0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Ö.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #255 : Şubat 12, 2009, 23:23:03 »
Korsan milleti. 22 Şybat günü Tuzla Kafkale spor tesislerinde kapalı salon R/C Model uçak akrobasi müsabakası; 01 martta da serbest uçuş modelleri müsabakası var. yarışmalar saat 10 da başlar akşam saat 18 e kadar sürer
*

U. K.

« Yanıtla #256 : Şubat 13, 2009, 02:04:20 »
Yaklaşık 4 saat süren planları balsa'ya aktarma ve balsa'yı dekupe etme işleri sonucunda Footy'de bayağı ilerledim.
Planları önceki mesajımda anlattığım gibi balsa'ya aktardım.
Burada dikkat edilmesi gereken birkaç husus var.
kullanacağınız havyanın gücü ne kadar fazla olursa o kadar hızlı çalışıyorsunuz.  Ben DREMEL'in bütanla çalışan zımbırtısını (kalem gibi olanı, tabanca olanda fazla aksesuar yok)  aldım, çok güzel oldu.  Hatta zaman zaman kağıt yandı diye cihazı kapatıp işlemi kalan sıcaklıkla yaptığım oldu.  ama herhalde 60 veya 80 W'lık havya da rahatlıkla iş görür.
Her ne kadar balsa tahtası çok yumuşak ise de bu yumuşaklık tahtanın damarı boyunca keserken geçerli.  Damarların dikine maket bıçağıyla kesmek bileği bayağı yoruyor.  Bu nedenle uzun kenarları damar boyunca planlamak lazım.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tabii ki bunu kesmek de mesele,balsa bela bir malzeme.  Omurgayı bir kere ortasından, bir kere de ucundan kırdım, postalardan birini ortadan iki kere kırdım.  Kırdım derken parçanın üzerinde çalışırken zart diye ortadan yarılıveriyor.  Kritik yerleri fazla güç sarfetmeden ve ufak kesiklerle kesmek lazım.  Sonuçta omurga ve postaları yarın 3mm kontraplaktan yapmaya karar verdim.

Parça kırılınca ne oluyor?  Planı tahtaya tekrar geçirmek lazım.  Eğer yedek planlarınız veya evde printeriniz yoksa başınız belada, ikinci kez kullanım oldukça silik çıkıyor.  Yedek şart.

sonuça iki kere kırdığım postayı üçüncü kez tahtaya geçiremediğim için tekneyi bu gece kurma hedefimi yerine getiremedim.  kısmet yarına.
Bu gecenin mahsulleri. Taze taze.

*

U. K.

« Yanıtla #257 : Şubat 13, 2009, 02:10:22 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İşlemi bizim ufak odada yaptım, oda misafir nedeniyle fena dandini olduğu için fotoğraf çekmeye utandım.  Bugün yarın toplayınca fotoğraflı dökümantasyona başlayacağım.
Odayı topladım, aşağıda tahtaya ilk aktarılan postaların fotoları.  Posta numaraları ters basılmış durumda, Autocad'de rakamları bir türlü ters çeviremedim.
Sonuç fena değil.  Bakalım dekupajla nasıl keseceğiz?  Bugün el testeresiyle yaptığım deneme pek hoş olmadı, 3mm kontrplağı kesmek zor, malzeme çok esniyor.  Dekupajı tezgah haline getirmek lazım. 
Aslına Bauhaus'da Proxon'un dekupaj tezgahı var ama çok pahalı, 200 TL ciharında.  Şöyle birşey, aslında her eve lazım.
Başka bir alternatif de DREMEL'in freze aparatıyla kenarlardan dalmak.  Bakıcaz...
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2009, 02:37:57 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

U. K.

« Yanıtla #258 : Şubat 13, 2009, 02:40:30 »
Hakan Erim korsanım hla başlamadınmı yosa. sayılı gün çabuk geçer. şurda ne kaldı 3 mayısa

Umutum Modelci net'te gördüm seni gönendim. Hoşgelmişsin.

Eyvallah Hüsamettincim.
Oldukça güzel bir site, baktıkça iyi fikirler çıkıyor.  ama arkadaşlar hafif agresif galiba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. E.

« Yanıtla #259 : Şubat 13, 2009, 03:41:37 »
Döküpaj için bu aleti öneririm ben kullanıyorum ve çok memnunum . Açılı kesim yapabiliyorsun yer tutmuyor, her marka deküpajla kullanabiliyorsun v.s. Detay linkte mevcut... Piyasada 100 ytl civarı bulunabiliyor.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. Ö.

« Yanıtla #260 : Şubat 13, 2009, 08:39:27 »
Modelci net bi zamanlar çok şenlikliydi. Sonra ne olduysa oldu, Bi takım kırgınlıklar baş gösterdi. Zaman içinde kan kaybı oldu. Fırtına sonrası ölü denizler şimdiki. İnşallah düzelir.
*

H. Ö.

« Yanıtla #261 : Şubat 13, 2009, 08:42:23 »
Balsa ağacı nın seçimi ve kullanımı hususunda aslında bilen arkadaşlar içinde ğilde bilmeyen arkadaşlar için ufak bi toplantı tertiplesek. Zira ağacın suyu ve sertliği kullanılacak yere göre değişiklik gösterir. İlgisi olan arkadaşlar için böyle bir toplantıya evet derseniz teripleyelim. Ben naçizane bildiklerimi anlatmaya hazırım. 

*

V. U.

« Yanıtla #262 : Şubat 13, 2009, 08:53:03 »
Umutcum, çok inca dişli kıl testeresiyle. Paleontolojik devirde Proxxon mu vardı...!
*

U. K.

« Yanıtla #263 : Şubat 13, 2009, 09:25:39 »
Abi kıllandırma bizi şimdi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
kıl testerem de var ama tahta çok esniyor be abi.
Bir de benim kıl testeresi tabir ettiğim sevgili testeremin ucu yuvarlak profilli ama sadece bir tarafında diş var.  Sanki kıl testerelerin yuvarlak profilli ve dört tarafında diş olanları vardı diye hatırlıyorum.
Özgür,
Yuvarlak veya köşeli profilleri keserken bıçağın sabit malzemenin hareketli olması daha verimli oluyor.
*

H. E.

« Yanıtla #264 : Şubat 13, 2009, 09:30:28 »
...
kıl testerem de var ama tahta çok esniyor be abi.
Bir de benim kıl testeresi tabir ettiğim sevgili testeremin ucu yuvarlak profilli ama sadece bir tarafında diş var.  Sanki kıl testerelerin yuvarlak profilli ve dört tarafında diş olanları vardı diye hatırlıyorum.
...

E baba bu bir ucunda V şeklinde yarık olan "kıl testere ile kesme tahtasından" yok mu sende?
Bir de "4 tarafında diş" olan kıl testere nedir? Tamamen yuvarlak her yöne kesen kıllar var. Onları mı kastediyorsun?
*

V. U.

« Yanıtla #265 : Şubat 13, 2009, 09:35:48 »
Yohh baboo. Tek tarafı dişli ve bir mm den bile ince bişidir. Malzemenin ortasını keseceğsen, delik açar, testerenin şeridini içinden geiçrip tekrar sapına takar öyle kesersi. Senin o tarif ettiğin her tarafı dişli/tırtıllı başka şeyler için cam mam gibi yanlış anlamadıysam. Bir de her tarafı dişli olanlar galiba senin veletler di...
*

V. U.

« Yanıtla #266 : Şubat 13, 2009, 09:38:16 »
Erim çık aradan, hatlar karışıyo! Sana cevap veriyor gibi oldum bir an....Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

C. C.

« Yanıtla #267 : Şubat 13, 2009, 10:03:52 »
Modelci GK'lar selam, iş güç nedeniyle uzunca bir süredir forumdan uzak kaldım, bayağı bir ilerlemiş olaylar

Ben ikinci Footy'e başladım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Yelken konusunda tüm değişik talep ve görüşleri toparlıyorum, yarın fuarda konunun detaylarını konuşacağım. Değişik kumaş, parça vb vb...İkinci Footy'i de bitirdikten sonra, Umut'un gönderdiği trimaran planlarına gireceğim. Bu haftasonu hava müsait olursa Footy testini yapacağım, bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum...
*

U. K.

« Yanıtla #268 : Şubat 13, 2009, 10:08:35 »
Cenk, trimaran konusunu Pazar günü konuşalım, ben standart planları uygulama planlarına dönüştürdüm, bayağı değişiklik var.  Standart planlarla tekneyi inşa etmek pek mümkün değil.  Adam da pekçok revizyon ekledi sonradan, direk yeri değişti falan.  onları da işleyip sana yeni bir paket gönderirim.
*

U. K.

« Yanıtla #269 : Şubat 13, 2009, 10:33:29 »

Ama üretimden kalkmış.