0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Ö.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #435 : Aralık 04, 2009, 08:15:53 »
Sevgili dostlar, bu hafta sonu (06.12.2009) Marmara Yelken Klübünde saat 11 den itibaren Model Uçak Sergisi açılmaktadır. Aynı gün Saat 14 te Türkiye Model Planörcüler genel kurul toplantısı icra edilecektir. Bu yıl planlanan etkinliklerden bir diğeri de Planörcüler arası model yelkenli yarışıdır.

Duyrulur.
*

H. E.

« Yanıtla #436 : Aralık 04, 2009, 09:28:56 »
Orası "Marmara Yelken" diil! "Uno ekmek içi yelken klübü" oldu. "Marmara Yelken" diyince kızıyorlar.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. Y.

Bursa Tayyare Kültür Merkezinde maket sergisi.
« Yanıtla #437 : Ocak 16, 2010, 18:43:19 »
Bugün Bursa Tayyare Kültür Merkezinde çok güzel bir sergi vardı.Bu sergiden benim haberim olmamıştı,fakat kızım sağ olsun benim ilgilendiğimi bildiği için “Baba mutlaka görmelisin çok harika yelkenli maketleri sergisi var.”dedi.Ben de kaçırmadım,hemen bugün gittim.İyiki gitmişim bugün son günmüş yoksa çok üzülürdüm.

Sergi Ünsal Özbostanlar isimli gerçekten eski Bursa beyefendilerinden biri,sergiye gelenlerle çok yakından ilgileniyor.Yaptığı işlerle ilgili çok detaylı bilgiler veriyor.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdiye kadar gördüğüm maketlerin aksine Ünsal Bey maketlerini blok ahşaptan oyarak yapıyor...

1946 Gemlik doğumlu olan Ünsal Bey’in çocukluğu denizle iç içe geçmiş.İlk denizcilik denemesi tahtadan ekmek teknesi ile denize açılmak olmuş.Askerden geldiğinde 6 metrelik ilk teknesini yapmış.(1968)

1997 yılında çalıştığı Gemlik BP tesislerinden emekli olan Ünsal Bey çocukluk hobisi olan maket yapımına başlamış.Kimseden eğitim almadan kişisel çabalarıyla bu becerisini geliştirmiş ve ortaya çok harika eserler çıkarmış.
Bize de onu gönülden kutlamak düşüyor...Ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz...

Bu gitar da Balta Korsanıma göre... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. B.

« Yanıtla #438 : Ocak 16, 2010, 19:57:26 »
EykendinemüslümanolanNedimim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap insan bir alo demez mi? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap biliyorsun bayılırım maketlere.

Tayyare Kültür Merkezi deyince hatıralar canlandı gözümde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap eski adı "Tayyare sinaması"  az mı okuldan kaçıp giderdik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yaşlandık mı ne ?
*

U. U.

« Yanıtla #439 : Ocak 16, 2010, 19:58:09 »
Süper işler çokarmış  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Biz de mi bu işlere kaysak. Vergimiş, haraçmış,kafayı sıyırmasak  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Ünsal Özbostanlar beyi ve şahsında değerli Bursa'lı hemşehrilerimi kutlarım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

*

m.

« Yanıtla #440 : Ocak 17, 2010, 00:34:01 »
Neden duyurmaz bu adamlar böyle sergileri anlamıyorum... Şehrin bir kaç ana arterine afiş asmak çok mu zor yawww... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir sürü gereksiz duyuru afişleri yaparlar, bu tür etkinlikler duyurulmaz...
Ben başka şehirde mi yaşıyorum beyawww...

Tüh ki tüh....  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. Y.

« Yanıtla #441 : Ocak 17, 2010, 00:44:14 »

Yerel Televizyonlardaki haber bültenlerinde yer almış..Ama ben pek tv izlemediğimden rastlamadım..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neden duyurmaz bu adamlar böyle sergileri anlamıyorum... Şehrin bir kaç ana arterine afiş asmak çok mu zor yawww... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir sürü gereksiz duyuru afişleri yaparlar, bu tür etkinlikler duyurulmaz...
Ben başka şehirde mi yaşıyorum beyawww...

Tüh ki tüh....  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. Y.

« Yanıtla #442 : Ocak 17, 2010, 00:48:22 »

Erhan arkadaşım vallahi de aklıma geldin...Daha doğrusu bugün son gün olduğunu bilmeden gittim,öğrendiğimde pek fazla vakit kalmamıştı... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

EykendinemüslümanolanNedimim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap insan bir alo demez mi? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap biliyorsun bayılırım maketlere.

Tayyare Kültür Merkezi deyince hatıralar canlandı gözümde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap eski adı "Tayyare sinaması"  az mı okuldan kaçıp giderdik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yaşlandık mı ne ?

*

m.

« Yanıtla #443 : Ocak 17, 2010, 00:57:17 »

Yerel Televizyonlardaki haber bültenlerinde yer almış..Ama ben pek tv izlemediğimden rastlamadım..

Yerel televizyonun biri devletin oldu biri de can çekişiyor...Hele haberlere hiç bakmıyorum zaten... Gazete de okumuyorum... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ancak afiş asarlarsa haberim olur... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. B.

« Yanıtla #444 : Ocak 17, 2010, 00:58:54 »
Nedim Korsanım,

Müthiş şeyler bunlar. Gözlerime inanamadım.
Umarım başka şehirlerde de açılır. Belki boat show'da görürüz.

Bunlardan satılık olan var mı idi?
*

N. Y.

« Yanıtla #445 : Ocak 17, 2010, 01:12:04 »

Ünsal Bey'e ben de merak edip sordum,bazılarını satabilirim, isteyene özel de yaparım dedi.. Kendisine Gezgin Korsan Forumundan bahsettim.Çok merak etti." Benim donanım ve arma konusunda pek fazla bilgim yok "dedi. Ben de bizim foruma üye olursa bilgilerinden çok faydalanacağı denizcilerin olduğunu,her türlü bilgiyi bu forumda bulabileceğini söyledim.Pc ve internet hakkında fazla bilgisi olmadığını,teknoloji özürlü olduğunu söyledi. Kendisinin telefon numarasını da aldım.İlgilenen olursa özelden mesaj ile verebilirim.

Nedim Korsanım,

Müthiş şeyler bunlar. Gözlerime inanamadım.
Umarım başka şehirlerde de açılır. Belki boat show'da görürüz.

Bunlardan satılık olan var mı idi?
« Son Düzenleme: Ocak 17, 2010, 01:12:35 Gönderen: Nedim Yıldız »
*

N. Y.

« Yanıtla #446 : Ocak 17, 2010, 02:03:04 »

Gemlik Yelken klubü sitesinde Ünsal Bey'e bir sayfa hazırlamış...

*

Ö. E.

« Yanıtla #447 : Şubat 24, 2010, 21:46:07 »
Evde Rüzgar'la ufak tefek bir şeyler yapmak için bir kaç basit plan buldum. Ama balsa ağacına ihtiyacımız var. Plaka halinde balsa ağacı nereden bulunur, bilen var mı acaba?
*

T. K.

« Yanıtla #448 : Şubat 24, 2010, 21:58:50 »
Evde Rüzgar'la ufak tefek bir şeyler yapmak için bir kaç basit plan buldum. Ama balsa ağacına ihtiyacımız var. Plaka halinde balsa ağacı nereden bulunur, bilen var mı acaba?

BauHaus gibi yapi marketlerde vardir ama internetden alacaksaniz cesitli siteler bulabilirsiniz. Ozellikle RC hobilerinde kullaniliyor. Ornegin :

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 'den "Yedek Parça ve Aksesuar" ve "Balsalar"
veya
gibi ...
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2010, 22:05:05 Gönderen: Tuğrul Karan »
*

A. O.

« Yanıtla #449 : Şubat 24, 2010, 22:01:20 »
Özgür korsan, kyoshoturkiye.com adresinden bulabilirsin, veya diğer hobby mağazalarından..