0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar KorsanlarBen cifte vatandasim (ABD ve Turk). Amerika da sahsima kayitli tekneyi. 1- Turkiyede ne kadar zaman kullanabiliyorum. 2- Elektrik sistemini avrupa ya nasil ayarlaniyor. 3- Tekneyi Turkiyeye getrimeden once minderler, kaplamalar alt boya islerini yaptirmak daha mantiklimi?4- kish aylari Turkiyede karaya cekebiliyor muyum, ( 7 ay gibi karada)5- En ucuz bodrum/ Kas arasi en uygun marina fiyatlari hakkinda bir websitesi varmi?6- Amerikada (Florida da ) kaptanlik gerekmiyor, dolayisiyla benim kaptanlik belgem yok. Turkiyede amator kaptanlik diye birsey varmis, Turkiyede kaptanlikla ilgili bir belge gostermem gerekiyor mu? Imla hatalari icin kusura bakmayin, Cok sordum galiba, Simdiden tesekkurler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aman kaptanim 110/220 degisiminde cihazlarinizin uyumluluguna dikkat edin zira tek fark voltaj degil, frekans da farkli.Biri 50 digeri 60Hz.
110V dan 220V değişimi biraz zahmetli. Charger da sorun yok içeride kullanılan cihazlar için geçerli olan durum.
Bu konuda benim bir sorum olacak. Kendimizi ve teknemizi garantiye almak için, kıyı elektriğini kullanılacak cihazları beslemeden önce uygun kapasitede bir izolasyon trafosu üzerinden geçirmek tavsiye olunurmu?Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Küçük tekneler için pek sorun değil, ihtiyaca uygun güçte bir 110/220 çevirici trafo ile iş büyük oranda çözülüyor ama genelde büyük motoryatlarda klima, kettle, elektrikli ocak, çamaşır-bulaşık-fırın makineleri vb. gibi büyük güçlü pek çok ekipman olabiliyor, bunları çevirici ile kullanmak doğru, kolay ve verimli değil.Denizde hepsi jeneratör ile sorunsuz çalışıyor ama limanda kullanılacaksa sorun oluyor, bu yüzden abd'den gelen motoryatların yüksek gerilim bağlantı elemanları (sigortalar, anahtarlar, panolar vb.) ve elektrikli cihazlar 220V'a uygun olanlarla komple değiştiriliyor. Abd'den tekne getireceklerin dikkatlice hesaplaması gereken oldukça ciddi bir ek maliyet.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu konuda benim bir sorum olacak. Kendimizi ve teknemizi garantiye almak için, kıyı elektriğini kullanılacak cihazları beslemeden önce uygun kapasitede bir izolasyon trafosu üzerinden geçirmek tavsiye olunurmu?Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiEvet, izolasyon trafosu veya galvanik izolatör kullanılmalıdır. öZgür (mobil)