0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. M.

Merhaba,

Bugün edindiğim bir bilgiye göre Fenerbahçe marina en uzun bağlama kontratını 15 mart 2015 e kadar yapacakmış.

O tarih itibarı ile 5 yıl içinde yapması gereken yatırımı yapmaya başlayacakmış.

Bu bilgi doğru ise teknelerin bir kısmı Ataköy marinaya ,West,Yalova ve Pendiğe gidecek.Yine de İstanbul'da o kadar tekneye yetecek yer yok.Eğer bu doğruysa İstanbullu korsanlarımızın erken rezervasyon yapmaya başlamaları gerekebilir.

*

M. İ.

Ynt: FENERBAHÇE MARİNA 15 MART 2015'DEN SONRA TADİLATA MI GİRİYOR?
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2014, 11:01:51 »
Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır ?

*

U. K.

« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2014, 15:45:44 »
ben büyük teknelerin (50ft ve üzeri) kontratlarını yenilemedikleri, diğer tekneleri de 15 Mart'a kadar yenilediklerini duydum.  kimseyle konuşmadım ama tahminim şu.
Büyük tekneler sayıca az ve çok yer kaplıyorlar, inşaat için gerekecek relokasyonun önünde büyük engel.
bu sebeple marina kısa vadede nispeten küçük tekneleri tutmayı planlıyor, inşaat süresince de bu şekilde olacak.  15 MArt'dan sonra belki farklı bir kontratla bağlanmaya devam edeceklerini sanıyorum.  küçük tekneler, ikisi oraya üç buraya rahatlıkla reloke edilebiliyorlar zira.  inşaat süresinde küçük tekneler biraz rahatları kaçsa da bağlanmaya devam edebilecekler.
bunun tek avantajı -tahminimce- 1-2 sene zam yapmayacaklardır.
daha sonda, herşey tamamlanınca zaten su yolunu bulacak, kalan kalacak, yeni gelecek olan de gelecek.

bunların hepsi benim tahminimdir, marina'dan kimseyle konuşulmuş değildir.

*

r.

« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2014, 15:50:34 »
Umut
Duyduğum kadarıyla Zam olacak
1 Temmuz 2014 sonrası istanbul da  bazı marinalarda zam söz konusu
Bu talep avantajını  marinalar kullanabilir
Erken rezervasyon yapmanızda fayda var
*

H. M.

« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2014, 16:10:31 »
MErhaba,
Pazar günü Sivriada'da Fenerbahçede teknesi bağlı olan bir arkadaşımla konuştuk.Belli bir tarihden sonra yenileme yapılmadığı kesin.
Buda demek oluyorki 1400 tekne kapasiteli Fenerbahçe marina dağılınca (yarısını bile çıkartsalar) Bu bizlere zam olarak geri dönecek bence.
Zamsız fiyatlar için erken rezarvasyonda fayda var.Yer içinde faydası olucaktır.Pendik aşağı yukarı %70 dolu.Ataköy marinada %80.
Yer bulmak bile problem olabilir.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

R. E.

« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2014, 16:18:44 »
Ben marina ile konuştum (ay sonu kontratım bitti ve diğer arkadaşların olduğu barınakta yer bulamadım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )
Biten kontratlar tekne boyuna bakmaksızın 1 marta kadar yapılıyor. Mart ayı itibarı ile marinayı boşaltacaklarını söylediler. İhale öncesi kontrat yapmış olanları bir şekilde idare ederler ama onlarında bitince tamamen kapamayı planlıyorlar. Denizden 100.000m3 dip kazıyacaklar, dışarı tek bir mendirek yapıp marinayı bir bütün hale getirecekler. Karadaki bütün yapılar yıkılacak ve yeniden inşa edilecek. Tek yaptıkları güzellik uzatmalarda süreye bakmaksızın yıllık birim fiyat üstünden hesaplama yapmak. Anlayacağınız mart ayından itibaren ortalık şenlenecek. Şimdiden ufak ufak bir çare bulmak gerekiyor.

Bu arada Kurbalıdere barınağı ile bir görüşmemiz oldu. Kabul ettikleri maksimum tekne boyu 7,5m. bizim 7,6m'a olur dediler. Su ve elektrik getirmeyi planlıyorlarmış ve 7 yıl daha işleteceklermiş. Aylık 204.-TL, ama hoşgeldin bağışı 7.500.-TL
*

M. İ.

« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2014, 16:35:26 »
Ciddi ciddi Midilli'ye götürüp bırakmayı düşünüyorum.
En azından yunan elinde bi yerimiz olur, ayvalıktan yarım saatte geçer tatil yapar döneriz

*

H. Z.

« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2014, 14:12:39 »
Midilli' yi ben de düşünmüştüm Murat. Keyifli olabilir diye düşünüyorum.
*

M. T.

« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2014, 17:17:52 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ciddi ciddi Midilli'ye götürüp bırakmayı düşünüyorum.
En azından yunan elinde bi yerimiz olur, ayvalıktan yarım saatte geçer tatil yapar döneriz
Sessiz sakin güzel bir yer, (15-18 Haziran 2014) 3 gün kaldık, fiyatlar makul Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ç. G.

« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2014, 19:43:23 »
Ne teknem, ne de kayda değer bir tecrübem var ama dün kaptandan ben de aynı durumu duydum; detayları henüz bilmiyorlardı ama galiba hatırı sayılır bir zamdan korkuyorlar...
Midilli'ye tekne bağlanırsa gidip-gelmesi astarı yüzünden pahalı olmaz mı derdim teknem olsaydı... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. B.

« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2014, 19:24:48 »
Bu gidişle, Fenerbahçe-Kalamış özelleştirmesi, Yunanistan'da bir Geko kolonisi kurulmasına yol açacak gibi.

Olsun, onlar da gelip bizim bankalarımızı devralıyorlar.

Ama, buradaki marinayı da günün birinde Yunan işletmecilere devrederlerse şaşırmayalım. Şaşırmak şu anlamda: teknemizin hangi ülkede bağlı olduğunu anımsamamız zorlaşacak.

Teknelere bayrak çekmek yetmiyor, marinaların da bayrağa gereksinimi olacak.
*

E. B.

« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2014, 21:42:59 »
Ya sonra tepesi atıyor adamın. Bi allahın kulu da çıkıp nereye kapatıyon kardeşim diyemeyecekmi? Bu kadar tekne koyun gibi çekip gidecek mi? Ben gitmiyommmmmmmmm işte o kadar.
*

İ. N.

« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2014, 11:48:27 »
Galiba 3 vakitte deniz TOMA'sı ne menem bir şey öğreneceğiz sayende Ersincim. Olay çıkarsa beni de çağır tekne yıkansın...
*

E. B.

« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2014, 14:23:53 »
Salı günü marina yönetimine gidip protestomu bildirdim. Oradaki yeni yetme kız inşaat yapılacak mecburen boşaltıyoruz gibi birşeyler söyledi. Ben gitmiyorum. Ona göre yapın inşaatınızı diye söylendim. Pendik bile uzak geliyor bana.

Benim hiç işime gelmiyor. Umutun söylediği mantıklı geldi bana. ,,

ŞŞ ilke Senin Rahmi bey ile aran iyiydi. Bi torpil şeyettiriversen Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2014, 12:41:41 »
Yeni duyumlar...
Tekneler geçici olarak küçükyalı mendireğine taşınacak.

Bundan sonrası tahmindir.
Oraya yüzer iskeleler yapılacak. Barınma ücreti karşılığında Setur yapacak tabii ki. İşi bitince de orada bırakacak, İspark işketmesinde nurtopu gibi bir marinamız/tekneparkımız olacak.