16 Aralık '18 Pazar, Tunç Aytunç'un sunacağı "SARONİK, Atina'nın Güneyindeki Cennet" - Sohbet Toplantı Etkinliği


0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Çevrimdışı Murat Ayduk

  • * Gezgin Korsan
  • 1.356
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mi Nina
Balık..!
« : Aralık 07, 2018, 16:52:43 »
Çok güzel bir youtube kanalına denk geldim.

Benim denk geldiğim videosu taze taze balık vurup, çiğ balık tarifi verilen video idi. Meğersem kanalında çok güzel tarif videoları da varmış.

Sevenler kaçırmasın bence..

S/Y Mi Nina
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 542
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2018, 17:40:27 »
Tavsiye limonu sıktıktan sonra çiğ zeytinyağıda koyun ki pişerken kokusu balıklara işlesin. Onun dışında limon çekirdeklerini kesinlikle uzaklaştırın. Acılık bırakır.
Kiklaların tulumunu çıkaramadı deli oldum.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimdışı Barış Aktınmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 14
    • Yaşadığı Şehir
  • istanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • suishin
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2018, 20:37:56 »
Lambuka, barakuda, orkinos tipi baliklari yakaladigimiz zaman internetten sipariș ettigim sushi malzemelerini kullanarak sushi hazirliyoruz. Çiğ balik severseniz en guzel tuketim șekli. Sushi hazirlamakta okadar zor degil. Șiddetle tavsiye ederim.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2018, 22:39:38 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Lambuka, barakuda, orkinos tipi baliklari yakaladigimiz zaman internetten sipariș ettigim sushi malzemelerini kullanarak sushi hazirliyoruz. Çiğ balik severseniz en guzel tuketim șekli. Sushi hazirlamakta okadar zor degil. Șiddetle tavsiye ederim.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu gerçekten harika fikir ilk fırsatta deneyeceğiz ailecek...
Becerebilirsek çok güzel olur
Teşekkürler...
Yesterday is gone tomarrow has not yet come , we have only today
Let us begin ...
*
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2018, 22:41:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel bir youtube kanalına denk geldim.

Benim denk geldiğim videosu taze taze balık vurup, çiğ balık tarifi verilen video idi. Meğersem kanalında çok güzel tarif videoları da varmış.

Sevenler kaçırmasın bence..



Murat tarifler müthiş teşekkürler...
Yesterday is gone tomarrow has not yet come , we have only today
Let us begin ...
*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 102
    • Yaşadığı Şehir
  • Berdyansk - Ukrayna
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2018, 10:00:26 »
Benim balık çantamda makas ve minik pense var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap vallahi şaka değil..  makas zaten bıçaktan daha çok elimde .. pul temizlerken tutması kolayıma geliyor, kuyruk ve yüzgeç tık diye kesmenin yanısıra zorlu balıkların gırtlağını kesmekte de kolaylık sağlıyor.. pense ise derisi yüzülecek balıklar ve iskorpit üst dikenleri yanlardan iki çizik sonrası tutup çekmek için..

Ağabey renkli birine benziyor, bilenin levreğe değişmeyeceği balığı es geçmedi, ne gördüyse topladı.. azar azar da olsa çeşit yaptı.. benim gibi ağ balıkçısını kendinden alan hareketlerdir bunlar.. bize çeşit olsun.. ne denk gelirse gün öyle şekillenir; ızgara mı, tava mı, fırın mı, haşlama mı.. hatta bazen bunlardan ikisi, belki de üçü..

Bilgisi de doğru, soğan girdiği her yeri sulandırır.. Slavlar domuz gibi yumuşak eti bile bir gece soğan içinde bekletiyor.. bizde köfte keza.. sarmısak da kurutur..

Paylaşım için teşekkürler.. takip edeceğim ben de. 
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 542
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2018, 17:24:09 »
evet soğan  girdiği herşeyi sulandırır ancak soğanın tadı da almak isteyeceğiniz diğer tadları baskılar. O nedende marine ederken soğan kullanmak doğru birşey değildir. Pişirirken evet beraber pişirebilirsiniz ancak soğan ile bekletmek lezzet açısından doğru değil. Alabileceğiniz bir çok tad varken sadece soğan baskılı balık tadı alırsınız. Denizin yani iyot kokusu gider. Mangalın is kokusu aynı şekilde baskılanır. Kullandığınız zeytinyağının tadı silinir. Yine baharatlar aynı şekilde baskılanır sadece karabiber dudağınız iç tarafında parazitlenme yapar o kadar.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 102
    • Yaşadığı Şehir
  • Berdyansk - Ukrayna
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2018, 18:36:50 »
Abiye baktık ama bi video dan öteye gitmemiş, zirvedeyken bırakayım dedi herhalde..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hanos nispeten kuru balık olduğundan abinin yöntemi doğru ancak ben olsam katiyen soğan ile ateşi yanyana getirmem.. soğan çok hızlı yanıp kömürleşiyor.. balığın karnına da konsa bu sefer çevirirken filan düşüp yanacak parçalar adamı kanser eder..
Soğanla marine edilmiş eti yaparken de tüm soğanı temizleyip de mangala atmak lazım.. marinede soğan eti hiç bozmaz, baharatın altında kalır.. balığı ise mangal öncesi soğanla marine edeni hiç görmedim.. ama görsem herhalde ya bir bildiği vardır, yada ağız tadına uygun olarak tercih meselesidir derim, aynı bu abi gibi..
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Nevzat Doğru

  • * Gezgin Korsan
  • 352
    • Yaşadığı Şehir
  • Trabzon
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Dost
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2018, 18:47:57 »
Trabzon döneri soğan,salça,kokakola sarımsak ... karışımının içinde bir akşam bekletildikten sonra şişe sarılır . Ancak bence et soğan içinde çok bekletilirse acılaşır .
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 542
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2018, 10:27:43 »
Anıl korsanım bizim dışımızda hiç bir şef eti soğan ile marine etmez. Zeytinyağının açtığı çeperlere soğan kokusu dolar. Halbuki o zaman soğan aromalı et yersiniz. Bizim doğu kültürmüzde ve ortadoğuda kullanılan bir yöntemdir. Taze tüketilen eti tadlandırmak adına yapılan bişeydir. Bunu bi yerimden değil aldığım eğitimden dolayı bilerek söylüyorum. Kötü mü hayır ancak güzelce dinlenmiş bir et ya da taze balıkta kullanmak mundar etmekten başka bişey değildir.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 102
    • Yaşadığı Şehir
  • Berdyansk - Ukrayna
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2018, 13:15:02 »
Bizim kültür soğan ile birlikte yer yer sarmısak, yoğurt, salça, sirke filan bir şekil çeşitlendiriyor hiç olmazsa.. Kafkas ve cümle Slav, ekseriyet yanlızca soğan ve baharat ile işi bitiriyor.. 

Kişisel tercih olmayabilir, eğitimi alınan belli bir mutfağın içinde yer almayabilir ancak et marinesinde (asitik olmasından mütevellit) bir soğan gerçeği var.. bolca da kullanılıyor..
damağı deniz mahsulü, ot, zeytinyağlı vs alışık biri olarak da söylüyorum ; hiç abartıldığı kadar aromatik bir durum da yok..
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Murat Ayduk

  • * Gezgin Korsan
  • 1.356
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mi Nina
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #11 : Dün, 15:23:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel bir youtube kanalına denk geldim.

Benim denk geldiğim videosu taze taze balık vurup, çiğ balık tarifi verilen video idi. Meğersem kanalında çok güzel tarif videoları da varmış.

Sevenler kaçırmasın bence..



Murat tarifler müthiş teşekkürler...

Oktay Abi,
Ben en çok bu videosunda kendisinin dalıp balıkları, istiridyeyi vs çıkarıp, gidip kıyıda pişirmesine bittim..
Ben de bayıldım tariflerine... Tam denizci tarifi; basit, en az malzeme ile ulaşılabilir yemek tarifleri... (yok yarım paket krema, kuşkonmaz sapı, tanzanya kaparisi, bilmemne karamelize sepeti vs yok tariflerin içinde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )
S/Y Mi Nina
*

    Çevrimdışı Murat Ayduk

  • * Gezgin Korsan
  • 1.356
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mi Nina
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #12 : Dün, 15:29:12 »
Bir de şu deniz kestanesine bayılırım... Acayip canım çekti izlerken... Ama ben direk kabuğun içine limon sıkıp, kabuktan yerim daha güzel oluyor...

Gelsin artık şu yaz...





S/Y Mi Nina
*
Ynt: Balık..!
« Yanıtla #13 : Dün, 16:34:14 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel bir youtube kanalına denk geldim.

Benim denk geldiğim videosu taze taze balık vurup, çiğ balık tarifi verilen video idi. Meğersem kanalında çok güzel tarif videoları da varmış.

Sevenler kaçırmasın bence..



Murat tarifler müthiş teşekkürler...

Oktay Abi,
Ben en çok bu videosunda kendisinin dalıp balıkları, istiridyeyi vs çıkarıp, gidip kıyıda pişirmesine bittim..
Ben de bayıldım tariflerine... Tam denizci tarifi; basit, en az malzeme ile ulaşılabilir yemek tarifleri... (yok yarım paket krema, kuşkonmaz sapı, tanzanya kaparisi, bilmemne karamelize sepeti vs yok tariflerin içinde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

Tanzanya kaparisi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok komik ...
Yesterday is gone tomarrow has not yet come , we have only today
Let us begin ...