0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Ç.

Şişe içinde tekne
« : Nisan 23, 2020, 17:11:20 »
Covid çıkınca eve hapsolduk. Oku, yaz çiz, bilgisayarda dolaş derken sıkılmaya başladım. Aklıma şişe içinde tekne yapmak geldi. Bahçede bir parça tahta buldum ve başladım. Önce testere ile uygun bir parça kestim sonra biraz skarpela, biraz bistüri, biraz da zımpara ile tekneyi yaptım. direkleri kürdandan tamamladım, istralyalar, çarmıhlar tamam, tekneyi şişenin içine soktum. Her şey teknenin içinde ama çalışmak çok zor. Özel uzun penset ısmarladım, kamıştan yapılmış çöp şiş ucuna bir iğneyi bükerek bağladım, ve çalışmaya başladım. Şişenin içine girebilen aletler yeteri kadar baskı uygulayamıyor,  yapışkan ise, UHU kullansanız, kurumuyor, bağlı değil ki el ile tutuyorsunuz, sıkılıp bırakıyorsunuz. japon (siyanoakrilat) denedim, o da siz gerekli yere ulaştırıncaya kadar kuruyor, bir de hangisi olursa olsun şişe içine sokarken ve aleti çekerken şişeye sürmeyeceksiniz ki içi kirlenmesin, şişe boğazı içeriden bembeyaz oldu, temizlik ise çok zor. Vazgeçtim. Yaptıklarımı da söktüm, tekneyi terar söktüm, dışarıda tekrar topladım. Şişe içinde olmasa da bir işe yarasın diye küçük bir biblo yaptım:
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Küçük olduğu için tekneyle çalışmak zor oluyor ama imkansız değil, çok daha iyilerini yapabilirim ama şişe içine sokmak için bir daha uğraşamam. Şimdi yarım modeller yapacağım, half hull models diye geçiyor. Ölçek olarak henüz karar vermedim. Duvara tablo gibi asılacağına göre büyük olmalı ama çok büyük olunca da her yere asılmaz. Biraz daha çalışacağım. Eski ahşap tekneler yerine ilk başta  Türkiye'de yaygın plastik teknelerden birini örnek alacağım.


*

    A. K.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2020, 17:18:36 »
Ahmet korsan eline sağlık . Gençliğimde ben de denemiştim ve becerememiştim. O zaman Beşiktaş Akaretlerde
(Hala varmı ) gemi maket derneği diye hatırladığım yerde bir amca bana evladım önce dışarıda tamamla sonra parçaları  içeri tek tek alırsın demişti. Denedim hakikaten cok daha kolay ama o zaman sadece uhu vardı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2020, 17:34:16 »
Parçaları şişe içine sokmakta gerçekten sorun yok da içeride birleştirmek için şişe ağzından sokacağınız iki penset veya kendi ürettiğiniz el aletlerini içeride çalıştırmak nerede ise imkansız. Bir de eski gemiler bir kaç direkli oluyordu ve direkler nisbeten kısa idi, bu nedenle şişe çapı sorun olmazdı, Şimdi ise direkler tekne boyundan daha fazla, şişman bir şişe lazım veya model küçük oluyor. Cam şişe bulmak da hiç kolay değil.


*

    İ. G.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2020, 20:32:39 »
Maket disarida yapilip direkler iceride iple cekilip kaldiriliyor diye gormustum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


POCOPHONE F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



*

    A. Ç.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2020, 21:14:34 »
Bu ve buna benzer videoları başlamadan önce izledim, bir sürü yazı okudum ve kolaymış ben bunu yaparım dedim. Kolayca şişe içine sokup, baş istralyayı çekiyorlar ve tekne başına sabitliyorlar. Olmadı, olmadı, olmadı.... 

*

    C. A.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2020, 23:24:12 »
Türkiye de halen satiliyormu bilmiyorum ama Artesania Latina marka hazir kitler mevcut. Sizin planladiginiz gibi yarim tekne yapip duvara asamiyorsunuz   ama sifirdan tekne yapma hevesinizi bir nebze koreltebiliyorsunuz.
Uzun suredir yapmamistim. Elimin tekrardan alistirmak icin kucuk bjr tane aldim tekrardan yapmaya basladim.  Cok fazla mimtarda hata yapmama ragmen cok keyif alarak yapiyorum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap[/url]
*

    İ. G.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2020, 11:02:41 »
Bir de su diaroma olayi var. İncelediniz mi hic? Bir tane deneme yapmayi planliyorum.





POCOPHONE F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

    H. Z.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2020, 17:02:32 »
En alttaki videoda şişenin dibini en sonunda nasıl yapıştırıyor onu anlamadım.
*

    A. Ç.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2020, 17:17:29 »
Bu şişe içinde tekne değil daha doğrusu benim gibi becerememiş sonunda şişenin dibini kesmiş. Yapıştırma konusunda videoda bir açıklama göremedim, ben olsam UV ile sertleşen cam tutkalı kullanırdım. Camcılar, UV tabancası kullanıyor ama güneşe tutmak yetiyor. Japon veya UHU beyazlanır ve çok belli olur.
*

    H. Z.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2020, 21:13:56 »
Ben olaya farklı yaklaştım ve radikal bir kararla şile içi tekne yerine tekne içi şişe yapmaya karar verdim. Tavsiye ederim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. Z.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2020, 21:24:05 »
Nedir durum Ahmet abi, yapabildin mi maketi?
*

    A. Ç.

Ynt: Şişe içinde tekne
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2020, 21:28:40 »
Şimdilik ara verdim. Etraf çok kirlenecek, fırça yeme ihtimal yüksek.