0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. K.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #465 : Şubat 25, 2010, 11:37:20 »
Hüsam'ın hayalinde bunun üstüne bir de yelken vardı.
*

Ö. K.

« Yanıtla #466 : Şubat 25, 2010, 11:39:01 »
Kesin öğle padoslarında çalışmalarına devam ediyordur o zaman Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hüsam'ın hayalinde bunun üstüne bir de yelken vardı.

*

H. E.

« Yanıtla #467 : Şubat 25, 2010, 11:59:52 »
Bu benim yapmayı düşündüğüm Hydroplane, tabii gaz yerine elektrik motoru kullanacağım:

Ozgur Korsan HydroFoam dusunurmusunuz?

Planlari mevcut.

Planları var mı? Nasıl ulaşabiliriz? Bende kırık bir köpük uçak var. RC. Onun parçaları ile böyle bir şey yapmak isterim.

*

T. K.

« Yanıtla #468 : Şubat 25, 2010, 14:00:35 »
Bu benim yapmayı düşündüğüm Hydroplane, tabii gaz yerine elektrik motoru kullanacağım:

Ozgur Korsan HydroFoam dusunurmusunuz?

Planlari mevcut.

Planları var mı? Nasıl ulaşabiliriz? Bende kırık bir köpük uçak var. RC. Onun parçaları ile böyle bir şey yapmak isterim.

Planlari bende var. Isteyene gonderebilirim.

Internetde dolasan birbirine cok benzeyen birkac plan mevcut ve birinden birine karar vermeniz lazim.

Yapimda Depron denilen bir malzeme kullaniliyor. Bulmasi biraz zor olabiliyor ama depron ile calismak cok kolay. Ozel depron/kopuk yapistiricisi kullaniyoruz.

Ancak soyle bir durum var. HydroFoam modeli yeni baslayanlar icin (eger yeni basliyorsaniz) onerilmiyor. Yapmasi problem degil, ucurmakta cok keyifli ama fazlaca oynak bir model. Eger bilgisayarda simulasyonlarda yeterince calisirsaniz problem olmayabilir. Kirimlar bu hobinin bir parcasi tabiki ama deniz uzerinde ucuruyorsaniz elektroniklerinizi de yuksek riske atiyorsunuz. Ozellikle alicinizin ve pillerin izolasyonlarini yapmalisiniz.

Bu arada ben elektrikli modelciyim, yani sivi yakitli / patlar motorlar konularinda bilgim malesef yok denecek kadar az.

Ben elimden gelen her yardimi yapmaya hazirim. Forumda eminim ustalar cikacaktir. Zaten Kyosho ve Promodel'den bahsedilmesinden belli. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #469 : Şubat 25, 2010, 18:25:20 »
bahausede var

Depron mu var?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. Ö.

« Yanıtla #470 : Şubat 25, 2010, 23:51:59 »
Modelcilikle ilgilenen arkadaşlara Türkiyenin şu anda en yaygın model forumu olan Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap u tavsiye ederim.
RC, elektrikli, patlarlı, free flight her konuda yardıma hazırım. Ankaralılar için Hobbytime, İstanbul için Atatürk Caddesi Kozyatağındaki Top Model i tavsiye ederim. Bu arada Footy projemiz yalan oldu gazliba.
*

U. K.

« Yanıtla #471 : Şubat 26, 2010, 00:15:06 »
benim footy bitti, yelkenleri gidip Cenk'ten alacam sözde bir yıldır...

*

H. Ö.

« Yanıtla #472 : Mart 02, 2010, 23:46:31 »
Benimki de bitti Umutçum hatta bu ara 1m sınıfıda gündemde. tayyareciler yakında suya iniyor, bilesin
*

O. A.

« Yanıtla #473 : Mart 14, 2010, 10:53:32 »

Bu topik sayesinde, Hüsam korsanımın yardımı ile plastik maket yelkenli sahibi olmuştum. Amacım uzaktan kumanda ekleyerek yelken ile yüzdürebilmekti. Gerekli donanımı da yine Hüsam korsanın yardımları ile aldım. Ancak baktım ki ben bu işin altından kalkamayacağım (kibarca yazdım).

En azından parçaları bir araya getireyim de kutusunda duracağına gözümün önünde dursun diye giriştim işe.

Tekneyi yapmak genel olarak kolaydı. Yelkenleri bağlarken ve çarmıhları gererken biraz zorlandım o kadar.

Ancak projesiz ve ölçüsüz olarak sehpasını yapmak çok zorladı.

Kazanımlar:

-Ben testere ile herşeyi keserim denmeyecek alet çalışacak el övünecek
-Projesiz, ölçüsüz sadece resime bakarak işe girişilmeyecek (kıytırık bir sehpa canıma okudu, sonunda da birşeye benzemedi).
-Bir maket yaptım neler yazıyorum keyiften, bir de teknemi yapınca neler yaparım kim bilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. Ö.

« Yanıtla #474 : Mart 14, 2010, 12:26:55 »
Ellerinize sağlık. Pek güzel görünüyor. Osman korsanım Eskişehirli havacılık tutkunu dostlarımla temasa geçmenizi salık veririm. Eshavk (Eskişehir havacılık klübü) başkanı Kadir Ağabey çok yardımcı olacaktır. Teması Pistbaşı forum sayfası aracılığı ile kurabilirsiniz.
*

H. E.

« Yanıtla #475 : Mart 14, 2010, 16:48:15 »
Osman Korsanım,
Elinize sağlık. Sehpa çok

...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

...

ilginç olmuş.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ö.

« Yanıtla #476 : Mart 14, 2010, 17:39:28 »
güzel görünüyor elinize sağlık, sehpa baya yormuş anlaşılan, üzerine fil koyunca daha bi çık durmuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. B.

« Yanıtla #477 : Mart 15, 2010, 01:47:04 »
Osman Korsanım eline sağlık. Çok Güzel olmuş.

Neden kesirli arma yaptın?
Tekne hakkında biraz daha bilgi verir misin?
Sehpa hakkında seni üzmemek için yorum yapmıyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. A.

« Yanıtla #478 : Mart 15, 2010, 09:16:24 »
Valla sehpa* nın resmi maket kutusunun üzerinde vardı. Dizaynı bana ait değil yani Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Akşama kutnun üzerindeki resmi ve üreticisinin iletişim bilgilerini veririm tadirlerinizi iletirsiniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*Maket sehpası Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. G.

« Yanıtla #479 : Mart 15, 2010, 15:03:50 »
sevgili geko lar samsun bu konuda daha şanslı bu işe gönül vermiş tek maketcisi bir araya gelip tekne yapmaktayız... Yolunu bulabilirsem bir iki tane plan ekliycem