0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    D. H.

Kuyu kebabının böylesi!
« : Ocak 30, 2014, 08:54:14 »
Üst katta etler ığıl ığıl pişerken alt katta sebze çorbası hallenmekte...   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Episode 135: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    T. A.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2014, 14:07:42 »
bir yolculuk esnasında Afyonda ne yenir diye google abiye sorduğumda ''aşçı bacaksız''dedi afyon merkezde herkes biliyor yerini.damağım kuvvetlidir ,okyanus aşırı denizcilik zamanında da dünya mutfaklarının en iyilerini tatma şansım olmuştu...ama bu aşçı bacaksız bir kuzu kebap yapıyor ki .....DEHŞETTTT.
lime lime olmuş ağızda eriyen kuzu eti-ama o kendine has bir çok kişiyi etten soğutan koku olmadan-bezelyeli ve havuçlu tam kıvamında pirinç pilavı ve üzerinde et suyu ile ıslatılmış sıcak tırnak pide.....

porsiyon standart doymaz iseniz 1 porsiyon daha söylüyorsunuz 1/5 yok yani.

inanın yanında içtiğim ayrana ,üstüne yediğim ekmek kadayıfına acıdım....keşke hiçbirini yemeseydim de kuzu kebabının tadı ağızımda kalsaydı.

önümüz yaz ,yolu afyona düşen olursa afiumdaki kalabalık ve üstüne fabrikasyon yemekler yerine gerçek bir Afyon lezzetini deneyin derim


*

    F. T.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2014, 14:52:54 »
Link açılmıyor Dilek Korsan . Ben aslında iste et yapma mangallarını merak ediyorum yurt dışında oldukça yaygın ama Türkiye de pek yok sanırım.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Türkiye de satışı olan mangallardan biri bu mesela soldaki hazne yaş meşe odunu koyulan bölüm sağdaki ise et vb. pişirilmek istenen yiyecek bölümü. Odun bölümü yakılıp etlerde et bölümüne koyuldukdan sonra iki kapakda kapatılıyor ve 1-2 saat dumanla tütsülenme işleminden sonra yiyecekler hazır oluyor. Bu tip bir mangal kullanan varmı acaba?


*

    T. A.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2014, 14:57:27 »
değişik yöntemi biz hallen kullanıyoruz ,şöminenin altında ateş yakılır üstüne bu iş için yapılmış askıya etler dizilir baca içinden yükselen dumanla et pişiyor .annem aynı yöntemle isli çerkez peyniri yapar...ama et de oluyor hem de güzel oluyor..


*

    F. T.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2014, 15:04:53 »
Benim yazdığım hazır mangal Tunç Korsan. Hatta Usa de marketlerde Meşe odunu adetle satılıyor bu tip mangallar için süreyide ne kadar uzatır ve hava girişini kısarsan o kadar lezzetli oluyor bildiğim kadarıyla. Bende burada kullanmak istiyorum ama kullananlardan yorum arıyorum bir süredir bulamadım.

*

    T. A.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2014, 16:33:23 »
sapancadaki evin arka tarafı ıstranca ormanları olunca meşe ,kestane odunu bulmak dert olmuyor bizim için:)))
*

    H. G.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2014, 17:01:10 »
Fatih korsan, 1-2 ay önce Marmaris Yalancı boğaza yakın bir İngiliz çiftin restoranımsı yerinde yemiştik isli et ve balık. Bahçede kurdukları düzeneği de gördüm. İki adet büyük yağ varilini üst üste koyarak yapmışlardı. Altta ateş yakılıyor, duman bir boru ile üst varile gidiyor, varili boyuna kat ederek bacadan atılıyordu. Fakat süre için 1-2 saat değil de günlerden bahsediyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.
*

    F. T.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2014, 17:46:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fatih korsan, 1-2 ay önce Marmaris Yalancı boğaza yakın bir İngiliz çiftin restoranımsı yerinde yemiştik isli et ve balık. Bahçede kurdukları düzeneği de gördüm. İki adet büyük yağ varilini üst üste koyarak yapmışlardı. Altta ateş yakılıyor, duman bir boru ile üst varile gidiyor, varili boyuna kat ederek bacadan atılıyordu. Fakat süre için 1-2 saat değil de günlerden bahsediyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Sistem bu, fakat onların varil yapma nedeni restaurant olmaları ve büyük parça etleri pişirmeleri sanırım benim yazdığım mangal evde daha ufak et veya sebze parçalarını pişirmek için dolayısıyla 1-2 saat te pişiyor bu sistemde.
*

    G. D.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2014, 23:45:04 »
Ayrıntılı videoları paylaşırım. Tabi Youtube den link paylaşmak şu dönemde pek pek mantıklı değil. Smoked ribs olarak videoları izlerseniz naıl kullanıldığını göre bilirsiniz. Ancak USA sadece domuz kaburgası kullanılır bu tip barbeculerde. Ama bunun dışında kullanıldığını görmedim. Pişmesi daha güç Et'lerde bu tip bir pişirmenin zahmetli olacağı kanısındayım. Yine usa da bu iş için marketlerde aromalı ağaç kabukları özel odunlar satılır. Türkiye'de balık dışında kullanımının kısıtlı olacağını düşünüyorum.
*

    A. Y.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2018, 15:31:55 »
Benim şöyle bir aletim var, ismi hiper kinetik basküler pişirici Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu ismi ben koydum çünkü buna ne denir bilmiyorum ama çok maharetli bir alet diye "soba" deyip geçmek istemedim..

Alttan odun ateşi üstte istenirse hava dahi aldırtmayan tenceresi var.. tandır bile yapıyor, kumpir yapıyor, tavuk haşlıyor filan, çok acayip..

 nedense Türkiye de böyle birşey bulamadım.. ülkeleri makilik olmasına rağmen Ukraynalılar daha maceraperest sanırım.. böyle basit ama olağanüstü bişi icat etmişler..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    H. E.

Ynt: Kuyu kebabının böylesi!
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2018, 15:58:35 »
Anıl korsan,
Tokat kebabı fırını diye bakın netten
Selamlar