0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar,Bahsi geçen kuru-kompost sistemle ilgili tecrübelerimi anlatan "Ney ney? Kompost Tuvalet mi?" başlıklı yazıyı blogumda kaleme almıştım. Geçtim kompost tuvalet uygulamasını, bir kişinin bile karavanına marin tuvalet kurmasını engelleyebilirsem gezegen mutlu olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben hâlâ katı atıkla sıvı atığın nasıl ayrıldığını anlamadım. Oturduğumuz tuvalette iki bölme mi var?
Bu kompost tuvalet işini ayrı bir başlıkta mı tartışsak?Benim yukarıdaki soruma ek olarak (ki ayrı bölmeler olması gerektiğini düşünüyorum, idrarla dışkı aynı yere giderse biyolojik kokuşma istenmeyen şekilde olur sanırım) başka şeyler de soracağım;1- Burada sanırım bir azot döngüsü var. Bu döngü kendi kendine mi başlayacak, karışıma bir çeşit mikroorganizma, kuru maya vb. bir şey konacak mı?2- Kompost taşıyıcı malzemesi olarak katkısız torf kullandığınızı yazmışsınız. Bu malzemeyi sürekli temin etmek yerine evde bulunan demlenmiş çay atığı gibi malzemeler de kullanılabilir mi? Marangoz talaşı da kullanıldığını duymuştum mesela.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen hâlâ katı atıkla sıvı atığın nasıl ayrıldığını anlamadım. Oturduğumuz tuvalette iki bölme mi var?Evet, bazı tasarımlarda sıvı için ön tarafa doğru ayrı bir bölüm var, sıvının 'çoğu' o bölmeye gitmesi yeterli.. katının arasına az sıvı karışması sorun değil hatta reaksiyonu hızlandırıyor.Şunun gibi mesela;Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu ayrımı yapmayanlar da var sanırım.Sıvısı bol kompost olur, bi kürek fazla talaş/torf atarsın içine bitti gitti.
Kağan korsan paylaşım için teşekkürler.Peki ben tekneme bu kompost tuvaleti nasıl yaparım yada kolayca nereden temin ederim,yardımcı olurmusunuz.
Özgür hocam bu ürün ilginçmiş. Ev tipi sanırım. Tahminim katı atığı su yardımıyla bir yere gönderiyor ama gene idrarla karıştırmıyor. Zaten karıştırsa olay foseptiğe dönüşür eski usulden farkı kalmaz. Bu kaçaymış? Nerdeymiş?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÖzgür hocam bu ürün ilginçmiş. Ev tipi sanırım. Tahminim katı atığı su yardımıyla bir yere gönderiyor ama gene idrarla karıştırmıyor. Zaten karıştırsa olay foseptiğe dönüşür eski usulden farkı kalmaz. Bu kaçaymış? Nerdeymiş?Bu resimdeki Urine Diversion (UD-çiş ayırıcılı) tuvaletmiş.Görüntü olarak ayrım sistemi net göründüğünden bunu bulmuştum gugıldan..Burada bir takım bilgiler var;Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap