0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. E.

Ynt: Amatör Denizci veya Amatör Denizcilik yasal tanımı
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2019, 15:15:13 »
Otomobil kullanmak için verilen belgede herkes "sürücü" olarak tanımlanır.Belgenin detayında hangi vasıtaları sevk ve idare edeceği belirtilir.
Denizci diye belge verilir. Arkasında hangi tip tekneleri kulanır, diye açıklarsın, olay biter.
Denizci, denizcidir.

Ama Oktay korsanıma katılmıyorum.
Memleketin %90 ı amatör doktor.
Bi de google amca var...
Kim tutar bizi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. E.

« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2019, 15:24:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Otomobil kullanmak için verilen belgede herkes "sürücü" olarak tanımlanır.Belgenin detayında hangi vasıtaları sevk ve idare edeceği belirtilir.
Denizci diye belge verilir. Arkasında hangi tip tekneleri kulanır, diye açıklarsın, olay biter.
Denizci, denizcidir.

Ama Oktay korsanıma katılmıyorum.
Memleketin %90 ı amatör doktor.
Bi de google amca var...
Kim tutar bizi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İşte Bukadar .....Çok Yaşa Bülent Hocam

DENİZCİ yazarsın çok gerekiyorsa bir belge vermen...(bence gerek yok aslında)
Arkasına xx Metreye kadar xxx Mil karadan uzaklaşabilir diye madde koyarsın ......
Olur biter...

Amatör Doktor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, iyi oturmuş sıfat "Amatör Doktor"

*

Ü. Ö.

« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2019, 15:40:10 »
Yasal eğitim vs gereklilikleri yerine getirip, evine ekmek götürmek amacıyla çalışanlar profesyonel (ticari) denizcidir.

Kendi keyfi isteğiyle denize çıkıp, evindeki ekmeği denize dökenler amatör (ticari olmayan) denizcidir.

Profesyonel denizci iyi denizcidir, amatör denizci kötüdür diye bir durum yok, alındığımız konu bu ise. Ben profesyonellerden daha iyi çok futbolcu izledim amatör liglerde.

Herkesin hayatında hedefi para kazanmak iken, denizde geçirdiği vakit uğruna para ve zaman gömen 'amatör denizci' ruhuna ulaşmanın kağıt üstünde mantıklı yanı olmadığına göre, bu ruh haline ulaşmış fertlerin 'iyi ve ya kötü' diğer insanlardan ayrıldığına katılıyorum.

Buna farklı bir kültür mü dersiniz, aptallık mı dersiniz, baktığınız yere bağlı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2019, 16:23:43 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Denizci, denizcidir.
...

Çok düzgün bir iş olur. Çok güzel tanımlama...
*

T. O.

« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2019, 19:05:14 »
Sevgili korsanlar,
Bu konudaki mesajları okuyunca aklıma Naviga dergisinin Aralık 2018 sayısında yayımlanan bir söyleşi geldi. Söyleşi uzun fakat ben burada bir soruya verilen yanıtı aktararak katkıda bulunmak istiyorum. Söyleşi Teoman Arsay ile yapılmış.
"Soru: Belgeyle ilgili sorunlar internette de dile getirildi. Bu konuda başka ne dersiniz?"

"Biraz geriye dönerek, ADB konusundaki bir düşünceyi/arzuyu/öneriyi dile getirmekte yarar vardır. Denizcilik hçbir zaman kısa bir öğrenim (velev kuramsal velev uygulamalı kurslar) ve bir sınavla ulaşılabilecek bir hedef/bilgi birikimi/deneyim seviyesi değildir; önce merak sonra aşk, sonra da derin bir sevgi eşliğinde zamanla, deneyimle, millerle, olaylarla, yıllarla ulaşılabilecek denize denizden bakmanın öğrenildiği bir yaşam biçimidir, sabır ister.
Bu bağlamda yıllardır üzerinde düşündüğümüz, çoğu kez acemilikle karıştırılıp kaynaştırılan amatör ve denizci tanımlar bileşkesinin bir zaman, değerlendirme, takdir ve anlama bütünlüğü ifade ettiğinden hareketle ve bu temel yanlışları çağrıştırarak kısa bir kurs ve sınavla elde edilebilen ADB tanımından vazgeçilerek yerine (ÖTKB) "Özel Tekne Kullanma Belgesi" nin getirilmesi düzenleyici idarenin kolaylıkla takdir edebileceği bir husustur.
Evet ve örneğin rahmetli Sadun Boro gerçek bir denizciydi, yaşamını denizde geçirdiğini, deniz ve denizcilik için neler yaptığını hepimiz biliriz. Elbette onun gibi, sayıları giderek artan, daha birçok denizcimiz var. Hemen hepsi yazdıkları kitaplarla, dergilerdeki yazılarıyla, görsel kayıtlarıyla, deneyim ve bilgilerini bizlerle paylaşarak güçlü bir teşvik unsuru ve güven kaynağı oluşturmaktadır.
Belgenin adı değiştirilirse, bütün taşlar yerine oturmuş olacak ve dünya standartlarına da uymuş olacağız. Denizcilikte bizden hayli ileri ülkelerde bu belgenin adı hiçbir zaman amatörlük gibi bir özellikle bağdaştırılmamıştır ve bugün de bağdaştırılmıyor. Belgenin adı bu ülkelerin hepsinde gezi ve spor gibi etkinliklere bağlı yani "gezi teknesi kullanma belgesi" veya "spor tekne kullanma belgesi" gibi oluşturulmakta. Biz de sonuç itibariyle bir araç kullanma belgesinin adını, amatörlüğü bir kenara bırakarak, kullanılacak deniz aracının amacına/niteliğine göre oluşturursak gerek toplum gerekse topluluk içinde farklılıklar yaratmaktan kaçınmış/kurtulmuş, henüz ulaşmadığımız seviyelerde belgelendirilmemiş oluruz. Sonuçta kurs ve sınav ile alınan belge ile bir aracı kullanmamız söz konusudur.  ADB ise bize sanki bir meslek edinmişiz -Denizci- gibi bir sıfat/unvan ekliyor. Amaç nedir, sonuç ne? Bir kişinin yaptıklarını toplumun yada topluluğun kendiliğinden değerlendirmesidir doğru olan; örneğin kimi ülkede dünyayı kutuptan kutba yelkenli tekneleri ile turlayan bir çiftin başarısı "büyük bir amatör başarı (performans)" olarak adlandırıldığı gibi yada bizim sevgili Sadun Boro'ya amatör denizcilikten başka yakıştırabileceğimiz bir nitelik bulamadığımız gibi. Bu itibarla eğer belge adı (ÖTKB) "Özel Tekne Kullanma Belgesi" olarak değişirse, bu tür yanlışlıklar kendiliğinden ortadan kalkacaktır."
Yazı daha uzun. Çok güzel noktalara değinilmiş. Ayrıca amatör denizciliği geliştirmek için çözülmesi gereken 4B (Bayrak, Barınak, Bağlama Kütüğü, Belgelendirme) sorunlarından da bahsedilmiş. Okunmasını tavsiye ederim.
Sevgiler,

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

O. E.

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2019, 09:08:25 »
Ahanda Buldum Amatör Denizci Kimdir....
Vay Arkadaş 2 senedir kafama takılan soruyu ,İki Üç gündür çok büyük bilimsel araştırmalarım (Google) sonucunda, Günlerce uykusuz aç susuz kalarak buldum.
Bu büyük bilimsel araştırmalarım için bana yardımını esirgemeyen GOOGLE Kişisine huzurlarınızda teşekürü borç bilirim.
Çok yakında Iytık Pıytık Boş yayınlar kitapevinden çıkacak kitabımı Google’ın anısına çıkarabilirim, daha karar vermedim.
Garantisi yok ...

Şimdi ben neden Kültürlü , Akıllı ,Uslu ,İtaatkar Amatör Denizci olamıyorum bir türlü O kültürü alamıyorum ,Cahil cahil ortalarda dolaşıyorum diyordum , üzülüyordum....

Meğerse çocukluğuma kadar dayanıyormuş...

Şöyle ;
Biz çocukluğumuzda La Fonten ve Uyduruk kaydırık(böyle yazılmıyordur muhtemel iki saat Google bakamadım şimdi affedin ) masallar ile büyüdük..
Yok Şerefsiz Tilki zavallı kargayı kandırmış ağzındaki peyniri yemiş,
Yok Kırmızı şapkalı kızı hain Kurt kaçırmış
Yok bu Nasrettin hoca denen üç kağıtçı Komşudan kazan çalmış

Bizde Amatör denizci temeli yok , Biz karasal teamülde masallar ile büyümüşüz  ......
Freud ne demişti hani cinsellik 5 yaşına kadar biçimleniyormuş ....
Bu Denizcilik te öyle....
10 yaşına kadar Dinlediklerin ,Okuduklarınla engin bir Denizcilik Kültürü kazınıyor kalbine beynine
Ben yok Tilki ,yok hain Kurt , Yok Oturan Öküz ....

Peki Gerçek Amatör Denizciler ....

Onlar başka

Adamlar Oddseus, Argonautica , Altın Post ,Uçan Koç, taklacı Güvercin
Bunları dinleyerek bunları okuyarak büyümüşler

Penolope ye üzülmüşler onun için ağlamışlar ....

Penolope deyince lütfen penolope cruz anlaşılmasın önce bende ulan buradadamı çıktın ortaya dedim...

Bu örgü öreni , Esas oğlanın karısı....

Buradan devam edelim bu iki masalı biraz inceleyelim çok komik şeyler var.....
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2019, 09:18:17 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

O. E.

« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2019, 09:12:20 »
Ben Okudum buradan tartışalım
Nasıl kaçırmışız bu kadar komik bir efsaneyi cahillik işte...
Tavsiye ederim ,Recep ivedik tadında....

Truva Savaşına giden Yiğidin başından geçenler , evde kocasını bekleyen karısı

Diğeride Argonautica ....

Uçan Postun peşinde üç gurbetçi genç....

Şeklinde özetlenebilir...

Bir yiğit gurbete gitse gör başına neler gelir türküsü eşliğinde

Az Sonraaaaa
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2019, 09:28:41 Gönderen: Oktay Eryılmaz »