0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. K.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #45 : Ocak 08, 2009, 13:47:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ayrıca cenova için iki ayrı vincim var. 
Aali Abi,
lütfen bana tekneyi kumanda için minik vinçler yaptığını, onları servoyla kumanda ettiğini söyleme...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #46 : Ocak 08, 2009, 13:59:28 »
Hayır, kol sana gerekli ayarı sağladığı konumda kalıyor. Dolayısıyla neyi ne kadar çektirdiğimi,
ittirdiğimi biliyorum. .
Zaten dümen kumandası çoğunlukla ortada olacak, düz bir satıhta gitmeye çalışacağımız için ufak ufak ileri-geri oyanamamız gerekcek sadece.
O zaman ben dümen kumandasına dokunmayacağım, sadece vinç servonun kumandasını modifiye edeceğim.  Süper oldu bu bilgiler.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 14:00:48 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

H. Ö.

« Yanıtla #47 : Ocak 08, 2009, 14:01:07 »
Vallahi pes Umut Korkmaz Korsanım. Kural gene işledi. "Benzer benzeri çeker" kanunu yapacağını yaptı. 3 gündür kıvarnıyorum. Yelkenli kızaklar için internette dolandım durdum. Diyeceksiniz be adam yeşadığın yerde donmuş göl mü var. Yok biliyorum ama nefis bu can çekti bir kere. Elimden gelse köpek kızağı bile yapacağım (bu kuzey hastalığı da başka bi mevzu ya neyse). Madem donmuş göl yık o zman tekerlisinden yaparım dedim. Yıllardır bakar iç geçirirdim. Niyeti bozdum. Bu yaz ki projelerim arasına kattım. Kendimce bir plan bile çizdim şu an kafamda. Perşembe pazarı burnumun dibi işyerimin tersaında başlıycam kısmetse. Hele bir mayıs gelsin...

*

A. S.

« Yanıtla #48 : Ocak 08, 2009, 14:02:30 »
Yok yahuu...
Onu yapan iki deli var, biri Avustralyalı galiba 200 £ mu ne her bir kumandası, bir de Alman
var, onlar herşeyi daha iyi yapmak zorundalar ya, o da 350 €'luk vinçler yapıyor. Üstelik
lojik aletler galiba, boşunu filan kendi alabiliyor.
Ben daha kafayı yemedim, yesem de öyle nesneleri imal edecek donanımım yok.
Bildiğin Hitec - Servo Sailvinch'i kullanıyorum.
2 adet cenova için ( teknenin orjinalinde ön saha 2 yelkenli...Yok oha ! dedim ben tek büyük
cenova yapacam, yoksa 4 vinç gerekeceydi...) , bir de ana yelkene 3 vinç ( daha doğrusu
servo motor ) kullandım.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 14:03:40 Gönderen: Aali San »
*

U. K.

« Yanıtla #49 : Ocak 08, 2009, 14:08:22 »
Peki Aali Abi,
şööle bir zihni sinir yapsak, hakketen vinçe benzeyen bir tambur yapsak ve bunu da vinç servonun tamburunu çıkarıp şaftına bağlasak.  vinç servoyu'da tam ıskotanın olduğu yere bağlasak.  Oldu mu sana dışarıdan anlaşılmayacak gibi bir vinç?  Ama çapı daha küçük olacağı için turunun fazla olması lazım.
bu durumda birbiriyle ters hareket edecek iki adet servo lazım tabiiki sancak ve iskeleye?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 'daki Metalline modeliyle vincin kralını yaparız.

*

U. K.

« Yanıtla #50 : Ocak 08, 2009, 14:10:26 »
Hüsamettin Korsan,
işyeriniz karşıda olmasa veya ben karşıda çalışıyor olsam bir tane de ben yapmak için yamanırdım yanınıza.
Biz herhalde bir arkadaşın fabrikasındaki atölyeye maydanoz olacağız.
planları daha önce forumda sözü edilen Stevenson Project'den getirttim.  PayPal ile ödeyebiliyorsunuz, 10 günde falan geliyor.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 14:11:38 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

Ö. E.

« Yanıtla #51 : Ocak 08, 2009, 15:02:14 »
ben bu konuda bu kadar bilgili, bu kadar çok GeKo olduğunu bilmiyordum, tırstım bak şimdi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Co-Production öneriyorum, ahşap kısmını ben hallederim ama şu elektronik kısmına pek aklım basmaz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. K.

« Yanıtla #52 : Ocak 08, 2009, 15:05:58 »
İnan elektronik kısmı işin en kolayı.
sadece servoların oturacağı kaideleri ve dümen-bumba irtibatlandırmalarını iyi planlamak gerekiyor.
servoları monte ediyorsun, soketlerini kumanda ünitesine bağlıyorsun, pili de taktın mı bitti.  tüm elektronik bu.

Co-production da tercihe bağlı olabilir.  Zira örneğin ben ikiz bebek muhalefeti yüzünden akşamları evden uzak kalamıyorum.
Hdi yapalım şu işi, pek heyecanlandım.

İlk toplantıyı ne zaman yapıyoruz?  18 Ocak Pazar günü Y/Y POYRAZ teknesine davet etsem?  O zamana kadar da araştırmalarımızı yaparız.  Belki de ben arkadaştan ödünç alıp örnek bir R/C Tekne getirirm.  Benim imalatı da getiririm.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 15:09:16 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

U. K.

« Yanıtla #53 : Ocak 08, 2009, 15:26:03 »
Aksesuarlar tamam, geçen hafta kendime doğumgünü hedayesi aldım... Sadece yanlışlıkla ahşap freze uçları almışım, metallerini alacağım.
Bauhaus'daki çantada satılan seti tavsiye ederim.  içinde uzatma zımbırtısı, freze aparatı ve gönye aparatı var.  hediyesi 200 TL.
Sanırım önce gönderdiğim linki atladın.  Esas 1 senedir bunu nasıl olurda alırım ve Pelin'e anlatırım diye düşünüyorum.
*

H. E.

« Yanıtla #54 : Ocak 08, 2009, 15:28:36 »
Allah Allah! Bu torna tezgahlarını evine hangi deli alır ki?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #55 : Ocak 08, 2009, 15:30:05 »
Ben....
Bununla neler yapılır?  Videoyu izle,  ufacık birşey.
Sadece torna değil ki.  Torna, yatay ve dikey freze, dikey matkap.  Üstelik dişli çark bile yapıyor.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 15:31:08 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

H. Ö.

« Yanıtla #56 : Ocak 08, 2009, 16:12:00 »
Umut korsanım. Süppersiniz. Karaköye yolunuz düşerse. St Benoit Lisesinin bulunduğu kaldırım üzerinde saat 12 ile 13 arasında model uçak yapıyorum. Küçük bir anahtarcı atelyesine malzememi koyuyorum. penceresinin önünü ufak bir tezgah yaptım. sokakta çalışyorum. Yolunuz düşerse beklerim. Toplantı için hafta içi bir akşamı tercih ederim, zira hafta sonu uçuş günü.

Tekne yelken sistemleri ve servo yerleşimleri ile ilgili yeni şeyler icat etmeye gerek yok. en basit olan en iyi çalışır prensibinden şaşmayın. Dileyen için elimdeki model tekneyi getirebilrim ama benim teknem 1m sınıfı müsabaka modeli olduğu için bu kadarına gerek bile yok.

örnek olması için arkadaşımdan rica ettim. Bir adet footy kesip tezgaha koyacak. yarım haliyle fotoğraflayabilirse hemen fotolarını da koyacağım.

Toplantı için tez zamanda haber bekliyorum.
*

T. N.

« Yanıtla #57 : Ocak 08, 2009, 16:25:45 »
Hakan E,
Sözlerine dikkat et bakiim.
Sen bizim garajı görmedin galiba.
*

C. C.

« Yanıtla #58 : Ocak 08, 2009, 16:29:18 »
Umut,

Benim de böyle bir alete ihtiyacım var, Istanbul'da bunu kim satıyor? Seneler önce bir fuarda görmüştüm, o zaman cebimizdeki parayı böyle şeylere harcayacak kadar büyümemiştik. O zamandan beri arar, dururum. Adını bile hatırlayamamıştım, çok isabet oldu.
*

U. K.

« Yanıtla #59 : Ocak 08, 2009, 16:34:07 »
Tornayı mı Çeto?
Türkiye'e bildiğim kadarıyla yok.  Bir zamanlar Kadıköy'de bir pasajda UNIMAT1 modelini satıyorlardı ama inanılmaz bir fiyata.
bence alınması gereken cihaz UNIMAT ML, onu da sanırım kimse satmıyor.  Firma Avusturya'da, ben mesajlaştım ama böyle on-line satışları falan yok.  Ancak Avusturys veya Almanya'da yetkili satıcılarından bulunabiliyor.  Amazon veya benzeri sitelerde de bulamamıştım.

Yok eğer DREMEL'i diyorsan Bauhaus'da var, hemen alır yollarım sana.