Üyelik Sözleşmesi

Gezgin Korsan forumda kabul ettiğiniz koşullar çerçevesinde; kesinlikle cinsellik, yanlış, yanıltıcı, yasa dışı örgütlenme, kırıcı, kişisel gizlilik haklarını ihlal edici, uluslararası hukuka ve Türkiye Cumhuriyeti Yasaları\'na aykırı içeriği olan iletiler gönderemezsiniz. Bunun yanı sıra, telif hakkı içeren dosya vb. materyalleri de paylaşamazsınız. Spam, flood, reklam, zincirleme mektup, grup pazarlama ve taciz kesinlikle yasaktır.

Bilmelisiniz ki bu forumu modere eden tamamen günüllü moderatörlerin, gönderilen içeriğin geçerliliğini kontrol edip onaylamaları imkansızdır. Lütfen şunu unutmayın; bizler atılan her iletiyi anında görüntüleyemeyiz ve iletilerin içeriği bizim sorumluluğumuzda değildir. Paylaşılmış/verilmiş bilgilerin hiçbirinin yararlı veya bütünleyici olduğunu garanti edemeyiz. Gönderilen iletiler yalnızca yazarın görüşlerini belirtir; forumun, forum ekibinin, ortaklarının veya forumun sahibinin görüşlerini değil. Eğer gönderilmiş bir iletinin sakıncalı olduğunu düşünüyorsanız, durumu derhal bir yöneticiye veya moderatöre bildiriniz. Forumun sahipleri ve forum ekibi, makul bir zaman çerçevesi içerisinde, sakıncalı olarak nitelendirilen içeriğin kaldırılmasına yönelik bir karar alma hakkına sahiptir. Bu tümüyle manuel olarak yürütülen bir süreç olduğundan dolayı lütfen iletilerin anında kaldırılmasının veya kısmen düzenlenmesinin mümkün olamayabileceğini unutmayın. Bunlar, üyelerin profil bilgileri için de geçerlidir.

Yazmış olduğunuz mesajlardan şahsınız sorumlu tutulacaktır. Ayrıca, bu forumu, forumla bağlantılı diğer web siteleri, forum ekibini ve ortaklarını zarara uğratmamayı ve oluşabilecek zararlardan korumayı kabul etmiş sayılırsınız. Bu forumun sahipleri, forumu kullanış tarzınızın neden olduğu bir durumdan dolayı resmi bir şikâyet alırsa veya yasal işlemler bunu gerektirirse, kimliğinizi (ek olarak, bu hizmeti kullanırken hakkınızda toplanmış olan diğer bilgilerinizi) açıklama haklarını saklı tutar.

Kayıt esnasında size kullanıcı adı seçme özgürlüğü verilmektedir. Tavsiyemiz, isminizin size özgü ve etik olarak uygun olmasıdır. Kayıt etmek üzere olduğunuz kullanıcı hesabınızın parolasını gerektiğinde güvenlik ve doğrulama nedeniyle bir yönetici istisna olmak üzere hiç kimseye vermemeyi kabul etmiş sayılıyorsunuz. Bununla birlikte, başka bir kullanıcının hesabını kullanmamayı da kabul etmiş sayılıyorsunuz. Hesabınızın güvenliği için önerimiz, karmaşık ve eşsiz parolalar kullanmanızdır.

Kayıt olup parolanızla giriş yaptıktan sonra ayrıntılı olarak bilgilerinizi girebilme imkanına sahip olabileceksiniz. Düzgün ve tutarlı bilgiler vermek, sizin sorumluluğunuzdadır. Forum yöneticileri verdiğiniz bilgilerde bir tutarsızlık veya etiğe aykırı bir durum tespit ederse, gerek uyararak gerekse uyarmaksızın bunları gidermek için bilgilerinizi düzenleyebilirler. Bu durumda bazı yaptırımlar uygulanabilir.

Bilmelisiniz ki gönderdiğiniz her iletiyle birlikte IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır. Bu bilgi, foruma girişinizin engellenmesi gerekirse veya internet bağlantı sağlayıcınız (ISP) ile irtibat kurmak için kullanılabilir. Bu durum bu anlaşmanın önemli bir parçasını ihlâl etmeniz halinde oluşabilir.

Not: Forum yazılımı, tarayıcınızın önbelleğine, kullanıcı adınız ve parolanız gibi hakkınızdaki küçük bilgileri içeren çerez adında bir metin belgesi kaydeder. Bu bilgiler, SADECE foruma girişiniz için ve forumdan güvenli çıkışınız için kullanılır. Yazılım, bilgisayarınızdan, sözü edilen bu bilgiden başka hiçbir formatta veri almaz ve bilgisayarınıza bir veri göndermez.

Konulara mesaj yazmak veya tüm içeriği görüntülemek için gerçek adınızla üye olmanız şartımızdır. Gezgin Korsan Forumundaki mesajları izinsiz olarak başka yerde yayınlamak yasaktır.

Gurubumuz; yelkeni sadece yarış olarak algılamayan, gezmekten zevk alan, belki de yelkeni, denizi ve yatçılığı bir yaşam tarzı olarak benimseyen kişilerin bir araya gelmesi amaçlanmaktadır. Grubumuz hiç bir denizci grubuna veya kuruluşa alternatif değildir.

Yelken kullanımını teşvik eden, yarışı bir an önce bitirip marinaya dönmek yerine denizde daha çok kalmak için çaba harcayan kişilerin; tecrübelerini, bilgilerini, sorunlarını kendilerine çok daha yakın kulüp arkadaşları ile paylaşması ana hedeftir. Bu grupta yayınlanan tüm mesajlar kulübe özel kabul edilmeli grup dışına taşınmamasına özen gösterilmelidir.

Sanal alem dışında üyelerimizi ve yeni katılacakları da içine alacak denizde ve karada başka organizasyonlar da yapılacaktır. Yapılacak faaliyetlerin hepsinin önceden programlanmış, ilan edilmiş, belirli kurallara bağlanmış olması gerekmez. Örneğin gün içinde gruba atılacak:

-Bugün saat dörtte denize çıkıyorum, gelen var mı?

şeklinde kısa bir mesaj belki bir kaç teknenin birlikte denize çıkmasını sağlayacaktır. Katkılarınız kadar sorularınız da önemlidir. Sorulacak bir soru kişiye özel gibi gözükse de verilecek cevaplar genellikle diğer arkadaşlarımızın da o konuda bilgi sahibi olmasına yardımcı olacaktır.

Amacımız, kişilerin birbirlerini yüzyüze mimik mimiğe tanıyıp kaynaştığı bir aile yaratmak. Kural dışı mesajlarda gerek görüldüğünde moderasyon uygulanabilir ve saygısızlık ya da ürün satma ısrarı üyelikten çıkarılma sebebi olacaktır.

Gezgin Korsan

-------------------------------------------------------------------------------------

GEZGİN KORSAN FORUMU KURALLARI

Forumda rumuz kullanmayınız. Foruma üye olduktan sonra mutlaka "Üyelik Bilgilerim" bölümünden görünen ad bölümüne mutlaka GERÇEK İSMİNİZİ ve geçerli bir e-posta adresi yazınız.

"Kimlik Bilgilerini Değiştir" seçeneğinin altında yeralan "Kimlik Bilgisi" sekmesinden doğum tarihi, yaşadığınız şehir ve varsa tekne adınızı isterseniz imza bölümüne bir mesaj girebilirsiniz.

Fikir alışverişinde bulunulması amacıyla kurulan bu forumda üyeler arasında oluşabilecek fikir uyuşmazlıklarını kavgaya dönüştürmemek için gereken nezaketi göstereceğinize ve aşağıda belirtilen insani ve ahlaki kurallara dikkat edeceğinize inanıyoruz:

* Gezgin Korsan'lar Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkilâplarına gönülden bağlıdır. Herhangi bir alanda kişileri, kurumları, kuruluşları, ulu önder Atatürk ve/veya devlet'i küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. şeyler kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda uyarı yapmadan üyelik silinir. Bu tür olaylardan doğacak hukuki sorumluluk üyenin kendisine aittir. Gezgin Korsan ve Forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir, tutulamaz.

* Bu forumda siyasi ve dini içerikli yazı, siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz. Ayrıca, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz. Bu konuda doğabilecek her türlü ihtilaf ve hukuki sorumluluk üye sahibine aittir. Gezgin Korsan ve Site Yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir.

* Gezgin Korsan, üyenin üyelik başvurusunda yazdığı her bilgiyi doğru olarak kabul eder. Bu bilgilerin yanlış olmasından dolayı meydana gelebilecek herhangi bir teknik, tartışma ve/veya kanuni arzdan sorumlu değildir, sorumlu tutulamaz.

* Gezgin Korsan üyeliği kişiseldir. Üye olan herkes, kullanıcı adı ve şifresini korumakla yükümlüdür. Oluşabilecek kusurlu davranışlardan Gezgin Korsan sorumlu değildir. Gezgin Korsan şifre kullanımından doğacak sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir.

* Forumda yazılan mesajların tüm sorumluluğu üyeye hakları ise foruma aittir. Üyelik sona erdirme sonucunda kişi mesajlarının silinmesini talep edemez. Bu konuda takdir forum gurubuna aittir.

* Gezgin Korsan üyeleri, yayınlanacak içeriklerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanununa, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyon Kanununa, Basın Kanununa ve sair mevzuata uygun olacağını uygun olmayanların yayınlanmayacağını, yayınlanması halinde ise bu nedenle yetkili kişi, kurum ve kuruluşlardan Gezgin Korsan'a gelebilecek her türlü yükümlülüğünün aynen kendisine rücu edileceğini peşinen beyan, kabul ve taahhüt etmiştir.

* Gezgin Korsan sitesini arkadaş bulma siteleriyle karıştıranlar, üyeleri bu yönde rahatsız edenler siteden sorgusuz ve süresiz uzaklaştırılır.

* Forum sayfalarına telif haklarına muhalif içerikler yüklemek yasaktır. Bu tür içeriklerin yüklenmesinden doğabilecek telif hakkı ihlallerinden içeriği giren üye sorumludur.

* Forum dili Türkçe'dir. Forum yazışmalarınızda Türkçe imla kurallarına uymaya ve anlaşılır bir dil kullanmaya özen gösteriniz. Forumlarda büyük harf ile yazmak bağırmak anlamına gelir ayrıca mesajın okunmasını zorlaştırır dolayısıyla büyük harf, küçük harf yazımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

* Firma adı, marka vs. kullanıcı adı olarak seçildiği takdirde ilgili firmadan ya da ilgili kişiden itiraz gelirse kullanıcı adınızı değiştirmeniz Forum yönetimi tarafından istenebilir. Bu konuda doğabilecek her türlü ihtilaf ve hukuki sorumluluk üye sahibine aittir. Gezgin Korsan ve Site Yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir.

* Kullanıcı bir başkasının gizlilik hakkını ya da yayın haklarını çiğneyen ya da telif hakları, ticari marka hakları veya başka mülkiyet hakları tarafından korunan ya da burada tarif edilen sınıflara giren malzemelerden uyarlananlar da dahil olmak üzere, sahibinden ya da haklarını elinde tutandan önceden izin almaksızın, hiç bir bilgi, yazılım ya da başka malzeme postalayamaz ya da iletemez. Bu konuda doğabilecek her türlü ihtilaf ve hukuki sorumluluk üye sahibine aittir. Gezgin Korsan ve Site Yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir.

*Gezgin korsan moderasyonu, forum kural ve temel ilkelerinin korunması amacıyla,  üye yazışmalarının genel kontrolü ve düzenlenmesi bakımından  sorumlu ve gereğinin yapılması için tam yetkilidir.
Bu amaçla moderasyon, gerekli gördüğü hallerde ilgili üyeyi uyarır. Davranış bozukluğunun sürmesi halinde ikinci ve kesin uyarı yapılır. Bu durumda bile davranışların değişmemesi, üyenin 3 gün süre ile foruma mesaj gönderme hakkının kısıtlanması cezasını gerektirir. Böyle bir konuma düşen üye yazışmaları takip edebilir ancak mesaj yollayamaz...
Bu cezayı alan üyenin davranış sorunlarının devam etmesi, 5 günlük tam uzaklaştırmayı gerektirir. Böyle bir konuma düşen üyenin forma erişimi 5 gün boyunca tam anlamı ile engellenir ve devamı halinde üyelik silinir. Moderasyon Grubu uygun gördüğü taktirde yukarıdaki adımlara bağlı kalmaksızın bir üyeliği, mesajı, konuyu, görseli veya bilgiyi direkt silebilir.
Zorunlu olmamakla birlikte tüm cezalar üyeye önceden bildirilir, gerekçesi açıklanır ve daha sonra uygulanır.

Tüm üyeler yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır, onaylar ve aksini iddia edemez.

Kısacası biz bir aileyiz. Aile içinde konuşurken birbirimizi kırmamak için nasıl özen gösteriyorsak Gezgin Korsan içinde de bu şekilde davranmaya mecburuz. Aslında mecburiyetten ziyade içimizden gelen budur ve bu olmalıdır. Zaten aksine; yani polemiklere, kapışmalara, saygısızlıklara bu çatı altında tahammül yoktur. Fitne, uyumsuzluk çıkaracakların hiç üye olmadan başka kapılar araması tercihimizdir ve konu bu kadar nettir. Huzur, saygı ve dostluk için buradayız.

Kabulünüz ise Hoşgeldiniz....

-------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca Gezgin Korsanların Kara Kaplısı Der ki;

Gezgin Korsan der ki:

Sevgili Gezgin Korsanlar;

Mart 2009 itibarı ile 600 üyeye geldik dayandık. Yıl sonu itibarı ile 1000 üyeyi bulacağımızı tahmin ediyoruz. Ziyaretçilerimizle birlikte gözardı edilemeyecek büyüklükte bir sivil toplum organizasyonu olmaya doğru gidiyoruz.

Nitelik ve katkı yoğunluğu bakımından ise şimdiden kendi alanındaki dikkat çeken, önde gelen guruplardan biriyiz. Başka hiçbir gurupta bu denli birliktelik, yoğun bir etkinlik, mesaj trafiği ya da kullanılabilir, çeşitli bilgi akışı göremiyoruz.

Gurubun gelişiminde herhangi bir karmaşaya neden olmamak açısından; bu noktada temel değerlerimizi, mottolarımızı ve ilkelerimizi belirgin şekilde ortaya koymak ve kayıtlara geçirmek istedik.

"Ben Geko'yum" diyenlerin, ya da "GeKo'yu tanıyayım" diyenlerin, ya da "GeKo şudur budur" diyecek olanların ellerinde, Gezgin Korsanı tarif eden bir kaynak olsun istedik...

Aşağıda "Misyon", "vizyon" ve "özdeğerler" metinlerimizi dikkatlerinize sunuyoruz...

Tüm üyelerimize, potansiyel üyelerimize ve ziyaretçilerimize sıkı sıkı sarılıyoruz.

Gezgin Korsan, misyon sahibidir:

Gezgin Korsan:
İnsanların denizle, amatör denizcilik ve amatör denizcilerle, teknelerle kurdukları ilişkilerden alacakları keyfin (hazzın) en yüksek mertebede oluşabilmesini sağlamayı;

Giderek daha fazla insanın denizle ilişki kurmasına yardımcı olmayı;

Bu amaca hizmet edebilecek her türlü bilginin karşılık beklenmeden paylaşılarak çoğaltılmasını sağlamayı;

Amatör denizcilerin ve adaylarının gereksinimi olan etkin iletişim ortamını yaratmayı;

Sağlam bir aidiyet oluşturarak, dostluk ve dayanışma zemininde, güçlü ve gerçek bir sosyalleşme platformu oluşturmayı;

Amatör denizciliğin sorunları ile ilgilenmeyi, ortamın iyileştirme çabalarına katkı koymayı;

kendine misyon edinmiştir.

Gezgin Korsanın vizyonu vardır:

Gezgin Korsan;
Deniz, tekne ve amatör denizcilerle ilgili keyif verecek, alınan hazzı,dostluğu ve aidiyet duygusunu  arttıracak, sorun çözecek, paylaşacak her türlü ard niyetsiz çabaya ve katkıya sonuna kadar açıktır. Küçük büyük demeden, her türlü katkıyı destekler, yüceltir ve saygıyla karşılar.

Sınır, bölge, yöre, gurup ayrımı yapmaz. Yerkürenin  neresinde olursa olsun, misyona uygun her türlü etkinlik için, her yerde var olmayı amaçlar, bunun için çaba sarfeder.

14 yaşından büyük, her türlü deniz dostu ile ırk, din, dil, cins ayrımı yapmadan, misyonu doğrultusunda işbirliği yapmak ister ve bu doğrultuda çaba harcar.

Politik, dinsel v.b gibi güncel ve ayrımcılığı kışkırtabilecek hiç bir misyon dışı kavramla;kişi ve kurumların ticari faaliyetleriyle ilgili tanıtım girişimleriyle ilgilenmez. İletişim platformlarının bu tür tartışma ya da duyuruya alet edilmesine kesinlikle izin vermez.

"Mümkün olduğunca az yönetim" prensibini benimser, gönüllü katılım, çaba ve insiyatifle, çoğunlukla spontan olarak etkinliklerini geliştirir. Sanal bir amatör denizcilik kulübü olarak tanımlanabilir, ancak "kulupçülük" davranışlarından ve örgütlenme modellerinden çok uzakta kalmaya gayret eder. Hiç bir resmi ve hükmi yapısı yoktur. Temel fikirler ve özdeğerlerin korunması dışında herhangi bir disiplin kaygısı taşımamaktadır.

Gezgin Korsan, değerlerini titizlikle korur:

Gezgin Korsan;
Özgürlükçüdür, çağdaş düşünür ve tartışır, demokratik olmayı benimser. Eski, yeni farkı gözetmeksizin bütün GeKo’ların fikirlerine saygı duyar, önerilerini dinler. Fikir sahibidir, bunları rahatça ifade eder. Bunu yaparken hırçın, kavgacı, hizipçi, kırıcı davranmaktan kaçınır.

Evrensel insan haklarına saygılı olup, toplumla ve üyeleri arasındaki ilişkilerde toplumsal değerlere  önem verir. GK için denizde ve karada dayanışma, yardımlaşma ve paylaşım esastır. Kavga etmez, dedikodu yapmaz. Sorunların çözümüne uygarca katkı sağlamayı ve şikâyet yerine duygudaşlık kurmayı tercih eder.

Yapısı gereği denizcilik törelerine saygılıdır. Denizcilik adabına uygun davranır.

Her GK üyesi gerçek bir kişiliktir. Yaptıkları ve yapacakları ile gurubun önünde açık bir kimliğe sahiptir. Kişiliği ile GK sosyalliğine katkı sağlar, gelişmesine çaba harcar. GK üyesi elinden geldiğince katılımcıdır. Etkinliklere ve yazışmalara en fazla katkı sağlamaya dikkat eder. Yeni üyelerin etkinliklere katılmasını teşvik eder. Tekne sahibi GK'lar, teknelerini fırsat buldukça tekne sahibi olmayan GK'lara açarak, tekne ve deniz deneyiminin paylaşılmasına katkı sağlar.

GK platformlarını ticari, politik v.b. kişisel çıkarları için kullanmaz.

GK denizden zevk almak için yararlanır; gezi veya yarışma, hangi seyirde olursa olsun; hırsın ve iddialı olmanın tatminine yönelik, amatör sporun ve amatör denizciliğin geleneklerine aykırı davranış biçiminde bulunmaz.

GK çevrecidir. Doğayı ve çevresini korur.

Üye olanlar yukarıdaki tüm maddeleri okumuş ve kabul ettiğini beyan eder.