Gezgin Korsan

Duyurular ve Organizasyonlar => Kültürel, Sanatsal Paylaşım ve Tanıtımlar => Konuyu başlatan: Gülümser Özharar - Haziran 16, 2018, 22:07:49

Başlık: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 16, 2018, 22:07:49

"PUPA YELKEN" Özel  Anma Baskısı - SADUN BORO 


(http://www.sadunboro.com/images/pupa%20yelken%20tan%c4%b1t%c4%b1m.jpg?crc=121817991)

Bu baskı özel anma sayısıdır. 1969’daki ilk baskısının ruhuna sadık kalınmış ve yazım içeriğinde dil açısından herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Ancak fotoğraf içerik ilişkisi tekrar gözden geçirilip iyileştirilmiş ve içine bazı özgün çizimler ilave edilip tasarım tamamen yenilenmiştir.  Bu çizimler büyük torunu Dilara Polat’a aittir. Ayrıca Kısmet’ in Seyir Defteri’nden, Sadun Boro’nun el yazısı beş sayfa fotoğraf olarak eklenmiştir. Bu sayfalardan birincisi seyahate çıkılan ilk günü anlatmaktadır. Kitabın cildi, olabilecek en sağlam teknikte, sert kapaklı bir kütüphane kitabı olarak tasarlanmıştır. Oldukça hafif ve 367 sayfadır. (Tanıtım Bülteninden)

info@sadunboro.com

adresinden talepte bulunabilirsiniz.

UZAKLAR - OSMAN ATASOY


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0001685271001-1.jpg)

Osman Atasoy ve Zuhal Atasoy'un 1992’den itibaren 5 yıl boyunca “Uzaklar” adlı yelkenliyle dünyayı dolaştığı yolculuk bugün hâlâ ilham verici. Samimi ve edebi diliyle Uzaklar, Türk denizciliği için başucu kitabı olmanın yanı sıra, okuru dünyanın uzak diyarlarına götürüyor.

Yazarın kendi deyişiyle, “içinde uzakların çağrısını duyanlara adanmış” bir kitap.

Uzaklar’ın mürettebatı, okyanusların gizemli dalgaları arasında dünyayı dolaştı. Sanki yalnızlık ve sonsuzlukla baş başa; huzur dolu... Şimdi anılarını hatırladıkça mutluluk; yolculuğun bitmiş olmasıyla da biraz hüzün dolular!

Beş yıl boyunca yaşadıklarını başkalarıyla paylaşırken, ufuk çizgisinin ötesine duydukları özlemin daha da arttığını fark ediyorlar. Ve “Uzaklar”ın sevgisi ile can kazanıyor tüm anlattıkları...

Ama... anlatmadıkları, anlatamayacakları, sözcüklere sığmayan tek bir sırları var... Sadece Uzaklar’ın ve üç mürettebatının arasında olan... Onu da bu yolculuğu kendilerinden sonra sürdürenler bulacak!..(Tanıtım Bülteninden)



ÖZGÜRLÜK HATTININ BATISINA - ÖZKAN GÜLKAYNAK


(http://www.eastmarine.com.tr/content/images/thumbs/0009704_ozgurluk_hattnn_batsna.jpeg)

"Özgürlük Hattının Batısına" 100 den fazla teknik çizim, 50 den fazla harita, 1000 kadar fotoğraf ile yaklaşık 1200 renkli görsel malzeme içeren 90 gr 1.hamur kağıda basılmış, amatör denizcilik tarihinde yazılmış en kapsamlı yapıtlardan biridir. (Tanıtım Bülteninden)


 OKYANUSTA BİR TÜRK KIZI - HÜLYA LEİGH



(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0001690931001-1.jpg)

“Rüzgâr birden dönüyor ve aksi yönden esmeye başlıyor, bir an için dümenin kontrolünü kaybediyorum.Yeniden toparlamaya çalışıyorum ama ön yelken ters taraftan bağlı olduğu için teknenin düzelmesine imkan vermiyor. O anlarda saniyeler saat gibi... Panik içersindeyim. Gecenin karanlığı ve yorgunluk da üstüne binince kendimi çılgın bir karmaşanın içinde buluyorum.Yelkenin çıkarttığı ses korkunç... Okyanusun dev dalgaları birbiri peşine acımasız bir şekilde tam yandan bordayı dövüyor... Dümeni sonuna kadar kırıyorum ama bir türlü yelkeni öbür tarafa aktaramıyorum...” Bu eser bir Türk kadın denizcinin yazdığı ilk yelken yolculuğu kitabıdır. Okyanusları aşan küçük bir teknede, kadın denizci neler yaşar, neler hisseder?.. Kitabı okurken Hülya Leigh ve eşi Derek’le birlikte denizleri dolaşacak, denizci dostlar edinecek, onlarla birlikte yelken basacaksınız... Mutlulukları, coşkuları, korkuları ve acı tatlı anılarıyla tam bir deniz yaşamı hikayesi olan Okyanusta bir Türk Kızı’nı severek okuyacağınıza inanıyoruz. Naviga Yayınları’nın Türk deniz camiasına sunduğu bu ikinci eserde, Hülya Leigh’in, akıcı üslubuyla anlattığı yelkenle tanışma hikayesi ve engin denizlerde yaşadıkları denizi tanımayanlara bile çok yakın gelecek... (Tanıtım Bülteninden)



DENİZ ÇİNGENESİ - ERALP AKKOYUNLU


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000502247-1.jpg)
                                                               
Bana dün gibi geliyor ama Yosun'un yapımına başladığımdan beri 30 yıl geçmiş. Denize ineli 22, dünya turuna çıkalı 18, ilk turu tamamlayalı 11 yıl olmuş. O zamandan beri Yosun'un öyküsünü kitap olarak toplayıp yazmak bana zor geldi. Yelken dergilerine verdiğim birkaç yazıyla, bir iki röportajla yetindim. Yosun'u yapmayı da, onunla okyanuslara açılmayı da daha çok kendimi tanımak, kim olduğumu anlamak güdüsüyle yaptım. Denizde, özellikle uzun yollarda yalnız olmayı yeğledim.

...Aslında epey söyleyecek şeyim var. Beni düşündüren, tekne yapmayı aklından geçirenler. Zorlukları büyüten "kendime özgü üslubumla" onları ürkütüp vazgeçirmekten korkuyorum. Ama sonuçta, böyle mantıksız bir işe girişecek insan zaten bir kitap okuyup vazgeçmez diye düşünüyorum. Yosun'u yapmamın nasıl hayatımı değiştirdiğini, bana neler kazandırdığını da bu kitaba yansıtmaya çalıştım. (Tanıtım Yazısından)


DÜNYA GERÇEKTEN YUVARLAKMIŞ - TANIL TUNCEL


(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000383706-1.jpg)

Nereden nereye… Dile kolay; Üsküdar'dan Ümit Burnu'na, Kılıç Ali Paşa Muhribi'nde ön yüzbaşılıktan Kelebek'te hür amiralliğe… Hani aslında dile bile kolay değil ya…

Elinizdeki kitabın başlarındaki fotoğraflara bakın bir; New York'tan ayrılan Tanıl'ın yüzünü süzün, bir de dünyayı dönüp Venezüella'da yeniden "funda" diyen Tanıl Kaptan'ın çizgilerini. O çizgilere bakmasını bilen, çokça meşakkatin, epey dert ve sorunun ardından yedi denizlerin çırpıntısını, yunusların dansını, tarifsiz gurupları görecektir. Hele bir de kulak kabartırsa, işte o zaman teknenin bordasını okşayan dalgaların sesi yükselir, palmiyelerin fısıltısına karışır, dost rüzgar tanıdık bir türkü mırıldanır, doğan mehtabın yönettiği koro ilk notalara girişir. Denizin çağrısıdır bu; çağırır insanı dalgalar, uzak kıyılar, bilinmeyenler. Ancak bilen işitir o kadife nağmeyi…

Tanıl Tuncel içindeki sesi hiç susturmadı. Kelimenin tam anlamıyla bin bir çeşit boyaya boyandıktan, akla gelebilecek her işi yaptıktan sonra, ayakkabılarını Atlantik kıyısında bir iskelede bırakıp "Vira Bismillah" dedi. Deyiş o deyiş, garip pabuçlar hala bekler Kaptan gelecek de alacak diye. Oysa Tanıl ayakkabısızlığın tadını aldı bir kez…(Tanıtım Bülteninden)



MACELLAN'IN İZİNDE Mardek'in Seyir Defteri- HAKAN ÖGE


(https://www.kitapsihirbazi.com/u/kitapsihirbazi/img/b/m/a/macellan-in-izinde20130624170045.jpg)

"Aynı anda yola çıktığımız Fransız Astarte, bizden biraz önce varmış ama maalesef koyun içindeki kayalardan birine oturmuş, çaresizlik içinde suların yükselmesini bekliyor. Koya girdiğimizde teknesinin kıçı tamamen sudan çıkmış, burnu suyun içinde hareketsiz duruyordu. Neyse ki tekne çelik olduğundan yara almamış gibi duruyor. Koya gece girmeye çalışan bir diğer tekne, İsviçreli Olimir ise bir kayaya bindirdi. Bu tekne de alüminyumdu, gövdesinde sadece hafif bir göçük oldu. Yolda Alman teknesi Breakpoint balon gönderini kırmış. Şeytan kulağına kurşun, bizim başımıza bir şey gelmedi ama teknelerin çoğu problem yaşadı. Hiç de kolay olmayan, çok zor şartların hüküm sürdüğü, hata affetmeyen bir bölgede olduğumuzu, her an gözümüzü dört açmamız gerektiğini hatırlatan şeyler bunlar…"
Macellan´ın izinde, en belalı sulardan geçerek bir dünya seyahati yapmak… Hakan Öge, tek başına başladığı bu yolculuğu Atlas Okyanusu´nun ortasında bir denizkızı gibi teknesine gelen Sophie ile birlikte tamamladı. Üstelik Türk bayraklı, Türk yapımı Mardek böyle bir yolculuğa göre üretilmiş bir yelkenli de değildi…
Mardek´in seyir defterini yalnız bir deniz macerasını değil, engin denizlerde başlayan ve evlilikle noktalanan bir aşkın hikâyesi olarak da okuyacaksınız. Üstelik, ikisi de profesyonel fotoğrafçı olan Sophie ve Hakan Öge çiftinin inanılmaz fotoğrafları eşliğince… (Tanıtım Bülteninden)



YOL - AYÇA KİRİŞÇİOĞLU


(https://www.kitabindunyasi.com/u/kitabindunyasi/img/b/y/o/yold5e860206ff36a8e5e4729a2e26f89a0.jpg)

Yol, sadece bir anı ya da gezi kitabı değil. Yol, aslında bir hayal kitabı. İstanbulda yaşadıkları yoğun iş hayatlarını bırakarak, alışık oldukları konfor alanından çıkıp hayallerinin peşinden giden ve yelkenli tekneleriyle dünya turu yapan genç bir çiftin hikâyesi Bu kitapta, sahip olunan başarı, güvence, maddi olanaklar ve hareketli bir sosyal hayat yerine bilinmeyene yelken açmanın heyecanını bulacaksınız. Bu kitapta, organik gıda reyonlarından alışveriş yapan bir kadının, patates bulamadığı zamanlarına tanık olacaksınız. Sabahları toplantısına geç kalmamak için iki çalar saate ve başında dırdır eden bir eşe ihtiyaç duyan bir adamın, üç gün uykusuz dümen başında nasıl kaldığına şaşıracaksınız. Dünyayı keşfetmek için yollara düşen ve sonunda asıl seyahati kendi içlerine yaptıklarını fark eden bir çiftin yolculuğuna tüm yalınlığıyla ortak olacaksınız. İşte tüm bu saydıklarımızı ve daha da fazlasını, müdürlükten miçoluğa terfi eden, manikürlü ellerden yelken eldivenlerine geçen bir kadının gözünden okumak istiyorsanız ne duruyorsunuz? Marmaristen başlayıp, batıya doğru ilerleyerek, 2 yıl 7 ay sonra Marmarise tüm dünyayı dolaşmış olarak dönen Ayça-Levent Kirişçioğlunun sürükleyici hikâyesine gelin siz de katılın!
Hepinize iyi Yolculuklar... (Tanıtım Bülteninden)



DÜNYA VARMIŞ - EKREM İNÖZÜ


(http://cdn.kitabinabak.com/Kibak/Main/P/6c/b5/d5135a6542d6b87618278b28d5d1N/Dunya-Varmis.jpg)

Akdeniz, Atlas Okyanusu, Karayip Adaları, Panama Kanalı, Pasifik Adaları, Polinezya, Tonga, Fiji, Vanuata, Hint Okyanusu ve Kızıldeniz üzerinden yuvaya dönüş... Yaşadığım "kolay" hayatı disiplin ve özveri isteyen, dalgaların sırtında bir göçebe hayatı ile niye değiştim? Birçok insanın hayal ettiği gibi, ben de kendimi günlük hayatın ve medeniyetin usançlarından kurtarmak istiyordum. Tüm hür insanlar gibi, tepenin ardında ne olduğunu merak ettim."Tüm hür insanlar gibi" diyorum, çünkü sömürge olmuş ülkelerdeki insanların ilk önce bu meraklarının köreldiğini gözlemledim. Beni, okyanusların sonsuzluğu hissi kendine çekti. En yakın karadan iki bin kilometre uzakta, altınızda on kilometre derinlik olduğunu düşünüp, ufka doğru ilerlerken, sonsuza bir yolculuk yapıyormuş hissi insanı kucaklıyor. Ben, denizde olduğunu etrafında kara görmeyince anlayanlardanım. Tanrı beni ve dünyayı yarattıysa, gidip tüm okyanusları ve limanları keşfedip görmek artık benim boynumun borcu diye düşünüyorum. Elim ayağım tuttukça, şartlar elverdikçe ve Türk bayraklı teknem ANOUK’un altında su olduğu sürece her limana girmeye çalışacağım. Bu kitabı okuyup hayal kuracak, dalgaların ve rüzgârın sesini duyacaksınız... Yazma amacım sadece ve sadece denizi ve sunduklarını size sevdirmek. Bu arada birkaç kişi bana; "Biz senin kitabını okuduktan sonra tekne aldık, denize çıktık, keyifli keyifli gezdik, gerçekten tepenin ardında dünya varmış." derse, çok daha mutlu olacağım.( Tanıtım Yazısı)



HAYALLERE YELKEN AÇTIM - ALİM SÜR


(https://celebikaptan.files.wordpress.com/2013/02/alim-sc3bcr-hayallere-yelken-ac3a7tim-r-1.jpg?w=215&h=300)

Şu kısacık cümle, okyanuslar kadar engin bir hayat felsefesini ne güzel ifade etmiş.
Genç veya yaşlı, denize sevdalı olup da engin ufuklara yelken açmayı hayal etmeyen var mıdır? Ama ne yazık ki bunlardan pek azı hakikatten azimle tüm engelleri aşar ve sonunda bir gün hayallerine yelken açar. İşte Alim Sür, daha genç yaşta bir yelkenli ile dünya seyahati yapmayı kendine hedef seçmiş ve tam 30 yıl nice uğraşlardan sonra emeline erişmiş mutlu azınlıktan biridir.
 Gerçi bu uzun zaman dilimi içerisinde boş durmamış, ufaktan başlayıp birçok tekne sahibi ve yetenekli bir denizci olmuş. Fırsat buldukça sırtta çanta bilhassa Uzakdoğu’nun en bakir, ilginç yerlerini gezmiş. Pek de şanslıymış. İşte bu seyahatlerden birinde yıllardır aradığı, kafasına uygun bir can yoldaşını, Çin asıllı, cici Hattaya’yı Tayland’da bulmuş. Hatta kızı balayında Yeni Gine’nin dağlarında yaşayan yamyam kabilelerine bile götürmüş!
Hem yol arkadaşını hem de 10 metrelik My Chance adlı katamaranını bulan Alim, nihayet 2003 yılında ömür boyu peşinden koştuğu hayallerine “vira” deyip yelken açmış.
Hâlâ gezmekten anca vakit bulabilen Alim, beş yıl süren bu seyahatin anılarını ve ondan evvelki gezi notlarını da ilave ederek elinizdeki bu kitabı hazırladı. Nefis fotoğraflar ve gerekli haritalarla süslü kitaba Hattaya, ustası olduğu egzotik Uzakdoğu yemek tariflerini yazdı, yolda çektikleri videolardan bir de DVD hazırladı. Sonuçta denizci olsun, olmasın her yaşta insanın zevkle okuyacağı, hayaller kuracağı güzel bir kitap meydana geldi.
 Böyle kıymetli bir eseri deniz edebiyatımıza kazandıran sevgili ve değerli dostlarım Alim ve Hattaya Sür’ü kutlar, genç nesillerin onları örnek almasını temenni ederim... (Tanıtım Yazısından)


(Devam edecek)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 14:20:27
BAŞIBOŞ - STEVEN CALLAHAN        Çeviri : Hülya Leigh


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/basibos-a252.jpg)

Bir insan okyanusun ortasında, 1,67 metre çapındaki bir botun içinde fırtınalarla, köpekbalıklarıyla boğuşarak, üstelik içeceği suyu, yiyeceği kendi temin ederek kaç gün yaşayabilir? Bu şartlarda 76 gün hayatta kalmayı başarabilse bile sinir sistemi böyle bir ortama dayanabilir mi?
Bu kitapta işte bu soruların cevapları, gerçek kahramanının kalemiyle, üstelik kendi çizimleriyle anlatılıyor. Steven Callahan, Başıboş'ta cansalında tuttuğu notlarla sadece hayatta kalma mücadelesinin teknik yanlarını değil, yaşadıklarının duygusal etkilerini de akıcı bir dille anlatıyor.

1986 yılında Adrift adıyla yayınlanan bu kitap tam 36 hafta New York Times Bestseller (en çok satan kitaplar) listesinde yer aldı ve günümüze kadar 19 dile çevrildi. Ayrıca Steven Callahan'ın kitabı pek çok filme esin kaynağı olduğu gibi kendisi bizzat Pi'nin Yaşamı (Life of Pi) ve Denizin Kalbinde (In the Heart of the Sea) filmlerinde de danışman olarak görev aldı. (Tanıtım Bülteninden)



DENİZDEN GELEN ADAM - TURGAY NOYAN


(https://www.eastmarine.com.tr/content/images/thumbs/0021039_denizden-gelen-adam-yasanmis-deniz-hikayeleri.jpeg)

Naviga Dergisi yazarı, gazeteci, usta denizci Turgay Noyan’ın kaleminden gerçek deniz hikayeleri.

Bu kitapta hüzünlü, güldüren, düşündüren, dünü bugüne bağlayan, denizde yaşanmış ‘Zor Anlar’ yer alıyor.

Denizcilerin dersler çıkaracağı, bir solukta okunacak keyifli bir kitap. (Tanıtım yazısından)



DENİZDEN GELEN KADIN - TURGAY NOYAN


(https://www.eastmarine.com.tr/content/images/thumbs/0021040_denizden-gelen-kadin-yasanmis-deniz-hikayeleri-2.jpeg)

Ancak cümlesinin sonunu zorlukla tamamladı. Çünkü seslenirken iyice kapıya yaklaşmıştı ve karısı dümenin başında yoktu. Tekne otopilotla yol alıyor olmalıydı. Bir an “Baş tarafa gitmiş” diye düşündü.Ve hızla dışarıya teknenin havuzluğuna çıktı. Bir yandan da “İlonaaaaa...” diye bağırıyordu. Ancak girdiği şok, sesinin boğazında düğümlenip kalmasına neden oldu. İlona baş tarafta da yoktu... Çılgın gibi serpinti körüğünün arkasına baktı, sanki oraya gizlenmiş olabilir gibi... Soluğunun kesildiğini hissetti. Bir anda bir ateş tüm vücudunu sarmıştı. Koşarcasına içeriye girdi... Kamaraya, tuvalete, motor bölmesine, masanın altına... Her yere ama her yere tekrar tekrar deli gibi bakıyordu... Ve sonunda korkunç gerçek bir balyoz gibi kafasına indi. İlona teknede yoktu.” Birbirinden heyecanlı, birbirinden sürükleyici öyküler. İster yedi deryalardan olsun, ister kendi sularımızdan; tek bir ortak noktaları var. Kahramanların hepsi bildik, hepsi tanıdık... Türk denizciliğinin duayen yazarlarından Turgay Noyan bu kitabında da yaşanmış deniz hikayelerini kaleme aldı. Denizlerin derinliklerinden, günümüzün karabasanı korsanlara kadar geniş bir yelpazede aktarılan olayların arasında sizleri gülümsetecek pek çok öykü de var. Denizden gelen Kadın’ı keyifle okuyacağınıza inanıyoruz. ( Tanıtım bülteninden)


KISMET'İN DÜMEN SUYUNDA - SADUN BORO

(http://www.denizdukkani.com/ProductImages/101477/big/43083.jpg)

Kısmet'in Karadeniz ve Akdeniz Türkiye sahilleri, İyon Denizi, Kuzey ve Güney Ege Adaları ve Adriyatik denizinde yaşadıkları bu kitapta anlatılıyor.


İLK DEFA TEK BAŞINA YELKENLE DÜNYA TURU
KAPTAN JOSHUA SLOCUM
''Spray'in Seyir Defteri''

        Çeviri: Hülya Leigh


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/ilk-defa-tek-basina-yelkenle-dunya-turu-e79f.jpg)

Yelkenle 'tek başına dünyayı dolaşmak' pek çok denizcinin en büyük hayali... Joshua Slocum, işte bu hayali gerçekleştiren dünyadaki ilk denizcidir! Üstelik motoru bile olmayan küçük bir tekneyle. Hem de tek başına... Hem de Güney Amerika'yı dolaşarak.

Sadun Boro Türk denizcileri için ne ise, Slocum da dünya denizcileri için odur... Bugün dünya denizlerinde 10 binin üzerinde, Slocum'un teknesi Spray'in benzeri dolaşmaktadır. Bu kitap, Spray'in ünlü yolculuğunun, kaptanı Joshua Slocum'un bundan 113 yıl önce kendi kalemiyle yazdığı öyküsüdür.(Tanıtım Bülteninden)



MELTEMLE ESEN DENİZ DAMLALARI - YALÇIN İSMAİL GÜRKAN


(https://productimages.hepsiburada.net/s/7/500/9095100104754.jpg)

Gürkan, Avrupa nın ve Türkiye nin tüm denizlerinde yelkenlisiyle edindiği otuzbeş yıllık deneyimlerini okuyanlarla paylaşıyor.
Yazar, başından geçmiş üç deniz gezisi ile elliiki denizcilik öyküsünü yalnızca denizcilerin değil, sade okuyucuların da kavrayacağı bir dil ve üslupla, yeri geldiğinde gülmece biçiminde, anlaşılır ve akıcı bir dil kullanarak, fakat etkileyici ve eğitici niteliklerini koruyarak anlatıyor.
Kitabın yazılışında, okurlara deniz ve denizcilik sevgisinin aşılanması amaç edinilmiş; tekneciliğin fiziksel, bilgisel ve kültürel öğreticiliğinin önemi üzerinde durulmuş.
 Bazı Bölümler:
 Koper-Slovenya dan Yalıkavak a 1200 Deniz Mili
 Yelkenlide Balık Tutmak
 Deniz ve Hanımlar
 Kuzey Denizinde Beyaz Karanlığa Karşı
 Denizcinin Yazgısı ve Ucuz Çareleri
 Ölüdeniz de Demirlemek
 Koca Uskur Havuzda Dönünce
 Halat Kesen Çayka
 Tornistanla Boğaz Seyri ... (Tanıtım yazısından)



DERYA İÇREDİR DERYAYI BİLMEZ - DERYA ŞERİF YARKIN,
Serpil Beril Baylan, Derya Buğra Yarkın


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/derya-icredir-deryayi-bilmez-ed10.jpg)

Denizlerle çevrili bir ülkenin, sanki tüm denizlerden uzağa atılmışçasına yaşayıp giden halkını, iki yakasından tutup; ona, 'Neler kaçırdığının farkında mısın?' diyen bir kitap, Deryâ İçredir Deryâyı Bilmez.

Derya Şerif Yarkın, Serpil Beril Baylan ve Derya Buğra Yarkın, bu kitapta hem kıyılardan usanıp denizlere kavuşmak isteyeceklere bu isteklerini en kolay şekilde gerçekleştirmenin yollarını, hem denizde yaşamın dikkat edilmesi gereken yönlerini, zevklerini, inceliklerini anlatırken; bir yandan da denizcilik tarihinden birbirinden ilginç hikâyeleri, bunların içinde bir denizcilik kültürünü de okura aşılayacak ustalıkla kaleme alıyor... (Tanıtım Bülteninden)



BÖYLEDİR DENİZLER ÜLKESİNDE YAŞAMAK - HALDUN SEVEL


(https://www.sozcukitabevi.com/u/sozcukitabevi/img/c/b/o/boyledir-denizler-ulkesinde-yasamak4d50f92ebfce36fd2781c41339db7626.jpg)

O usta bir ressam...
O usta bir yazar...
O ödüllere alışkın bir sanatçı...
Ama O her şeyden önce gönül adamı bir denizci...
O gerçek bir deniz filozofu...
Sayısız çizgi romana imza atmış olan Haldun Sevel'in ilk denizcilik kitabı "Böyledir Denizler Ülkesinde Yaşamak" sizi denizlere ve denizcilerin o büyülü dünyasına alıp götürecek. Denizlerin tüm güzelliklerini Rüzgar Baba'nın gönül penceresinden görebileceksiniz. Bu kitap Ustura Kemal adlı efsane çizgi romanların yaratıcısı Sevel'in Rüzgar Baba imzasıyla yazdığı yazıların geniş bir derlemesi. Naviga Deniz Kitapları Serisi'nin üçüncüsü olan 'Böyledir Denizler Ülkesinde Yaşamak'ın kitaplığınızda ayrı bir yeri olacağına ve tekrar tekrar okuyacağınıza inanıyoruz... (Tanıtım Bülteninden)




BİR EGE MACERASI Kazancakis'in İzinde - ÇETİN KENT


(http://www.navigamagazin.com/uploads/983623683452606.JPG)

Ege’nin bir ucundan diğerine dek sürecek, bir maceraya var mısınız? Üstelik bu yolculuğu, Çetin Kent gibi kıvrak ve usta bir kalem, önemli bir amatör denizcimizle birlikte yapacaksınız… Çeşme’den Sakız Adası’na atılan ilk adımla başlayan bu serüvende yazarın; “Geçimsiz, kavgacı ama aynı zamanda insanoğlu insan, bu garip adama gidiyorum. Öfkeliyim, seviyorum ama nefret de ediyorum, kızıyorum, şaşırıyorum, önünde saygıyla diz de çökebilirim, sonra ‘Gözünü kan bürümüş senin, kahrolası’ diyecek kadar dengesiz duygulara da sahip olabilirim” diye tarif ettiği Büyük Yazar Kazancakis’in izlerini süreceksiniz. Deniz edebiyatımızın önemli kalemlerinden Çetin Kent’in bu eserini bir solukta okuyacağınıza inanıyoruz. (Tanıtım Bülteninden)


(Devam edecek)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Cenk Gürsel - Haziran 17, 2018, 15:38:36
Ablam,

Basucu kitaplari degil basbayagi bir kutuphane serisi olmus :)

Bunlarin icinden bazilarini set edip topluca alsak ne guzel olur.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 15:48:29
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ablam,

Basucu kitaplari degil basbayagi bir kutuphane serisi olmus :)

Bunlarin icinden bazilarini set edip topluca alsak ne guzel olur.


Maalesef , bazılarını ancak ikinci el temin etmek mümkün. Ama teklifini imkanlar dahilinde değerlendirebiliriz. Neden olmasın? :)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Cenk Gürsel - Haziran 17, 2018, 15:50:43
Bende "Pupa Yelken" var baski tarihi hangi yil acaba bulamiyorum




(https://s33.postimg.cc/dixm8pabv/image.jpg) (https://postimg.cc/image/dixm8pabv/)

(https://s33.postimg.cc/th6byurp7/image.jpg) (https://postimg.cc/image/th6byurp7/)

(https://s33.postimg.cc/rclyxrxsb/image.jpg) (https://postimg.cc/image/rclyxrxsb/)

(https://s33.postimg.cc/srnjml6m3/image.jpg) (https://postimg.cc/image/srnjml6m3/)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 19:20:30
DÜNYA VARMIŞ II- M. EKREM İNÖZÜ


(https://denizlerkitabevi.com/wp-content/uploads/2018/06/dunya-varmis-on-kapakkuc-400x521.jpg)

Anouk ile dünyanın ucuna yolculuk. Akdeniz, Atlantik, Madeira, Yeşil Adalar, Brezilya, Uruguay, Arjantin ve Şili. Dünya denizlerinde geçen 20 yıl ve 100.000 milin öğrettikleri.
M. Ekrem İnözü kitabı için şunları yazıyor: “Teknem ile uzaklara gidip ordaki hayatları yaşamak istememin nedeni; bir şeylerden kaçmak, bir şeyleri ispatlamak ya da topluma arkamı dönüp “medeniyetten” uzak bir yaşam sürmek değil. Kendi iç dünyamı keşfetmek, sınırlarımı zorlamak, yapılmayanı yapmak gibi amaçlarım yok. Bu geziyi ve diğerlerini dünyayı görüp kendimi eğitmek için yapıyorum. Örnek olmak, kahraman ilan edilmek hiç derdim değil.
“EN”siz ve “İLK”siz, keyfe keder bir gezi… Dersem de inanmayın zira Ushuaia’da “EN” lezzetli muhlama bizim teknede pişti. Horn Burnu civarında Kısmet’in zulasından çıkmış “EN” lezzetli rakıyı 10 bin yıllık buzuldan kopmuş buzla biz içtik. Kuzey yarıkürede yakaladığımız balığı güney yarıkürede tekneye alan “İLK” tekne yine biziz. Pia Buzulu önünde “İLK” pastırmalı yumurtayı da biz mi yedik? Onu bilemiyorum…
Geziyor, değişik ülkeler, insanlar görüp o uzak ülkelerin hayatlarını yaşıyorum. Gezdiğim ülkenin insanlarına ait yaşam tarzlarıyla, ülkelerin ekonomileriyle ilgili karşılaştırmalar yapıp iyisini, kötüsünü anlamaya çalışıyorum. Farklı toplumları gözlemlemek çok öğretici bir şey. Memleketimin gözlediğim ülkelerden daha iyi olması en büyük arzum. (Tanıtım Yazısından)



SARILDIM MİNİK TEKNEMİN HALATINA - ÇETİN KENT


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/sarildim-minik-teknemin-halatina-1ad3.jpg)

''Zenginliğimizi çoğaltan ve mutluluğumuzu hazırlayan unsurlar, sağlıklı olmak, öğrenim ve eğitimden geçmiş olmak, bir iş sahibi olmak, özel ilgi alanlarında dolaşmak, doğayı ve insanı sevmek, saymak değil midir? Bu bağlamda insanın öz yaşamına saygı duymasıyla başlayan süreç, onun karnını doyurmaya ve barınmaya yönelik günlük ihtiyaçları dışında, mutlu olacağı zengin bir çevre aramasıyla devam eder, zenginliğin yalnız maddi değerlerde yatmadığını sezenlerle buluştuğu platformlarda, hobilerde oluşur. Nitekim denizciliği kişilerin mutluluğunu tamamlamak için seçtikleri bir uğraş olarak görmek de olasıdır.

Bu kitapta, mutlu olmak için sadece ne istediğini bilmesi gerektiğini anlamış içimizden birinin yaşamından bir kesitin her yaşta insana anlatımını bulacaksınız. Benzerini yaşamak isterseniz, kendinize uygun bir şeklini kesinlikle bulursunuz."
(Tanıtım Bülteninden)



YENİ DÜNYA'YA FORA YELKEN Kısmet'in Atlantik ve Amerika Seyahati- SADUN BORO


(https://kibo.com.tr/kbservicefiles/kbimagepublic/0/prd/8/2/KB9789944264228.JPG)

1977 yazında eşim Oda, kızımız Deniz ve emektar tayfamız Miço ile beraber çıktığımız Atlantik ve Amerika gezisi 2 yıl 3 ay sürmüş, Kısmet ardında 17.000 mil köpükten iz bırakmıştı.

Bu seyahatte Akdenizin nice limanları, koylarından sonra Madeira, Kanarya ve Yeşil Burun (Cabo Verde) Adaları Kısmetin uğrak yerleri oldu. Sonra ver elini koca Atlantik Günler, haftalar boyu altımızda mavi deniz, üstümüzde mavi gök..

Karaip Denizinde, rengarenk mercanlarla süslü tropikal sularda, elele uzanan irili ufaklı adalar arasında geçen keyfine doyum olmaz bir kış

Yeni Dünyaya Fora Yelken Kısmetin dünya seyahatini anlatan Pupa Yelken gibi, gençlerimize yeni ufuklara engin okyanuslara yelken açmayı özendirebilirse ne mutlu bizlere .(Tanıtım yazısından)



İMKANSIZ BİR SEFER- Wilfried Erdmann          Çeviri: Ali San


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/imkansiz-bir-sefer-4c1f.jpg)

Stern dergisinin düzenlediği bir yarışmanın değişik mesleklerden, yelken tecrübesi olmayan, hepsi birbirine yabancı talihlileri, Almanya'nın en ünlü açık deniz gezgini Wilfried Erdmann kumandasında New York'a gitmek için Atlantik'e açılıyor. İkinci bir talihli grubu da tekneyi Almanya'ya geri getiriyor. On beş metrelik Gatsby yatı, kadın ve erkek talihliler, fırtınalı ve orkanlı iki Atlantik Okyanusu seferi. Çoğunun keyifli bir macera olacağını düşünerek katıldığı gezi, herkes için bir sınava dönüşüyor.

Bir talihli "Dalgalar yaklaşık altı metre, her şey karanlık, ay bulutların arkasında kaybolmuş... bunların hepsi niçin?" diye yazıyor. Açık deniz yelkenciliğinin heyecanını ve birbirine yabancı insanların en zor şartlardaki davranış biçimlerini aktaran tarafsız ve dürüst bir anlatı. (Tanıtım Yazısından)



Dehşetin Seyir Defteri - Klaus Hympendhal     Çeviri: Ali San


(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000194396-1.jpg)

Kanarya Adaları'ndan altı kişilik bir ekiple yola çıkan Apollonia, binlerce millik bir okyanus seferi sonrası Barbados'ta limana yanaştığında ekipten iki kişi kayıp, biri ise ağır yaralıdır. Seyir defterine olup bitenler günü gününe işlenmişse de yazılanların hiçbiri doğru değildir.

Dehşetin Seyir Defteri, titizlikle toplanmış verilerle, gerçek bir öyküye dayanan, ustaca kurgulanmış, gerilim dolu bir roman. Dünya kamuoyunun ve özellikle denizcilerin merakla takip ettikleri, alışılmadık bir mahkeme sürecinin de aktarıldığı, nice umutlarla çıkılan bir yolculuğun kabusa dönen hikayesi Apollonia Olayı.

Denizcilik bilgi ve deneyiminden, vardiya tutmaya; küçük bir mekanı haftalarca paylaşmaktan doğan ve yemek yapmak, sofra hazırlamak, bulaşık yıkamak, suyu-yîyeceği idareli kullanmak gibi onlarca gündelik işten çıkan sorunlara; kişilere, kişiliklere, sözlere, vaadlere, gelecek umutlarına, dedikoduya, intikam duygularına, rüyalara dair, başarılı bir örgüyle romanlaştırılmış gerçek bir öykü Dehşetin Seyir Defteri. (Tanıtım Yazısından)



DENİZE KARŞI  - LOUİSA RUDEEN     Çeviri: Tayfun Timoçin


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/denize-karsi-efaa.jpg)

Doğanın, nazik bir yol arkadaşından, kısa sürede hiddetli bir rakibe dönüşüverdiği, ağırlaşan koşulların saklanacak hiçbir yer bırakmadığı, her şeyin önemini yitirip, denize karşı teke tek kalınan anlar... MotorBoating dergisinin sayfalarından alınmış, yıllar sonra değil, olayın sıcaklığında yazılmış; olay tarihi, yeri belli, bizzat tanıkların ifadelerinden aktarılan, birbirinden heyecan verici, yaşanmış 24 öykü.

Denizi sevmek kadar bilgilenme ve deneyim de denizciliğin yayılmasını, gelişmesini sağlar. Yeterli bilgi, deneyim ve donanım varsa denizde karşılaşılan birçok olağanüstü durumun üstesinden gelmek mümkündür. Felaketleri yaşayan insanların öykülerindeki doğal olayları, kazaları, donanım hatalarını öğrendikçe denizciliğinizin güçlendiğini hissedeceksiniz. Denize karşı gelmenin ne gereği var, ne de anlamı! (Tanıtım Yazısından)



Dünyanın Ucundaki Fenerin Bekçisi - HALDUN SEVEL


(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000293002-1.jpg)

Amatör denizciliğimizin Rüzgar Babası, "Deniz Filozofu" Haldun Sevel'in sevgiyi, dostlukları işlediği yazılarından bir derleme. Onun gözünde denizi sevmek; doğayı, kuşları, balıkları, insanları sevmektir...

Bu kitabın sayfaları arasında yalnız dolaşan yaşlı bir hanım denizcinin öyküsünü de, yüreği sevgi dolu "Baba Dost" adlı köpeği ile vedalaşmasını da bulacaksınız...

Yazılardan Bazıları:
- Hiç geri dönmeyen tekneler
- Münzevi denizcilik
- Pupa yelken
- Denizci doğulur mu ?
- Yaşama geri dönmek
- İçimde bir deli rüzgar
- Masum denizde 10 lira
- Çünkü denizler de vatandır      (Tanıtım Yazısından)


DENİZİN DİLİ DENİZİN YAZISI - MUSTAFA PULTAR



(https://www.kitabindunyasi.com/u/kitabindunyasi/img/c/d/e/denizin-dili-denizin-yazisidcea1bb5921870081c14fb433636da56.jpg)

"Diline yeterli özeni göstermeyenlerin, kültürü de dilleri gibi yalapşap bir hercümerç olur" diyen Prof. Mustafa Pultar, Denizin Dili, Denizin Yazısı’nda denizcilik dilinin etimolojisine/sorunlarına, denizcilik sözlüklerine, can simidimiz olan seyir kitaplarına, denizi yazanlara çevirmiş rotasını ve denizin dilini ezberlemek değil, anlamak isteyenler için açmış yelkenlerini.

Denizcilikte gelişmiş ülkelerde, yıllar boyunca gözden geçirilip, zenginleştirilerek defalarca yayımlanan denizciliğin adeta "kutsal kitaplarından" kerteriz alarak, "denizciliğin asıl ve gerçek kaynağının" merak dürtüsüne, sevgi duygusuna dayalı "amatör/sportif denizcilik olduğuna inanışın" bu ülkelerdeki kurumsal yapının temelini oluşturan düşüncede yattığını belirtiyor, "Keşke biz de işadamlarımızı, siyasilerimizi ve idarecilerimizi bu gerçeğe inandırabilsek" diyor Mustafa Pultar.

"Denizin Dili, Denizin Yazısı" ahşap tekne inşasından, tekne anatomisine; pirattan, seren yelkenli gemilere; yıldızların dünyasından, gece seyrinin doyulmaz keyfine yelken açan ve "yelken, sporların ecesidir" diyerek okuyucuları denizin derinliklerine çağıran bir kitap. (Tanıtım Yazısından)



DENİZDE YAŞAMAK/ Yeni Başlayacaklar İçin Tekne Yaşamının Sırları - MERİÇ KÖYATASI


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000325819-1.jpg)


Denizlere açılmaya niyetlendiniz. Ancak tam olarak ne istediğinizden emin değilsiniz. Ne yapmalı, kime sormalısınız ? İlk adımları nasıl atmalısınız ?

Akla gelebilecek tüm soruları usta denizci, yazar Meriç Köyatası yanıtlıyor. Denizde Yaşamak'ta tekne seçiminden, amatör denizciliğe başlamak için yapılması gerekenlere kadar her şeyi bulacaksınız. Üstelik ders alır gibi değil, bir yakınınızla sohbet eder gibi...

Denizde Yaşamak, pratik denizcilik bilgilerinin yanı sıra, deniz yaşamına ilişkin önemli ipuçlarının da yer aldığı başucu kitabınız olacak. (Tanıtım Bülteninden)


FIRTINALAR DİYARINDA - Bobby Schenk
    Çeviri: Hakan Toğluk


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/firtinalar-diyarinda-67f3.jpg)

Yelkenli Tekne ve Uçakla Dünyanın Sonuna Kadar

Yıllarca denizlerde yaşamış, dünyayı dolaşmış, Almanya'nın en ünlü dünya gezginlerinden Bobby ve Carla Schenk "yelkende yedinci derece" kabul edilen, Tierra del Fuego'daki (Feuerland/Ateş Toprakları) La-Maire Boğazı'nı ve Staten Adası'nı aşmayı düşlediler. Önce tek motorlu iki kişilik bir uçakla 15000 km.lik tehlikeli bir yolculuktan sonra Atlantik'i geçerek dünyanın en güneyindeki kente, Ushuaia'ya ulaştılar. Ardından dünyanın bu en fırtınalı sularını aşmak için yedi kişi Ksar'la denize açıldılar.

Gökyüzü renginin günde 10-15 kez değiştiği denizlerde, Güney Amerika'nın efsanevi Horn Burnu'nda, Atlantik ve Pasifik'ten gelen fırtınaların birleşme noktası ve 10-15 metre yüksekliğindeki dalgaların boğazı La Maire'de yapılan macera dolu bir seyir hikayesİ. (Tanıtım Yazısından)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Doğan Erbahar - Haziran 17, 2018, 21:07:36
Elinize sağlık harika bir derleme oldu bu Gülümser abla
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 21:11:05
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Elinize sağlık harika bir derleme oldu bu Gülümser abla

Teşekkür ederim.  :)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Meltem Anay - Haziran 17, 2018, 21:50:04
Muhteşem olmuş (oluyor) Gülümser Abla :)
Kendi adıma denizli/yelkenli kitaplarımızı bir gözden geçiresim var, ne var ne yok diye... yeni çıkanların çoğu yok biliyorum da  :-[)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 23:16:44
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Muhteşem olmuş (oluyor) Gülümser Abla :)
Kendi adıma denizli/yelkenli kitaplarımızı bir gözden geçiresim var, ne var ne yok diye... yeni çıkanların çoğu yok biliyorum da  :-[)

Bende de eksik kitap çok. Tamamlamaya çalışacağız artık...
Listeye devam  edeceğim. Yenileri çıktıkça da ekleriz. :)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 17, 2018, 23:37:05
Kon-Tiki (Kontiki) - THOR HEYERDAHL  Çeviri: Deniz Canefe


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000549500-1.jpg)

Polinezya adalarında yaşayan yerlilerin köken olarak Güney Amerika'dan geldiğini savunan bilim insanı Thor Heyerdahl, tezine olumlu yaklaşacak hiç kimseyi bulamamıştır. Karşısına antitez olarak çıkarılan en etkili görüş, 1500 yıl öncesinin imkânlarıyla Güney Amerika'dan Polinezya'ya gitmek için Pasifik'i geçmenin mümkün olmadığıdır.

Bu yolculuğun imkânsız olmadığını kanıtlamaya karar veren Thor Heyerdahl, balsa ağacından yapılma salı ve beş arkadaşıyla birlikte okyanusa açılır. 101 günde Polinezya'ya varır. Adını Kon-Tiki koyduğu salıyla birlikte gerçekleştirdiği bu yolculuk, sinemaya da uyarlanmış,2013 yılında Oscar ve Altın Küre'de En İyi Yabancı Film dalında aday gösterilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)


DENİZDE GÜNAH -Klaus Hympendahl 
Çeviren: Hulki Demirel


(https://www.adf.org.tr/wp-content/uploads/2018/03/yayin33.jpg)

Denizcilik konulu kitaplarıyla tanınmış yazar Klaus Hympendahl’ın bu kitabı, garip şekilde tabulaştırılmış ve bu nedenle de son derece ilgi çekici bir tema olan "Yelkenli Gemilerde Kadınlar" üzerine bir ilk monografi. 13. yüzyıldan beri yazılı kaynaklarda kadınlar neredeyse hiç görülmezler, hatta bugün dahi yedi düvelin denizlerindeki kadınlar denizcilik edebiyatının en sevdiği konulardan biri değildir. Halbuki kadınlar kadim zamanlardan beri gemilerde olmuşlardı; sıradan yolcular olarak, eş ya da metres olarak, dünyanın en eski mesleğini icra ederek ya da tayfa kıyafetinde, ama hep vardılar. Hympendahl kitabında Çin sularından, Müslüman haremlerine uzansa da ağırlıkla Hıristiyan denizciliğinin bir tür kültür tarihini yazıyor ve böylelikle deniz hayatının şimdiye kadar karanlıkta kalmış bir yüzünü heyecanlı ve merak uyandıran bir üslupla aydınlatıyor. (Tanıtım Yazısından)


Motoryatla Amerika’dan Akdeniz’e - MARY UMSTOT Çeviren: Tayfun Timoçin

(https://www.adf.org.tr/wp-content/uploads/2018/03/yayin19-600x600.jpg)

Mary Umstot, "Motoryatla Amerika'dan Akdeniz'e" kitabında dünyayı bir motoryatla dolaşmanın, Amerika'dan Akdeniz'e, oradan Karadeniz'e uzanan, 48 bin millik hikayesini, sade ve iddiasız bir dille anlatıyor. Bir trolyat olan TEKA III'te yaşamak "Okyanusları ve azgın nehir ağzı sığlıklarını aşmak; demirde ya da seyirde fırtınalarla baş etmek; bir yük gemisiyle çarpışmaktan son anda kurtulmak; denizin ortasında sallanıp dururken, motorda ya da dümende ortaya çıkan mekanik problemlere çözümler üretmek; iri soluganlarla karışmış denizleri yarıp geçmek ya da dev dalgalarla yarışmak; muhteşem gündoğumları, günbatımları, yıldızlı geceler, vahşi yaşamla yakınlaşmalar ve rota üzerindeki egzotik limanlarda rahatlamak" demek. Kendi denizciliğini"Her deneyimle kendime güvenim ve ustalığım arttıkça, korkularım da azalıp, tekneme güvenmeyi öğrenmiştim" sözleriyle özetliyor Umstot.
Bir kadının perspektifiyle aktarılan, bütün gezginleri, bu uzak yol trolyatındaki denizcilerin yaşamıyla ilgili olarak eğlendiren, eğiten ve aydınlatan bilgilerle dolu, 11 yıl süren bir uzun macera, "Motoryatla Amerika'dan Akdeniz'e". (Tanıtım Bülteninden)


AVUCUMDAKİ DÜNYA - ELLEN MACARTHUR    Çeviri: Hülya Leigh


(https://www.kitapsihirbazi.com/u/kitapsihirbazi/img/c/a/v/avucumdaki-dunya20130624154426.jpg)

"İçeriği zengin, vazgeçmemecesine çıkılan ve nefes nefese bırakan bir yolculuk... Yelkenli tekne ile yarışmanın da ötesine geçen; aynı zamanda inatla, her şeye rağmen, sonuna dek peşinde koşulan ve gerçekleşmesi için gereken her türlü bedelin ödendiği hayali konu alan bir kitap... Elden bırakılması imkânsız." ( Tanıtım Yazısından)



BUZ - TRİSTAN JONES
       Çeviri: Selahattin Erkanlı


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000497859-1.jpg)         

20 li yaşlarda İngiliz Kraliyet Donanmasından çok ciddi omurilik sorunları nedeni ile atılan, bahriye doktorunun “Değil denizlere açılıp yelken yapmak, yürürken bile dikkatli olacaksın “ dediği büyük denizci, suyun üzerinde zar zor kalabilen ancak yüzebilmesi için gerekli hiçbir hareketi yapamayan adam, sadece eski bir tekneye ve bir ayağı topal yaşlı bir köpeğe sahip eski bir bahriyeli, 90 küsur yaşında denizlerde öldüğünde defalarca Atlantik, Pasifik geçişi yapmış, Kuzey kutbuna gitmiş, dünyayı teknesi ile yalnız dolaşmış bu efsane denizci Tristan Jones’un kuzey denizlerinde ve kutba yakın buzlar denizinde yaşadığı maceraları anlatan destansı bir kitap Buz. (Tanıtım Bülteninden)

(Devam edecek)

 
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 18, 2018, 16:24:59
IA ORANA  Akın'ın Seyir Defteri Birol'un Resim Defteri AKIN ÖNGÖR


(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000417020-1.jpg)


St. Barth-Tahiti, Atlantik'ten Pasifik'e 80 günlük bir devrialem...

Bu kitap bir seyahatnamedir. Amacım tutkun olduğum açık denizleri ve oralarda yaşanılan güzellikleri aktararak okuyucuları açık denizlere özendirmek, yüreklendirmektir.

Arkadaşım Ressam Birol Kutadgu ile seksen gün denizlerde yelken yaparken yalnız değildik; böyle bir iddiamız da yoktu. 40 metre boyunda şahane bir yelkenli yat olan "Vaimiti"nin altı kişilik ekibi ile beraber okyanusları geçtik.

Gördüklerimizi, yaşadıklarımızı ve algıladıklarımızı aktarmak istedik. Yıllar önce Ankara'da bir üniversite öğrencisiyken okuduğum Sadun Boro'nun kitapları beni nasıl özendirdi ise "ia orana"da gençleri öyle yüreklendirir... Okyanuslara yönlendirir umuduyla...
Maururu
Maori dilinde "Teşekkürler"                   (Tanıtım Yazısından)



MAVİ YOLCULUK DEFTERLERİ - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU


(https://www.iskultur.com.tr/dosyalar/2014/02/MAVI-YOLCULUK-DEFTERLERI-270x347.jpg)

1945 yazında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sabahattin Eyüboğlu, Sabahattin Ali, Erol Güney, Necati Cumalı, ilk Mavi Yolculuğa Cevat Şakir ve ahtapot avcısı Paluko’nun yelkenlisiyle açılırlar. Bedri Rahmi Eyüboğlu ilk gezide başlar Mavi Yolculuk defterlerine ve farklı yıllara ait on iki defter kalır bugüne.

Bu çalışmayla Mavi Yolculuk efsanesi, Bedri Rahmi’nin daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş denizkızları, miçoları, bakir koylardaki pina tarlaları ve şair portreleriyle, renkle, şiirle girecek düş dünyamıza…  (Tanıtım Yazısından)



SIRADIŞI YOLCULUK - TRİSTAN JONES   Çeviri: Tayfun Timoçin |   Kevser Güler


(http://www.pandora.com.tr/images/kapak/179240b.jpg)


Altı yıllık gözü pek yolculuğu sırasında, dünyanın en alçak (Lut Gölü /İsrail) ve en yüksek (Titikaka Gölü /And Dağları) su kütlelerini küçük bir tekneyle gezen Tristan Jones, yeryüzünün çevresini iki kez dolaşacak kadar mesafeyi, kendi deyimiyle, “insanın dayanma gücü sınırının bin kez ötesine geçerek” kat etmiştir. Bir solukta okunacak bu etkileyici macera öyküsü insan azminin de bir belgesidir. Fazlasıyla sıradışı macerasına kattığı deniz kokulu çarpıcı anlatımı, zengin tarih bilinci ve Galli nüktedanlığını gözler önüne serer.

Amacına öylesine kilitlenmiştir ki, karşılaştığı tehlikeler ne denli büyük olursa olsun, asla vazgeçmez: Ne Kızıldeniz’de seken kurşunlar, ne Ümit Burnu açıklarında teknenin alabora olması, ne Amazon’da çekilen açlık, ne dünyanın en zor akıntısına karşı 3000 mil boyunca verilen mücadele ne de sonunda efsanevi Güneş Adası’na ulaşmak için sarp And Dağları’nda tekneyi karadan deniz seviyesinden 3 mil yukarı taşımak. Ve tüm bunların ardından gelen, mücadelelerin en beteri: 6 bin mil boyunca haritası çizilmemiş nehirlerde, yeniden okyanusa kavuşabilmek için ıstırap içinde yolunu bulmaya çalışmak!
(Tanıtım Bülteninden)



(Devam edecek)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 18, 2018, 21:22:44
DUYGULARA AKMAK Mardek'in Dünya Turu -    HAKAN ÖGE , SOPHİE HUNTER    

(https://www.nadirkitap.com/upload/Kitap_20180116162920_83659_6.jpg)


Sizi kendi dünyamıza çağırıyoruz. Olağandışı bir karşılaşmanın hayatlarımızı değiştirdiği, evrenin temel güçleriyle savaş verdiğimiz dünyamıza.

Gelin, bize katılın. Tropikal sulardan soğuk, buzlu sulara, mutluluktan umutsuzluğa doğru seyahatimize katılın.
Bu kitap bir aşkın, hayalleri gerçeğe dönüştürmenin, dayanıklığın ve her türlü hava koşulunda yelkenli bir tekneyle dünyayı dolaşmanın hikayesidir.

Sizi bilinmeze doğru bir yolculuğa çıkacağız. Bilinene de değil, bilinmeyene de olan bir hayata doğru!. (Tanıtım Yazısından)
 


DENİZCİLİK ALFABESİ- SEZAR ATMACA


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/denizcilik-alfabesi-90db.jpg)


Denizcilik Alfabesi çocukların / gençlerin / meraklıların / heveslilerin, kısacası herkesin denizcilikle anlamlı bir ilişki kurmasına yardımcı olmak umuduyla oluşturulmuş bir alfabe.

Her yaştan deniz meraklısını denizcilikle tanıştırıp, denizle ilgili hayal gücünün, bilincin ve hayallerin gelişmesine katkıda bulunmak için, denizcilik hakkında düşünmeye, kıyaslamaya, anlamaya teşvik etmeyi amaçlıyor.(Tanıtım Bülteninden)



YELKENLİ YATTA KENDİNE YETEBİLMEK - TAYFUN TİMOÇİN


(http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000622503-1.jpg)

"Türk yatçısının dilinden konusup, halinden anlayan bir eser."
Teknede her an el altında bulunması istenen bilgilerle dopdolu ve tatlı dilli "Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek", denizciler için gerçek bir başucu kitabı.

Son yıllarda amatör denizcilere yönelik kitaplarla zenginleşen raflarımızın sayısı giderek artmakta. Ancak çoğu çeviri veya gezi anılarından oluşan bu çok değerli kitapların arasında Türk yatçısına yönelik, güvenli ve rahat bir tekne hayatı için bir araya getirilmiş ipuçlarından oluşan bir yol gösterecek kitap yoktu. Artık var.

Denizcilik üzerine makale ve çeviri kitaplarından tanıdığımız yazar Tayfun Timoçin, bu boşluğu, "Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek / Güvenli ve rahat yatçılık için ipuçları" adlı kitapla dolduruyor.

İmbikten geçirdiği 30 yıllık denizcilik deneyimini evrensel bilgilerle yoğurarak sıkıcılıktan çok uzak günlük konusma diliyle okura aktaran Tayfun Timoçin, bu kitabında yatçının, her an
karşısına çıkabilecek pek çok olaya değiniyor, çözüm önerileri getiriyor, evrensel kabul görmüş bilgiler veriyor.

Türkiye'deki sıkışık balıkçı barınaklarındaki yanaşma manevralarından,
Navigasyonun inceliklerine,
Adını ezberlemeye gerek olmaksızın bulutların şekil ve renklerine bakarak hava tahmininden
Teknelerde bakılan evcil hayvanlarımıza,
Yelkenlerin uzun süre nasıl kullanılabileceğinden,
Koylardaki sivrisinek ve arı sorunlarına kadar,

Yatçıların her an karşısına çıkabilecek çok çeşitli konulara değinen kitap, amatör denizcilerimizin olduğu kadar denizciliğe merak salan herkese elinden düşüremeyeceği türden bir eser. Teknede her an el altında bulunması istenen bilgilerle dopdolu ve kolay anlaşılır "Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek", denizciler için gerçek bir başucu kitabı.(Tanıtım Bülteninden)



AMATÖR DENİZCİLİKTE ACİL DURUM SEYRİ - CEM GÜRDENİZ


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/amator-denizcilikte-acil-durum-seyri-0a1a.jpg)

GPS'iniz bozuldu. Pusulanız kırıldı. Teknoloji sizi terk etti. Açık denizin ortasında nerede olduğunuzu, nereye gittiğinizi bilmiyorsunuz....
Bu kitap, başta Güneş ve Kutup Yıldızı (Polaris) olmak üzere, gökcisimlerini kullanarak nerede olduğunuzu ve nereye gideceğinizi, basit tekniklerle öğretiyor.

Kitabın Bölümleri:
- Temel Kavramlar ve Basit Göksel Seyir
- Gökcisimlerinden Yön Tayini
- Gökcisimlerinden Enlem ve Boylam Tayini
- Seyir Yardımcıları Yoksa
- Denizde Pratik Usuller
- Acil Durum Seyri İçin Bir Durum Çalışması
- Son Söz ve Tavsiyeler         (Tanıtım Bülteninden)



Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Atilla Şayan - Haziran 18, 2018, 22:11:30
Bu şahane listeye şahane bir kitap da bek eklemek isterim.

Tania Aebi - Tek Başıma
Daha önce tek başına tekne kullanmamış, hatta iki sene öncesine kadar yelkenli bir tekneye binmemiş olan Tania Aebi, babasının, ya üniversite ya tek başına "bir yelkenli ile dünya turu" önerisi üzerine, dünya turunu seçer. Tania'nın mavi bilinmeze açılmadan önce yelkencilikle ustalaşması için zamanı yoktur, bekleyemez artık. Birkaç kitap okuyup, navigasyon kursu alarak teknesini babasıyla birlikte yolculuğa hazırlar. Her şeyi zor tarafından, elleri nasırlaşarak denizde yaşarken öğrenir. Otuz ayda kat ettiği 27.000 mil boyunca sayısız fırtına ve tehlike atlatır. Bunlardan birinde Akdeniz'de bir yük gemisi başıstralyasını koparır. Karmakarışık bir aile hayatı ve çocukluğu olan Tania "Varuna beni 18 yaşında New York Limanı'nda çıkarana dek hayatım çılgın olaylar karmaşasından ibaretti" diye yazar. Babasının düşlerindeki yolculuğa çıkmış olsa da, yolculuk sırasında kendi düşlerini yaratmayı başarır Tania Aebi. (Tanıtım bülteninden)


(https://s33.postimg.cc/68hbbpa17/Kitap_20180426184913_67337_9.jpg) (https://postimg.cc/image/68hbbpa17/)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 18, 2018, 22:55:27
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu şahane listeye şahane bir kitap da bek eklemek isterim.

Tania Aebi - Tek Başıma
Daha önce tek başına tekne kullanmamış, hatta iki sene öncesine kadar yelkenli bir tekneye binmemiş olan Tania Aebi, babasının, ya üniversite ya tek başına "bir yelkenli ile dünya turu" önerisi üzerine, dünya turunu seçer. Tania'nın mavi bilinmeze açılmadan önce yelkencilikle ustalaşması için zamanı yoktur, bekleyemez artık. Birkaç kitap okuyup, navigasyon kursu alarak teknesini babasıyla birlikte yolculuğa hazırlar. Her şeyi zor tarafından, elleri nasırlaşarak denizde yaşarken öğrenir. Otuz ayda kat ettiği 27.000 mil boyunca sayısız fırtına ve tehlike atlatır. Bunlardan birinde Akdeniz'de bir yük gemisi başıstralyasını koparır. Karmakarışık bir aile hayatı ve çocukluğu olan Tania "Varuna beni 18 yaşında New York Limanı'nda çıkarana dek hayatım çılgın olaylar karmaşasından ibaretti" diye yazar. Babasının düşlerindeki yolculuğa çıkmış olsa da, yolculuk sırasında kendi düşlerini yaratmayı başarır Tania Aebi. (Tanıtım bülteninden)


(https://s33.postimg.cc/68hbbpa17/Kitap_20180426184913_67337_9.jpg) (https://postimg.cc/image/68hbbpa17/)

       

Bu benim gözümden kaçmış. Eklemeniz çok iyi oldu.  :) Bakalım sizlerin de katkılarıyla liste nasıl gelişecek?                               

Teknik bilgi içeren kitaplara ucundan kıyısından bulaştıysak da, belki de başka bir başlıkda devam etmek lazım. Forumda teknik kitaplara dair tavsiyeler var aslında. Belki  de güncellenmeliler.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Kenan Biçen - Haziran 19, 2018, 01:35:10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bende "Pupa Yelken" var baski tarihi hangi yil acaba bulamiyorum


Cengo seninki 1969 basımı yani ilk baskı.Başka baskı yapılabileceği düşünülmemiş yada fazla basıldığı için ilk baskı ibaresi konmamış olabilir.Aynı baskıdan bende de var.1989 yılında Rahmetli Sadun hocanın Bodrum daki posta kutusuna yazarak ödemeli istemiştim.İmzalıyarak göndermişti.
Seninki de adına imzalımı ?


(https://s22.postimg.cc/52k1akhf1/image.jpg) (https://postimg.cc/image/52k1akhf1/)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Cenk Gürsel - Haziran 19, 2018, 09:49:55
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bende "Pupa Yelken" var baski tarihi hangi yil acaba bulamiyorum


Cengo seninki 1969 basımı yani ilk baskı.Başka baskı yapılabileceği düşünülmemiş yada fazla basıldığı için ilk baskı ibaresi konmamış olabilir.Aynı baskıdan bende de var.1989 yılında Rahmetli Sadun hocanın Bodrum daki posta kutusuna yazarak ödemeli istemiştim.İmzalıyarak göndermişti.
Seninki de adına imzalımı ?


(https://s22.postimg.cc/52k1akhf1/image.jpg) (https://postimg.cc/image/52k1akhf1/)


Abi,

Ben sahaftan almistim, imzali degil. Basim yili yazmiyor her yerine baktim ama 10 sahifede bir forma1,forma2... yaziyor kitabin bitiminde de yaklasik 20 sahife reklam var.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Haziran 19, 2018, 18:11:26
Üçüncü Türün Ülkesi- HALDUN SEVEL


(http://i.idefix.com/cache/500x400-0/originals/0000000571493-1.jpg)

Zordur Haldun Sevel'in kitaplarını okumak... Sırf akılla, mantıkla okumak yetmez... Gönül gözü ile okumak, ilk sayfayı açtığınızda, denizler ülkesinden estirdiği o eski Halikarnas Balıkçısı ruhunun, bam telinize dokunmasına müsaade edebilmeyi bilmek gerekir.
Anlatılanların sihrindeki mercan renklerini, yosun kokularını ve o masmavi hisleri duyumsamak, sözcüklerin ardındaki ufku görebilen bir yeti gerektirir. Biz denizciler ona 'Rüzgâr Baba' deriz... Mavi bir duygu rüzgârıdır o... Onu okumak demek, ruhunun fırtınalarını yüreğinin ateşini kelimelerin içine gizlenen derin sessizliğin anlamını hissetmek demektir... Onun "Mavi Anadolucular" diye bilinen akımın son temsilcisi olduğunu anlamak demektir. Yaşamınızın rengini gri ve siyahtan, maviye yeşile çeviren büyük bir deniz ozanıdır o.

'Evlatlar' dediği biz denizcilere yol gösteren bir deniz feneri gibidir... Yaşamımızdaki güvenli korunaklı ve mutlu limanlara ışık tutan bir rehberdir. Rüzgâr Baba, sis ve esintilerin âlimidir… Hikâyelerini, denemelerini okuduğunuzda hayatınızı saran sis dağılır, yaşam büyüsünün rüzgârı içinize üfürmeye başlar.

Yoz ve bronz bir heykel gibi sabit yaşamakta olan insan türüne uzak, üçüncü bir türün denizlerdeki ilk temsilcisidir Haldun Sevel... Birinci türün amansız, tatminsiz ve yayılmacı egosunun düşmanı, ikinci türün umudu ve üçüncü türün o masmavi denizler ülkesinin derya yürekli düşünürüdür o. Milyonlarca yıldır hep ve sadece akıl ve mantık ile evrilen ve maalesef bu yetenekleri olanca hainliği ile hep kötüye kullanan insan türünden uzak, kalpleri ve ruhları aşk, merhamet ve cesaretle var olmuş bir insanlığın yol gösterenidir.

Yazdıklarının içinde kaybolabileceğiniz mavi bir sevdadır. Okuduktan sonra asla eskisi gibi olmak istemeyeceğiniz kitapların gerçek mavi dünyasında, bakir bir koyda, sessiz sedasız yaşayan münzevi bir denizcidir Haldun Sevel.
Cenk Şahin                  (Tanıtım Bülteninden)



UZUN YOL - BERNARD  MOİTESSİER    Çeviri: Hasan Ali Öndül

(https://denizlerkitabevi.com/wp-content/uploads/2018/06/moitessier-kapaka-400x558.jpg)

Denizlerle gökler arasında, tek başına

Bernard Moitessier, 1968-1969 yıllarında hiçbir yere uğramadan, yelkenle tek başına yaptığı bir buçuk dünya turu ile uluslararası bir üne ulaştı. Bu yolculuğunun sonunda yayınladığı ve birçok dile çevrilen Uzun Yol şüphesiz kitaplarının en simgesel olanıdır.
Bu kitap, bir insanın, teknesinin, çevresindekilerin tam uyum içinde, hep beraber iç içe girdiği, titreştiği bir ezgi, bir deniz şiiridir.
Bernard Moitessier, Sunday Times’in organize ettiği; tek başına, hiçbir yere uğramadan ve yardım almadan ‘Golden Globe’ dünya turu yarışı için Plymouth’dan 22 Ağustos 1968’de yola çıkıp, yarışı galip olarak tamamlamak üzereyken finiş hattına gitmekten vazgeçip Pasifik’e doğru yola devam etmeye karar verdi…

Bütün normların dışındaki bu denizci, insanın ve teknesinin, ara ara sevimli, ara ara vahşi bir hayvan gibi kükreyen denizde, direncinin sonuna kadar gitmeyi hedefledi. Bu, o devirde yelkenle yalnız başına yapılan en uzun yolculuktu. Deniz ve gökyüzü arasında yunuslar, uçan balıklar, kuşlar ve yıldızlarla, hiç karaya çıkmadan tek başına yapılan 37455 mil… (Tanıtım Bülteninden)   


DALGALI SOHBETLER   Beyaz Türk Yatçıları - EMİR KUNT


(http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000398637-1.jpg)

Emir'in teknecilik dergilerinde çıkan yazıları bizim için öyle bir fenomen ki her ay sabırsızlıkla dergiyi bekleyip, teknede arkadaşlarla grupça yazılarını okuyup hem hak verip hem de neredeyse çatlayana kadar gülüyoruz...
Ömer Malaz

Emir, mizahla iğnelemeyi o kadar güzel yapıyorsun ki! Sana gazetede yazı teklif ettim, kabul etmedin...
Ali Karacan

Konuşuruz ama bunu bir de yazıyor olmak ayrı marifet ister. Ne zaman bir dost sohbetinde bu konu açılsa sevgili Emir'in yazılarını salık veririm okunması için...
Cem Hakko

Bu gerçekleri ortaya serişindeki ince mizahı, yüzümüzden gülümsemeyi hiç eksik etmemiştir...
Avi Habib

Tekneye her gelen misafir de "Beyaz!" olmayabilir.
Ali Şen

Başta teknemin kaptanına ve gelen misafirlerime söyleyemediklerimi Emir'in yazılarını okutarak anlatıyorum...
Ender Alkoçlar

Emir'in yazılarının en enteresan tarafı defalarca okunabilir olması. Bence bu yazılar okuyanları çok eğlendiriyor ama sanki Emir yazarken daha çok eğleniyor...
Mustafa Taviloğlu

Sevgili oğlum Emir'in yazılarını okuyan tekne sahiplerinin teknelerini bir an evvel elden çıkarmak istemesinden korkuyorum...
Emre Kunt

Hınzır, çok esprili, detaycı, titiz ve iyi bir gözlemci. Hadi buyrun bakalım!
Burak Yakupoğlu
 
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Ekim 06, 2018, 00:53:24
HALATLARI KESİNCE- NESRİN AYATA, KEMAL AYATA



(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/halatlari-kesince-787e.jpg)

Kemal Ayata, aile şirketinin satılmasıyla halatları kesti.
Nesrin Ayata, 10 senelik tekstil işini kapatarak 2007'de halatları kesti.

Tekneleri Pank ile çıktıkları dünya turu süresince yaşadıklarını, duygularını sevdikleri ve sevenleri ile paylaşmak için aldıkları notları önce e-posta ile gönderdiler. Kemal'in "düzen, program, istikrar saplantılı" yazılarının yanısıra, Nesrin'in gözlemlerini ve duygularını yazdığı Korsan Raporlarda feminen ve sevecen bir ruh, değişik bir üslup vardı.

Ayata çifti, halen sürdürdükleri dünya seyahatinin Akdeniz ve Atlantik etapları boyunca yazdıklarını kitaplaştırdılar.

Kitabı okurken fotoğraflarını ve rotalarını da izlemek için:
http://www.pank.biz (Tanıtım Bülteninden)


KUSURSUZ FIRTINA - SEBASTİAN JUNGER  Çeviri: Koray Atak


(https://www.kitaplimani.com/Uploads/UrunResimleri/kusursuz-firtina-f5c6.jpg)


Korkunç bir fırtınaydı; dalgalar metrelerce yükseliyor, koca teknelerin üstünü tamamen örtüyordu. Meteorologların dediğine göre bu "kusursuz fırtına"ydı. 1991'in Ekim'inde Andrea Gail'i vurdu ve teknenin altı kişilik mürettebatından bir daha haber alınamadı.

Kılıç balığı avcılarının tehlikeli dünyasına giren Sebastian Junger, çaresizliğin, cesaretin ve mücadelenin öyküsünü anlatıyor. Bu mücadelede bazıları kahraman, bazıları kurban oluyor.

Kusursuz Fırtına'da tuzlu havanın yakıcı tadını genzinizde, boğulmanın kendini zorla kabul ettiren gücünü ciğerlerinizde hissedeceksiniz.

Bu, okyanusla savaşan adamların gerçek öyküsüdür. (Tanıtım Bülteninden)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Kasım 22, 2018, 21:02:46
DENİZDE BİR DEVEKUŞU - İSMAİL ORUÇ



(http://kapak.netkitap.com/600xk/D/denizde_bir_devekusu_2018_11_16_0.jpg)


İsmail Oruç; kendi imkanları, kendi emeği ve azmi ile tekne sahibi olmak ve denizlerde yaşamak hayalinin ve amacının adım adım nasıl gerçek olabileceğini yaptıklarıyla ve yazdıkları ile deniz yürekli insanlara yol gösteren bir deniz feneri olmuştur. Mütevazi imkanlar ile, nasıl bir yol takip edilerek, gerçek bir teknenin nasıl kurulacağını belgelemekle kalmamış, bu günlüklerini yine mütevazi imkanlarla kitap haline getirme zorluğunun da altından kalkarak, bir başvuru kitabı var etmiştir. O kitap bu kitaptır işte. Hazır bir tekne satın almak, mütevazi deniz yürekli insanlar için, artık her geçen gün daha da imkansız bir hale gelmektedir. Tekne sahibi olmak da, marina masraflarına yetişebilmek de imkansız hale gelmektedir. İsmail Oruç kitabı ile bu sorunlara da önemli bir çözüm sunmaktadır. İşte bu yüzden de bu kitap önemlidir. Diğer bir önemi ise, böyle el yapımı küçük bir tekne ile, en deli üçüncü iç deniz olan Ege'de hiçbir riske girmeden, sabırla, hava kollayarak, sabırsızlık etmeden, etap etap, Marmara'dan, Ege'nin sonuna kadar, güzel güzel, mutlulukla, keyif alarak, dostlar bularak nasıl bir yolculuk yapılması gerektiğinin pratiğini ortaya koyması bakımından da, bu kitap bir başvuru kitabı özelliği taşımaktadır. Haldun Sevel
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Aziz Eryavuz - Kasım 23, 2018, 10:32:27
Sevgili Gülümser Korsan,
'Bu kitapların hepsi var bende hepsini üç ya da dört kez sindire sindire okudum. Her okuyuşumda farklı şeyler gördüm, hissettim, gezginle ben de gezdim.' derken üç kitabı görmemiş olduğumu farkettim.

Sağolun şimdi onları da alarak yeni keyifler yaşayacağım. Aslında Uzun Yol, ve Slocumun tekbaşına seyahatinin türkçeye çevrilmesini çok beklemiştim. O zaman da şimdi de yelken ve denize dair yeterince türkçe veya çevrilmiş yayın olmadığını düşünüyorum hala. Umarım giderek artan hızda çeviri gerçekleşir yakın gelecekte. :)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Tahsin Tolga İzgür - Kasım 23, 2018, 14:32:23
Bu forum nasıl bir bilgi deryası böyle? Özel olarak denizcilik ve yelkencilik ile ilgili kitap ararken önce kitapçıların internet sitelerine girdim. Sonra şuursuzluk yaptığımı farkedip derhal foruma girdim ve bingo !  :) Gülümser hanım emeklerinize sağlık, müthiş bir derleme olmuş. Çok teşekkürler...
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Çetin Şahinöz - Şubat 21, 2019, 14:33:44
Dostlarım, yıllar önce 2-3 defa okuduğum kitabı şimdi oğluma okutmak için bulamıyorum.
sadunboro.com dan yanıt yok, satılan bildiğiniz yer varsa çok makbule geçer.

teşekkürler.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Efe Sarıoğlu - Şubat 21, 2019, 14:51:04
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dostlarım, yıllar önce 2-3 defa okuduğum kitabı şimdi oğluma okutmak için bulamıyorum.
sadunboro.com dan yanıt yok, satılan bildiğiniz yer varsa çok makbule geçer.

teşekkürler.

Hangi kitabını arıyorsunuz bilmiyorum ama piyasada olmayan kitapları nadirkitap.com sitesinden(fiyatlar çok makul olmasa da) bulabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Çetin Şahinöz - Şubat 21, 2019, 16:31:50
Tamam teşekkürler pupa yelken i arıyorum.
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Mart 24, 2020, 03:03:30
Madem Meltem Korsan hatırlamış, devam edelim o zaman. :)


SAMOS GÜNLÜKLERİ - ÇETİN KENT


(https://st2.myideasoft.com/idea/cr/16/myassets/products/519/samos.jpg?revision=1582379533)



Çetin Kent; iyi bir denizci, usta bir kalem. Zekası ve mizahı birleştirdiği yazılarını büyük bir zevkle  okuyorum. Samos’a her gidişimde koylarından, dağ köylerinden keyif alırım.  Bu kitabı okuduktan sonra, Samos gezisinin daha da eğlenceli olacağından eminim.  (Meriç Köyatası)

"Araştırmacı yelkenci" Çetin Kent yazdığı kentlerin çoğunu emin olun o kentin belediye başkanlarından daha iyi biliyordur. Çünkü gittiği her yeri "arkeolog yazar" olarak kazıya kazıya gezer Çetin.Tarihlerin ve kişilerin dümen suyundan ayrılmayan modern bir Evliya Çelebi'dir. Ve tatlıyı her zaman sona saklar. Mizah... Sen çok "yaza" Çetin Kent.
(Gani Müjde)

Sevgili kardeşim Çetin Kent, kendine has akıcı uslubuyla Samos'u zaman zaman tarihin derinliklerinde dolaştırarak zaman zaman da su üstünde seyirler yaparak keyifli bir şekilde günümüze taşımayı başarmış. "Sarıldım minik teknemin halatına" dan, "Samos günlükleri" ne kadar, sadık bir okuyucu kitlesine sahip dostumu edebiyatımıza kazandırdığı bu güzel eserinden dolayı gönülden kutlarım. (Alim Sür)

Okumasını sevmiyorsanız senede bir kitap alıyorsanız, "Samos Günlükleri" okuyacağınız kitap. Samos’un yaşayan tarihini,  Samos'un dar sokaklarında gezinerek ,gülümseyerek okuyabilirsiniz. Ciddi ama kendini ciddiye almayan üslubu çok sevdim. Samos’u, tarihi ve yaşamını sevip, giderseniz tanıdık yerleri geziyor gibi olacaksınız. (Ekrem İnözü)





KIRMIZI MAVİ KOVA - Tolga Ekrem Pamir



(https://st3.myideasoft.com/idea/cr/16/myassets/products/458/kirmizi-mavi-kova-on-kapak.jpg?revision=1572870478)


Naviga Yayınları Deniz Serisi’nin 30. kitabı olan bu eser, yazarının sözleriyle "Sıra dışı bir Türk denizcisinin Atlantik aşırı sıradan hikayesi”. 30 yaşında aldığı ani bir kararla Fransa’ya taşınarak dilini, kültürünü, günlük hayatını hiç bilmediği bir ülkede denizciliği kendisine meslek olarak seçen Pamir’in kitabının birçok hayalpereste ışık tutacağına inanıyoruz. MiniTransat, La Solitaire du Figaro, Transat AG2R La Mondiale gibi dünyanın en zorlu yelken yarışlarına katılan ilk ve tek Türk denizcisi Tolga Pamir "Gerçekleştirilebilen her umut yarın başkalarına yenilerini verecektir” diyor. ( Tanıtım Bülteninden)
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Mart 24, 2020, 03:43:43
ERKEK DENİZİNDE KADIN GEMİLER - Tayfun Timoçin


(https://cdn1.dokuzsoft.com/u/kitapkoala/img/b/e/r/erkek-denizinde-kadin-gemilerfe05fcd212e2882d5d121004b0801426.jpg)


Kadınların toplumsal yaşamdaki yerini kim belirliyor? Kendileri mi? Yoksa erkekler mi?

“Denizde neden daha çok erkek görüyoruz, neden kadınlar daha az?” sorusuna yanıt ararken ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değil: Kadınlar, sadece gemilerde/teknelerde değil, zaten nerede daha fazlalar ki? Erkekler nerede, ne kadarına izin vermişler, tıkadıkları yolları ne kadar açmaya çalışmışlar ki? Erkek Denizinde Kadın Gemiler işte bu tabloyu tarihsel kanıtları ve tanıklarıyla gözler önüne seriyor.

Denize açılan herkes bilir ki, seyir sırasında kuralları deniz koyar. İstediği zaman rüzgârıyla çullanır, istediği zaman gürler, istediği zaman uğuldar, istediği zaman da sükûnete bürünür. Denizci ya da gemi, denizin bütün hallerine ayak uydurmak, uyum sağlamak zorundadır. Denizin kurallarına boyun eğerek, onun gücü önünde şapkalarını çıkartıp ceketlerini ilikleyerek hayatta kalmayı sürdürür gemiler.

Erkekler belki de binlerce yıldır “kadın, deniz gibidir” deyip duruyorlar.

Ama aslında “deniz gibi” olan erkekler!

Kural koyan, “denizci” veya “gemi” olarak kabul edebileceğimiz kadınların hayatlarını zorlaştıran, esen, gürleyen, uğuldayan ta kendileri.

İzin veren, lütfeden, hem arzı hem de talebi belirleyen ve hükmeden onlar.

Erkek denizinde boğuşup duruyor kadın gemiler.

Erkeklerin yarattığı dünyada, hayatta kalmaya çalışıyor kadınlar.

Dünya nüfusunun bir yarısı, diğer yarısı üzerinde haksızca hüküm sürüyor.

En başından beri! ( Tanıtım Bülteninden )





MAVİ YOLCULUK REHBERİ - Ali BORATAV


(https://content.babil.com/urun/da0dde285aef477ca4b1509e55ba4111/Front/Big)


Yeni, Farkli Ve Çok Renkli Bir Mavi Yolculuk Rehberi

“Mavi Yolculuk Rehberi: Gökova'dan Kekova'ya Güneybatı Kıyılarımız ve 12 Adalar” okurla buluştu. Gazeteci Ali Boratav’ın 3 yıllık bir çalışmayla hazırladığı kitap, Gökova, Hisarönü, Yeşilova, Marmaris, Göcek-Fethiye Körfezleri ve Kalkan-Kaş-Kekova mavi yolculuk kıyıları ile Ege Adaları’nda mavi gezginler için yeni ve renkli bir rehber olacak. 1300 fotoğraf ve 260 harita ile mavi kıyılardaki 450 küçük koy ve mola noktasını okurla paylaşan Boratav, 60 yıllık Mavi Yolculuk geleneğini ve bugünün mavi yolculuğunu anlatıyor. Issız-tertemiz koylar, küresel lezzet noktaları, Ege’nin büyüleyici tarihi ve yerel kültürün bilinmeyenleri bu kitapta…

Gazeteci Ali Boratav, Türkiye kıyıları ve Ege Adaları’nda 100’ün üstünde mavi yolculuğundan izlenim ve deneyimlerini “Mavi Yolculuk Rehberi” isimli kitapta topladı. Usta denizcilik yazarı Sezar Atmaca’nın editörlüğünü üslendiği kitabı, Denizler Kitabevi yayımladı. Büyük boyda basılan 532 sayfalık kitapta, Türkiye kıyılarında Bodrum- Kekova arasındaki 5 temel mavi yolculuk bölgesi ve Patmos’tan Meis’e kadar 12 Adalar bölgesindeki koylar ve mola noktaları anlatılıyor.

1300 fotoğraf ve 260 harita ile desteklenen bu anlatıda, Türkiye kıyılarında Gökova, Hisarönü, Yeşilova, Marmaris, Göcek-Fethiye Körfezleri’yle, Kalkan-Kaş-Kekova mavi gezi bölgeleri ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

Koyları, limanları, kentleri, yaşam ve kültürel dokusuyla kitapta okura sunulan Ege Adaları da şöyle sıralanıyor: Agathonisi, Patmos, Arki, Marathi, Tiganaki, Lipsi, Havala, Aspro, Leros, Kalimnos, Tenedos, Pserimos, Kos, Nisiros, Giali, Tilos, Halki, Alimia, Simi, Rodos, Meis ve Ro Adaları.

“Mavi Yolculuk Rehberi” sadece bir denizcilik kılavuzu değil, aynı zamanda bir yaşam rehberi olma özelliğini de taşıyor. Kitapta mavi yolculuk koylarının binlerce yıllık tarihi; muhteşem doğası, çevre özellikleri ve koruma sorunları; coğrafi ve iklimsel özellikleri, küçük koyların misafirperver insanları; körfezlerin ve adaların kültürel yapısı, mutfakları, lezzet durakları; denizlerinin sırları, efsaneleri anlatılıyor.

Ali Boratav, tüm gezginlerin yararlanabileceği, ama özellikle amatör denizcilerin gereksinimlerine yönelik olarak hazırlanan kitabın 3 temel hedefi ve gerekçesi olduğunu söylüyor:

“Bundan 10-15 yıl önce, içine girince 1-2 tekne gördüğünüz güvenilir limanlarda bugün demirleyecek yer bulunmuyor. Kısa bir sürede mavi yolculuk yapan tekne sayısı 2-3 kat arttı. Bu nedenle elimizdeki kılavuz eserlerdeki bilgilere ek olarak, bu kitaba nispeten ıssız sayılabilecek 100’e yakın mavi yolculuk durağı ekledim. İkincisi, özellikle 2000’lerden sonra hayat çok hızlı değişti, eski güvenilir limanlardan bazıları kentleşti-kirlendi, bazıları turizm-devlet güvenliği gibi nedenlerle amatör denizcilere kapandı. Bazılarında çok sevdiğimiz tesisler artık yok, yeni tesisler açıldı. Hem bu güncellemeleri yaptım. Hem de bazıları artık hayli kirlenen ünlü koylarımızın çevresindeki temiz yüzme molası duraklarını gezginlere önerdim. Üçüncüsü de, mavi gezginler özellikle 2000’li yıllarda Gökova-Kekova kıyılarımızın paralelindeki Ege adalarına sıklıkla geçmeye başladı. Bu adalarla ilgili uluslararası kılavuzlar dışında denizciler için bir bilgi kaynağı yoktu. Bu nedenle Mavi Yolculuk Rehberi’ne 12 Adalar için de olabildiğince kapsamlı bir bölüm ekledim.”

“Mavi Yolculuk Rehberi” kullanıcı dostu bir anlayışla hazırlandı. Geçtiğimiz 20 yılda denizcilerin kullandığı teknolojide büyük değişimler yaşandığına dikkat çeken Boratav, artık amatör denizcilerin pek çoğunun harita-pergel-cetvel-koordinat kullanmadığını, denizde rotanın cep telefonları ve tabletlerdeki uygulamalarla oluşturulduğuna ve takip edildiğine dikkat çekiyor.

Bu çerçevede, “pratik navigasyon” mantığıyla hazırlanan kitapta, Türkiye mavi yolculuk körfezleri ve Ege adalarındaki 450 koy ve mola noktası bugünün koşullarına uygun olarak 21 alt bölge haritasında noktasal olarak işaretleniyor. Ayrıca bu 450 konaklama ve durak noktasının Navionics dijital haritalarındaki görüntüleri de okuyucuya sunuluyor. (Tanıtım Bülteninden)

Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Mart 24, 2020, 03:59:14
ZOR ANLAR  Yaşanmış Deniz Hikayeleri III - Turgay NOYAN   


(https://st1.myideasoft.com/idea/cr/16/myassets/products/520/zor-anlar.jpg?revision=158238032)2


Hepsi gerçek, hepsi denizde geçen zor anların tarihe düşülen öyküleri...
Günümüz anı hikayeciliğinin usta kalemi Turgay Noyan, Denizden Gelen Adam ve Denizden Gelen Kadın'dan sonra serinin bu üçüncü kitabında da ders çıkarılacak Zor Anlar'ı kaleme aldı. ( Tanıtım Bülteninden)




AMATÖR VE DENİZ - Turgay Noyan


(https://st3.myideasoft.com/idea/cr/16/myassets/products/524/amartor-ve-deniz-kapak_min.jpg?revision=1582788978)


Amatör ve Deniz, hem denize yeni yeni merak salanların hem de yıllarını denizde geçirenlerin ilgiyle okuyacağı teknik bilgiler, çizimler, kulağa küpe olacak ders niteliğinde hatıralar ve seyir notları içeriyor. Biz, amatör denizciler, kocaman bir ailenin parçasıyız. En ufak bir sıkıntıda diğerinin yardımına koşan, tecrübelerini paylaşan, kendinden gençlere yol gösteren, sevgi ve saygı dolu büyük bir aile... İşte Amatör ve Deniz bu ailenin fertlerinden gelen sorulardan biri olan"Turgay ağabey (Noyan) ne zaman bir eğitim kitabı yazacak?" ile başladı; diğer soruların cevaplarıyla zengin bir içeriğe kavuştu. Amatör denizciliğimizin duayenlerinden Turgay Noyan, bu kitapta kendine has üslubu ile denizciliğin temel bilgilerini, kurallarını, nezaketini adeta konuşur gibi kaleme aldı.( Tanıtım Bülteninden)

 
Başlık: Ynt: Başucu Kitaplarımız
Gönderen: Gülümser Özharar - Mart 17, 2022, 17:26:13
DENİZCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER KİTABI - John VİGOR


(https://i.ibb.co/9n6yGwk/Whats-App-Image-2022-03-13-at-01-09-30.jpg)


Teknecilikte Karşılaşabileceğiniz Hemen Hemen Tüm Durum ve Olaylar İçin Denizlerde Denenmiş 460 Çare ve Temel Kural

Uzun yıllar 3.5 ila 22 metrelik teknelerle denizlerde dolaşan, yelken öğretmeni ve Güney Afrika dingi şampiyonu John Vigor’un kitabı, geliri DAK-SAR'a bırakılmak üzere Türkçeye çevrildi ve satışa sunuldu.

Çevirisini Doğan Çelen’in yaptığı, Sezar Atmaca’nın editörlüğünü üstlendiği kitap eğlendirici bir akışa sahip olmakla birlikte, denizciler için önemli ve yararlı bilgiler içeriyor.

“Denizciler İçin Faydalı Bilgiler Kitabı",  İstanbul/Kalamış’taki DAK-SAR (Denizde Arama-Kurtarma) ofisinde satılıyor.



DENİZDE 82 GÜN - Nazmi ELBİRLİK


(https://st2.myideasoft.com/idea/cr/16/myassets/products/873/denizde82gun-onkapak.jpg?revision=1617018775)


İş insanı ve amatör denizci Nazmi Elbirlik’in yazdığı Naviga Yayınları Deniz Kitapları Serisi’nin yeni üyesi Denizde 82 Gün, raflardaki yerini alıyor. Yazarın Lagoon 56 model Lollipop’la yaptığı rotayı, Fransa-Atlantik kıyısından Akdeniz'e kadar ülke ülke, şehir şehir anlattığı bu seyahatnamede aynı zamanda Elbirlik’in deniz maceraları, hatalarından çıkardığı dersler ve tekne yolculuğunun püf noktalarına yer veriliyor.

Nazmi Elbirlik bu kitapla Satın aldığı teknenin transferine katılıp liman liman gezmeyi planlayanlara bilgi vermeyi, hiç düşünmeyenlerin aklını çelmeyi, seyahat tutkunlarına ilham olmayı hedefliyor ve hedefini başarıyor. Yazar hayatı ertelememeyi öğretecek 400 sayfalık bir seyir defteri diye nitelediği bu kitabı şu sözlerle anlatıyor: "Hayalden gerçeğe dönen bu seyahatimizdeki 82 günde rotamızdaki şehirler, limanlar, koylar ve yol boyu denizde önceden kurduğumuz hayallerin bile ötesinde yaşadığımız yüzlerce anı. Benim ve eşim Ümit’in hayata bakışımızı, özgüvenimizi son derece olumlu yönde etkiledi. Durağan hayattan aldı, gezgin ruhumuzu tetikleyip ufkumuzu açtı. Yolculuğumuzun bana kazandırdıklarını şöyle özetleyebilirim... Hiçbir şeyi denemeden "Yok ben yapamam” deyip önyargılı olmamayı; denizle nasıl barışık olunacağını, tabiatı yenmek yerine onunla nasıl dost olunacağını; denize olan korkuların yerine özgüvenimi nasıl kazanacağımı; yarını değil, önce bugünü yaşamayı; hayatın çatlak bardaktaki su misali içsen de içmesen de akıp gideceğini; kısaca önümüzdeki hayatı ertelememeyi öğretti.” (Tanıtım bülteninden)