0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. G.

Ynt: Dünya seyahatinde para kazanmak!
« Yanıtla #75 : Temmuz 01, 2015, 20:25:12 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bahsettiğiniz sistem zaten var olan bir sistem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
henüz kendisi ortada olmayan muhtemelen 10 metrenin altında olacak bir hatun teknesinden söz edince bence orjinal duruyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Misafir kamarasi bos duruyor mu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. Ö.

« Yanıtla #76 : Temmuz 02, 2015, 13:53:43 »
Bahsettiğiniz sistem zaten var olan bir sistem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
henüz kendisi ortada olmayan muhtemelen 10 metrenin altında olacak bir hatun teknesinden söz edince bence orjinal duruyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Misafir kamarasi bos duruyor mu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ayyyy neler yazmışım, 5 yıl geçmiş üzerinden Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
evet şimdi bir teknem var ve evet öngördüğüm gibi 10 metrenin altında ve epi topu 1 kamarası var Cenk Korsanım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

50 li yaşlara daha zaman var.
hep derim, "bir cinnet her şeyi çözecek" Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

*

F. T.

« Yanıtla #77 : Temmuz 03, 2015, 17:17:36 »
"bir cinnet her şeyi çözecek"  Güzel sözmüş . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

G. G.

« Yanıtla #78 : Ekim 30, 2016, 22:06:23 »
6 yıl olmuş. Ben bu konuyu açalı tam 6 yıl olmuş. GK'dan uzun süre ayrı kalınca son mesajları da yeni okuyorum. Bilgilendirmeleri, paylaşımları, piknikleri, gezileri, kahvaltıları, esprileri, tartışmaları, kızgınlıkları, küsmeleri, barışmaları, geyikleriyle  GK formundan hiçbir şey kaybetmemiş.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birkaç şey hariç genelde özlemişim.

Niye böyle bir başlık açtım ki sanki... Düşündüğüm başıma geldi. Daha yola çıkmadım ama istifa edince çıkacağım mecbur, çünkü bu fani dünyada bu fani dünyayı dolaşmaktan daha güzel bir iş yok.

Peki ben bu 6 yılda ne yaptım? Kendimi kölelikten azad edeceğim günün hayaliyle iş yerindeki bencil, hırslı, dünyadan bihaber ama dünyaya hâkim olduğunu zanneden, çok kolay yalan söyleyebilecek kadar cesur(!), kendi kişilikleriyle bulundukları makama saygınlık kazandırmak yerine bulundukları makam nedeniyle saygınlık kazanmaya çalışan ki bunu dahi beceremeyen (bu liste uzar gider), işin doğası gereği gergin bir ortamda, gece gündüz, saçma sapan insanlara katlandım. Hem de sadece 8 saat değil, bazen 38 saat. Son okuduğunuz rakam gerçektir, 23 yılda sayısız kez yaşanmıştır. İçinizden birçoğunuz "Ben de" diyorsunuz, biliyorum. Demeyen şanslı azınlığı da tebrik ediyorum. Katlanmak zorunda olmadığım canım arkadaşlarıma sarılarak ve ayın 15'inde alacağım güvenli maaşı düşünerek 23 yılı tükettim. Devlete sorsanız daha en az 4 yıl çalışmam gerekecek. Ama ben 4 yıl değil 4 dakika bile dayanamıyorum artık. Ne iş yaptığımı merak ettiniz değil mi? Memur diyelim geçelim.

Sadede gelirsek... BIRAKIYORUM... Bu konuda bir başlık açmayı planlıyorum. Benim gibi "Bırakıyor olanları veya bırakanları" bekliyorum. Hepinizin hikâyesini merak ediyorum. Birkaç ay sonra ise konu başlığım BIRAKTIM olacak inşallah.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2016, 22:16:15 Gönderen: Gül Gündüzeri »
*

G. D.

« Yanıtla #79 : Ekim 30, 2016, 22:11:13 »
İyi bırakmalar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. T.

« Yanıtla #80 : Ekim 31, 2016, 10:44:06 »
Plansız bir hedef ancak zaman kaybıdır...

Planlama özellikle bir dünya seyahati için kısa vade'de yapılmaz. Yapılmamalıdırda... Ayda kenara atılan 100 $ 10 yılda 12000 usd yapar... bileşik faiz ile getiri hatta 13450 $ falan olur  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Buda yaklasık 12-15 ay sizi idame ettirir... Diğer balık tutarım satarım vs gibi ek gelir kapıları açılabilir. Seyahat için bir blog hazırlanır ; blog'da yakınen tanıdık bir 100 kişi sürekli takip eder. Yıllık üye bazında 10 usd yardım istenir ; bu yardım 100 kişiden gelse yıllık bi 3000 $daha gelir... Bizler isteriz ki ; biri çıksın işte teknemi alsın aylık şöyle bi 1000 usd versin ben gezeyim... Ne yazık ki öyle bir dünya yok... Milli piyangodan bilet alıp beklemek bile daha mantıklı ve kolay... Neyse devam edeyim. İyi bir video edit tecrübeniz varsa fotoğraf etiğiminiz tam'sa güzel bir youtube kanalı açabilirsiniz. İyi bir izleyici kitlesi elde ederseniz ; o zaman ordan da hatrı sayılır bir geliriniz olur... Tabii ki bunun için video arşivi yapmak ; onları güzel kurgulamak ve bir fiil ciddi bir çalışma yapmanız gerekir... Bilmiyorsanız daha 10 yılınız daha var öğrenirsiniz... Böyle bir seyahat için fiziksel yönden de iyi durumda olmak zorundasınız... Önunuzdeki 10 yıl boyunca iyi bir sportif aktivite'de bulunup kas yapınızı güçlendirmeli kalbinizi daha sağlıklı tutmalısınız. Para ile herşey çözülmüyor... Güçlü olmak zorundasınız. İyi bir yüzücü olmalı en azından bi 10 metreye serbest dalabilmeli ; zıpkın kullanıyor olmalı ve scuba bilmelisiz. TEmel ilk yardım eğitimlerini almalı ; yarayı dikebilmeli ; bir yeriniz kırılırsa sarabilmelisiniz. Çok tecrübe etmelisiniz.

Ve yine söylüyorum :

Plansız bir hedef ; ancak zaman kaybıdır...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. O.

« Yanıtla #81 : Ekim 31, 2016, 11:54:35 »
6 yıl olmuş. Ben bu konuyu açalı tam 6 yıl olmuş. GK'dan uzun süre ayrı kalınca son mesajları da yeni okuyorum. Bilgilendirmeleri, paylaşımları, piknikleri, gezileri, kahvaltıları, esprileri, tartışmaları, kızgınlıkları, küsmeleri, barışmaları, geyikleriyle  GK formundan hiçbir şey kaybetmemiş.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birkaç şey hariç genelde özlemişim.

Niye böyle bir başlık açtım ki sanki... Düşündüğüm başıma geldi. Daha yola çıkmadım ama istifa edince çıkacağım mecbur, çünkü bu fani dünyada bu fani dünyayı dolaşmaktan daha güzel bir iş yok.

Peki ben bu 6 yılda ne yaptım? Kendimi kölelikten azad edeceğim günün hayaliyle iş yerindeki bencil, hırslı, dünyadan bihaber ama dünyaya hâkim olduğunu zanneden, çok kolay yalan söyleyebilecek kadar cesur(!), kendi kişilikleriyle bulundukları makama saygınlık kazandırmak yerine bulundukları makam nedeniyle saygınlık kazanmaya çalışan ki bunu dahi beceremeyen (bu liste uzar gider), işin doğası gereği gergin bir ortamda, gece gündüz, saçma sapan insanlara katlandım. Hem de sadece 8 saat değil, bazen 38 saat. Son okuduğunuz rakam gerçektir, 23 yılda sayısız kez yaşanmıştır. İçinizden birçoğunuz "Ben de" diyorsunuz, biliyorum. Demeyen şanslı azınlığı da tebrik ediyorum. Katlanmak zorunda olmadığım canım arkadaşlarıma sarılarak ve ayın 15'inde alacağım güvenli maaşı düşünerek 23 yılı tükettim. Devlete sorsanız daha en az 4 yıl çalışmam gerekecek. Ama ben 4 yıl değil 4 dakika bile dayanamıyorum artık. Ne iş yaptığımı merak ettiniz değil mi? Memur diyelim geçelim.

Sadede gelirsek... BIRAKIYORUM... Bu konuda bir başlık açmayı planlıyorum. Benim gibi "Bırakıyor olanları veya bırakanları" bekliyorum. Hepinizin hikâyesini merak ediyorum. Birkaç ay sonra ise konu başlığım BIRAKTIM olacak inşallah.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sizi takdir ediyorum, İstemek ve kararlı olmak ile zaten büyük adım ı atmışsınız, Gerisi , planlama, hazırlıklar vs arkadan gelecektir. Ben henüz bırakamıyorum ama bırakacağım zaman gelecek, çok uzak olmasın istiyorum, sabırsızlıkla bekliyorum..
Harcama konusuna gelince; karada yaşarken zaten belli bir giderimz yok mu. Ev kira, elektrik, telefon, giyim kuşam, dışarda yemek ( karada buna para harcamadan edemiyorsunuz çünkü). Bunlar cepte  + bunlar ın üzerine ilave edebileceğimiz biraz extra ile bu iş çözülebilir bence. Tekne yi iyi öğrenip sorunların birçoğunu kendimiz çozecek duruma gelmemiz çok önemli bence, hem maaliyet düşürmek hemde sorun yaşamamak yönünden. Tek başına bayan için halen sponsorluk fırsatları da olabilir.  Şimdiden yolunuz açık olsun

*

B. B.

« Yanıtla #82 : Ekim 31, 2016, 16:33:57 »
Akıllı düşünene kadar cahil dağları aşarmış. Hakikaten dünya turu yada benzer kaçıklıklar (Bize göre) yapan insanlar fazla hesap kitap yapmadan bodoslama dalıyorlar. (Biz tabi başarılı olanları biliyoruz).
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2016, 16:34:20 Gönderen: Bülent Berksan »
*

R. Z.

« Yanıtla #83 : Ekim 31, 2016, 17:08:55 »
Akıllı düşünene kadar cahil dağları aşarmış. Hakikaten dünya turu yada benzer kaçıklıklar (Bize göre) yapan insanlar fazla hesap kitap yapmadan bodoslama dalıyorlar. (Biz tabi başarılı olanları biliyoruz).

yıllar önce evgeniy gvozdev diye bir abi vardı dağıstanlı bu abi benim idolum kominist rusya zamanında dunya turu yapmıs o zaman ortalama aylık geliri ne olabilir teknesi zaten 5 m var yok hele ikincisi daha küçük diye hatırlıyorum böyle bir hayal kuracak cogu kisinin yakıt  yemek deposu olarak dusundugunden kucuk  bence bahsettiğiniz aylık 2000-3000 gibi rakamlar cok abartı 13 tammuz 2031 de ben yola cıkıcam aklımda da yaklasık 200 dolar gibi bir aylık bütce var o iki turuda 4 yılda tamamlamıs toplam 10000 dolar para ile tamamlarım düsüncesindeyim
*

R. Z.

« Yanıtla #84 : Ekim 31, 2016, 17:10:43 »

*

M. B. A.

« Yanıtla #85 : Ekim 31, 2016, 18:08:58 »
...

Tebrikler... Bırakın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Önce bir sahil kasabasına yerleşin, bir tekne alın, denizlere açılın... Dünya seyahatinize hazırlanın...

Ben tam anlamıyla bırakmadım işimi ama en azından bir sahil kasabasında yaşayabilecek kadar kendimi özgürleştirebildim. Ailem, köpeğim, teknem hepsi yanımda... Ara sıra istanbul veya başka yerlere iş seyahatleri oluyor tabi. Birçokları gibi birgün şehri terketmenin "geyiğini" yapmak yerine gerçekten, bir biçimde yaptım, mutluyum... Dünya seyahati yapmak gibi bir amacım hiç olmadı, istemedim. Ama belki ileride isterim.
*

G. G.

« Yanıtla #86 : Ekim 31, 2016, 18:12:58 »
Benim için endişelenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin içini ferahlatmak için söyleyeyim. Kendi teknemi almak gibi bir hayalim yok, piyango çıkarsa belki. Tek başıma bir dünya turu hayalim de yok, hiç olmadı. Atlantiği geçmek de istemiyorum. Yalnızı bir kenara bırakın grupla bile istemiyorum, mazallah. Gerçi "Atlantiği geçtim." şeklinde bir cümleyle bayağı hava atardım memur kısmına -ki bir gün sonra herkes unutmuş olurdu- ama o 20 günde 20 yıl yaşlanmaya hiç niyetim yok.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 
Ben daha çok keyifli, adadan adaya gezmeli, sıcak sularda yüzmeli, lay lay lom bir gezi planlıyorum. Öyle bir şey yok demeyin, var, yaşadım.   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İnce ince hesap yaparsak hiç bir yere kıpırdayamayız. Tekneye ilk adımlarıyla birlikte, eli hiç halat tutmadan, dünya seyahatine çıkanlarla tanıştım, çoğu kadındı ve yaşlıydı ama yalnız değillerdi. Önemli olan kiminle (kimlerle) birlikte yola çıktığımız değil mi?

Elimdeki eşyaları satıyorum. Maddeye olan bağımlılığımdan birkaç sene önce kurtulmuştum zaten. Şaşıracaksınız belki ama bir kadın olarak yıllardır alışveriş yapmıyorum. Gardroplar dolusu giysim var ama kendimi sistemin kölesi olarak görüyorum, aklım uzaklarda, kendime ait olmayan bir hayat yaşıyorum, her gün başka bir giysi giysem ne yazar. Bundan sonraki yaşamımı 5 tşört, 5 şort, 5 elbise (elbiseden hayatta vazgeçmem) ile sadece akşam ne yiyeceğimi, ertesi sabah nereye gideceğimi düşünerek geçirmek istiyorum. Aylık kazancım şu andakine göre çok çok (hem de çok) azalacak ama hayat standardım yükselecek. Çünkü güneşin doğuşunu ve batışını izleyip her gün tekrar tekrar şaşıracağım, samanyolunu izleyip nasıl oluyor da milyonlarca yıldızın gökyüzünde bu kadar net görünebildiğini fark edip yine şaşıracağım. Arabamı satacağım, ekmeğime katık yapacağım. Yalıda da otursanız, Ferrari'ye de binseniz sokağa çıktığınız an sokağın standardına düşüyorsunuz. Yine edepsizlerin tacizine maruz kalıyorsunuz, sağ elinizle direksiyonu tutarken sol elinizi uzatıp, sizi yoldan çıkarmaya çalışan arabanın açık camından içeriye biber gazı sıkıyorsunuz. Bu her ülkede böyle. New York'a, Sdyney'e veya başka bir şehre tayin de olabilirim, başka bir iş de bulabilirim. Ama orada da yine faturaları ödemek ve iki üç hafta tatil yapabilmek için 11 ay çalışacağım. O zaman ha Ankara-İstanbul ha Toronto-Taşkent ne fark eder. "Çalışma" kavramının karşılığı bu olmamalı.

Zaten şimdiye kadar planlı yaşadık da ne oldu? Biz plan yaparken hayatın bizim için yaptığı başka planları yaşamadık mı? Canım sıkılırsa, usanır yorulursam veya perişan olursam atlar gelirim. Hiç gocunmam, gurur da yapmam vallahi! Ne büyük konuşmuşum, ne ahkamlar kesmişim de demem, hayat rüzgarı bu der geçerim.

Ben demem de birisi bana dur dese iyi olur. Aldım başımı gidiyorum, kafanızı şişirdim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #87 : Ekim 31, 2016, 19:30:33 »
Böyle bir hayat için bir sürekli geliriniz olması lazım. Uygar ülkelerde buna emekli maaşı deniyor. Bizde ise bir kira geliri vb. lazım.
Miktara gelince;
Bu konuya çok kafa yordum biliyorsunuz. Etrafta bir sürü bütçe var. En son Nurettin Korsanlar çıktılar seyahate ve bütçelerini anlatıyorlar.
Benim tespitlerime göre bu işin üst sınır aylık 5000 USD. Kendinizi paralasanız da bu rakamı pek aşamıyorsunuz. Hani bu işin içinde marinalarada konaklama, tüm işleri karaya çıktığınız marinadaki ekiplere yaptırma, iki yılda bir büyük arıza, yedek parça, dünyanın bir ucundan eve uçakla dönüp tekneye geri dönme, acil sağlık sorunlarında yine uçakla ülkeye dönüp ameliyat olma, tekneyi gemiyle Hint Okyanusu ucundan İstanbul'a taşıtma, dışarda yemekler, sigortalar, gıda, fuzuli alışveriş vs. varken ortalama nın geleceği rakam bu.
Öbür tarafta "shoe string sailors" var. Onlar da 500 USD'ye kadar düşüyorlar. Gerçi bir de ayakkabı da giymeyen ve terlik veya yalınayak denizci diyebileceklerimiz var ki onlar 500'ün de altına iniyorlar.

Yolda yapılacak işlere gelince;
Herkese göre bir iş var. Tekne altı zehirlisi kazımaktan demir yerinde kısır satmaya kadar...

Önemli olan sanırım cesaret edip kendini atabilmek.

İşe öncelikle karadayken ayda ortalama ne kadar harcadığınızı tespit etmekle başlayın.
*

A. D.

« Yanıtla #88 : Ekim 31, 2016, 21:45:26 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap iste tam benlik bir konu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Abilerim,ablalarim aranizda yeni ve mesaj yazmayan birisi olabilirim ama forumdaki hemen hemen hepinizin yazilarini okudum.sizlerle hic sohbet edemesemde aranizdaki yazisma ve anlatimlarinizdan sizler hakkinda fikir sahibi oldum.Umarim yakin zamanda butce sorunsalina cozum bulabilirsiniz,yada sorunu buyutup tekne almaktan vazgecip emeklilik gunlerinizi tarla bag bahce ile gecirirsiniz.
Bence bir dunya turu kesinlikle genc yasta yasanmalidir, farkindasinizki fiziksel ve ruhsal olarak gezinizden zevk almaniz lazim.kimseye birsey ispatlamak icin degil kendinizi tatmin icin cikiyorsunuz boyle bir geziye.

Benim nacizhane daha cok aile yakinlari ve es dostun bildigi bir projem var dunya seyahati ile ilgili.
pesinde oldugum tekneyi bizzat dedem ile gidip almama az kaldi ( Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap dedem benim icin herseyin surveyligini yapiyor kaldiki kendiside benmle gelicek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kendi seyahatinin guncesini tutup bunu duzgun bir edit ile video halinde takipci kazanmak bence cok mantikli.genelde islerine yariyacak bir urun karsiliginda sponsorluk buluyorlar ve az da olsa es dosttan gelen bagisa destek oluyorlar.youtube fenomeni olabilen bir gezgin suan milyon dolarlik katamarani sponsorlukla aldi ve bu video ve seyahat guncesinin,degerini gosterir.

Bence bazi spor dallarinda uzmanlasmak veya ozel olarak herhangi bir seyin dersini verebilmek iyi bir gelir kapisidir.(dalis egitmeni,surf egitmeni,dil ogretmenligi,yoga meditasyon veya masaj uzmanlari) birde dunya turunda kazandiginiz paraya kimse vergi v.b. seyler gibi kesintiye ugratmaz.para cebe girer ve orada kalir.Ornegin ben 8 senedir yazin turkiyede mugla akyakada kislari ise afrika,asya plaj plaj gezip ucurtma sorfu egitimleri verdim.Is bulmak hic o kadar kolay olmadı hatta 300-400 dolar gunde kazandigimda oldu 6 saat ders vererek.
Kendi gezi planı bütcem ise tamamen seyahatte kazanmak uzerine yapıldı.almayi planladıgım teknede misafir tasımalıyım cunku gezerken bazı yerlerde kendi surf ogrencilerime hem spor hem gezi paketi olarak satiyor olucam.hayatima yon veren bir spor oldugu icin ondan vazgecmiyorum aksine yeni tutkularimla,tecrubelerimi takas ediyorum.
acil durumlar icin elbet bir butcem olucak ama gezerken zaten isimide yapacagim icin dolar girdisi ciktisindan az gozukuyor.
Asil onemli olan konu bence para kazanmak degilde,az para ile daha guzel yasayabilmesini ogrenebilmekte.

Daha bircok farkli yontem ile butce yaratma fikri var kafamda,konunun gidisine gore bir sonraki mesajlarda iletirim
*

İ. Y.

« Yanıtla #89 : Ekim 31, 2016, 22:16:49 »
Ömrünü uzatacak kararı vermişsin iş sadece uygulamaya kalmış...

Her şey gönlünce olsun Gül.