Sevgili Dilek seni ilk fırsatta arayacağım. Mesajının özellikle ikinci paragrafını can ciğer arkadaşlarıma okuttum. Sırf utansınlar diye. Utandılar mı? Hayır. Fazla yüz göz olmuşuz demek ki
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yapİrfancım haklısın, tropik adalarda biraz çalışıp biraz keyif yaparak, biraz karada çokça denizde yaşayarak ömrümü uzatabilirim. Bu arada senin gezilerini de FB'dan takipteyim. Sevgi'ye selamlar.
Sevgili Alaattin, dünya çapında geçerli olabilecek özel yeteneklerin, eğitimin, mesleğin olması gerçekten avantajlı. Seni tebrik ediyorum. Dedenin de ellerinden öpüyorum. Şansının kıymetini bil kaptan çünkü ne ailemde ne de arkadaş çevremde bana yön gösterecek ve tavsiye verebilecek kimse oldu. Yola ne zaman çıkacaksınız bilmiyorum ama lütfen iletişimde kalalım. Diğer önerilerini de merakla bekliyorum.
23 sene önce ilk gezmeye başladığım zaman blog açmak aklıma gelmişti. Ki o zamanlar bugünkü gibi aynı şeyleri okuduğumuz binlerce blog yoktu. Çok pişmanım. Ama gece gündüz çalışmaktan (çalıştırılmaktan) bloga ayıracak zamanım ve enerjim olmadı. TV'deki ilk gezi programlarının yapımcısı ve sunucusu olurdum. Kazandığım parayla yat, kat, katamaran alır, mazot, yiyecek, marina parası vs için de rahatlıkla sponsor bulurdum. Fenomen olurdum fenomen. O zamanlar kalemim epey kuvvetliydi. O zamanlar tabii... Ağlamak istiyorum.
Üye Ol veya Giriş YapŞimdi bir blog açarsam beni takip edersiniz di mi arkadaşlar?
Üye Ol veya Giriş YapHakan Korsan dediğin gibi ben o çıplak ayaklı yelkencilerden olmak istiyorum. Az parayla yaşamasını çocukken, az parayla gezmesini gençken, lüks yaşamasını da yetişkin iken öğrendim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap sitesini az mı kullandım. Ucuz bilet almanın yollarını da biliyorum. Tabii 20 yaşında olmadığım için havaalanlarında uyumak artık çok cazip gelmiyor o ayrı. Evimi eşyalı kiraya vereceğim. Yani dediğin gibi cüzi de olsa bir gelirim olacak. Bu arada Ankara'da mobilyalı kiralık daire arayan olursa bana yönlendirebilirseniz duacınız olurum
Üye Ol veya Giriş Yap Ve şu anda hemen hemen hiç harcama yapmıyorum. İçki sigara yok, gece hayatı yok, çocuk yok, alışveriş yok. Sadece benzin, aidat ve market (BİM) harcamam var. Annemlerin evinde ve kendi evimdeki kullanmadığımız eşyaları Letgo'dan (çok pratik) satıyorum. Sattıkça ferahlıyorum. Çeyizlerimi de satıyorum. Anneme söylemeyin.
Üye Ol veya Giriş YapHakan korsan şu kısır meselesini de iyi söyledin, valla çok güzel kısır yaparım. 10 yaşımdan beri içli köfte açar, sarma sararım. İşte güzel bir gelir kapısı. Çok yaşa
Üye Ol veya Giriş YapBir arkadaşım 200 dolar ile gittiği Amerika'dan evde yemek yapıp satarak 6 ay sonra 7 bin dolarla döndü. Üstelik, kendisinin deyimiyle, yaptığı yemekler berbatmış.
Bir de ekip arkadaşı arayanların uğradığı crewbay ve findacrew siteleri var. Çoğunun şartı sadece giderlere ortak olmak. Hatta hiç tecrübe ve para istemeden sadece bir işin ucundan tutmak kaydıyla ekiplerine katılımcı arayanlar bile var. Gittiğiniz şehrin marinasında da bu tür ilanlara çokça rastlayabilirsiniz. Bir hanım olarak iyi seçip değerlendirerek onlara katılacağım. Aramızda bu tip tekneleri tecrübe edip yaşayanlar varsa iletişim kurmamız harika olur, tavsiye üzerine hareket edersem daha rahat olacağım.
Dünya gezilerini profesyonel olarak yapıp ekmeğini bundan kazananlar da var, Türkiye'de de var. Fiyatlar uçuk. Saygıda kusur etmek istemem ama zenginleri zenginleştirecek kadar zengin değilim. Lütfen kimse üzerine alınıp modumu düşürecek olumsuz mesaj göndermesin.
Üye Ol veya Giriş YapKıvanç korsan, sen beni SAT komandosu mu yapacaksın allasen?
Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Bir de o hesaplardan hiç bir şey anlamadı ben
Üye Ol veya Giriş Yap Allah kimseye muhtaç etmesin tabii o ayrı.
Üye Ol veya Giriş YapMahir korsan, maalesef sahil kasabasına yerleşecek bir tip değilim. Dizlerim tutmayıp halay çekemeyecek duruma düşünce ilk sana danışacağım
Üye Ol veya Giriş Yap Benim daha çok nokta atışı önerilere ihtiyacım var. Yerli veya yabancı ekip fark etmez: "Şurada şu tekne şu kaptan var, iyidir, onlara katıl", "Şunlar yoldalar veya yola çıkacaklar, katılımcı arıyorlar", "Şunun kursuna git, hiç bir yerde aç kalmazsın", "Bir arkadaşım benzer bir şey yaptı, seni onunla tanıştırayım" gibi.
Çok konuştum, boğazım ağrıdı, başım şişti.
Üye Ol veya Giriş Yap