0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. Z.

Eski, çalışmayan oyuncaklara iğne bacaklı ledlerle gece lambasına dönüştürdüm. Ben 12V ile kullanacağım için 1 kΩ direnç kullandım.

Oyuncak arabalardan birinin kumanda sistemi (ileri - geri ve sağ - sol) müdülü çalışır durumda. Bunu nasıl değerlendirebilirim? Maket bir teknede işe yarar mı?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

« Son Düzenleme: Haziran 06, 2020, 21:45:54 Gönderen: Hakan Zorlu »


*

    H. G.

Ynt: Eski oyuncakları ve uzaktan kumanda modüllerini değerlendirmek
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2020, 22:49:52 »
Yarar.
Neye yarar bilmiyorum ama yarar. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. D.

Ynt: Eski oyuncakları ve uzaktan kumanda modüllerini değerlendirmek
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2020, 13:08:42 »
Bu kumandanın mutlaka arabanın içindeki karşı ünitesi vardır, bu üniteyle birlikte değerlendirirseniz enteresan işlere yarayabilir.

İç ünite, yine aynı mantıkla (devre aç kapa, direnç değiştir gibi) çalışan pek çok başka cihaza uyarlanabilir.

Örneğin, bir haftasonu eğlencesi olarak, ırgat kumandasına çevirmeye çalışabilirsiniz.

Veya çok pratik olmasa dahi pek de havalı olacağından, elektrikli vinçlerinizden biri için uzaktan kumanda olabilir. Hatta belki böyle bir sistemi direğe tek başınıza mandarla tırmanmak için kullanabilirsiniz (siz yine de tek başınıza olmayın).

Güneş panelleriniz esnek tip değilse ve kıçta konumluysa, küçük bir elektrik motor ve çark düzeneği ile yatay hatta iki farklı eksende açısını değiştirmeye yarayan, bunu da oturduğunuz yerden yapan bir çözüm geliştirebilirsiniz.


*

    A. K.

Ynt: Eski oyuncakları ve uzaktan kumanda modüllerini değerlendirmek
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2020, 10:13:35 »
uzaktan kumanda yelkenliye takın. ileri geri bumba kontrol (eger zayıfsa bumba için  motor takıp switch gibi olabilir, sağsol ise dumen.
bumbada dişli kutusu kullanabilirsen iyi olur cunku fazla tork var .

Benim 1 mt oyuncakta aynen böyle , sadece servolar güçlü


*

    A. K.

Ynt: Eski oyuncakları ve uzaktan kumanda modüllerini değerlendirmek
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2020, 10:19:36 »
2 sene evvel tekneyi burunda şezlongda oturarak idare edebilirmiyim diye düşündüm. Gittim karaköyden yekeye takmak için 12 VDC tüm hareketi 40 cm olan lineer motor aldım  uzaktan kumanda ve röle yardımlarıyla önden yudumlarken dümene hakim olacaktım .

Sonra kanıma yeke otopilotu girdi motoru ona kullandım inşallah vakit bulacağızda elektroniği güzel bir kutu içine koyacağız da kullanacağız.

*

    H. V.

Ynt: Eski oyuncakları ve uzaktan kumanda modüllerini değerlendirmek
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2020, 12:44:46 »
Ben daha 5 yada 6 yıl once revell' den maket savas gemisi alıştım. Onun içine eski uzaktan kumandali arabanin motorunu koydum. Yon vermeyide dumene eklemistim. Tek damarli kablo ile aparat yaparak. Pervane saftinada ince çubuk metal parça yapmistim. Pervane kovanida kalin tukenmez kalem plastigini icini yaptim. Belli bir aciyla gelince su iceri girmiyor. Pilide ve alıcı devresini de yerlestirdim. Bu sekilde maketi topladim. Guzelde yüzdü. Sonra yeğenime verdim. Oda haylazligigindan. Parçaladı kerata. Ama hiçte aklima gelmedi resimlerini çekmek.