0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. S. P.

14 yıl önce ford üstü indigo marka Karavanım geniş kullanışlıdı tülü olması yakıttan yana dert ettirmiyordu.onu ihtiyaçtan sattıktan sonra gümrükden alınma Wilk marka 750 kg altı çekme karavan alımı ve iki sene kullanımı sonrası şimdilerde kardeşime ait iveco marka yerli firma tarafından imal edilmiş karavanı kullanıyorum .Tüm elektirik tesisatını tek kablodan alan maliyeti düşürmek için ve bu işten anlamayan her yerde insanları kandırmak için reklam veren ve adı bende saklı firmanın imalatı tüm elektrik sistemi kablo sigorta vs vs herşey tarafımdan yeniden yapılandırıldı keyifle kullanıyoruz.Her ikisinde deneyen olaraktan kısa gezilerde araç içi uygulama uzun vade konaklamalarda ve gideceğiniz yere 80 ortalama 90 km ile sıkılmadan seyrede ede gidilecekse çekme karavan. bu arada 50 cc ilk motor yada bacak kasları hala aktif olanlar için katlanır yada katlanmayan sepeti olan bir bisiklet tavsiye ederim .Ve hali hazırda çekme karavan sahibi Fatih korsanımızda fikirlerini görüş ve önerilerini değerli sizlerle paylaşmasını beklerim.Saygı ve sevgilerimle


*

    H. E.

Hayır, sonuçta şöyle bişii yapacaksak tamam, yapalım!

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. B. A.

aha! adam actross kamyona karavan yapmış...


*

    R. E.



sevgili korsanlar, bu karavanı TC karayollarından kullanacaksanız bir daha düşünün. Düşünmeden önce de sigorta şirketinize bir telefon edin kaç kuruşa sigortalanıyor diye. bunun MTV'si, sigortası, TÜV'ü, kışın park edilmesi..... gibi bir sürü derdi var.

Karayolu ile uzun gezmeler yapmayacaksanız hiç bulaşmayın, panelvan veya trafikte "hususi minibüs", hele de otomobil ruhsatı alınmış minibüs benzeri araç tüm işinizi görecektir.

Ama tekneyi satıp sadece karavanla gezeceğim diyorsanız o başka. O zaman hesabı hanehalkı nüfusu, gezilecek rotalarla ilgili fikirler gibi başka bileşen unsurlarla yapmalı.  Hem tekne hem de karavan olsun diyorsanız, "senin kaç kıçın var?" sorusuna da cevap bulmanız gerekecek.

imza
Yüzünü denize dönünce T3 westfalia'sını elden çıkarmış üye.


 


*

    H. Z.

Recep korsan

T3 Westfalia dedin beni bitirdin.

Hani nacizane meslek olarak soğortacılık yaparım 26 yıldır, garaj kısmı sorun değil, minicik Yunan'da 350 karavan parkı varken ülkemde 5 tane var onu da biliyorum, o yüzden amaç daha çok dışarıda gezmek.

J9 aldım uzun şasi ve yüksek tavan. Şimdi içi karavan tecrübeli can korsanların tecrübelerini sömürmekte. Hele Adana'ya gidip oyuncağı alıp sağ salim geleyim de hele, 32 tekmil konuyu açacağım.

Bu konuda derin kampçılık ve karavancılık bilgisi ile çılgınca ve bıkmadan  destek veren Cenk Gürsel korsan kardeşime de çok teşekkür ederim. Ne ararsak ille de bir kompetanı çıkan bir kurumuz..

*

    C. G.

reca ederim ne demek keyifle, Adana' ya selam sag salim gidip gelin.
*

    A. S.

Yav bu da benim çok merak ettiğim bir konudur. 11 yaşından itibaren 7 yıl boyunca evden okula gidip döndüğüm Mercedes O 321'e 45 senedir aşığım. Daha o yaşta bir saatte okuldan eve dönerken otobüsü karavana dönüştürme hayalleri kurardım .

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hala da trafikte canım sıkılırken gördüğüm her otobüs veya minibüsü kafamda karavana çevirmeye uğraşırım. Elbette böyle bir şey yapacak niyetim de halim de yok ; fakat hep merak ettiğim bir şey var...
Otobüs karavana çevrilecekse , niye yükseltilmiş tabanlı, bagaj yeri ; şoför yatağı vs vs sağlamak için minare gibi yükseltilmiş bir şehirler arası otobüs olsun ? Alçak ; çok pencereli, yüksek tavanlı şehir içi otobüsler bana böyle bir amaç için çok daha uygun görünüyor. Bunlar acep uzun yol gidebilirler mi ; iyi kötü diğer otobüslerin gideceği yol şartlarına uygun mudurlar ? Uygunsalar aslında bu tarz bir şehir içi otobüsü daha uygun değil mi ?
Benimkisi de böyle bi luzumsuz merak işte...


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. Z.

Ali abi, yarı otomatik LEYLAND Belediye otobüsü (800-1.100 numaralı) diyorum başka da bişi demiyorum. Daha önde deyazdımdı ya, İkitelli garaja gidip alam dedim satmadılar, şimdi hiç biri kalmamış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    A. S.

Leyland candı...Tıss tıss diye otomatik fites deniştirir ; halkın yarısını yere dökerdi otobosun içinde...
*

    H. Z.

Abi, 'Sanela Restorasyon' konusunu Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bubölümde fötöroman olaranktana bi paylaşıvirsene abiii.
*

    A. S.

Tövbe estağfurullaaahh !

Sanelada restore edilecek bir şey yoktur.
Her bi şeyi tekmil, tamam, yerli yerinde ve taptazedir.
Kendileri sadece vernik ve boya yenilemesi , yani makyaj işçiliği görmektedir .
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
*

    H. E.

Abi uçmaya çalışmış diyorlar Sanela için?
*

    H. Z.

1 Aralık Salı şu dediğim karavan yapmak üzere van'ı almak için ADANA' da olacağım.

Gelişmeleri yeni bir topicte anlatırım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. Z.

Maalesef araç çürük çıktı geri dönüş yoluna geçtik.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    E. Y.

Sağlık olsun. Sahibisinden'de 15-16.000.- TL aralığında hazır yapılmışları var. Uzun şase yüksek tavan. Değerlendir bence Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap