Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Hobiler ve Eğlence
Maket ve Modelcilik
1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
33
Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
C. G.
Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
«
Yanıtla #300 :
Şubat 27, 2009, 12:55:10 »
Hımmmmm. Umut olmamış. Çok derbeder , pis çalışıyorsun.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Ellerine sağlık
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Böylece forum da nasıl tekne yapılır? step by step olarak yerini aldı.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
«
Son Düzenleme: Şubat 27, 2009, 12:56:20 Gönderen: Cem Gür
»
U. K.
«
Yanıtla #301 :
Şubat 27, 2009, 13:32:17 »
Cem Abi teşekkürler,
hakkaten istediğim gibi olmadı. Bunda Balsa gibi görünürde kolay ama hassas olan bir ağaçla çalışmamız var.
Ayrıca ortalığı temizleyip fotoğraf çekmek gerekiyorsu ama o zaman da çalışıldığı belli olmuyor ki?
Ama kısmetse aşağıdaki daha güzel olacak.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
U. K.
«
Yanıtla #302 :
Şubat 27, 2009, 13:33:11 »
Cenk selam,
yelken işi aynen geçerlidir.
Soracağım birşey var ama, bu yelken kumaşının yönü falan var mıdır? Dokuma yönü falan gibi.
«
Son Düzenleme: Şubat 27, 2009, 13:34:43 Gönderen: Umut Korkmaz
»
U. K.
«
Yanıtla #303 :
Şubat 28, 2009, 01:00:43 »
Footy'de son durum.
Önceki mesajımda anlattığım üzere borda kaplamalarından memnun kalmadım, ben de bir kat daha balsa kapladım, 1.5 mm.
ama önce iki posta arası bölgeye bir kat kaplama yaptım, kenarlarını alıştırdım, sonra da esas kaplamayı çift komponentli ile yapıştırdım, böylece daha bir yuvarlak borda oldu, herhalde güzel olacak, hele şu işkence gecesi bir bitsin de. Hatamı da buldum, borda tahtalarını yapıştırırken postalardan inkenceye almışım, bu da ikiposta arasının düz olmasına yol açtı. Baş ve kıçtan işkenceye alıp postaları daha sonra tutturmak lazım sanırım.
Aşağıda iskele borda. Yarın sabah da sancağı yapacağım, sonra da altını kapladımmı gövde tamamlanacak.
sırada salmanın takılması, elektroniklerin yerleşmesi, armanın oluşturulması var.
Azimliyim, haftaya yüzdüreceğim.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
«
Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 01:05:46 Gönderen: Umut Korkmaz
»
Y. G.
«
Yanıtla #304 :
Mart 06, 2009, 10:15:22 »
Merhaba;
Tuzla'da maket yelken yarışını nerede yapmayı planlıyorsunuz?
Üye Ol
veya
Giriş Yap
U. K.
«
Yanıtla #305 :
Mart 06, 2009, 10:43:06 »
2 veya 3 Mayıs'da, Tuzla'da Sn. Rıfat Edin'in mekanında. Karadan veya denizden ulaşım, maket yarışı bahane muhabbet şahane tarzında planlamıştık.
Sanırım Nisan ortaları gibi program daha netleşir.
En azından biz tekneleri o tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz.
Daha fazla bilgi
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Yiğit Korsan, var mı maketçilik?
«
Son Düzenleme: Mart 06, 2009, 10:44:16 Gönderen: Umut Korkmaz
»
Y. G.
«
Yanıtla #306 :
Mart 06, 2009, 12:19:46 »
Aslında var ama yok
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Şöyle ki, kampüsümüzde maket yelkencilik için inanılmaz uygun bir gölet var. Derinliği uygun, suyu tuzsuz, dalga sıfır, akıntı ihmal edilebilir seviyede, rüzgar her daim var ve düzenli. Bu şartlar beni geçen sene dürttü ve bir maket yelkenli aldım oyuncakçıdan. Gayet basit birşey. Sonra kesmemeye başladı. Bir arkadaşımdan eski model ama çok keyifli 2 direkli bir maket buldum. birinci günün sonunda servoları gitti. Şimdi onları tamir etmekle uğraşıyorum...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Neyse, mekan olmasaydı bizim gölde bir organizasyon yapabileceğimizi söyleyecektim...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Sabancı Üniversitesi, Tuzla sırtlarında... Tuzla ve İstanbul'a servis, müzik, yemek, içki, minder ayarlayabileceğimizi düşünüyorum...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Aşağıda göletin bazı resimleri var:
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Madem bu buluşma ayarlandı, pişmiş aşa su katmayalım ama ilerideki bir organizasyon için seve seve çalışırız... Aklınızda bulunsun
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Yalnız yazın sonlarına doğru göldeki su miktarı oldukça azalıyor, yosunlar çıkıyor
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bu nedenle baharda yapsak daha iyim olur...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
U. K.
«
Yanıtla #307 :
Mart 06, 2009, 14:24:24 »
Ya siz gölet diyin biz geliriz oraya da.
Cenk, Hüsam, Aali Abi....
Deneme seferlerini Sabancı Üni... (Bu arada "ulen şu gölete bakayım bi" dedim.)
Yahu Yiğit Korsan, gölet ne demek bu basbayağı iç deniz.
Arayıp da bulamadığımız mekan. Dur bir yazışalım bakalım.
A. S.
«
Yanıtla #308 :
Mart 06, 2009, 14:33:12 »
Gölet gerçekten güzelmiş yahu...
H. Ö.
«
Yanıtla #309 :
Mart 06, 2009, 17:33:03 »
Sevgili Yiğit Korsanım Merhabalar, Üniversitenizin Havacılık kolu model uçak kusunu 3-4 yıl önce düzenleyenlerdenim. O yıılarda kurs almış öğrenci kardeşlerimizin katkılarıyla spor salonunuzda model uçak yarışması tertip etmiştik. Aralıklarla sanrım 3 yada 4 kez geldik salonunuza.
Daha ilk yarışmada göletinizi görmüş ve hemen teklifi yapmıştık. Bir sonuç çıkmamamsına rağmen bir sonraki model uçak yarışmasına gelirken 3-5 arkadaş tekne modellerimizi de getirdik ve yarışmanın öğle paydosunda göletinizde tekne yüzdürdük.
En son geçtiğimiz kasım (aralıkda olabilir) ayında düzenlediğimiz salon modelleri yarışmasında öğrenci arkadaşlarımıza bir kez daha söyledik. Ama hala bir sonuç çıkmadı. Teklifimiz hem tekne hemde su tayyaresi yarışması düzenlemekti.
Şayet gündeme gelirse bizler seve seve geliriz
Bu arada sevgili dostlar İTÜ göletindeki ıslak modelci toplantıları pazar günleri devam ediyor. Bu pazar kısmetse gene oradayız. Önümüzdeki günlerde pazar sabahı toplantıları bir yarışma ile taçlanabilir.
Kesinleşir kesinleşmez bilgilendireceğim
Sevgiler,
Y. G.
«
Yanıtla #310 :
Mart 06, 2009, 18:53:05 »
Aaa biz sizi bayağı bir aradık aslında...
Gölde maket yelken yarışı yapılabilir mi diye araştırıyorduk... Öğrenci kaynakları'ndan daha önce havacılık kulübünün benzer bir aktivite yaptığı bilgisini aldık. Ancak havacılık kulübü 3-5 kişi kaldığından herhangi bir sonuç alamadık. Biz de kendi kendimize denemeler yaptık ve gayet yapılabileceğini farkettik. Sonra yapacak insan bulamadık ve kısmet bugüneymiş...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
GK forum sayesinde buluştuk...
Gölde birçok aktivite düzenliyoruz (havalara bağlı olarak). Bir adet laser'imiz var. Bahar döneminde kullanıyoruz. Göldeki su, kampüs genelindeki yağmur kanalları ve arıtma tesisinden çıkan kullanım suları ile besleniyor ve yazın çimlerin sulanmasında da kullanılıyor. Tahliller genelde "idare eder" çıkıyor. Sanırım maket yelkenler için pek sorun olmaz
Üye Ol
veya
Giriş Yap
. Yazın tüm okul şantiyesi (boyacılar, duvar ustaları vb...) o suda yüzüyorlar ve pek birşey duymadık. Gölün boyutu da gayet iyi... Laser ile sert havada bile bir dakikadan fazla sürüyor... Yosun sorunu da önceki yıl Antalya'dan gelen bir tır dolusu sazan balığı ile çözüldü... tamamen "sıfır" :=) Hepsini yediler
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Maalesef okulumuz güvenlik prosedürleri oldukça sıkı... Ancak, ticari amaç güdmedikçe kapsamı belli bir yarışma / etkinlik için kolaylıkla izin alabiliriz. Daha önce konuştuğumuzda da pozitif bakmışlardı... Dediğimi gibi göl, etkinlik alanı, bir adet sal, bir adet kayık (motoru yok), göz zevki için bir laser, ve servis ayarlayabiliriz. Birkaç şamandıra attık mı işlem tamamdır
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Hatta bir bot ve 2,5 beygir dıştan takma motor bulabilirsek herşey daha güzel olacaktır
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Şimdi kampüs buz gibi, yazın da hazirandan sonra da sular azalıyor, mayıs ayı gibi hep beraber bir organizasyon hazırlayabiliriz
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bence bizim gölet maket yelkencilik için ideal bir yer... Özellikle vadi altında oluşu nedeniyle daimi rüzgar esmesi nedeniyle... Gelip görmenizi tavsiye ediyorum...
«
Son Düzenleme: Mart 06, 2009, 18:58:19 Gönderen: Yiğit Güler
»
U. K.
«
Yanıtla #311 :
Mart 06, 2009, 19:49:53 »
Bot ve 2.5 Beygir motor benden...
H. Ö.
«
Yanıtla #312 :
Mart 08, 2009, 22:09:51 »
Sevgili Yiğit Korsanım. Geçtiğimiz 24 kasım da oradaydık. Yarışmanın düzenleyicisi olan Fatih Ergenekon Ağabeyimizi bilgilendireceğim. Hatta isterseniz telefon numarasını vereyim. hem uçak hem tekne şenliği düzenleyelim Fatih Bey Pemuk klübünün başkanıdır. Hatta İTÜ göletinden yapılacak olan su tayyareleri akrobasi yarışmasını sizin gölettede tekrrarlayabiliriz. Aynı gün spor salonunu da açarsınız FF indoor ve R/C F3P sınıfında da gösteri uçuşları yapılır.
Bilgi İçin
Üye Ol
veya
Giriş Yap
adresini tavsiye ederim.
Sevgili Umut'çum 15 mart da Riva da buluşacakmıyız? Modeller henüz bitmedi ise kasmaz birsonraki haftaya erteleyebiliriz.
U. K.
«
Yanıtla #313 :
Mart 08, 2009, 22:58:52 »
Sevgili Hüsamettin,
Ben de tam modeldeki son durumu yazıyordum. Planı değiştirmeyelim, bittiği kadar diyelim. Zaten Cenk de gelirse bir tane bitmiş footy olacak. En azından benimkini Cenk'in footy'nin arkasına bağlar dingi muamelesi yaparız.
Aşağıda son gelişmeler.
Genel görünüm
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Salma yuvası yerini belirlemek için referans delikleri ve salma yuvası kontürü
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Aha salma yuvası. Dremel freze ucuyla açtım. Bir yerde elim kaydı, boşluğu sonra dolduracağım. Aslında modelci.net'deki arkadaş sadece karina kaplamasını oyup salmayı omurgaya vidalamıştı, sanırım Cenk de öyle yaptı. Ben tamamen boşaltıp salmayı teknenin içine sokmayı tercih ettim. Yukarıdan da destekleyip hizalamayı daha kolay yaparım diye düşündüm. Bakalım...
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bu da salma, Dremel gravür ucuyla yuvarlattım.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Dümen orijinalde teknenin arkasına monte edilliyordu. Cenk'in tecrübesi ile teknenin altına almaya karar verdim.
Bu da dümen kovanının geçeceği yer.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Dümen kovanını bildiğimiz teleskobik radyo-TV anteninden yapacağım. Hediyesi 5 TL. Dümen şaftını da bu malzemeden yapacağım. Ortadaki şaft, alttaki kovan. Antende de iç içelerdi zaten.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kovan kıç bodoslamaya yaslanacağı için buraları da açmam gerekecek. Kıç bodoslamaya dayanan ortası delik parçayı 4mm traşlayacağım.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Burada traşlanmışı ve kovanın monte edilmişi var. Omurgayı hafiften yamuk yaptığım için karinadaki deliği kovanı oturtabilmek için büyük açmak zorunda kaldım, ama Hüsam'ın karbonat-japon yapıştırıcı formülü ile bir güzel doldurdum. Kovanın dışarı çıktığı bölgenin üstüne de 1.5mm balsadan bir kabuk daha yapacağım. Son durum budur.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Üye Ol
veya
Giriş Yap
U. K.
«
Yanıtla #314 :
Mart 09, 2009, 10:39:36 »
14 veya 15 Mart 2009 - RİVA'da Hüsamettin Korsan'ın mekanında buluşma....
Gündem :
*Maket şenliği'ne ön hazırlık
*Hüsam'ın dingiyi denize atma
*Hazır tekne varsa onu yüzdürme
*Hazır tekne yoksa hava uygunsa helikopter uçurma
*O da uygun değilse uçurtma uçurma
*Bir güzel muhabbet
Kimler geliyor?
Yazdır
Sayfa:
1
...