Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Motorunuza güveniyorsaniz yerli bir firmayla konusup ce belgesi alma sansiniz olabilir.
Standart testleri öğrenin çoğundan direkt geçersiniz
2
Teknik Bilgi ve Fikir Alışverişi / Ynt: Irgat Sorunu
« Son İleti Gönderen: Özgür Ökten Bugün, 10:26:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Iyi günler herkese,


Teknemde ırgat vira ediyor, ama mayna etmiyor tuşuna basınca. Tak tak tak şeklinde seri sesler çıkıyor mayna tuşuna basınca.


Fikri bilgisi ve tavsiyesi olan varsa lütfen yazabilir mi?

İlk tavsiyemiz forum kuralları gereği önce kendinizi tanıtım mesajını ilgili bölüme yazmanız ve profil fotoğrafınızı tamamlamanız olacak.

Sonra ise ırgattan tak tak seri sesler geliyor ama bir yönde çalışmıyorsa elektriksel değil mekanik bir sorununuz olduğunu anlıyoruz. Söküp bakmak gerekir.
3
Bu amaçla hazır kablolu tutyalar satılıyor.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
4
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Murat Zengin kaptanım merhaba. usa bayraklı teknemi 2018 sonunda Türk bayrağına geçirdim. Kendim başvurduğumda CE sorunu vardı sonra benim teknem 2002 model olduğu için üretim yılı itibariyle eski CE standardının kabul edileceği söylendi. Tekne ve servis botunu 2018 de Marmaris Netsel marina arkasındaki gümrük müdürlüğü yanında olan bir gümrük komisyoncusuna giriş yaptırdım. Sorun çıkmadı. İşlemi kendim yapmadım.
Merhaba İstanbul liman başkanlığındaki ekip maalesef kayıt yapmadı yok olmaz diyorlar. Yeni motor al diyorlar. Bu işin bir çözümü olmalı. Çok anlamsız geliyor bana.
5
Galvanik korozyon, iki değişik metalin su içine daldırılıp, elektriki olarak bağlanması ile oluşur. Suya iple veya telle tutya daldırmak bu nedenle işe yaramaz. Suya daldırdığınız tutyayı elektrik kablosu ile korunması gereken metale bağlamanız gerekir.
6
Teknik Bilgi ve Fikir Alışverişi / Ynt: Irgat Sorunu
« Son İleti Gönderen: Tuğfan Şahin Bugün, 01:39:01 »
Iyi günler herkese,


Teknemde ırgat vira ediyor, ama mayna etmiyor tuşuna basınca. Tak tak tak şeklinde seri sesler çıkıyor mayna tuşuna basınca.


Fikri bilgisi ve tavsiyesi olan varsa lütfen yazabilir mi?
7
Bir de şehir efsanesi’mi acaba eski tutyalarımızı atmayıp ! demir bir tel veya İpe bağlayarak iskeleye bağlı bulunduğumuz ponton’lardan pervane hizasında bırakıp da gidersek bu tutyalar iş yaparmı çalışırmı azda olsa.?? marianalar iskele ponton’lara tutya takmadıklarına göre azda olsa başımızın çaresine bakmış olurmuyuz ? Çöpe atmaktan daha iyimidir
8
Tutya işi gerçekten çok önemli merak ediyorum yeni çıkan alüminyum tutyalar ne kadar başarılı Ben ilk defa dümen palasına taktırdım merak ediyorum nasıl çalışacak
9
Bende kapıda birisi bekliyor olsa bile içeri almıyorum. (Sedat kaptan ve Tanıdıklar hariç tabi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Şimdiye kadar 5 defa evine hırsız girmiş bir kişi olarak aynı prensip apartmanda da geçerli , ilaveten kargoculara kesin yol vermem. Kim sipariş verdiyse kendi açsın.
-Birisini görsemde daire no ve isim soyadı alırım.
-Apartmanda zillere sadece soyadı yazdırırım.
-Eğer kamera sistemi varsa kayıt bölümünü çok farklı kilitli bir yere aldırırım. Hjırsızların ilk bozdukları veya aldıkları kayıt cihazı veya harddisk oluyormuş.

Polisin ifadelerine göre, malum sebeplerden dolayı en az 5 defa ciddi görüşmelerimiz oldu ,  apartmanlarda en çok aksam yemek saatlerinde ve gezmeye gidilen saatlarde soygunlar oluyormuş
10
Valla ben Yalova'da kimsenin gözünün yaşına bakmıyorum... Zaten pontonların dibi bir sürü kafe-bar, gelen giden belli değil... 5-10 metre arkamdan biri yürüyorsa acele edip QR kodumu okutuyor ve kapının yayının keyfini beklemeden elimle iterek şak diye kapatıyorum; dönüp k.çımı tekneme gidiyorum...  Arkamdan ne küfür yiyorumdur kim bilir...


Önemli değil, benim yüzümden teknesi soyulan bir komşumun, olay sonrası güvenlik kamerasını seyredip, hırsıza kapıyı benim açtığımı görünce edeceği küfürdense; cebinden telefonunu çıkartıp uygulamayı açmaya üşenen birinin edeceği küfre razıyım... Umarım F pontondaki komşularım da böyle düşünüyorlardır...
Sayfa: [1] 2 3 ... 10