0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*
SANSED'in Mutfağı
« : Mart 06, 2011, 18:14:08 »

FİLETO LEVREK IZGARA
500 grlık iki adet levreğin pulları güzelce ayıklatılıp fileto olarak hazırlanır beceremeyenler için ıphonedan kanguruma siparişle getirttirilir.1 çay kaşığı deniztuzu 1 çay kaşığı karabiber taze kekik 1 çorba kaşıgı sızma zeytinyağı tariş ile en az iki saat marine edilir.1 çay bardağı susam 1 adet avakado deniz börülcesi birlikte çekilir.Marine edilmiş filetolar çekilmiş sosa bulanıp önceden iyice kızdırılmış fırında  yada ikea ızgara kare teflon döküm tavada pişirilip angora kırmızı şarap kırmızı pancar salata eşliğinde afiyetle yenir.
 

KIRMIZI PANCAR SALATA
2 Adet kırmızı pancar soyulup yarım kibrit çöpü şeklinde olması için önce enine sonra boyuna jülyen kesilir.4 büyük diş sarmısak ayıklanıp enine ince ince yuvarlak doğranır,deniz börülceleri ince ince doğranır.Sızma zeytinyağı,nar sirkesi ile karıştırılıp yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilir.Tariflerimizdeki deniz börülceleri tuz yerine kullanılmaktadır.


LİMONDA FENER BALIĞI VEYA DENİZ TARAĞI SALATASI
1 su bardağı misket limonu suyu içine  1 kg deniz taragı yada küp doğranmış fener balığı filetosu konur karıştırılır kapalı bir kapta buzdolabında yarım saat pişirilir.Süzülüp kağıt havlu ile kurutulur.Taze kekik,kırmızı sogan,jelepano biber,kişniş yaprakları,bir avuç kuru üzüm,maydonoz,yarım su bardağı hindistan cevizi sütü,önceden ısıtılmış 350 derece fırında pembeleştirilen yarım su bardağı hindistan cevizi,deniz börülcesi ve karabiber karıştırılır.Kapatılıp buzdolabında bekletilir 2 saat sonra servise hazır olur.

S/Y  SANSED
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2011, 18:26:53 »
KIZARTILMIŞ ANANAS ÜZERİ ROMLU SOSLU DONDURMA
Dilimlenmiş ananasları kızartın,üzerlerine 1 top vanilyalı dondurma yerleştirin.1 kaşık tereyağı 4 kaşık pekmez 2 kaşık romu karıştırıp pişirin.Dondurmaların üzerine döküp servis yapın. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

S/Y  SANSED
*

    Çevrimdışı Ömer Barlas

  • * Gezgin Korsan
  • 786
    • Yaşadığı Şehir
  • Narlıdere, İzmir
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Serbest Çağrışım
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2011, 19:02:49 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
KIZARTILMIŞ ANANAS ÜZERİ ROMLU SOSLU DONDURMA
Dilimlenmiş ananasları kızartın,üzerlerine 1 top vanilyalı dondurma yerleştirin.1 kaşık tereyağı 4 kaşık pekmez 2 kaşık romu karıştırıp pişirin.Dondurmaların üzerine döküp servis yapın. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

nasıl kızartacağız acaba? fritöz mü yoksa az yağla teflon tavada mı?
S/Y Barlas, Martı Marina, Nova Pontonu

Korku en zarif silahtır, elleriniz hiç kirlenmez. -- Jenny Holzer Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Ömer Barlas

  • * Gezgin Korsan
  • 786
    • Yaşadığı Şehir
  • Narlıdere, İzmir
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Serbest Çağrışım
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2011, 19:03:34 »
bu arada yemek tarifleri inanılmaz, eşimle ağzımızın suyu aktı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap akşam yemeğinde de levrek vardı aslında, önceden okumuş olsaydım sizin tarife göre yapardık.
S/Y Barlas, Martı Marina, Nova Pontonu

Korku en zarif silahtır, elleriniz hiç kirlenmez. -- Jenny Holzer Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2011, 20:18:45 »
Özel ızgara tavaları vardır oluklu ve döküm.Çelik olanlarıda olmasına rağmen biz en iyi sonucu ikeanın kendi kare oluklu teflon ızgara tavasıyla aldık.Bu tavayı önce iyice ısıtıp ısıyı döküm tavaymışçasına sabitledikten sonra yaptığımız ızgaralara doyum olmuyor.Fiyatı 29 lira civarı.Bu tavayı kızdırdıktan sonra teflon olması nedeniyle yağa gerek yok.Oluklu olduğu için boyuna ve enine kızartma çizgileri oluşuyor,bu da her türlü ızgaraya ayrı bir görsellik katıyor.Ananasların üzerinde kırmızı ızgara kareleri oluşacak denerseniz.Galatasaray'lılar avunsunlar bu sezon bu tatlıyla... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y  SANSED
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2011, 20:41:18 »
PAPAYA SALATASI
1 Büyük papaya nın önce üzerine çizikler atın,süt çıkar bu acılığını alır.Kabak soyar gibi soyun sonra küplere bölün,nane,beyaz peynir,misket limonu,sızma zeytinyağı,1 çay kaşığı bal,tuz ve karabiber ile karıştırın.Yarım saat dinlendirin,servis yapın.

ZENCEFİLLİ MİSKET LİMONATASI
5 cmlik zencefil soyulur,misket limonu suyu,pekmez ve su ile blendırda çekilir.Nane ve kırık buzlarla büyük bardaklarda servis edilir.

TAVUKLU SANDVİÇ
1 bütün soğan,1 bütün sarmısak,1 havuç,kereviz sapları,biberiye,taze kekik,defne yaprağı,tane karabiber,tuz konur.Bir bütün tavuk içinde haşlanır.Suyu risotto paella yada tavuk suyu çorbada kullanılır.
1 yemek kaşığı Dijon hardalı,doğranmış kereviz sapı,mayonez,yarım demet maydonoz,1 bardak ceviz,yarım limon suyu,bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı,tuz karabiber karıştırılır.Didiklenmiş beyaz tavuk eti ile harmanlanır.Kızartılmış (Oluklu İkea teflon kare tavada)kare ekşi ekmeklere tereyeğı ve kızılcık sosu sürülür,üzerine birer dilim yeşil elma,elmaların üzerinede tavuk salatası konur.Dil Peyniri ile fırına sürülür.Yemekten sonra bütün adalar bizim
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y  SANSED
*

    Çevrimdışı Noyan Bakır

  • * Gezgin Korsan
  • 6.892
    • Yaşadığı Şehir
  • Ankara
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2011, 22:27:31 »
Serdar Korsan, Sansed'e misafir gelirsek esaslı ağırlanacağız anlaşılan.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap T.C.G. SAVARONA Denizcilik Müzesi olmalıdır.
*

    mıstafa balta

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2011, 01:00:02 »
vay bea! kuzine kuzine olalı böyle bombardımana uğramadı.. müthişsiniz serdar korsanım..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2011, 16:40:38 »
tesekkurler insallah her zaman bekleriz.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2011, 16:41:44 Gönderen: Serdar Çırak »
S/Y  SANSED
*

    mehmetsutcu

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2011, 16:49:43 »
Bu Sansed in mutfağı da beş yıldızlıymış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çoğu lüküs yerde yok yani.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2011, 00:25:37 »
ÇITIR KABAKLAR
Dört adet kabak ince ince doğranır,bir kaba konur.Üzerine 2 tatlı kaşığı zeytinyağı,1 çay bardağı parmesan rendesi,1 çay bardağı galeta unu ilave edilip karıştırılır.Teker teker tepsiye yanyana dizilir.220 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
S/Y  SANSED
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2011, 00:33:38 »
YEŞİL BALIK SOSU
Yeşil domatesler büyük yeşil dolmalık biberle beraber önce üzerine 2 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirilip fırına konur.Bir tavada 2 kaşık zeytinyağında 2 adet küçük doğranmış soğan ve 4 diş sarmısak öldürülür.Fırından çıkanlar,tavadakiler,tuz,karabiber,kabak çekirdeğiyle kavrulmuş kimyon tohumları,maydonoz ve yarım çay bardağı portakal suyu birlikte çekilir.Yeşil bir sos olur.
4 adet balık fileto ızgara yapılır.Üzerine yeşil sos dökülür.Çıtır kabaklarla servis edilir.
S/Y  SANSED
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2011, 17:03:26 »
Serdar Korsanım,

Ağzımın suyu aktı. midem sulandı. Sansed i nerde bulabilirim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2011, 15:30:28 »
MUZ YAPRAGİNDA LEVREK İZGARA
Muzlar yeni yaprak verdigi su siralarda en korpe yapraklar toplanir.Levrekler deniz tuzu karabiber taris sizma zeytinyagi limon kabugu rendesi ve mercankosk ile bir saat marine edilip 10 dakika izgarada pisirilir.İzgaradan dagitmadan dikkatlice alinip,muz yapraklarinin ortasina yerlestirilir,muz yapraklari iki taraftan baligin uzerine kapatilip kurdanlarla tutturulur. 10 dakika 250 derecedeki firinda muz yapraginda bulunan muz yagi rayihasinin baliklara gecmesi beklenir.Buyuk tabaklara limonlar dilimlenir,uzerlerine sarmisak,sirke rende domates sosu dekoru yapilip muz yapraginda levrekler ortasina yerlestirilir.Afiyetle Yenir.
S/Y  SANSED
*
Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2011, 22:27:11 »
ÇİLEK AKVARYUMU
Bir çorba kasesi çilek ayıklanıp yıkanır,akşamdan üzerine 1 su bardağı tozşeker dökülüp dolaba konur.Ertesi gün kasede biriken çilek şurubu;bardakların dibinde 2 parmak yüksekliğinde çilek şurubu olacak şekilde 4 bardağa paylaştırılır,bardakların geri kalan kısmı; taze çilek ve buzla doldurulur.Üzerine soğuk su konur,karıştırılır.Arzu edilirse renksiz votka rom cin gibi içkilerde ilave edilir.Bardakların ağız kısmına limon sürülüp toz şeker dolu bir kaseye ters olarak batırılırsa limonun değdiği yerlere yapışan tozşekerleri minik kırık buz parçacıkları havası verip; sıcak yaz günleri için şahane bir seçim olacak bu içeceği daha ferahlatıcı bir dekorla ikram etmenizi sağlar.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y  SANSED