Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Teşekkür ederim. Bayramda tekne ile biraz ilgileneceğim.bakalım aldığım bilgiler doğrultusunda yaptığım yanlışları düzeltebilirisem bilgi veririm.teknenin başı çok hafif kaldı gerçekten biraz yüklemeyi baş tarafa kaldıracağım
2
Çok teşekkürler paylaşımlar için Abbas korsanım.
3
Değerli korsanlar,

Teknem Kuşadası - Güzelçamlı Balıkçı barınağında, bir iki günlük sürelerde darboğaz mevkiinde, sazlık ve poyraz adında iki, koyda kalabiliyoruz. tabii havayı kollamak gerekiyor zira darboğaz ani hava değişimlerinin yaşandığı bir yer. Boğazın en dar yerinde bulunan Bayrak adasının tam karşısındaki koy poyraz koyu, kuzeyli rüzgarlarda kalınabiliyor, zemin erişte, uzun kaloma ile sahile kıçtan kara yapabilirsiniz. Sazlı koy ise bayrak adasına gerisinde kalan girintide kalan ufak bir koy, güneyli rüzgarlarda tercih ettiğimiz bir yer. darboğazda alternatif olabilecek bir diğer yer ise bayrak adasını Didim istikametine geçişte yer alan, Jandarma karakolunun olduğu koy, nero dan bir öncesidir.  Zemin kumluktur, kıyıya çıkılması yasak, hem jandarma bölgesi hem de endemik bitkilere sahiptir, Kum zambağı en meşhuru. Gerçi jandarma canı sıkılında kıyıdan siren ile sizi uyutmayabilir. Bahsettiğim yerlerde ani hava değişikliğini bir kez daha hatırlatmak isterim, gece konaklama için hava tahminlerinin önemini bir kez daha hatırlatmak isterim zira gece yarısı bozuk havada liman dönmek zorunda kaldığımız oluyor. 
4
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Murat Erciyes Dün, 18:30:43 »
Arkadaşlarımızın yazdıkları sorunuzu cevaplamış. Küçük bir ekleme ve yukarıdan bir tekrar yapayım. Alacağınız galvanik izolatör mutlaka “fail safe” olsun. Yani bozulduğunda izolasyon görevini yapamasa da 220 volt sisteminde topraklama vazifesini yerine getirmeye devam etsin. Yoksa allah korusun …
5
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Ozan Sekkin Dün, 18:24:59 »
Hızlı oldukları kadar anlaşılır ve yardımcı cevaplarınız için teşekkür ederim.
Benim Cristec 30 A, yani 30A' lik bir cihaz yetecek.

tabi bir de "hali hazırda var mı" araştırmasını da tamamlamam gerekli.
6
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Ahmet Çelenoğlu Dün, 16:36:51 »
Galvanik izolatör, tekne giriinde topraklama kablosu kesilerek iki ucuna bağlanır. Toplam dört adet diyot ve soğutucudur. Yerni modellerde diyot yerine elekronik başka elemanlar kullanılıyor ama benim tercihim de diyotlu olandan yanadır. Sahil  beslemenizin gücü kadar olmalıdıryasni ya 30 A ya da 16 A olmalıdır. Ben de çok pahalı bulduğum için hep kendim yapardım.
7
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Yağmur Akgün Dün, 16:30:14 »
Ben Victron'a uzun bir süre göz gezdirip, "iki diyota bu kadar para verilmez" diyerek Safeshore Marine'den çok daha ucuza almıştım. Zaten tak unut bir parça, çok kafa yormayı gerektirmiyor. Sayfalarında fazlasıyla bilgi var.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
8
Sabah erkenden çıkıp öğlen saat 1 e kadar etrafta demirlenecek  güzel yerler var ama o saatten sonra marina girmek gerekir.

Gürültüden ziyade beni marinada sıcak hava çok bunaltmıştı. Teos Matinanın serinliğinden sonra orası çok sıcak gelmişti.
9
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Ozan Sekkin Dün, 15:31:53 »
Kaç Amperlik takmamız gerektiğinie nasıl karar vereceğiz?
10
Sahil Besleme ve 220V / Ynt: Sahil bağlantısı ve topraklama
« Son İleti Gönderen: Ozan Sekkin Dün, 15:21:28 »
Bu güzel anlatımın ardından gelen sorular;
- Galvanik izalatör nasıl bir şeydir?
- Nereye ve hangi hatta bağlanmalı?
- Teknemizde olup olmadığını nasıl anlarız?
Sayfa: [1] 2 3 ... 10