efe bey ama maalesef çarkçı değilim. Bu konularda gemilerde çarkçılar ve elektrik zabitleri daha bilgilidir. Ben de 1000 watt diye düşündüm ama yine de sormak istedim. Aslında 1500 Watt'a gerek varmı diye düşünüyordum. Cevabınız için teşekkürler.
*

F. S.

« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2020, 19:36:51 »
Özmercan Osman bey ile iki kere çalışmışlığım oldu.ilkinde lewmar 500 w ırgatın motorunu değiştirtip 
1000 w lık bir motor yaptırmıştım. Geçen senede bi dostuma yaptırdığım tekne için 6 mm zincire uygun bi ırgat aldım.tekne bize çok geç teslim edildiğinden ırgatı çok fazla kullanmak nasip olmadı.
2-3 kere Demir atma fırsatımız oldu edindiğim ilk izlenimler 6 mm için 900 w modeli küçük kibar  üstelik halat fenerinde bulunmakta.yerli olduğu için motor araç marş motorlarından uyarlandığını düşünüyorum.deniz şartlarında çok uzun ömürlü olabileceğini sanmam.selonoitlerdede kalite düşük ama alacağınız  marka bi ırgatın 4/1 fiyatı olduğunu düşünürsek bence başarılı.tamir imkanı ve  2 yıl garantisi var .garanti harici bi durumda hangi parçası bozulsa vereceğiniz para en fazla 500 TL bu paraya marka ırgatın butonunu vermezler.
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2020, 19:40:53 Gönderen: Fatih Say »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. A.

« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2020, 12:52:37 »
Bir de Bada diye bir marka var. Bir üst kalite galiba
*

F. S.

« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2020, 19:37:18 »
Bir de Bada diye bir marka var. Bir üst kalite galiba

Bada yı da inceledim ama ben daha kalitesiz buldum.

*

M. Y.

« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2020, 00:21:17 »
31 feet teknemde 4 yıl önce kendim monte ettiğim  özmercan 1500 watt fenerli (halat için ) ırgat kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım.
*

S. A.

« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2020, 17:14:19 »
31 feet teknemde 4 yıl önce kendim monte ettiğim  özmercan 1500 watt fenerli (halat için ) ırgat kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım.
Teşekkürler. Bu yanıtınız çok makbule geçti.