0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    R. N. D.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2018, 19:28:16 »
Bende çok üzüldüm. Yıllık abonelik dahil her türlü fikre ve karara beni de dahil edin lütfen.


*

    S. Ç.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2018, 20:26:34 »
Tirajı tahminimden çok düşükmüş..zaten sektirmeden şimdiye kadar aldım..abonelik işi olursa tabiki varım.


*

    E. S.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2018, 22:09:26 »
Benim içinde şok oldu, 80'li yıllardan başlayıp ay başını iple çektiğim bir tutkuydu Yelken Dünyası. Ben market zincirlerinde bulunamamasını trajın düşüklüğünde en büyük etken olarak olarak düşünüyorum. Ama traj da o kadar önemli değil aslında deniyorsa yapacak birşey yok demekki. Çok yazık...


*

    R. E.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2018, 22:59:07 »

Timsah gözyaşı dökmeyelim.
Doğru bir dönem yelken dünyası dergisi amatör denizcilerin sesi soluğu oldu. Onunla nefes aldılar.
Ama bir tarihten sonra da amatör denizciliğin de gezi yelkenciliğinin de gerisinde kaldılar.

Daha öteye birçok konuda yanlış bilgi verdiler. Dışarda yayınlanan dergilerden "kes yapıştır" haberler yaptılar. Amatör denizcilerin anılarını, izlenimlerini ve iyi niyetini hoyratça kullandılar.

Giderek de suya sabuna dokunmadan amatör denizci dergiciliği yapma hevesine düştüler. Amatör denizcilere öncülük etmeleri gerekirken, amatör denizcilerin kendilerini geçtiğini görmediler.

Enformasyon, bilgi paylaşımı, amatör denizciliği sorunları konusunda zamanın gerisinde kaldılar. Eminim bunun en çok kendileri farkındaydı. Ama bir şey yapmamayı seçtiler.

Benim için kırılma noktası, "Fiberin ömrü 30 yıldır" yazısı oldu.

Hala düşünürüm ve sormak isterim "fiber kayık yapan firmalardan kaç para aldınız da bu yazıyı yazdınız?" diye..

Söylediklerime itirazı olan arkadaşlar forumdaki fiber tekne tartışmalarını bulup okuyabilirler..

Elbette hüzün verici. Ama durum bu..

Elbette maliyet, rekabet, piyasa, basında tekelcilik vs vs vs vs bir dizi şey söylenebilir. 7.500 tiraj az gelebilir. Ama bu tiraj bir dergiyi de yaşatır.

Esas sorun, amatör denizcilik camiasına yol göstericilik konusunun hakkını vermemiş olmalarıdır.






*

    N. S.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2018, 10:53:11 »
         Recep Korsan'ım;Dergi'nin giderek kan kaybettiği son sayılarında çok net olarak belli oluyordu.Hatta rakipleri gelişirken Yelken Dünyası'nın zayıflaması beni düşündürmüştü.Çıkış yolu bulamadıkları zaten belli.Yazar kadrosu bile giderek daralmıştı.Büyük olasılıkla yazarlarda özveri ile buraya kadar getirdiler.Gezgin Korsan Ailesi'nde,dergide yazabilecek ve yanlışlara karşı gelebilecek birçok korsanın olduğunu düşünüyor,bu konuda da omuz verebileceğine inanıyorum.Yelken Dünyası diğerlerinden daha farklı bir dergi.Diğerleri daha çok motoryat ağırlıklı ve magazin ağırlıklı geliyor.İsim vermek istemiyorum ama diğer dergileri de alıyorum.Sonuç olarak Yelken Dünyası kapanırsa amatör denizcilik dünyamız da çok şey kaybeder düşüncesindeyim.İncelendiğinde görülecektir ki bugün dünya devi olan bir çok şirket ekonomik darboğaz mutlaka yaşamıştır.Aşabilenler devam ediyor,aşamayanlar çoktan tarihteki yerini almıştır.Bunu yolda kalan arabayla örneklemek istiyorum.Bazen yolda kalan arabayı birkaç kişi ile ittiğimizde yoluna devam ettiğini her arkadaş görmüş ve yaşamıştır.Şirketlerde böyledir,bende bir şirket ortağıyım ve birçok krizlerden sağ kalarak kurtulduk,aşılandık,güçlendik ve çok şükür ki firmamızı büyütebildik.
          Yelken Dünyası'na destek vermek her amatör denizcinin görevidir diye düşünüyorum.

*

    İ. E.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2018, 12:09:47 »
Çok yazık oldu her ay sabırsızlıkla beklediğim bir dergi idi .Diğerlerinin çoğu Motor yat ağırlıklı ,destek olmak için elimizden ne gelir bilemiyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. B.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2018, 13:11:20 »
Bir şirkette eğer çarklar durduysa ki öyle gözüküyor sistemi tekrar harekete geçirmek normalden zordur.

Ayrıca borçları var mı, ne kadardır meçhul. Bu durumda abone olunursa paranın heba olma ihtimali büyük. Temkinli olmakta fayda var.

Zaten çoğu dergide reklam ve advertorial denen yarı reklam makaleler dışında dişe dokunur okunacak şey çok kısıtlı.

Maalesef durumlar böyle. Çözüm e-dergi,  o da kar amaçlı olmayacak.
*

    U. K.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2018, 21:18:13 »
Gerçekten üzücü bir haber.  Ama yanlış hatırlamıyorsam zaten Mesut Bey'in vefatından sonra da benzer bir haber yayılmıştı ama devam etti Yelken dünyası.
Kişisel olarak söylüyorum, ben yıllardır bu dergileri almıyorum.  Bir süre sonra bana bir şey katmadıklarını fark ettim, hele yurt dışındaki dergileri fırsat olup bulunca okuyunca aradaki fark ciddi ortaya çıkıyor.
Şimdi soru şu.  Bu dergilerden zamanında ciddi faydalanmış, öğrenmiş amatör denizciler olarak sırf aidiyet ve destek için almaya devam mı etmek lazım.  Teoride evet, ama nereye kadar?  Ben kendi adıma bu desteği yeteri kadar verdiğimi düşünüyorum, karşı taraftan da bir hareket gelmeyince (belki de gelemeyince)  kaçınılmaz son yaklaşıyor gittikçe.
Umarım sanal olarak sabit maliyetler daha düşeceği için kalite artar, artmazsa demek ki problem telifte, kağıtta, matbaada mı yoksa yayın yönetiminde mi anlaşılır.
Umarım toparlarlar.

HakanE'nin önerisi de süper ha.
*

    E. O.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #23 : Mart 11, 2018, 01:26:25 »
Ay başından beri hemen her gün bayiye uğrayıp Yelken Dünyasını sordum, gelmemesi huylandırdı ama kapanmış olabileceğine ihtimal vermedim. Diğer sektörel dergilere göre en zengin ve teknik içeriği bulduğum dergi idi. Aslında dergiler bir yere kadar objektif bilgi sunuyorlar. Ticari kaygılar nedeniyle objektif olamıyorlar. Yerli dergilerin dışında 2 alman, birde ingiliz E-dergiye aboneyim. Hemen hepsinin verdikleri bilgiler genelde sponsor odaklı. Tabii yurt dışında bilinçli okuyucu bize göre daha fazla olduğundan detaylarda daha zenginler. 
Birde her dergi kendi iç piyasası ve okuyucu profiline göre içerik sunuyor.

Keşke bir dergi avrupa ve dünyanın yelken yapılabilen bölgelerinin tümüne uyarlanmış içerik sunabilse..

Bu ne yazık ki ticari kaygılardan dolayı pek mümkün görünmüyor. Geriye bize internetten bilgi akışı sağlamak kalıyor.

Eğer Yelken dünyasının yayınına devam edebileceğini bilsem seve seve abone olurum.
*

    B. B.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #24 : Mart 11, 2018, 09:58:45 »
Basılı yayın ben de seviyorum ama baskı maliyetleri kargo maliyetleri yüksek dağıtıcı kar marjları ve elbette yüksek iade oranları neticesinde iyi adetler satmak bile insanı zarardan kurtaramıyor...
İnternet abonesi bu derginin yasaması için tek yol. Ben de yıllık abone olurum hatta daha da yüksek bir bedel öderim
*

    M. A.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #25 : Mart 12, 2018, 12:59:20 »
Yelken Dünyası'nı telefonla arayıp, bir destek kampanyası yapsak gibi bir görüşme yaptım.
Bir bayan ile görüştüm, biraz geç olduğunu, ama yine de yönetime ileteceğini söyledi.
Belki gerçekten yapabilecek bir şey kalmamıştır.
Ne diyelim hayırlısı, geçmişte Yelken dünyası diye bir dergi vardı deriz belki de.
*

    R. E.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2023, 23:11:22 »


Şu an en baba yelken ve amatör denizcilik dergisi, gazetesi, interaktif iletişim zemini  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 'tur. İtirazı olan yazabilir aşağı, tartışır konuşuruz. WhatsApp, Signal, Telegram vd mecralar anlık iletişim için kuşkusuz iyidir. Ama anlık iletişimdir. Sorun çözer. Başkalarının sorunlarına katkı sağlamaz. Uzun soluklu iletişimi uzun zaman yelken dünyası üstlendi. O nedenle hala arşivlerimizde tutuyoruz. Ben önemlemeye devam ediyorum Mesut Baran"ın çabasını...

Amatör denizcilik için daha iyisi var, şudur diyen varsa da rahatça yazsın düşündüğünü.... En azından yanlışımı öğrenmiş olurum..

Ha bu arada amatör denizcilikten yatçılığa  yönelen dostlarımız da bize anlatacaklarını esirgememeli. Belki yolun devamı odur.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap