0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. B. T.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #15 : Aralık 21, 2015, 00:09:27 »
   Mümtaz korsanım teşekkür ederim tarifiniz için.
Malzemelerde yer alan yarım paket yaş maya için bir eklemede bulunmak istiyorum, yaş maya paketleri farklı boyutlarda üretildiği için büyük paket bir yaş mayanın yarısı dört bardak una çok fazla gelecektir.
Dört bardak una çeviz büyüklüğünde yaş maya yeterlidir.


*

    M. M.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #16 : Aralık 21, 2015, 21:50:30 »
Doğrudur Hasan Basri Korsanım

 benim bahsettiğim yaş  mayalar  marketlerde satılan en küçüklerdi zaten ama sizin açıklamanız,
 daha doğru miktar bildirmek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   işin en doğrusu...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teşekkürler ...


*

    B. Ö.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2016, 20:39:00 »
Mümtaz tarifin için teşekkürler. Ben de annemin tarifi ile katkıda bulunmaya çalışayım. Bu hepimizin bildiğini tahmin ettiğim, başka, başka isimlendirsek de bizim "akıtma" dediğimiz, basit ama işlevsel bir yemek. Sunumunu rulo olarak içerisine eklediğiniz çeşitli materyallerle yapabilirsiniz (kıyma, ıspanak, peynir, bal, şokollo v.b.) Ben size kıymalı akıtma tarifini vermeye çalışayım.

Akıtmanın İçindekiler:
•   2 su bardağı un
•   2 ½ su bardağı su
•   1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Derin bir cam kâsenin içine unu, suyu, tuzu koyun ve pütürsüz oluncaya kadar çırpın.
Kıvamının boza ya da kıvamlı bir çorba gibi olması gerekiyor. Bu kıvamı elde etmek için gerekirse biraz daha su ya da un ekleyebilirsiniz.
Daha sonra teflon tavanızı ocağın üzerine koyun ve 1 tatlı kaşığı margarin ya da sıvı yağ koyarak üstüne bir kepçe akıtma karışımından dökün. Önce bir tarafı kızarsın, sonra öteki tarafını da çevirerek kızartın.
Bu şekilde hazırladığınız bütün içi kullanacak şekilde pişirdiğiniz akıtmaları üst üste dizin.
Kıymalı İç:
•   250 gram kıyma
•   1 soğan
•   1 çay kaşığı tuz
•   ½ çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Çelik tencerenizin içine biraz sıvı yağı koyup üzerine ince doğradığınız soğanları koyun kavurun.
Kıymanızı, tuzu, karabiberi de koyarak topak topak kalmaması için arada karıştırarak pişirin. Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişmesi yeterli olacaktır.
Hazırladığınız akıtmaları bir tabağın içine koyun, sadece bir kenarına gelecek şekilde kıymalı içinizi koyun ve rulo yapın. 
İsterseniz;
Dikdörtgen bir cam fırın kabının içine yan yana dizip, Üstüne peynir rendeleyip fırınlayabilirsiniz.



*

    M. M.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2016, 22:24:27 »
Teşekkürler Bülent ..

acıktırdın şimdi beni  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    M. M.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2017, 17:01:44 »
Akşam üzerileri,
Bu bazlamayı yapıp arasını da sıcak sıcak açıp,
başka bir kapta sosisli omlet yaptık içine çok yakıştı.
Yanında da bira iyi gidiyor.
Tavsiye derim.🍷🍾

*

    H. E.

Ynt: TEKNEDE KOLAY BAZLAMA
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2017, 20:11:43 »
Karatay Hoca kızar buna